Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Başarılı Yöneticilerin Okuması Gereken 5 Kitap

Güncelleme Tarihi: 19.01.2024

İçindekiler;

Yönetici olmak donanım, kişilik, kariyer, hayata bakış, duruş, etkili olmak gibi pek çok anlamda dolu olmayı gerektiren bir vasıftır. Yönetici olmak aynı zamanda bir grup ya da topluluğa liderlik etmek demektir. Bir liderde olması gereken pek çok özellik vardır ve bu özellikler yöneticiyi lider yapan özelliklerdir. Yöneticilerin gerek özel hayatta gerekse iş hayatında nasıl davranması gerektiğine dair pek çok kitap yazılmış ve başarılı yöneticilerin yaşamına dair ipuçları aktarılmıştır. Bugünkü yazımızda sizler için liderlere yönelik kitaplar nelerdir sıraladık.


Liderlerin Okuması Gereken Kitaplar

 

Liderlerin Okuması Gereken Kitaplar

 

Kitaplar dünyadaki en güçlü şeydir. Zihninizi yepyeni bir dünyaya açar. Bu dünyada bilgi ve bilgelik vardır. Doğru kitap seçimi üretim ve deneyim anlamında kişilere pek çok meziyet kazandırır. Başarılı insan örneklerine bakıldığında sahip oldukları en güzel alışkanlıklarının kitap okumak olduğu görülmektedir. Öyleyse başarının anahtarı olan kitap okumak konusunda kitap seçimi de oldukça önemlidir. Aşağıda yönetici kitapları adı altında mutlaka okunması gerekenleri sıraladık.


Liderlerin Okuması Gereken Kitaplar

 

1. Takım Oyunu – Seth Godin

 

“Takım, birbirine, bir lidere ve bir fikre bağlı, küçük veya büyük herhangi bir gruptur. Milyonlarca yıldır insanlar, dini, etnik, politik, hatta müzikal takımlara katılmışlardır. Bu bizim doğamızdır.

 

Bütün bu takımlara kim önderlik edecek?

 

Web inanılmaz şeyler yapabilir, ancak liderlik sağlayamaz. Bunu aynı sizin gibi bir şey için tutkusu olan insanlar yapabilir. Şu anda bir fark meydana getirmek isteyen herkes için gereken tüm araçlar hemen yanıbaşında hazır.

 

Günümüzde İnternet coğrafya, maliyet ve zamanla ilgili engelleri kaldırdı. Tüm bloglar ve sosyal network (şebeke) ağları, mevcut takımların daha da büyümelerine ve yeni takımların doğmasına olanak sağlıyor. Bu takımlar, iPhone’larını veya siyasî bir kampanyayı ya da küresel ısınmaya karşı yeni bir mücadele yöntemini benimseyen milyonlarca insandan oluşuyor.

 

Takım Oyunu sizi, çalışanlarınızı, müşterilerinizi, yatırımcılarınızı, inananları, hobisi olanları, okuyucuları yönetmeniz için karşınıza çıkan fırsatları düşünmeye (gerçekten düşünmeye) sevk edecek… Kolay değil, ancak muhtemelen hayal ettiğinizden daha kolay.”

 

İlgili İçerik; Bill Gates'in Önerdiği 5 Kitap


 Takım Oyunu – Seth Godin

 

2. Liderliğin Kutsal Kitabı - Jeffrey Gitomer

 

Liderlik kitapları olarak önerilen Liderliğin Kutsal Kitabı, teorinin ve felsefenin sınırlarını aşan, doğrudan işin köklerine, temeline eğilen bir liderlik kitabıdır. Pratik, hemen eyleme dökülebilecek ve sonuç alınabilecek stratejilere yer veriyor ve uzun vadeli başarıyı garantilemeye odaklanıyor. Burada anlatılan liderlik yönü, okurlarına önce meydan okuyacak, rehberlik edecek ve sonuçta yeni başarı fırsatları yaratacak.

 

“Eğer bir patron, yönetici ya da herhangi başka türden bir liderseniz kulağınızı dört açıp dinleyin! Gerçek bir lider olmanız için gereken becerileri kavramanıza yardımcı olacağım. Daha doğru bir ifadeyle, başarılı olmak için hangi liderlik özelliklerini uygulamaya koymanız gerektiğini –liderliğin işe yaraması için (sırasıyla sizin için, çalışanlarınız için, müşterileriniz için, satıcılarınız için ve şirketiniz için) kullanmanız gereken eylem unsurlarını, ilkeleri ve becerileri– kavramınıza yardımcı olacağım.” J. Gitomer

 

İlgili İçerik; Girişimcilerin Kütüphanesinde Olması Gereken 10 Kitap


Liderliğin Kutsal Kitabı - Jeffrey Gitomer

 

3. Liderlik Dili – Başarılı CEO’ların İletişim Sırları - Kevin Murray

 

“İş dünyasındaki liderlerin çoğu, çalışanlarına esin kaynağı olmak, onları motive etmek için güçlü bir hitabetin yeterli olacağını düşünürler. Bu doğru değildir. Dil, iletişim için kullanılan sistemlerden biridir ve doğru soru, liderlerin başarıya ulaşmak için genelde nasıl bir sistem oluşturmaları gerektiğidir. Kevin kitabının zeminini geniş bir yelpazede, işinin ehli yetmişten fazla CEO ile yapılmış söyleşiler üzerine kuruyor. Onların deneyimlerini, bakış açılarını, çıkardıkları dersleri titizlikle inceleyerek, liderlikte başarılı iletişim için bir başvuru kaynağı oluşturuyor. Liderlerin mesajı ise açık: Günümüzde iletişim, liderlik için olmazsa olmaz bir şarttır.”

 

İlgili İçerik; E-Ticaret Sektörüne İlgi Duyanlar İçin Kitap Önerileri


Liderlik Dili – Başarılı CEO’ların İletişim Sırları - Kevin Murray

 

4. Liderlik 101 - John C. Maxwell

 

“Başarılı bir lider olabilmenin sırrı, diğer liderleri başarılı kılmış olan sistemleri hayata geçirmekte gizlidir."

 

“Evet, herkes liderlik yapabilir, hem de çok başarılı olabilir. Eğer bazı yeteneklerinizi geliştirir ve bir liderin nasıl davranması, nelere öncelik vermesi gibi gereken bilgilere sahip olursanız, siz de başarılı bir lider haline gelebilirsiniz.

O halde;
Vizyonunuza doğru yürürken yanınızda başkalarını da götürmeyi
Ardınızda kalıcı eserler bırakmayı
Sizi takip edenlerin sadakat duygularını güçlendirmeyi
Liderlik kalitenizi sürekli olarak yükseltebilmek için gerekli olan yatırımları yapmayı
Başkalarını etkileme gücünüzü artırmayı
Liderlik yeteneğinizin önünü açmayı
Yaptığınız rehberlikle başkalarını yetkin kılmayı
İnsanların size güven duymalarının alt yapısını hazırlamayı
Karakterinizi geliştirmek için içsel disiplininizi kullanmayı öğrenmelisiniz.”


Liderlik 101 - John C. Maxwell

 

5. İyiden Mükemmel Şirkete - Jim Collins

 

"Vasat" bir şirket, kalıcı olarak "mükemmel" bir şirkete dönüşebilir mi? Dönüşebilirse bu nasıl gerçekleşir? Bir şirketin "iyi"den "mükemmel"e dönüşmesini sağlayan belirleyici özellikler nelerdir?”

 

Yazar Jim Collins bir şirketin mükemmele giden yolda kalıcı başarılar elde etmesinde yöneticilerin, ekiplerin, organizasyonların yerini araştırıyor. ABD kökenli 1400'ün üzerinde şirketi inceleyerek kitabını kaleme alan yazar evrensel boyutta uygulanabilecek önemli ipuçları sunuyor.


İyiden Mükemmel Şirkete - Jim Collins

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax