Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Girişimcilerin Kütüphanesinde Olması Gereken 10 Kitap

Güncelleme Tarihi: 13.07.2023

İçindekiler;

Girişimcilik alanında kendini geliştirmek isteyen kişilerin günlük aktiviteleri arasına kitap okumak, yazı yazmak, video izlemek veya haber takip etmek gibi aktiviteleri eklemesi gerekir. Çünkü her girişimcinin belirli konularda uzmanlaşmış olması oldukça önemlidir. Çoğu zaman girişimciler bir fikir elde etmek ya da bakış açılarını değiştirmek için girişimcilik kitaplarını okumayı tercih eder. Girişimcilik kitapları sayesinde kişiler farklı alanlarda kendini geliştirebilir.

 

En iyi girişimcilik kitaplarına ulaşmak isteyenlerin ise iyi araştırmalar yapması gerekir. Çünkü girişimciler için doğru bilgiye ulaşmak ve zamanı yönetebilmek oldukça önemlidir. Yeni girişimciler ya da kendini geliştirmek isteyenler için hazırladığımız Girişimcilerin Kütüphanesinde Olması Gereken 10 Kitap adlı bu yazımızda sizlere fayda sağlayacak belirli kitaplar hakkında sizleri bilgilendireceğiz. Siz de bu kitapları okuma listenize ekleyebilir ve kendinizi farklı alanlarda geliştirme fırsatı yakalayabilirsiniz.

  

Girişimcilerin Kütüphanesinde Olması Gereken 10 Kitap

 

Yalın Yeni Girişim – Eric Ries

 

En iyi girişimcilik kitapları arasında yer alan ve Eric Ries tarafından kaleme alınan yalın yeni girişim, düşünme biçimini değiştirmek ve belirli konular hakkında pratiklere dayanarak bilgi edinmek isteyen herkesin okuması gereken kitaplar arasında yer alıyor.

 

2019 yılında basılan ve piyasaya sunulan Yalın Yeni Girişim adlı kitapta yalın üretim ve yönetim ilkelerinin girişimciliğe uyarlandığını söylemek mümkün. Bununla beraber kitapta bir inovasyonun öneminden de bahsediliyor.


İlgili İçerik; Dijital Pazarlamaya Yönelik Okumanız Gereken 9 Kitap 



Girişimcilik Kitaları | Yalın Yeni Girişim

 

A’dan Z’ye Pazarlama – Philip Kotler

 

Girişimcilik aslına bakıldığında günümüz teknolojilerine ayak uydurmayı da beraberinde getirmektedir. Artık günümüz çağının dijital bir çağ olduğunu düşünürsek en iyi girişimcilik kitapları arasında sizlerle Philip Kotler tarafından 2003 yılında yayınlanan A’dan Z’ye Pazarlama kitabını da paylaşabiliriz.

 

Dijital pazarlama alanında kendini geliştirmek isteyen girişimcilerin okuması gereken kitaplar arasında yer alan A’dan Z’ye pazarlama aslına bakıldığında pazarlama çalışmalarının yalnızca departmanda çalışan insanlarla bağdaşmamış olduğunu söylemektedir. Bununla beraber başucu kitabı olarak evinizde bulundurmanız gereken bu kitapta markalaşma, yaratıcılık, CRM gibi hem şirketlere hem de girişimcilere yol gösterecek birçok bilginin de yer aldığını söylemek mümkündür.

 

İlgili İçerik; İnternet Üzerinden Kitap Satışı Nasıl Yapılır?

 

Girişimcilik Kitaları | A'dan Z'ye Pazarlama

 

80/20 İlkesi- Richard Koch

 

Richard Koch tarafından kaleme alınan ve 2017 yılında Türkiye’de yayımlanan 80/20 ilkesi adlı kitapta en iyi girişimcilik kitapları arasında yer almaktadır. Kitabın ana fikri bir sonucun yüzde 80’inin, üretilen nedenlerin %20’sinden kaynaklandığını göstermektir.

 

Yeni girişimciler ya da kendini bu alanda göstermek isteyen kişiler 80/20 ilkesi adlı bu kitapta sebep-sonuç arasındaki ilişkiyi geniş bir çerçeveden görebilmektedir.


İlgili İçerik; Başarılı Markaların 6 Ortak Özelliği 



Girişimcilik Kitaları | 80/20 İlkesi

 

Mor İnek Farklılaşarak İşinizi Dönüştürün - Seth Godin

 

Seth Godin tarafındankaleme alınan ve mutlaka okunması gereken bestsellerler arasında yer alan mor inek farklılaşarak işinizi dönüştürün adlı kitap dünyanın en çok satan kitapları arasında yer almaktadır.

 

Profesyonel bir konuşmacı ve yazar olarak ön plana çıkan Seth Godin aslına bakıldığında bestsellerlar listesinde yer alan birçok kitabın yazarı olarak ön plana çıkmaktadır. İlgili kitapta şirketlerin ön plana çıkmasındaki en büyük etkenler arasında yer alan farklılaşmanın nasıl kurgulanacağı anlatılmaktadır.


İlgili İçerik; E-Ticaret Sektörüne İlgi Duyanlar İçin Kitap Önerileri 


Girişimcilik Kitaları | Mor İnel Farklılaşarak İşinizi Dönüştürün

 

Rakibini Yere Ser - Gary Vaynerchuk

 

2014 yılında Gary Vaynerchuk tarafından kaleme alınan Rakibini Yere Ser, hem bir pazarlamacının hem de bir girişimcinin okuması gereken kitaplardan birisidir. Bir markanın pazarlama stratejilerini nasıl geliştirebileceğini ve ne tür sosyal medya stratejileri uygulayarak markalarını farklılaştıracağını anlatan bu kitap her girişimcinin başucu kitapları arasında yer almalıdır.

 

Sizler de kendinizi geliştirmek isteyen yeni girişimcilerdenseniz günümüzün en büyük pazarlama stratejilerinden birisi olan sosyal medya pazarlamasını ve sosyal medya stratejilerini inceleyebilmek için bu kitaba bir göz atabilirsiniz.


İlgili İçerik; İlham Veren E-ticaret Başarı Hikayeleri 



Girişimcilik Kitaları | Rakibini Yere Ser

 

Steve Jobs Olsa Ne Yapardı? – Cevher Ceylan

 

Ticari zeka kitapları ve girişimcilik kitapları listesinde yer alan kitaplardan birisi de Steve Jobs Olsa Ne Yapardı isimli kitaptır. Cevher Ceyhan tarafından kaleme alınan Steve Jobs Olsa Ne Yapardı adlı bu kitapta;

 
  • Apple
  • Facebook
  • Amazon
  • Alibaba
  • DELL
  • Boomberg
  • IKEA
  • Paypal
 

Gibi dünyanın önemli şirketlerini kuran kişilerin ve bu şirketleri yöneten kişilerin yol haritaları okuyucuyla paylaşılmaktadır. Bununla beraber kitapta girişimcilik için önemli olan zeka, yenilikçilik, yatırım, başarı ve tutku öyküleri de bulunmaktadır.


İlgili İçerik; E-Ticarette Başarıyı Yakalamak İsteyenler İçin 10 Adım 


Girişimcilik Kitaları | Steve Jobs Olsa Ne Yapardı

 

100 $'lık Başlangıç - Chris Guillebeau

 

Az sermaye ile iş kurmak isteyen herkesin göz atması gereken kitaplar arasında yer alan 100 dolarlık başlangıç adlı kitap Chris Guillebeau tarafından 2015 yılında kaleme alınmıştır.

 

100 $'lık Başlangıç yeni bir girişim fikri bulunan ve bu girişimi hayata geçirmek isteyen herkesin bütçelerini tüketmeden bu girişimi nasıl büyütebileceklerini ve nasıl başarılı bir girişimci olabileceklerini okuyucular ile paylaşmaktadır.

 

Az bütçe ile büyük işler yapmak isteyen kişilere çok güzel yollar gösteren bu kitabı sizler de okuyabilirsiniz. Böylece şirket kurma ve iş yapma sürecinde bütçenizi nasıl yönetebileceğinizi ve işinizi nasıl geliştirebileceğinizi öğrenerek başarısızlıktan kurtulabilirsiniz ve kendinizi ilgili alanda geliştirebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Kadın Girişimcilerin Yol Kılavuzu

 

Girişimcilik Kitaları | 100 Dolarlık Başlangıç

 

Zengin Baba Yoksul Baba – Robert T. Kiyosaki & Sharon L. Lechter

 

Robert T. Kiyosaki & Sharon L. Lechter tarafından 1997 yılında kaleme alınan Zengin Baba Yoksul Baba, her zaman güncelliğini koruyan ve okuyucusunun ufkunu geliştiren kitaplar arasında yer almaktadır.

 

Finans dünyasını derinden etkileyen zengin baba yoksul baba en iyi girişimcilik kitapları arasında yer alır. Yaklaşık 400 sayfa olarak basılan bu kitapta belirli konular çerçevesinde okuyucular bilgilendirilmektedir.

 

Genel amacı mali açıdan bağımsız olmak isteyen kişilerin ne tür adımlar izlemesi gerektiğini okuyucular ile paylaşmaktadır. Bununla beraber üst sınıflarda olan ailelerde zenginliğin korunması için gerekli olan bilgilerin herhangi bir okulda öğretilmediği de dile getirilmektedir. Bununla beraber kitapta okuyuculara yönelik güzel kişisel tavsiyeler de paylaşılmaktadır.

 

Her girişimcinin okuması gereken kitaplar arasında yer alan zengin baba yoksul baba adlı kitapla sizler de kendinizi geliştirebilirsiniz.

 

Girişimcilik Kitaları | Zengin Baba Yoksul Baba

 

Düşün ve Zengin Ol - Napoleon Hill

 

1937 yılında Napoleon Hill tarafından kaleme alınan Düşün ve Zengin ol da girişimcilik kitapları arasında yer alır. Aslına bakıldığında bu kitabı inceleyen kişiler çoğu zaman zenginliğin anahtarının düşünce olduğunu düşünür fakat bu aslında oldukça yanlış bir kanıdır.

 

Düşün ve zengin ol adlı kitabı okumak isteyen kişiler her ne kadar zenginliğin sırlarını öğrenecekmiş gibi düşünse de durum oldukça farklıdır. Çünkü ilgili kitapta zenginlik iması bulunmasına rağmen kitap konusu başarı üzerinde kurgulanmıştır ve kitapta insanların hayatın her alanında başarılı olabilmeleri için felsefenin değerli olduğu tartışılır.

 

İlk dönemlerde 20 milyona yakın satılan bu kitap 2011 yılında 70 milyon satışa ulaşmıştır ve ticari zeka kitapları okumak isteyen herkesin bu kitaba bir göz atması gerekmektedir.

 

Girişimcilik Kitaları | Düşün ve Zengin Ol

 

Google Nasıl Yönetiliyor? – Jonathan Rosenberg ve Eric Schmidt

 

Jonathan Rosenberg ve Eric Schmidt tarafından yazılan Google Nasıl Yönetiliyor adlı kitap dünyanın en çok satan kitapları arasında yer almaktadır. Dünya’nın en büyük şirketleri arasında yer alan Google’ın ne tür değerler oluşturduğunu ve nasıl bir şirket kültürü geliştirerek dünya devleri arasında yer aldığını gösteren bu kitap girişimcilik kitapları arasında yer alsa da herkesin okuması gereken kitaplardan birisidir.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax