• Yazar Tolga Sefa Ağyıldız
  • Güncellenme Tarihi 07 Mart 2024
  • Okuma Süresi 5 dakikada okunur

E-ticaret firmaları için önemli kampanya günleri arasında yer alan Black Friday’de her yıl satış rekorları yaşanmaktadır. Çünkü e-ticaret firmaları tarafından düzenlenen Black Friday kampanyalarına olan ilgi her geçen gün artış göstermektedir.

 

Black Friday indirimleri döneminde e-ticaret firmaları satışlarını arttırma fırsatı yakalamakla beraber potansiyel müşterilerine ulaşabilme ve sadık müşteriler kazanma gibi birçok fırsattan da yararlanabilmektedir. Özellikle birçok e-ticaret firmasının bu dönemdeki ikinci hedefinin sadık müşteriler kazanmak olduğu bilinmektedir.

 

E-ticaret firmaları Black Friday indirimleri ile sadık müşteriler kazanmak ve marka itibarlarını korumak için özellikle kargo yönetime oldukça önem vermektedir. Çünkü Black Friday kargo süreçlerini iyi bir şekilde yöneten işletmeler arkalarında mutlu müşteriler bırakmakta ve böylece daha kolay bir şekilde sadık müşteriler yaratabilmektedir.

 

Black Friday 2023 döneminde kargo yönetimi yapmanızı kolaylaştıracak Black Friday/Efsane Cuma Günlerinde Kargo Yönetimi Süreçleri adlı bu yazımızda sizlere birçok önemli konu hakkında bilgi vereceğiz. Sizler de bu yazımızı okuyarak Black Friday kargo yönetim süreçleri hakkında bilgi sahibi olabilir ve müşteri memnuniyetinizi arttırabilirsiniz.

 


Black Friday/Efsane Cuma Günlerinde Kargo Yönetimi Süreçleri

 

Depo Personelleriniz İle Görüşün

 

Black Friday indirimleri için kargo yönetiminde başarılı olmak istiyorsanız ilk olarak yapmanız gereken şey depo personelleriniz ile görüşmek olmalıdır. Çünkü e-ticarette kargo süreçleri genellikle depo personelleri tarafından yürütülmektedir. Bu nedenle Black Friday’e işletmenizi hazırlarken depo personelleriniz ile belirli konularda görüşmeniz oldukça önemlidir.

 
  • Kampanya döneminde yaşanabilecek yoğunluk hakkında personellerinizi bilgilendirin.
  • Kampanya dönemi için yeterli olup olamayacaklarını sorun.
  • Black Friday için dışarıdan destek elemanı alıp almamanız gerektiği hakkında bilgi edinin.
  • Depo düzeninizin Black Friday’e hazırlanıp hazırlanmadığı hakkında bilgi edinin.
 

Bu tür görüşme başlıkları ile Depo personelleriniz ile karşılıklı fikir alışverişinde bulunun. Böylece depo personellerinizin kargo yoğunluğuna yetişip yetişemeyecekleri hakkında bilgi alabilirsiniz ve dışarıdan eleman alma ihtiyacınız ortaya çıkıyorsa personel açığınızı kapatabilir ve Black Friday teslimat süreçlerinizi daha kolay bir şekilde yönetebilirsiniz. 

 

İlgili İçerik; E-ticarette Kargo Süreçlerini Yönetme İpuçları  



Black Friday/Efsane Cuma Yönetimi Depo

 

Kargo Firmanız İle Görüşün

 

Black Friday/Efsane Cuma Günlerinde Kargo Yönetimi Süreçleri içerinde önemli olan konu başlıklarından birisi de kargo firmalarıdır. Black Friday’de her e-ticaret firmasında olduğu gibi kargo firmalarında da yoğunluklar yaşanmaktadır. Bu nedenle anlaşmalı olduğunuz kargo firması ve şubesi ile Black Friday kampanyaları hakkında görüşmeniz daha doğru bir şekilde adım atmanızı sağlayacaktır.

 
  • Adresten teslim alma süreçleri
  • Şubelerin çalışma saatleri
  • Şubelerin yoğunluk durumu
  • Teslimat süreleri
 

Gibi konular hakkında çalıştığınız kargo firmanız ile görüşebilirsiniz ve böylece kargo firmanızın Black Friday kampanya yoğunluğunda ihtiyaçlarınızı karşılayıp karşılamayacağına karar verebilir ve Black Friday kargo süreçlerini başarılı bir şekilde yönetmek için başka bir kargo firması ile de çalışmayı düşünebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Uluslararası Kargo Gönderimlerinde Dikkat Etmeniz Gerekenler

 

Black Friday/Efsane Cuma Yönetimi Firma

 

Teslimat Sürelerinizi Ayarların

 

Black Friday kampanyalarında alışveriş yapan tüketiciler genellikle ürünlerine hızlı bir şekilde ulaşmayı istemektedir. Bu nedenle e-ticaret firmalarının Black Friday teslimat sürelerini iyi bir şekilde hazırlaması oldukça önemlidir. Black Friday teslimat sürelerinizi hazırlarken;

 
  • İşletmenizin yoğunluğu
  • Depo personellerinizin yeterliliği
  • Kargo firmalarının yoğunluğu
 

Gibi birçok unsuru göz önünde bulundurabilirsiniz. Normal satış dönemlerinde teslimat süreleriniz 1-3 iş günü ise Black Friday kampanyaları için teslimat sürelerinizi 1-5 veya 1-7 gün gibi süreler olarak ayarlayabilirsiniz. Böylece e-ticaret sitenizden alışveriş yapacak olan müşterilerin ürünlerine ne zaman ulaşabilecekleri hakkında onlara bilgi verebilir ve müşteri memnuniyetinizi arttırarak sadık müşteriler yaratabilirsiniz.

 
İlgili İçerik; E-ticaret İçin En Uygun Kargo Firması Nasıl Seçilir? 



Black Friday/Efsane Cuma Yönetimi Teslimat Süresi

 

Hızlı Teslimat Seçeneği Sunun

 

E-ticaret ile internetten ürün ve hizmet satışı yapan işletmeler için hızlı teslimat seçeneği oldukça önemlidir. Çünkü hızlı teslimat seçeneği sayesinde e-ticaret firmaları satışlarını arttırabilmekte ve müşteri memnuniyetini arttırarak sadık müşteriler kazanabilmektedir. Bu nedenle e-ticaret firmanızın yaptığı her satış için hızlı teslimat seçeneği sunmanız gerekir.

 

Black Friday kargo süreçlerinde yoğunlukların meydana gelebileceği bir kampanya dönemi olsa da bu kampanya döneminde hizmetlerinizi iyileştirmek ve hızlı teslimat seçeneği sunmak için yeni aksiyonlar alabilirsiniz. Böylece müşterilerinizin Black Friday kampanyalarında satın aldığı ürünlere hızlı bir şekilde ulaşmasını sağlayabilir ve müşteri memnuniyetinizi arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Hızlı Teslimat ve E-ticaret İlişkisi

 

Black Friday/Efsane Cuma Yönetimi Hızlı Teslimat

 

Ürün Sayfalarınızda Düzenlemeler Yapın

 

Günümüzde birçok e-ticaret firması ürün sayfalarında yaptıkları güncellemeler sayesinde müşterilerine ürün teslimatı hakkında bilgi verebilmektedir. Kargo süreçlerine yönelik yapılacak ürün sayfası optimizasyonu e-ticaret firmalarının satışlarını arttırmasında etkin bir rol oynamaktadır. Genellikle kampanya dönemlerinde ürün sayfası optimizasyonu yapan işletmeler ;

 
  • Aynı Gün Kargo
  • Saat 17:00’ye kadar verilen siparişlerde ertesi gün teslimat
  • 1-3 iş günü içinde teslimat
 

Gibi kargo etiketleri kullanmaktadır. Black Friday kargo süreçlerinizde iyileştirmeler yapmak ve satışlarınızı arttırmak istiyorsanız sizler de Black Friday için ürün sayfası optimizasyonu yapabilir ve kargo etiketlerinden yararlanabilirsiniz.

 

Kargo etiketleri sayesinde müşterilerinizin satın aldıkları ürün ve hizmetlere ne kadar süre içerisinde ulaşabileceğini onlara gösterebilir ve böylece e-ticaret firmanızın müşteri memnuniyetini arttırabilirsiniz.

 

Black Friday/Efsane Cuma Yönetimi Ürün Sayası

 

Kargo Tutarına Yönelik Kampanyalar Düzenleyin

 

Black Friday/Efsane Cuma Günlerinde Kargo Yönetimi Süreçleri içerisinde yer alan kargo kampanyaları e-ticaret firmalarının satışlarını arttırmasını sağlayan en önemli etkenlerden birisidir. Günümüzde birçok e-ticaret firması e-ticaret siteleri üzerinden alışveriş yapan tüketicilerin ortalama sepet tutarını arttırmak ve çapraz satışlar yapabilmek için kargo tutarına yönelik kampanyalar düzenlemektedir.

 

E-ticaret firmalarının kargo tutarlarına yönelik düzenlediği başlıca kampanyalar 100 TL ve üzeri alışverişlerde ücretsiz kargo, 150 TL ve üzeri alışverişlerde hızlı teslimat gibi başlıklar ile düzenlenmektedir. Sizler de Black Friday için kargo tutarlarına yönelik kampanyalar düzenleyebilir ve böylece müşterilerinize daha fazla ürün satışı yaparak satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; En iyi E-Ticaret Kampanyaları

 

Black Friday/Efsane Cuma Yönetimi Ücret

 

Sigortalı Ürün Gönderimi Yapmaya Özen Gösterin

 

Black Friday, tüm dünya genelinde kampanya yoğunluğu olan bir dönemdir. Bu nedenle hem e-ticaret sitelerinde hem de kargo firmalarında yoğunlukların yaşandığı söylenebilmektedir. Bazı dönemlerde kargo firmalarında yaşanan yoğunluklardan dolayı müşterilerinizin Black Friday’de satın aldığı ürünlerin kaybolduğu bilinmektedir.

 

Kaybolan ürünler ise e-ticaret firmalarının zarara uğramasına ve müşterilerinin güvenini kaybetmesine neden olmaktadır. Günümüzde birçok e-ticaret firması bu mağduriyeti engellemek için Black Friday döneminde kargolarını sigortalı bir şekilde göndermektedir. Sigortalı kargo gönderimi sayesinde firmalar kaybolan ürünlerinin ücretini kargo firmalarından tahsil edebilmekte ve böylece zararın önüne geçebilmektedir.

 

Sizler de Black Friday teslimat süreçleri nedeni ile firmanızın zarara uğramasını engellemek için ürünlerinizi sigortalatarak gönderebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; İndirimli Kargo Anlaşmaları

 

Black Friday/Efsane Cuma Yönetimi Sigortalı Ürün

 

Müşterilerinize Ürünleri Hakkında Bilgi Verin

 

E-ticaret siteleri üzerinden alışveriş yapan tüketiciler satın aldıkları ürünlere hızlı bir şekilde ulaşmayı ve bununla beraber ürünlerinin durumu hakkında da bilgi almayı istemektedir. E-ticaret firmaları müşterilerini kargo süreçleri hakkında bilgilendirmek için;

 
  • Siparişiniz alındı
  • Siparişiniz hazırlanıyor
  • Siparişiniz Kargoya teslim edildi
  • Kargo takip numaranız şudur
  • Siparişiniz teslim edildi
 

Gibi bildirimleri SMS ve E-mail yolu ile müşterilerine iletmektedir. Böylece işletmeler müşterilerinin ürünleri hakkında bilgi almasını sağlamaktadır. Sizler de Black Friday kargo yönetimi yaparken müşterilerinize bu tür bildirimler gönderebilir ve tüketicilerin ürünleri hakkında bilgi almasını sağlayabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Kargo Entegrasyonları

 

Black Friday/Efsane Cuma Yönetimi Ürün Takibi

 

Ticimax ile Black Friday’de Avantajlı Olun

 

E-ticaret sitenizi kurarken sizler de Ticimax e-ticaret alt yapılarını tercih edebilir ve anlaşmalı kargo fiyatlarından yararlanabilirsiniz. Ticimax kargo entegrasyonları sayesinde müşterilerinizin ürünlerini takip etmesini sağlayabilir ve böylece müşteri memnuniyetini arttırabilirsiniz.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

E-Ticaret için en doğru altyapı
Hemen Şimdi

E-ticaret Sitenizi Kolayca Açın

21.000+ İşletmenin tercih ettiği e-ticaret altyapısıyla internetten satış yapmaya başlayın!

15 Gün Ücretsiz Deneyin!
<