Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kadın Girişimcilerin Yol Kılavuzu

Güncelleme Tarihi: 02.09.2022

İçindekiler;

Son zamanlarda, farklı sektörlerden örneklerine çok daha sık rastladığımız kadın girişimciler, hem ekonomik hayata artı değer katıyor hem de kadın emeğinin daha görünür olmasına imkan sağlamaktadır. Çeşitli kadın girişimcilere destek programları, kredi ve teşvik fonları ile ekonomik olarak desteklenen kadın girişimciler, vergi mükellefi olarak ulusal ekonomiye de destek olmaktadır.

 

Kadın Girişimcilerin Yol Kılavuzu başlıklı bu yazımızda, Kosgeb, Kosgeb kadın girişimci desteği, kadın girişimci kredisi ve Kagider hakkında kapsamlı bilgilere yer vereceğiz. Siz de merak ettiğiniz detayları yazımızda bulabilir ve kadın girişimler için oluşturulan kolaylaştırıcı ekonomik destek çalışmaları yürüten kosgeb ve kagider şartlarını öğrenebilirsiniz.

  

Kadın Girişimci Yol Kılavuzu

 

Kadın Girişimcilere Destek Nedir?

 

Cinsiyet farklarına dayalı eşitsizliğini ortadan kaldırmak ve kadın emeğini görünür kılmak için yürütülen kadın girişimcilere destek programları, dünyanın pek çok ülkesinde önemli bir ekonomik canlılık unsurudur. Kadın girişimcilere destek; kadın nüfusunun istihdam oranlarındaki düşük payı, girişimcilikte erkeklerin baskın olması gibi sebeplerin yanı sıra toplumsal cinsiyet açısından da önem taşımaktadır.

 

Kosgeb, Kagider gibi farklı kurum ve kuruluşlar tarafından verilen destek kredileri ile gerek ulusal, gerek uluslararası çapta düzenlenen hibe programları, kadın girişimcilerin iş kurmak için gerekli sermayeyi bulmasını kolaylaştırmaktadır. Hibe ve destek programları kapsamında düzenlenen eğitimler iş fikri geliştirme ve ön hazırlık aşamalarının da daha verimli geçmesini sağlar ve bazı projelerde sermayesiz iş kurulmasına bile olanak tanır.

 

Kadın girişimci kredisi veren bankalar da devlet ile işbirliği yaparak belirli dönemlerde kampanyalar düzenlemekte, ertelemeli geri ödeme, düşük faiz ya da faizsiz kredi imkanı sunmaktadır. Bütün bunların toplamı kadınları ekonomik olarak birer özne konumuna yükseltirken, istihdam alanlarını da genişletir ve kayıt dışı ekonominin önüne geçer.

 

İlgili İçerik; Girişimci Adaylarının Yenmesi Gereken 5 Korku

 

Kadın Girişimcilere Destek Nedir

 

Kadın Girişimci Desteği Neden Önemlidir?

 

Hangi sektörden olursa olsun, pazara yeni bir bakış açısı getiren kadın girişimciler, istihdamı arttırarak, pazarın gelişmesine katkı sunarlar.

 

Kadın girişimcilere destek programları, girişimcilik özelliklerine sahip kadınların potansiyellerini ortaya çıkarmaktadır. Yapılan araştırmalar, Kagider ve Kosgep programlarının yanı sıra, hibe ve destek kredilerinin etkisiyle kadın girişimci oranının %15’in üzerinde arttığını göstermektedir. Erkek girişimcilerin sayısı aynı kalırken kadın girişimcilerin oranlarının yükselmesi, bu desteklerin ne kadar önemli olduğunu göstermektedir.

 

Esnek çalışma saatleri, hafta sonu izinlerinin olmaması gibi faktörler kadınları kendi işini yapmaya yöneltmektedir. Geleneksel olarak ticarete atılan girişimci kadınlar olduğu kadar, evden ürettiği ürünlerin satışı, yarı zamanlı hizmet işleri gibi seçenekleri değerlendiren kadınlar, sigortalı olarak geleceklerini güvence altına almaktadır.

 

Teknolojinin ilerlemesi ve internetin yaygınlaşması ile birlikte e-ticaret alanında da kadın girişimciler ön plana çıkmaya başlamıştır. Bu görece daha esnek olan ticaret sektörü ile birlikte evden yaptığı ürünleri satan kadınlar kadar, toptan alım satım, hijyen ürünleri, kozmetik ve aksesuar tercih edilen ürünlerin başında gelmektedir.

 

İlgili İçerik; İnternetten Ürün Satmak ve Başarılı Olmak İçin Yapmanız Gerekenler

 

İlgili İçerik; Başarılı Markaların 6 Ortak Özelliği

 

Kadın Girişimcilere Destek Neden Önemlidir

 

Kadın Girişimcilere Destek Veren Kurumlar Nelerdir?

 

Kadın girişimciler için sermaye desteği sağlayan farklı destek programları vardır. Bu programlar, destek kredisi, vergi teşvik indirimi ve hibeleri kapsamaktadır. Kosgeb kadın girişimci desteği ve Kagider kadınları destekleyen kurumlar arasındadır. Dilerseniz önce Kosgeb nedir, nasıl çalışır ona bir bakalım, ardından Kagider nedir açıklayalım.

 

İlgili İçerik; İnternetten Satış Nasıl Yapılır? Bilmeniz Gerekenler (2021 Yeni)

 

İlgili İçerik; KOSGEB E-ticaret Desteği Nedir ve Nasıl Alınır?



Kadın Girişimcilere Destek Verem Kurumlar

 

Kosgeb Nedir?

 

Kosgeb (Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı) verdiği teşvik ve kredilerle küçük ve orta ölçekli işletmelere destek olmayı hedefler. Ekonomik olarak küçük ve orta ölçekli işletmeleri destekleyerek, rekabet güçlerinin artmasına ve pazardaki yerlerini korumalarına imkan sağlar.

 

Ekonomik hayatı canlandıran, sanayi ve teknoloji entegrasyonuna katkı sunan, istihdam alanlarını genişleten, Kosgeb, kadın girişimcilere destek olan önemli biri kamu kurumudur.

 
İlgili İçerik; Dünyanın En Büyük E-ticaret Markalarının Girişim Hikayeleri 



Kosgeb Nedir

 

KOSGEB Kadın Girişimci Desteği Nedir?

 

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’na bağlı Kosgeb, uygulamalı girişimcilik eğitimi ile birleştirdiği destek programı ile kadın girişimcilere destek olmaktadır. Kosgeb’e bağlı olan İŞGEM (Uygulamalı Girişimcilik ve İş Geliştirme Desteği) bünyesinde verilen eğitimler hem iş fikrini projelendirme hem de bu projeyi en sağlıklı haliyle sonuca götürmeyi hedefler.

 

Kosgeb kadın girişimci kredisi ve desteği kapsamında, geleneksel girişim desteği ile ez az 10.000 TL hibe edilmektedir. Destek kapsamında alınabilecek maksimum tutar ise 60.000 TL’ dir . Kadın girişimci desteği ile işletmeler için gereken makine ve diğer giderler karşılanır. İşyeri kirası yada çalışan personelin sigorta primleri diğer giderler olarak ele alınır.

 

Kosgeb kadın girişimci desteği ile işletme açılışı ve personel desteği hibe edilmiş olur. Programa başvurmak isteyen kadın girişimciler, girişimcilik belgelerini Kosgeb’e sunmak zorundadır. Belgesi olmayanlar bu hizmetten yararlanamaz.

 

Kuruluş desteği olarak adlandırılan hibe miktarı gerçek kişi statüsü ile faaliyete geçen işletmeler için 5.000 TL dir ve yalnızca bir kereye mahsus olmak üzere ödenir . Şirket statüsü ile açılan işletmeler ise kuruluş desteği olarak 10.000 TL hibe alır ve bu tutar da yine de sadece bir kez, kuruluşta verilmektedir.

 

İlgili İçerik; Dükkan Açmadan İnternetten Satış Yapma Rehberi

 

KOSGEB Kadın Girişimci Desteği Nedir

 

KOSGEB İleri Girişimci Desteği Nedir?

 

Kosgeb, kadın girişimciler için ileri girişimci desteği de sağlamaktadır. İleri girişimci desteği kapsamında hibe edilebilecek maksimum tutar 370.000 TL’ dir. Desteğin temel amacı teknik ve teknolojik destek sağlamaktır. İhtiyaç duyulan ve alınması gereken makinelerin teknolojik seviyesi, hibe tutarının miktarını belirlemektedir.

 

Kadın girişimciler için Kosgeb tarafından sağlanan destek tutarları şöyledir:

 
  • 75. 000 TL hibe : Düşük ya da orta teknoloji düzeyinde, 100.000 TL’ye alınacak yerli üretim bir teknolojik makinenin ödemesi için verilen hibe miktarıdır.
  • 150.000 TL hibe: Düşük ya da orta teknoloji düzeyinde, 200.000 TL’ye alınacak yerli üretim bir teknolojik makinenin ödemesi için verilen hibe miktarıdır.
  • 225.000 TL hibe: Yüksek teknoloji düzeyinde, 300.000 TL’ye alınacak yerli üretim bir teknolojik makinenin ödemesi için verilen hibe miktarıdır.
 

İlgili İçerik; E-ticaret Siteleri 1 Ocak'tan İtibaren Vergiden Muaf 



KOSGEB İleri Girişimci Desteği Nedir

 

Kadın Girişimci Desteği Şartları Nelerdir?

 

Kosgeb kadın girişimci desteği hibesi ya da kredisi alabilmek için bazı kriterlere uymanız ve belirtilen şartları yerine getirmeniz gerekmektedir. Daha önce destek almamış olmak şartı hemen tüm destek şartları arasında yer alırken, İŞGEM eğitimine katılmak da zorunludur. Kosgeb kadın girişimci kredisi ve hibelerinde, ödemeler eğitimlerden önce ya da sonra yapılmaktadır. Bunu Kosgeb belirler.

 
  • Destek başvurusu yapacağını iş projesi KOSGEB tarafından belirlenen sektörler arasında olmalıdır.
  • Kosgeb girişimci kadın desteği almak için girişimcilik sertifikasına sahip olma zorunluluğu vardır. Girişimcilik sertifikasının niteliği ise sektörlere göre farklılık gösterir.
  • Kadın girişimci desteği almak için başvuru yapan kişi 18 yaşını doldurmuş olmalıdır. 
 


Kosgeb Girişimci Desteği Şartları Nelerdir

 

Kosgeb Hangi Sektörleri Desteklemektedir

 
  • İmalat
  • İnşaat
  • Danışmanlık ve tercüme ya da fotoğrafçılık ve reklamcılık gibi teknik faaliyetler.
  • Fuar organizasyonu, iş bulma acentesi, seyahat acentesi.
  • Temizlik ve güvenlik
  • Kişisel eşya ve eşya onarım
  • Depolama ve ulaştırma
  • Bilgi ve iletişim
  • Konaklama ve yiyecek içecek
  • Kuaför salonu ve güzellik merkezi
  • Kuru temizleme
  • Ev döşemeleri ve mobilya
  • Mücevher ve saat onarım
 


Kosgeb Hangi Sektörleri Destekler

 

Kagider Nedir?

 

Girişimcilik desteği vererek, kadınların güçlenmesini ve ekonomiye katılmasını amaçlayan Kagider, Türkiye Kadın Girişimciler Derneği’dir. Kagider, ekonomik alanın yanı sıra sosyal ve politik olarak da kadınların güçlenmesini, söz sahibi olmasını destekler. Daha eşit bir toplum için kadınların her alanda var olmasını hedefleyen kagider, kadınların ekonomik özgürlüğünü destekleyen projeler yürütür ve bu kapsamda kadın girişimciler için destek programları yürütür.

 

Kagider, İşimi kuruyorum adlı eğitim programı ile kadın girişimcilere danışmanlık, mentörlük, inkübasyon desteği vermektedir. 2 gün süren bu yoğun eğitimde iş fikri geliştirme, fikri ve mülki haklar, satış-pazarlama, mali mevzuat ve hukuk gibi çeşitli alanlarda eğitimler verilmektedir.

 

 

 

Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax