Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

İş Yeri Açma ve İş Kurma Kredisi Veren Bankalar

Güncelleme Tarihi: 18.03.2024

İçindekiler;

İş kurmak isteyen kişilerin en çok problem yaşadığı konulardan biri sermayedir. Çünkü bir iş kurarken kişilerin mal almak, yaptıkları işi geliştirmek için para ihtiyaçları bulunmaktadır. Bu ihtiyaçlarını karşılamak için de birçok kişi iş kurmak için kredi çekmek istemektedir.

 

Kişiler, iş kurma kredisi veren bankalara başvurmakta ve buradan sermaye ihtiyaçlarını karşılayarak hem daha kolay iş kurabilmekte hem de işlerini geliştirme fırsatı elde etmektedir.

1 Ocak 2022'tan itibaren E-ticaret sitelerinin vergiden muaf tutulması sonrasında herkesin en çok araştırdığı şeyden birisi de kolay kredi veren bankalardır. Çünkü birçok girişimci bu vergi muafiyetinden yararlanarak iş yeri açmak istemektedir. İş Kurma Kredisi Veren Bankalar 2024 adlı bu yazımızda sizler için iş kurarken kredi çekebileceğiniz bankların hepsini bir araya topladık.

 

İlgili İçerik; E-Ticaret Nasıl Yapılır? Aşama Aşama!

 

İlgili İçerik; E-ticaret Siteleri 1 Ocak'tan İtibaren Vergiden Muaf

 


İş Kurma Kredisi Veren Bankalar 2022

 

İş Bankası İş Yeri Kredisi

 

İş kurma kredisi veren bankalar listemizin birinci sırasında İş Bankası bulunuyor. 1924 yılında kurulan İş Bankası, ülkemizin en büyük bireysel ve ticari bankacılık hizmetini sunan özel bankadır. Yeni iş yeri açmak isteyenleri destekleyen birçok kredi seçeneği bulunmaktadır. İşyeri Kredisi olarak kişilere kredi imkânı sağlayan İş Bankası’nın bu krediyi verirken istediği kredi özellikleri şunlardır;

 
  • İş yeri kredisi genellikle dükkân, fabrika, büro, dershane gibi gayrimenkul ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için verilen bir kredidir.
  • Banka, teminat verilecek olan taşınmazın ekspertiz değerine göre maksimum %75’e kadar iş yeri kredisi vermektedir.
  • İş yeri kredisi 24 aya varan vadeyle kullanılmaktadır.
  • Kredi ödemeleri aylık ödemeli veya esnek ödemeli şekilde gerçekleştirilmektedir.
 

İş Bankası’nın iş yeri kredisinden yararlanmak istemeyen kişiler kredilerini Ticari Kredi olarak da çekebilmektedir. İş cep ve internet Şube üzerinden Ticari Kredi kullanımlarınız için yapacağınız başvurunuzu kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Bu platformlardan yapılacak olan başvurular 100.000 TL’ye kadar yapılabilmekte ve 24 ay vade ile kişilere verilmektedir.


İlgili İçerik; İnternetten Satış Nasıl Yapılır? Bilmeniz Gerekenler (2024 Yeni)


İş Bankası İş Yeri Kredisi Nedir

 

Ziraat Bankası Bireysel İş Yeri Kredisi

 

1863 yılında kurulan Ziraat Bankası da İş Kurma Kredisi Veren Bankalar arasında yer almaktadır. Bireysel iş yeri kredisi ve ticari iş yeri kredisi olarak iki farklı şekilde iş yeri kredisi vermektedir. Ziraat Bankası Bireysel İş Yeri Kredisi;

 
  • Yatırım amacıyla iş yeri almak isteyen kişilere verilen kredidir. Genel olarak 120 aya kadar vade olanağı tanınmaktadır.
  • Ekspertiz tarafından biçilen değerin %75’i kredi olarak kullandırılmaktadır.
  • Satın alınan konut ipotek edilmektedir.
 

Ziraat Bankası, ortak iş yeri finansmanı da sağlamaktadır. Bu kredi de en az 2 veya en fazla 5 kişinin bir araya geldiği iş yeri alımları için verilen bir kredidir.

 

Ziraat Bankası Bireysel İş Yeri Kredisi Nedir


 

Halkbank Sıfır Faizli Esnaf Kredisi

 

1933 yılında kurulan devlet bankalarından birisi olan Halkbank 3 farklı şekilde iş yeri açma kredisi vermektedir. Halk bank kredileri;

  • Kaybolmaya yüz tutan meslekler
  • Ustalık belgesi ile kurulan iş yerleri
  • Genç Girişimciler
 

İçin verilen kredilerdir. Halkbank’ın kaybolmaya yüz tutan meslekler için verdiği iş yeri açma kredisi el dokuma işleri, sedef kakma, yorgancılık, çini ve çömlek yapımı gibi kollarda faaliyet gösteren meslekler için verilen iş yeri açma kredileridir.

 

Ustalık belgesi ile kurulan iş yerleri için verilen krediler ise en az 1 yıllık ustalık belgesi olan ve ustalık belgesi olan kolda son 1 yıl içerisinde iş kuran kişilere verilen kredilerdir.

 

Genç girişimciler için verilen kerdiler ise 30 yaşını aşmayan KOSGEB eğitimlerini tamamlayan ve sunduğu projesi onaylanan kişilere verilen iş yeri açma kredisidir.

 
Halkbank Sıfır Faizli Esnaf Kredisi Nedir
 

Teb Taksitli Ticari Kredi

 

1927 yılında kurulan Türkiye Ekonomi Bankası da İş Kurma Kredisi Veren Bankalar arasında bulunuyor. TEB’in esnaflar ve girişimciler için farklı kredi seçenekleri bulunmaktadır.

 
  • Taksitli Ticari Kredi
  • İhracat Kredisi
  • İşyeri Destek Kredisi
  • İşyeri Yenileme Kredisi
 

Gibi birçok kredi türü TEB tarafından sağlanan, esnaf ve girişimciler tarafından kullanılabilen krediler arasında yer almaktadır. Bunun yanı sıra TEB tarafından esnaflara KOBİ Destek Kredileri de sağlanmaktadır. Kobi Destek Kredileri, KOSGEB Veri tabanına kayıtlı olan ve bu veri tabanında işletme bilgileri doğru olan KOSGEB Beyannamesi güncel olan firmalara verilen kredilerdir.

 

İlgili İçerik; Girişimciler Neden E-Ticaret Sitesi Kurmalı?

 

Teb Taksitli Ticari Kredi Nedir

 

ING Kobi Hızlı Kredi

 

1991 yılında kurulan özel bankalardan birisi olan ING’nin kobilere özel farklı iş yeri açma kredileri bulunmaktadır. ING iş yeri açma kredisi ING mobil veya ING internet sitesinden başvurulabilecek bir kredidir. %3,79’dan başlayan faiz oranlarıyla 100.000 TL’ye kadar yapılabilecek başvurular ING üzerinden yapılabilmektedir.

 

ING Müşterisi olma koşulu bulunmayan ING Kobi Hızlı Kredi’ye başvurmak için vergi levhanız olması gerekmektedir. İlgili kredi 100.000 TL üst limitli ve 24 ay vade ile eşit taksitli ödenen bir kredidir.

 
ING Kobi Hızlı Kredi Nedir

 

QNB Finansbank İş Yeri Açma Kredisi

 

QNB Finansbank da Kobi Destek Kredilerinden yararlanabileceğiniz başka bir banka. Finansbank KOBİ kredileri 4 farklı seçenekte verilmektedir.

 
  • Kobi İhtiyaç Kredisi
  • KGF Kredileri
  • Kobilere İnternetten Kredi
  • 120 Ay Vadeli İpotek Teminatlı Taksitli Kredi
 

Seçenekleri Finansbank tarafından Kobilere sağlanan kredilerdir.

 

Kobi İhtiyaç Kredisi QNB Finansbank’ın internet sitesi veya mobil uygulaması üzerinden başvurabileceğiniz bir kredidir. Genel olarak;

 
  • 36 Ay’a varan vade
  • 3 ay ödemesiz dönem
  • Uygun faiz oranları
 

Gibi imkanlar QNB Finansbank tarafından sunulmaktadır.

 

İlgili İçerik: Ticimax ve QNB Finansbank İş Birliği


Finansbank İş Yeri Açma Kredisi Nedir

 

Vakıfbank Bireysel İş Yeri Kredisi

 

Devlet bankalarından birisi olan Vakıfbank da bireysel iş yeri kredisi adı altında girişimcileri desteklemektedir. Bireysel iş yeri kredisi iş yeri, dükkân, muayenehane vb. gayrimenkul almak isteyen kişilerin yararlandığı bir kredidir. Bu kredinin özellikleri;

 
  • Kredi notu ve ödeme geçmişi iyi olan kişiler kullanabilir.
  • Hayat sigortası zorunluluğu vardır.
  • Ekspertiz raporuna göre ekspertiz değerinin %75’i kredi olarak kullanılmaktadır.
  • Ticari paket sigortası yapılmaktadır.
 

Vakıfbank Bireysel İş Yeri Kredisi Nedir

 

Esnaf ve Kefalet Kredisi

 

İş Kurma Kredisi Veren Bankalar 2024 listesinde bulunan bankalardan kredi çekemiyor olabilirsiniz. Fakat kredi çekerken problem yaşayan kişilerin kolay bir şekilde kredi çekebileceği başka bir kurum Esnaf ve Kefalet Kooperatifidir. Esnaf ve kefalet kooperatifi esnaf ve sanatkarları desteklemek için esnaflara ve sanatkarlara kredi vermektedir. Esnaf ve kefalet kredisinden yararlanmak için;

 
  • Esnaf ve Sanatkâr olmanız gerekmektedir.
  • Esnaf ve sanatkâr sicilinde kayıtlı olmanız gerekmektedir
  • Kooperatifin çalışma alanı içerisinde iş yeri veya ikametinizin bulunması gerekmektedir.
  • Başka bir esnaf ve sanatkârlar odasında ortak olmamanız gerekmektedir.
 

İlgili kredi teklifi onaylandıktan sonra Türkiye Halk Bankasına iletilecek ve olumlu sonuç alındığında halk bankası tarafından sizlere kredi kullandırılacaktır.



Esnaf ve Kefalet Kredisi Nedir

 

KOSGEB Destek ve Hibeleri

 

İş Kurma Kredisi Veren Bankalar 2024 listesinde yer alan bankalardan kredi kullanamıyorsanız eğer KOSGEB hibe ve kredilerinden yararlanarak sizler de işinizi kurabilir ve geliştirebilirsiniz. KOSGEB destekleri farklı alanlar için verilmektedir.

 

İlgili İçerik; KOSGEB E-ticaret Desteği Nedir ve Nasıl Alınır?

 
  • Kuruluş Desteği
  • Performans Desteği
  • Sertifika Desteği
 

KOSGEB tarafından verilen destekler arasında yer almaktadır. Kuruluş desteği gerçek kişiler için 5000 TL’dir. Sermaye şirketleri ise 10.000 TL’ye kadar bu destekten yararlanabilmektedir.

 

Performans Desteği ise performans dönemlerine göre değişmektedir. 180 – 539 gün için verilen destek 5000 TL, 530- 1079 gün için verilen destek 10.000 TL, 1080 ve üstü gün için verilen destek 20.000 TL’dir.

 

Bunun yanı sıra KOSGEB sertifika desteği olarak da 5000 TL destek sağlamaktadır.

 

 

 

Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Bu İçerikler de İlginizi Çekebilir:

 

E-Ticaret Girişiminiz İçin İş Fikirleri

 

Online Butik Açma Kılavuzu

 

Sanal Pos Hakkındaki En Kilit 5 Başlık

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax