Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kadın Girişimcilere Sağlanan Destekler

Güncelleme Tarihi: 17.02.2023

İçindekiler;

Kadınların iş hayatına atılması ve var olan işlerini geliştirmesi devlet tarafından oldukça çok istenen durumlardan birisidir. Çünkü kadınların kendi işlerini kurmaları ve geliştirmeleri toplumsal istihdam için oldukça önemlidir. Bu nedenle kadın girişimciler yeni bir iş kurarken kadın girişimcilere sağlanan desteklerden yararlanabilmektedir.

 

KOSGEB Desteği, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından verilen kadın girişimci hibeleri ve destekleri, kadın girişimci kredileri, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından verilen hibe ve destekler kadın girişimcilere sağlanan başlıca destekler ve hibeler arasında yer almaktadır.

 

Kadın girişimcilere verilen destekler yalnızca bunlarla sınırlı değildir. Birçok özel kurum ve kuruluş, dernekler tarafından da kadın girişimcilere verilen destekler bulunmaktadır.

 

Kadın Girişimcilere Sağlanan Destekler adlı bu yazımızda yeni bir iş kurmak ya da var olan işlerini geliştirmek için kadın girişimcilerin yararlanacağı destek, hibe ve krediler hakkında sizlere bilgi vereceğiz. Siz de bu yazımızı inceleyebilir ve böylece işinizi geliştirmek için ihtiyacınız olan destek, hibe ve krediler hakkında bilgi alabilirsiniz.

 

Kadın Girişimcilere Sağlanan Destekler

 

KOSGEB

 

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı yani KOSGEB tarafından verilen destek ve hibeler bulunmaktadır. Özellikle KOSGEB hibe ve destek programları arasında yer alan birçok program kadınların avantajlı olmasını sağlamaktadır. Çünkü KOSEB kadın girişimcileri desteklemek için onlara daha fazla oranda hibe ve destek sağlamaktadır.

 

KOSGEB’in sağladığı destekler 3 farklı başlık altına toplanmaktadır. Bunlar geleneksel girişimci destek programı, ileri girişimci destek programı ve iş planı ödülü destek programıdır. Geleneksel girişimcilik destek programında kişiler 65.000 TL’ye kadar destek alabilirken ileri girişimcilik destek programında 375.000 TL’ye kadar iş planı ödülü destek programında ise kurul onayına göre destek alabilmektedir.

 

Geleneksel girişimcilik destek programından kadın girişimciler yararlandığı takdirde ise kadın girişimci destekleri artış göstermektedir. Burada yer alan performans desteği programından yararlanmak isteyen kadın girişimciler birinci ve ikinci performans dönemlerinde alacakları her destekten 5.000 TL kadın girişimci desteği alabilmektedir.

 

İleri girişimcilik yapacak olan kadın girişimcilere verilen destekler arasında yer alan performans desteklerinde de kadın girişimciler geleneksel girişimcilik programındaki gibi her performans döneminde 5000 TL kadın girişimci desteğinden yararlanabilir.

 

KOSGEB tarafından kadınlara verilen destekler her zaman geri dönüşümsüz olarak verilir. Bu nedenle bu programlar kadınlara sağlanan hibeler olarak da bilinmektedir. Bu desteklerden yararlanarak sizler de kendi işinizi kurmak veya geliştirmek istiyorsanız ilk olarak geleneksel veya ileri girişimcilik eğitimlerini tamamlayabilir ve ardından kadın girişimci desteği alabilirsiniz.

 

KOSGEB

 

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu

 

TKDK yani bilinen açılımı ile Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu da kadın girişimcileri desteklemeye yönelik hibe ve destek programları geliştirmektedir.

 
  • Süt üretimi
  • Kırmızı et üretimi
  • Yumurta üretimi
  • Yumurta üretimi
  • Kanatlı et üretimi
  • Süt ve süt ürünlerinin işlenmesi
 

Gibi alanlarda bir girişim kuracak olan kadın girişimciler Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından verilen kadın girişimci hibe ve desteklerinden yararlanabilir. Bu kurum tarafından verilen destek ve hibeler arasında her 10 projeden birisi kadın girişimcilere verilir. Kurum içerisinde yer alan IPARD projeleri de kadın girişimcilerin kendi işlerini geliştirmelerine olanak tanır.

 

IPARD projeleri ile kadın girişimciler vergi muafiyeti ve KDV muafiyetinden de yararlanarak kendi işlerini geliştirebilir. Kadın girişimcilere verilen hibe ve desteklerden yararlanmak isteyen kişilerin ise Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun internet sitesi üzerinden başvuru yapması gerekmektedir. Aksi takdirde ilgili hibe ve desteklere başvuru yapmadan yararlanmanız mümkün değildir.

 

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu

 

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu

 

Kadın girişimcilere verilen destekler yalnızca maddi kaynaklar ile sınırlı değildir. Bu noktada bir girişimi olan ve var olan işlerini geliştirmek isteyen kadınlar için eğitim ve seminer desteği de sunan kurumlar bulunur. Özellikle TOBB Kadın Girişimciler Kurulu, kadınların istedikleri alanlarda kendilerini geliştirebilmeleri, girişimcilik öğrenmeleri ve bilinçli bir şekilde hareket etmek için onlara eğitim, panel ve staj desteği sunar.

 

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu tarafından verilen koçluk, panel ve eğitim desteklerinden yeni bir iş kuran ya da kuracak olan kadın girişimciler belirli bir süre ile yararlanabilmektedir.

 

İlgili İçerik; Trendyol’un Girişimcilere Sağladığı Destekler

 

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu

 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Destekleri

 

Türkiye’de kadınların kalkınması için büyük çaba gösteren kurumlardan birisi olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı da kadın girişimcilere destek sunan birçok proje geliştiriyor. Kadın girişimciler aile ve sosyal politikalar bakanlığı tarafından verilen kadın girişimci faizsiz kredi desteğinden yararlanarak kendi işlerini kurabiliyor ve geliştirebiliyor.

 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Destekleri arasında yer alan kadın girişimcilere özel faizsiz kredi desteğinde ise kadın girişimcilere 15 Bin TL faizsiz kredi desteği ve ödeme kolaylığı sağlanıyor. Bu destek programından yararlanan kadın girişimciler 2 yıl boyunca ödemesiz bir dönem geçiriyor ve işlerini geliştirmeye zaman harcayabiliyor. Bunun yanı sıra 15 Bin TL faizsiz kredi desteğini ödemek isteyen kadın girişimciler ise 8 yıl süre ile geri ödemelerini yapabiliyor.

 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Destekleri arasında yer alan faizsiz kredi desteğinden yararlanmak için ise kadın girişimcilerin bir proje geliştirmesi ve ardından projeleri ile ilgili kuruma başvuru yapması gerekiyor. Proje beğenildiği ve krediye uygun görüldüğü takdirde ise Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ilgili desteği kadınlara sağlıyor.

 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Destekleri

 

Banka Kredileri

 

Kadın girişimciler işlerini geliştirmek için sermayeye ihtiyaç duydukları takdirde bankalardan düşük faiz oranları ile kredi çekme hakkına sahiptirler. Özellikle;

 
  • Ziraat Bankası
  • Ziraat Katılım
  • Vakıfbank
  • Halkbank
  • İş Bankası
  • Garanti Bankası
 

Gibi bankalar kadınlara düşük faiz ile kredi vermektedir. Sizler de kadın girişimcilere verilen kredilerden yararlanmak için ilgili bankalara başvuru yapabilirsiniz.
 

 
Banka Kredileri

 

Ücretsiz E-ticaret Eğitimleri

 

Kadın girişimcilerin kendilerini geliştirmeleri ve e-ticaret sektörü hakkında bilgi edinmeleri için Ticimax tarafından kadın girişimcilere özel olarak ücretsiz e-ticaret eğitimleri verilmektedir. Ücretsiz e-ticaret eğitimlerine katılan kadın girişimciler;

 
  • E-ticaret sitesi kurulumu
  • E-ticarette sosyal medya pazarlaması
  • SEO
  • Workshop eğitimleri
  • İnstagram pazarlaması
 

Gibi konularda kendilerini geliştirebilmekte ve e-ticaret hakkında bilgi sahibi olabilmektedir.

 

İlgili İçerik; E-ihracat Teşvik & Hibe Rehberi
 

 
Ücretsiz E-ticaret Eğitimleri

 

E-ticaret’te Sağlanan Destekler

 

E-ticaret alanında gerekli bilgiyi edinen ve kendilerini geliştiren kadın girişimcilere sağlanan hibe ve destekler arasında Ticimax yine yenilikçi projeleri ile ön plana çıkmaktadır. Özellikle e-ticaret ve e-ihracat sektörlerinde kendilerini geliştirdikten sonra bir iş kurma düşüncesi içine giren kadın girişimciler e-ticaret sitelerini uygun maliyetler ile kurabilmektedir.

 

Bunun yanı sıra;

 
  • Site Yönetme ve Kurulum Hizmeti almak isteyen kadın girişimciler %50 oranında indirim ile ilgili hizmetten yararlanabilir.
  • ücretsiz Masterpass Desteği
  • Garanti Bankasından Özel Komisyon Oranları
  • Ürünsüz Ödeme Sistemi
 

Gibi de kadın girişimcilere sağlanan destekler bulunur. Sizler de bu desteklerden yararlanmak isteyen bir kadın girişimciyseniz e-ticaret sitenizi Ticimax ile kurabilirsiniz.

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax