Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

KOSGEB E-ticaret Desteği Nedir ve Nasıl Alınır?

Güncelleme Tarihi: 29.02.2024

İçindekiler;

E-ticaret yapan şahıs ve firmaların, iş yeri açmak isteyen kişilerin, hali hazırda bir iş yeri olan kişilerin işlerini büyütmek için son dönemlerde başvurduğu desteklerden birisi de KOSGEB Destekleri'dir. Peki nedir bu KOSGEB Destekleri? KOSGEB E-ticaret Desteği Nedir ve Nasıl Alınır adlı bu yazımızda sizler için KOSGEB hakkında bilgi vereceğiz. Bununla beraber bu destekten yararlanmak isteyenlerin ne yapması gerektiği hakkında bilgiler alabilirsiniz.
 

KOSGEB E-ticaret Desteği Nedir ve Nasıl Alınır?
 

KOSGEB Nedir?

 

KOSGEB, Küçük ve Orta Ölçekli Sanayiyi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı’nın kısaltmasıdır. Ticarete atılmayı veya kendi işini kurmayı isteyen kişilerin geneli, akıllarındaki iş planını hayata geçirmek için bir sermayeye ihtiyaç durmaktadır. Fakat bunu yapmak isteyen kişilerin çoğunun hazır bir sermayesi bulunmamaktadır. KOSGEB, kendi işini kurmak isteyen kişileri destekleme ve ülkede farklı iş alanları yaratmak amacıyla sermayesi olmayan fakat iş fikri olan kişileri desteklemektedir.

 
KOSGEB Nedir ve Ne İşe Yarar
 

KOSGEB’e Kimler Başvuru Yapabilir

 

KOSGEB e-ticaret desteği nedir ve nasıl alınır adlı yazımızın bu bölümünde sizlere KOSGEB’e kimlerin başvuru yapabileceği hakkında bilgi vereceğiz. KOSGEB desteğinden faydalanmak isteyen kişilerin öncelikle KOSGEB tarafından verilen eğitimlere katılması gerekmektedir. KOSGEB’in iş kurmak isteyen kişiler için hazırladığı iki farklı eğitim bulunmaktadır. Bu eğitimlerin içerikleri birbirlerinden farklıdır.
 

  • Genel Girişimci Eğitimi; bir iş kurmak, bir işi yürütmek, iş kurma ve yürütme sürecinde rol ve sorumlulukları hakkında bilgi almak isteyen, akıllardaki iş fikrini projeleştirmek gibi konularda eğitimleri bulunan KOSGEB eğitimidir. KOSGEB’in genel girişimci eğitimini bitiren kişiler ileri girişimci eğitimine katılabilmektedir.
  • İleri Girişimci Eğitimi; Bu eğitimde genellikle yenilikçi ve ileri teknoloji düzeyinde bulunan sektörler ve imalat sektöründe yer alacak kişilerin ihtiyaç duydukları bilgileri düzenleyen bir eğitimdir. Bu eğitime katılmak için genel girişimci eğitimi tamamlanmış olmalıdır. Bununla beraber kişilerin istihdam, küresel rekabet, marka değeri oluşturabilecek kapasiteye gelmesi hedeflenmektedir.
 

KOSGEB’in bu eğitimlerini tamamlayan kişiler KOSGEB’den kredi veya hibe almak için başvuru yapabilmektedir. Gelin bunu daha kapsamlı ve detaylı bir şekilde sıralayalım:
 

  • Yeni iş kurmak isteyenler,
  • İş yerini geliştirmek isteyenler,
  • İş yeri için makine almak isteyen kişi veya firmalar,
  • İş yerinde personel istihdam ettirmek isteyenler,
  • Yurtiçinde veya yurtdışındaki fuarlarda markasını ve ülkemizi temsil etmek isteyenler,
  • Ar-Ge ve inovasyon alanlarında çalışma yapmak ve projeler üretmek isteyenler;

Bu eğitimlere başvurarak sertifikalarını almakta ve bunun sonrasında KOSEB hibe ve kredilerinden yararlanabilmektedir.

 

Not: KOSGEB’den yararlanacak olan kişilerin bilmeleri gereken çok önemli bir unsur vardır. KOSGEB eğitimlerini tamamlamadan önce şirketleri için açılış veren kişi veya firmalar KOSGEB’in hibe ve kredilerinden yararlanamamaktadır. Bu nedenle sizler KOSGEB desteklerinden yararlanmak istiyorsanız, ilk önce genel girişimci eğitimi ve ileri girişimci eğitimlerini tamamlamalı ve bu eğitimlerden sertifikanızı aldıktan sonra KOSGEB’e başvuru yapmalısınız.


KOSGEB E-ticaret Desteği Kimler Başvuru Yapabilir
 

KOSGEB Desteklerinin Avantajları

 

İş kurma ve geliştirme süreçlerinde kişilerin ve firmaların yanında olan KOSGEB’in verdiği destekler belirli avantajlar sağlamaktadır. KOSGEB E-ticaret Desteği Nedir ve Nasıl Alınır adlı yazımızın bu bölümünde sizlere bu avantajlardan bahsedeceğiz.
 

 
  • KOSGEB hibe ve kredileri sayesinde şirketinizin kuruluş sürecindeki masraflarını karşılayabilirsiniz. İşinizi kurmak veya geliştirmek için ihtiyacınız olan sermayeyi bulmanız hem motivasyonunuzu arttıracak hem de rahatlamanıza faydalı olacaktır.
  • İş fikrinizin gelişmeye başlamasıyla bu projeler belirli bir noktaya geldiğinde kamuoyuna sunulacaktır.
  • KOSGEB hibe ve destekleri ile kişiler yeni iş yerleri açtığı için çalışanlara ihtiyaç duyabileceklerdir. KOSGEB hibe ve destekleri sayesinde açılan iş yerlerinde istihdam oranı artacaktır.
  • İstihdam oranının artması ülkemizdeki işsizliğin düşmesine etkili olacaktır.
  • Açılan iş yerleri yaptıkları faaliyetler ile ülkemizin ekonomisine katkılı olacaktır.
  • KOSGEB’den alınan krediler faizsiz ödenebileceği için vatandaşlarımız kredi masraflarından, faiz ödemelerinden kurtulacaktır.
  • KOSGEB, verdiği kredi ve hibelerde kadın girişimcilere daha fazla önem verdiği ve pozitif ayrımcılık uyguladığı için kadının çalışma hayatındaki yeri artacaktır
  • Bir iş yeri olan kişiler KOSGEB üzerinden kredi veya hibe kullandıktan sonra işletmelerini daha kolay bir şekilde geliştirme imkânı bulacaklardır.
 
 

KOSGEB’E Nasıl Kayıt Olunur?

 

KOSGEB eğitimi almak isteyen kişilerin öncelikle KOSGEB’e kaydolması gerekmektedir. KOSGEB’e kaydolurken istenen bilgiler şunlardır;

 
  • KOSGEB kayıtları KOSGEB internet sitesi üzerinden yapılmaktadır.
  • KOSGEB internet sitesine giren kişiler ilk olarak e-hizmetler menüsüne girmeli ve burada ilk başvuru alanına tıklayarak kayıtlarını yapmalıdır.
  • KOSGEB’de istenen başka bir şey ise KOBİ beyannamesidir. KOBİ Beyannamesini doldurmalı ve bunun sonrasında KOSGEB’e göndermelisiniz. İlgili beyannameyi sizler gönderdikten sonra KOSGEB uzmanları beyannamenizi kontrol edecektir.
  • KOSGEB’den destek almak isteyenler ilk olarak işletmeleri hakkındaki bilgileri KOSGEB veri tabanına işlemelidir.
 

KOSGEB’de Desteklenen Sektörler

 

KOSGEB, verdiği destekleri ve kredileri belirli sektörlere verebilmektedir. İş alanınız bu sektörler arasında olmadığı takdirde KOSGEB desteğinden faydalanmanız imkansızdır. Bu nedenle, işinizle ilgili tam olarak karar vermediyseniz ama KOSGEB desteğinden yararlanmak istiyorsanız sizlere öncelikle bu sektörlere bakmanızı ve buna göre karar vermenizi öneririz.


KOSGEB e-ticaret desteği veren bir kurumdur. KOSGEB’in e-ticaret desteği verdiğini KOSGEB desteklenen sektörler bölümünden öğrenebilirsiniz. Burada hangi sektörlere hibe veya kredi verildiğini indirerek tek tek inceleyebileceğiniz gibi Nace kodları üzerinden de sorgulama yapabilirsiniz. E-ticaret Nace kodu 47.91.14’tür ve Radyo, TV, posta yoluyla veya internet üzerinden yapılan perakende ticaret olarak geçmektedir. Sizler de KOSGEB Desteklenen sektörler bölümünden 47.91.14 Nace kodunu sorgulayabilir ve buradan sektör adını ve Nace tipini görebilirsiniz.

KOSGEB E-ticaret Desteği Nasıl Alınır?

 

KOSGEB kredi veya hibelerinden yararlanmak isteyen kişilerin öncelikle KOSGEB tarafından verilen eğitimleri tamamlaması gerektiğini sizlere söylemiştik. KOSGEB üzerinden e-ticaret desteği alan kişilerin de bu 32 saatlik eğitimi tamamlaması gerekmektedir. Bunun sonrasında, KOSGEB’den hibe veya kredi almak isteyen kişilerin kuracakları iş yeri hakkında bir iş planı hazırlaması gerekmektedir. KOSGEB iş planı hazırlarken sizlere KOSGEB eğitimleri sırasında verilen bilgileri kullanmanız ve bunlara yönelik bir iş planı hazırlamanız KOSGEB desteği almanızı kolaylaştıracaktır. KOSGEB iş planınızı hazırladıktan sonra bu planı KOSGEB’e teslim etmeniz gerekmektedir. Hazırladığınız iş planı KOSGEB’de çalışan uzmanlar tarafından incelenecektir. Bu inceleme sonrasında KOSGEB sizlere ilgili iş planının onaylanıp onaylanmadığı hakkında bilgi verecektir. İş planınızı hazırlarken, öncelikle KOSGEB’in desteklediği sektörlerden birine yönelik iş planı hazırlamanız oldukça önemlidir. Bu iş planının onaylanma aşaması daha kolay olacaktır. KOSGEB iş planınız, KOSGEB’in desteklemediği bir iş kolunda ise iş planınız reddedilecektir.

 

KOSGEB Destekleri Nelerdir?

 

KOSGEB E-ticaret Desteği Nedir ve Nasıl Alınır yazımızın üst bölümlerinde destekler ve bu desteklerin nasıl alınacağı hakkında bilgiler verdik. Şimdi gelelim Destekler konusuna. Yazımızın bu bölümünde sizlere KOSGEB’in hangi sektörler için ne kadar destek sağladığını sizlerle paylaşacağız.

 


Destek
 
Tutar
Kuruluş Masrafları Gerçek Kişiler için: 5000 Tl
Sermaye şirketleri için: 10000 Tl
Makine, teçhizat ve yazılım destekleri Düşük- orta teknoloji seviyesi: 100.000 Tl
Orta yüksek teknoloji seviyesi: 200000 Tl
Yüksek teknoloji seviyesi: 300000 Tl
Mentörlük desteği 10.000 TL
Performans Desteği Prim dönemine göre değişir
Sertifika Desteği 5000 TL

 

KOSGEB’in verdikleri desteklerdir. Sizler de bu desteklerden faydalanarak kendi e-ticaret işinizi kurabilir ve kolay kullanımlı bir e-ticaret sitesi ile satışlarınızı arttırabilirsiniz. Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax