Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Türkiye'den Amerika'ya Kargo Nasıl Gönderilir?

Güncelleme Tarihi: 02.05.2024

İçindekiler;

Türkiye’den yurtdışına satış yapan kişi ve işletmelerin ürün ve hizmetlerini sattığı ülkelerden biri de Amerika’dır. Amerika’ya e-ihracat yapan markalar sattıkları ürün ve hizmetleri müşterilerine göndermek zorundadır. Lojistik süreçlerini profesyonel bir şekilde yürütmek ve müşteri memnuniyetini artırmak isteyen e-ihracat firmaları ise bu noktada Türkiye’den Amerika’ya kargo gönderimi yapmak için en iyi kargo firmaları ile çalışmayı istemektedir.

 

Amerika’ya kargo göndermek için her markanın çalışabileceği kargo firması değişkenlik gösterebilir. Çünkü Amerika’ya kargo gönderimi yapan birçok firma bulunur. Fakat bu noktada markaların dikkat etmesi gereken en önemli şey çalışılacak kargo firmasıdır. Doğru bir kargo firması seçilmediği takdirde markaların lojistik süreçlerinde aksamalar olabilmekte ve bu da marka sadakatini ve müşteri memnuniyetini olumsuz etkilemektedir.

 

Türkiye’den Amerika’ya Kargo Gönderimi Nasıl Yapılır adlı bu yazımızda ürün ve hizmetlerini Amerika’ya göndermek isteyen markaların dikkat etmesi gerekenler, Amerika’ya mikro ihracat, Amerika kargo süreleri gibi önemli konular hakkında bilgiler vereceğiz. Siz de bu yazımızı inceleyebilir ve satışını yaptığınız ürün ve hizmetleri Amerika’ya nasıl göndereceğinizi öğrenebilirsiniz.


Türkiye’den Amerika’ya Kargo Gönderimi Nasıl Yapılır?

 

Amerika

 

Amerika Birleşik Devletleri, ABD ya da bilinen bir diğer adıyla Amerika, Amerika Kıtasında yer alan bir ülkedir. 333 milyonu aşkın kişinin yaşadığı bu ülkenin resmi dili İngilizcedir. Kuzeyde Kanada ve Güney’de de Meksika ile komşudur.

 

Hem nüfus bakımından kalabalık hem de dolar para birimini kullandığı için yurtdışına satış yapmak isteyen markaların hedef Pazar ülkeleri arasında yer alır. Hedef Pazar ülkesinde rakiplerinin önüne geçmek ve daha iyi satış yapmak isteyen markaların bu noktada lojistik süreçlerini iyileştirmesi gerekir. Bu nedenle markaların Amerika’ya hangi kargo firması ile gönderim yapacağını iyi bir şekilde belirlemesi önemlidir.

 
İlginizi Çekebilir: Yurt Dışına Ürün Satışı Nasıl Yapılır? (2023 Güncel Rehber) - Ticimax


Amerika

 

Amerika’ya Hangi Kargo Firması ile Gönderim Yapacağınızı Seçerken Dikkat Etmeniz Gerekenler

 

Amerika’ya e-ihracat ile ürün satan kişi ve işletmelerin çalışacakları kargo firmasını seçerken dikkat etmesi gereken belirli noktalar bulunur.

 

  • Amerika’ya hangi kargo firması ile gönderim yapacağınızı seçmeden önce kargo firmalarını inceleyin ve firmaların referanslarına göz atın.
  • Amerika’ya gönderim yapan firmalar arasından en doğru firmayı seçebilmek adına Amerika’ya kargo fiyatları hakkında bilgi alın. Çünkü bu noktada seçeceğiniz kargo firmasının uygun ücretler ile gönderim yapıp yapmadığına karar verebilir ve böylece kargo gönderimi yaparken maliyetlerinizi azaltabilirsiniz.
  • Müşteri memnuniyetini artırmak için kargo gönderim süreleri hakkında bilgi alın. Genellikle bu noktada Amerika’ya kargo gönderme süresi düşük olan markalar ile çalışmaya özen gösterin.
  • Amerika’ya kargo gönderimini profesyonel bir şekilde yapmak için kargo firmasının sigorta şartları ve sigorta hizmetini inceleyin. Böylece kargo esnasında ürün ve hizmetlerinizin başına zarar gelirse tanzim sürecini başlatabilir ve hem müşterinizi hem de firmanızı koruyabilirsiniz.
  • Amerika’ya kargo gönderimi yapacağınız firmaların ne tür bir çalışma sistemi olduğunu inceleyin.
  • Amerika’ya kargo gönderimi yaparken kargo paketlerine göz atın. Böylece en hızlı ve en uygun kargo gönderimini yapabilirsiniz.
 

Sizler de Türkiye’den Amerika’ya e-ihracat yapan ve lojistik süreçlerini profesyonelce yürütmek isteyen bir firmaysanız yukarıda sizlerle paylaştığımız unsurları göz önünde bulundurarak çalışacağınız kargo firmasını belirleyebilirsiniz. Böylece en doğru kargo firmasını seçebilir, ürün ve hizmetlerinizi profesyonel bir şekilde Amerika’ya gönderebilirsiniz.

 

İlginizi Çekebilir: Kargo Takip Sistemi Nedir?


Amerika’ya Hangi Kargo Firması ile Gönderim Yapacağınızı Seçerken Dikkat Etmeniz Gerekenler

 

Türkiye’den Amerika’ya Mikro İhracat

 

Türkiye’den Amerika’ya kargo gönderimi yapacak olan firmaların tercih edebileceği bir satış yöntemi de mikro ihracattır. Amerika’ya mikro ihracat yapacak olan kişi ve işletmeler 300 Kg ağırlığa ve 15 Bin Euro’ya kadar olan ürün ve hizmetlerini ETGB beyannamesi ile Amerika’ya gönderebilmektedir.

 

Amerika’ya mikro ihracat ile kargo gönderimi yapacak olan firmalar KDV’siz bir şekilde fatura kesebilmekte ya da KDV’li kestikleri faturalardan KDV iadesi alabilmektedir. Bu noktada Amerika’ya mikro ihracat yapmak için e-devlet üzerinden süreçlerinizi yönetebilir ve KDV’siz bir şekilde fatura kesmek için e-arşiv faturayı kullanabilirsiniz.


Türkiye’den Amerika’ya Mikro İhracat

 

Türkiye’den Amerika’ya Kargo Kaç Günder Gider?

 

Türkiye’den Amerika’ya kargo gönderimi yapacak olan kişi ve işletmeler Türkiye’den Amerika’ya Kargo Kaç Günder Gider sorusuna yanıt aramaktadır. Çünkü Amerika Türkiye’ye oldukça uzak bir ülkedir ve bu nedenle kişi ve işletmeler bu uzaklığın kaç gün süreceğini ve kargonun kaç günde ulaşacağını merak etmektedir.

 

Türkiye’den Amerika’ya kargo gönderimi yapacak olan kişi ve işletmelerin kargo süresi genellikle gönderim yöntemine göre farklılık gösterir. Hızlı gönderiler Amerika’ya kargo süresi 1 - 5 gün içerisinde değişiklik gösterirken normal gönderilerde ise Amerika’ya kargo süresi 5 - 15 gün içerisinde farklılık göstermektedir.

 

Amerika’ya kargo gönderim süresinin uzun olması Amerika’ya e-ihracat yapan kişi ve işletmeleri oldukça korkutan bir durum olsa da bu noktada içinizin rahat olması gerekmektedir. Çünkü Amerika oldukça geniş ve büyük bir ülke olduğu için ülke içindeki kargo süreleri bile 1 - 15 güne kadar uzayabilmektedir. Bu nedenle Amerika’da yaşayan kişilerin kargo teslimatı ile ilgili sabırlı olduğunu bilmeniz oldukça önemlidir.

 

İlginizi Çekebilir: E-ticaret İçin En Uygun Kargo Firması Nasıl Seçilir?

Türkiye’den Amerika’ya Kargo Kaç Günder Gider?

 

Türkiye’den Amerika’ya Kargo Fiyatları

 

Türkiye’den Amerika’ya kargo gönderimi yapacaksanız Amerika’ya kargo fiyatları hakkında da bilgi sahibi olmalısınız. Genellikle kargo fiyatları markaların çalıştığı kargo ve lojistik firmalarına göre farklılık gösterebilmektedir. Her ülkede olduğu gibi Amerika’ya da kargo gönderimi yaparken en önemli etken ürünün ağırlığı ve desisidir.

 

  • 0 - 5 Kg ağırlığındaki ürünler için Amerika kargo fiyatları 100 - 400 TL arasında farklılık gösterir.
  • 5 - 10 Kg ağırlığındaki ürünlerin gönderiminde Amerika kargo fiyatları 400 - 800 TL arasında farklılaşmaktadır.
  • 10 - 20 Kg ağırlığındaki ürünler için ise Amerika kargo ücreti 800 - 2000 TL arasında değişiklik gösterir.
 

Desiye göre kargo fiyatlarının yanı sıra Amerika’ya kargo gönderimi yapacak olan markaların satın alabileceği ek hizmetler de kargo fiyatlarının belirlenmesinde oldukça etkilidir.

 
  • Sigorta hizmeti
  • SMS hizmeti
  • Kapıda ödeme sistemi
  • Adrese teslimat seçeneği
 

Gibi önemli etkenler de Amerika’ya kargo fiyatlarının artmasına neden olmaktadır. Bu yüzden Türkiye’den Amerika’ya kargo göndermek isteyen kişi ve işletmelerin ilk olarak kargo ücretlerini desiye göre hesaplaması ve ardından satın alacakları ek hizmetleri de göz önünde bulundurarak hareket etmesi gerekmektedir. Böylece kişi ve işletmeler kargo ücretlerini doğru bir şekilde hesaplayabilecektir.

 

İlginizi Çekebilir: Kargo Desisi Nasıl Hesaplanır?


Türkiye’den Amerika’ya Kargo Fiyatları

 

Türkiye’den Amerika’ya Hangi Kargo Firması ile Gönderim Yapılmalı?

Türkiye’den Amerika’ya kargo gönderimi yaparken markaların tercih ettiği belirli kargo firmaları bulunur.

 
  • UPS
  • Felix
  • Yurtiçi kargo
  • Aras kargo
  • PTT Kargo
  • DHL
 

Gibi bilinen kargo firmaları Türkiye’den Amerika’ya kargo gönderimi yapmak isteyen kişi ve işletmelerin tercih edebileceği kargo firmalarıdır. Sizler de Türkiye’den Amerika’ya kargo göndermek istiyorsanız bu kargo firmalarını tercih edebilirsiniz.


Türkiye’den Amerika’ya Hangi Kargo Firması ile Gönderim Yapılmalı?

 

Türkiye’den Amerika’ya E-ihracat Nasıl Yapılır?

 

Türkiye’den Amerika’ya kargo göndermek isteyen kişilerin büyük bölümü e-ihracat firmalarıdır. Çünkü ülkemizden Amerika’ya satış yapan birçok kişi ve işletme bulunmaktadır.

 

Sizler de Türkiye’den Amerika’ya satış yapmak için kendinize ait bir e-ihracat sitesi açabilir, ürün ve hizmetlerinizi yükleyerek Amerika’ya satış yapabilirsiniz. E-ihracat sitenizi açmak için Ticimax e-ihracat alt yapısını tercih edebilir ve profesyonel bir alt yapıyı kullanarak sitenizi kolayca açabilirsiniz. Ticimax e-ihracat alt yapısında bulunan modül ve özellikler sayesinde sitenizi yönetebilir ve e-ihracatta başarılı olabilirsiniz.

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax