Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kargo Takip Sistemi Nedir?

Güncelleme Tarihi: 23.05.2023

İçindekiler;

Bir müşteri, siparişini verdiği andan itibaren ürünün durumunu gerçek zamanlı olarak takip etmek ister. Sürekli güncellenen, profesyonel ve gerçek zamanlı bir kargo takip sistemi müşteri deneyimini arttırdığı gibi firma ile müşteri arasındaki koordineyi sağlamak açısından da önemlidir. Yazımızda e-ticaret kargo takip sisteminin öneminden bahsedeceğiz.




Kargo Ücretleri
 

Kargo Takip Sistemi Nedir?

 

Kargo takip sistemi ürün gönderimi yapan kargo firmalarının kullanıcılara ürünün süreçleri ile ilgili gerçek zamanlı bilgi ve takip hizmeti sunmasıdır.

 

Birkaç başlıkta kargo takip sistemi nedir sorusunu cevaplayalım;

 
  • İnternet üzerinden ürün alındığında hem satıcının hem de alıcının ürün kargoya verildikten sonraki takip sürecini anlatan bir kavramdır.
  • Kargonun gerçek zamanlı olarak izlenmesini sağlar.
  • Alıcı ve satıcı arasında teslimat açısından koordineyi oluşturur.
  • Şeffaf bir şekilde olması online alışverişte güvenin sağlanmasında etkilidir.
  • Kargo takip sistemi; ürünün tahmini teslimat süresini, ürünün şuan ki durumunu, nerede olduğunu, içeriği, kargo numarası vb. gibi bilgilerden oluşmaktadır.
 

Kargo takibi hem müşteri hem satıcı hem de kargo firması itibarı açısından oldukça önemlidir. Sorunsuz bir kargo yönetimi ve teslimat süreci müşteri memnuniyetini arttırdığı gibi hem kargo firmasına hem de e-ticaret firmasına puan kazandırır.

 

Kargo takip sistemi gönderilerinin hızlı, verimli ve zamanında teslim edilmesine önemli katkılar sunmaktadır. Öte yandan müşteri, kargo firması ve tüketici arasında önemli bir koordineyi de sağlamaktadır. Bu nedenle neredeyse her ürünün internetten sipariş verildiği günümüzde verimli ve profesyonel bir kargo takip sistemi yürütülmesi zorunludur.

 

İlgili İçerik; E-Ticaret Kargo İlişkisi

 

Kargo Takip Sistemi Ne Demektir

 

Kargo Takip Sistemi Avantajları Nelerdir?

 

Kargo takip sistemi nakliye veya nakliyede verimliliği artırarak bir şirketin büyümesini artırmanın bir yoludur. Kargo takip teknolojisi, yolculuğun herhangi bir noktasında gönderiden haberdar olma olanağı tanımaktadır. Günümüzde artan teknolojiler ile yenilikçi kargo takip sistemleri müşteri deneyimini artırmada oldukça iyidir.

 

Aşağıda kargo takip sisteminin sunduğu avantajlardan birkaçını sıraladık.

 

Sorunsuz kargo yönetimine katkı sunar: Kargo takip teknolojisi tedarik zincirinin önemli bir halkasıdır. İşletmelerin ürün gönderilerini takip etmelerini, herhangi bir sorunla karşılaşılmaması adına sürecin kolaylaştırılması açısından sürece katkı sunmaktadır. Gecikmeleri kontrol edip müdahale etme hakkına sahip olan işletmeler süreci iyileştirmek için adımlar atabilir.

 

İyileştirilmiş müşteri deneyimi: Kargo takip sistemi şeffaflık sunar ve bu durum müşteri deneyiminin artmasını sağlar. Kargo takip sistemleri rakiplerden farklılaşmak, teknolojiden daha fazla faydalanmak, müşterilere şeffaf çözümler sunmak açılarından müşteri deneyimini artıracaktır.

 

Hızlı bir gönderim sağlar: Kargo takip sistemi süreci şeffaf olarak gösterdiğinden dolayı kötü yorum ve itibar kaybı olmaması adına hızlı bir gönderi sistemi mevcuttur. Teslimatın zamanında olması için kargo takip sistemi de sürekli olarak güncellenmektedir.

 

Müşteriye güven verir: Online alışveriş müşteride güven unsurunun oluşmasıyla mümkündür. Ödeme işlemini yaparak önemli bir adım atan müşteri kargo sürecinde sorun yaşarsa geri dönüş bir daha mümkün olmayabilir. Bu nedenle dönüşümün kalıcı olması için teslimat süreçlerinin de sorunsuz olması gerekmektedir. Kargo takip sistemi ürünün yola çıktığını, nerede olduğunu göstererek kişiye güven vermektedir.

 

Kaybolma risklerini ortadan kaldırır: Kargo takip sistemi sadece müşteriye değil firmalara da önemli katkılar sunmaktadır. E-ticaret kargo takip ürünün kaybolma riskini ortadan kaldırır. Anında veriye ulaşma, kargoyu tespit etme gibi süreçleri kolaylaştırmaktadır.

 

Hızlı faturalandırma ve raporlama sağlar: Hızlı, verimli bir teknolojiyle işleyen kargo takip sistemleri hızlı faturalandırma ve raporlama seçeneklerinde de firmalara avantaj sağlamaktadır.

 

Müşterilerin sipariş iptali oranını azaltır: Müşteriler ürün siparişinden sonra “kargoya verildi” “ürününüz yola çıktı” gibi ifadelerle karşılaştığında ürünü iptal etmekten çoğunlukla vazgeçmektedir. Fakat böyle bir bilgilendirme sistemi olmadığında da tam tersi olabilmektedir.

 

İlgili İçerik; Uluslararası Kargo Gönderimlerinde Dikkat Etmeniz Gerekenler

 

İlgili İçerik; Özel Gün Kargo Yoğunluğunda Dikkat Etmeniz Gerekenler

 

Kargo Takip Sistemi Avantajları Nelerdir

 

E-ticaret Siteleri için Kargo Takip Sistemi Avantajları Nelerdir?

 

E-ticarette pek çok koldan bir sipariş yönetim sistemi mevcuttur. Kargo ve teslimat süreçleri de sipariş yönetiminin en önemli parçasını oluşturmaktadır.

 

Kargo takip sistemi e-ticaret sitelerine fazla kaynak kullanmadan kargo operasyon süreçleri hakkında bilgiler aktarır. Sevkiyat takibi, tahmini teslimat tarihleri ​​ve sipariş durumuyla ilgili güncellemeler gibi özelliklerle çok yönlü avantajlar sunmaktadır. Farklı kaynakları kullanmak yerine, tek bir sistem tüm iş ihtiyaçlarını karşılar ve maliyetleri azaltır.

 
İlgili İçerik; Kargo Desisi Nasıl Hesaplanır? 



Kargo Takip Sistemi Avantajları Nedir

 

E-ticaret Kargo Takibi Nasıl Yapılır?

 

Kargo takibi nasıl yapılır sorusu da merak edilmektedir. E-ticaret siteleri kargo takibini sipariş alanından rahatlıkla görmeyi mümkün kılmaktadır. Sipariş detay bölümünden kargo firmasının bilgilerine ve kargonun durumunu kontrol etmek mümkün olmaktadır.

 

Öte yandan bazı e-ticaret siteleri de kargo takip numarasını belirtmekte ve ilgili kargo firmasının sitesinden takip numarası ile kargonun durumu anlık olarak takip edilmektedir.

 

Günümüzde kargo takip sistemleri çok yönlü olarak yürütülmektedir. SMS ile kargonun durumu müşterilere bildirilmekte olup kod sistemi ile sipariş teslim edilmektedir.

 

İlgili İçerik; E-ticaret İçin En Uygun Kargo Firması Nasıl Seçilir?

 
İlgili İçerik; E-ticarette Kargo Süreçlerini Yönetme İpuçları 



Kargo Takip Sistemi Nasıl Yapılır

 

E-ticaret Kargo Takip ile Müşteri Deneyimi Nasıl İyileştirilir?

 

Kargo yönetiminin iyi yapılması satın alma sürecinin olumlu yönde sonlandırılmasında kilit rol oynamaktadır. Geri dönüşlerin olması için de gereklidir.

 

Başarılı bir kargo yönetimi için yapılması gerekenleri şöyle sıralayabiliriz;

 

Tedarik ve depo yönetiminin iyi olması: E-ticarette sorunsuz kargo sistemi için öncelikle tedarik ve depo yönetiminin verimli işlemesi gerekmektedir. Sipariş verilen ürünün hızlıca kargolanması için stokta ürünün bulunması gerekir. Bu nedenle stok ve depo yönetimi bu süreçte başı çekmektedir.

 

Ürünlerin eksiksiz kargolanması: Ürünlerin hızlı gönderimi kadar eksiksiz kargolanması önemlidir. Eksik bir ürün çıktığında süreç başa dönecek ve iptale kadar gidecek bir süreç olabilmektedir.

 

Paketleme seçenekleri: Ürünün özelliğine ve yapısına uygun şekilde paketlenmesi gerekmektedir. Markaya karşı kötü bir izlenim oluşturmada paketlemenin etkisi büyüktür. Kırılacak ürünleri sağlam bir şekilde paketlemek, gıda ürünlerini uyumlu paketlerinde vb. gibi ayrıntılara dikkat edilmesi gerekmektedir. Öte yandan paketleme seçeneklerinde markaya dair dokunuşlar marka ile müşteri arasında oluşacak bağ için etkili yollardan biri olmaktadır.

 

İlgili İçerik; E-ticarette Kargo Paketleri Nasıl Olmalıdır?

 

Fiyatlandırma: Fiyat satın alma süreçlerinde belirleyici unsur olarak karşımıza çıkmaktadır. Sabit fiyat politikası izlemek firmaların tercihi olduğu gibi belirli bir tutarın üstüne ücretsiz kargo, belirli gün ve saatlerde ücretsiz kargo gibi seçenekler de tüketiciyi satın almaya ikna etmektedir.

 

Geri bildirim: Kargo teslim süreci bittikten sonra müşteriden siparişiyle ilgili geri bildirim almak da kargo yönetim ve kargo takip sistemi süreçlerini iyileştirmek için gereklidir. Müşteri deneyimi ve memnuniyetini arttırmak için gerçek kullanıcı fikirlerine yer verilmelidir.

 

 

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax