Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

E-ticaret Siteleri İçin 2021 Vergi Muafiyeti

Güncelleme Tarihi: 22.05.2023

İçindekiler;

TBMM genel kurulunda kabul edilen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan tarafından onaylanarak Resmî Gazetede yayımlanan 7256 sayılı kanun ile E-ticaret yapan kişi ve firmalara 1 Ocak 2021 tarihinden itibaren belirli oranlarda vergi muafiyeti uygulanacak. 2021 Vergi Muafiyeti adlı yazımızda sizlere bu muafiyetten kimlerin yararlanabileceği, vergiden yararlanmak için neler yapılması gerektiği, Vergi muafiyeti sonrasında nelerin bizi beklediği ve bunların avantajları hakkında bilgi vereceğiz. Bununla birlikte vergi muafiyetinden yararlanmak ve kendi işini kurarak e-ticaret yapmak isteyenlere de küçük bir yol haritası çıkaracağız. Gelin şimdi hep beraber 2021 vergi muafiyetinin şartlarına göz atalım.


E-ticaret Siteleri 1 Ocak'tan İtibaren Vergiden Muaf
 

2021 Vergi Muafiyeti Şartları

 

1 Ocak 2021 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek olan yeni düzenleme ile Vergiden muafiyetinden yararlanmak isteyen şahıs ve firmaların izlemesi gereken belirli yollar bulunuyor. Bunlar;

 
  • Vergiden muaf esnaf belgesi alınması
  • Bir bankadan ticari hesap açılması
  • Tahsilatların yalnızca bu hesap üzerinden gerçekleştirilmesi
 

İlk tamamlamanız gereken adımlar. Vergiden yararlanmak isteyen şahıs ve firmaların dikkat etmesi gereken şeyler arasında ise iki adet önemli adım yer alıyor.

 
  • Vergi muafiyetinden yararlanmak isteyenlerin toplam hasılatı 220 bin TL’yi aşmaması gerekmektedir. Eğer bu tutarı aşarsa muafiyetten yararlanmanız mümkün değildir.
  • Muafiyetten yararlanacak olan şahıs ve firmaların çalışanı bulunuyorsa %2 oranında gelir vergisi yansıtılacak eğer çalışanı bulunmuyorsa %4 gelir vergisi uygulanacaktır.


 İlginizi Çekebilir: Yılbaşında E-ticaret Satışlarınızı Arttıracak 6 İpucu (2021 Yeni) 


2021 Vergiden Muafiyeti Şartları Nelerdir

E-İhracat Muafiyeti

 

E-ticaret yapan kişilerin gelir vergisi muafiyetinden nasıl yararlanabileceği hakkındaki önemli bilgileri yukarıda verdik. Gelelim e-ihracat yapanlara. 1 Ocak 2021 tarihinde yürürlüğe girecek vergi muafiyeti ile e-ihracat yaparak ürünlerini yurtdışına satan şahıs ve firmaların da bu yasa ile avantajlı duruma geçtiğini söylemek mümkün.

 

E-ticaret yaparak ürünlerini yurtdışına satan firmalara ise %50 kazanç istisnası uygulanacak. Fakat burada dikkat edilmesi gereken önemli hususlar bulunuyor.

 
  • Kargo taşımacısı şirketler tarafından düzenlenmiş elektronik ticaret gümrük beyannamesi ile gerçekleştirilen satışlar
  • Yazılım
  • Tasarım
  • Hizmet
 

Gibi alanlarda ihracat yapılarak kazanılan gelirler bu kapsama girmemektedir. Bu nedenle e-ihracat yaparak yurtdışına hizmet, yazılım ve tasarım satışı gerçekleştiren firmalar bundan yararlanamayacaktır.

 

İlginizi Çekebilir: KOSGEB E-ticaret Desteği Nedir ve Nasıl Alınır? 


E-ihracat Vergiden Muafiyeti Nedir

2021 Vergi Muafiyeti Birçok Kolaylığı Beraberinde Getirecek

 

2021 vergi muafiyeti ile birçok kolaylığı beraberinde getireceği öngörülmektedir. Genel olarak Türkiye’de yasal olmayan yollarla e-ticaret yaparak gelir elde eden kişiler düşünüldüğünde yeni çıkan bu yasa ile bu kişilerin yasal satışlar yapması kolaylaşacaktır. Kayıt dışı satışları önleyecek vergi muafiyeti ile;

 
  • Türkiye’de e-ticaret yapacak olan kişilerin sayısı artacaktır. Günümüzde ülkemizde evde takı, örgü, süs eşyası, ambalaj vb. birçok alanda ürünlerini evde üreten birçok kişi var. Bu kişilerin bir kısmı kayıt dışı yollarla satış yaptığı için gelen muafiyet sonrasında bu şahıslar kendi şirketlerini kurabilecektir. 2021 Vergi muafiyeti evde üretim yapan ve satışını gerçekleştiren kişileri şirket açmaya teşvik edecektir.
  • Üretimini evde yapan ve satışını gerçekleştiren kişiler şirketlerini açtıktan sonra kendi e-ticaret sitelerini açabilecektir. Bununla beraber bu kişiler ödeme sistemlerini kullanabilecektir.
  • 2021 Vergi muafiyeti sonrasında evden üretim yapan ve satışlarını gerçekleştiren kişiler Türkiye’de bulunan pazaryerlerine de girebilecek ve burada ürünlerini daha fazla kişiye tanıtma imkânı sağlayacaktır.
 

Kendi e-ticaret sitesini kurmak isteyen ve Türkiye’de bulunan pazaryerlerinde satış yapmaya imkân tanıyan vergi muafiyetinin evlerinde üretim yaparak yakın çevresine ürün satışı gerçekleştiren ev kadınlarına da gelir imkânı sağlayacaktır. Vergi muafiyeti sonrasında kendi şirketlerini kuran ev hanımları da, üretimini yaptıkları ürünleri daha fazla kişiye ulaştırabilecek ve satışlarını arttırarak gelirlerini de arttırabilecektir. Vergi muafiyeti sayesinde ülkemizde satışı gerçekleştirilen sahte ürünlerin önü geçilebilecektir.

 
İlginizi Çekebilir: E-ticarette Satışlarınızı Arttıracak 6 Pazarlama Yöntemi (2021 Yeni) 


2021 Vergiden Muafiyeti Kolaylıkları Nelerdir

Vergi Muafiyetinden Yararlanarak E-ticaret Sitesi Kurmak İsteyenlerin Yapması Gerekenler

 
  • Şirketinizi Kurun
  • E-ticaret Sitesi Açın
  • E-ticaret Siteniz İçin Operasyon Sürecinize, Kampanyalara ve Reklamlara Önem Verin
 

2021 Vergi muafiyetinden yararlanarak kendi şirketini açmak ve bunun sonrasında işini dijital platformlara taşımak isteyen kişiler için gerekli olan adımları yazımızın bu bölümünde sizlerle paylaşacağız. Bununla beraber ürünlerinizin tanıtımını yaparken nasıl hareket etmeniz gerektiği hakkında bilgi vereceğiz.


İlginizi Çekebilir: E-ticarette Başarıyı Yakalamak İsteyenler İçin 10 Adım  


Vergiden Muafiyeti E-ticaret Faydaları Nelerdir
 

Şirketinizi Kurun

 

Vergi muafiyetinden yararlandıktan sonra ilk işiniz kendi şirketinizi kurabilir ve yasal olarak fatura kesebilirsiniz. Şirketinizi kurarken şahıs, limited ve anonim şirketlerinden birini kurabilirsiniz. Genellikle ülkemizde bireysel satış yapacakların tercih ettiği şirket türü şahıs şirketleridir. Siz de şahıs şirketi nasıl kurulur adlı yazımızı inceleyerek düşük bütçeyle nasıl kendi şahıs firmanızı kurabileceğinizi öğrenebilirsiniz.

 

E-ticaret Sitesi Açın

 

Şirket kurulumunuzu tamamladıktan sonra kendi e-ticaret sitenizi açarak ürünlerinizi dijital ortamlarda satışa sunabilirsiniz. Ürünlerinizi dijital ortamlarda satışa sunmanız sizlerin 7 gün 24 saat boyunca ulaşılabilir olmanıza imkân tanıyacak ve bununla beraber ürünleriniz ve firmanız birçok kişi tarafından tanınmaya başlayacaktır. Bu ise gelirlerinizin artmasına olanak sağlayacaktır. E-ticaret sitenizi kurarken dikkat etmeniz gereken bazı şeyler de bulunmaktadır;

 
  • E-ticaret sitenizin yedeklemesi
  • Siber saldırılara karşı önlemler
  • SSL sertifikaları
  • Tasarım
  • Ürün Fotoğrafları
 

İlk dikkat edilmesi gereken şeylerdir. Sizler de e-ticaret sitesi kurarken ilk olarak bunlara dikkat etmelisiniz. SSL sertifikaları, müşterilerinizin güvenli bir şekilde e-ticaret siteniz üzerinden alışveriş yapmasını sağlayan sertifikalardır ve her e-ticaret sitesinde bulunmalıdır. Tasarım ile ilgili dikkat etmeniz gereken şeylerden birisi ise sadelik olacaktır. Çünkü kullanımı kolay olmayan e-ticaret sitelerinin terk edilme oranı oldukça fazladır. Ürün bilgileri ve fotoğrafları ise dikkatli bir şekilde oluşturulmalıdır. Çünkü müşterileriniz ilk olarak bunlara dikkat edecek ve ürünü satın alıp almama konusunda karar verecektir.
 

Vergiden Muafiyeti E-ticaret Kuararken Gerekenler

 

 

Vergi muafiyetiyle kendi şirketinizi kurup e-ticaret sitenizi hayata geçirdiğinizde dikkat etmeniz gereken birçok husus bulunmaktadır. Bunlardan ilki operasyon sürecidir. Operasyon, genel olarak ürün tedarik, ürün stok ve ürün kargolama süreçleridir. Bir ürünü müşterinize ne kadar kolay ulaştırırsanız müşteriniz sizden o kadar çok memnun kalacaktır. Siz de müşterilerinize önem verdiğinizi göstermek için bu süreçleri hızlı bir şekilde sağlamanız gerekmektedir.

 

E-ticaret sitenize giren müşterileri kazanmak ve sadık müşteriler elde etmek isteyen şahıs ve firmaların yapması gereken başka bir şey ise kesinlikle kampanyalardır. Sizler de e-ticaret sitenizden alışveriş yapan müşterilerinizin firmanıza olan bağlılığını arttırmak için onlara yönelik kampanyalar düzenleyebilirsiniz. Bu kampanyalarda da dikkat etmeniz gereken en önemli şeylerden birisi e-ticaret siteniz için alt yapı alırken ilgili kampanya modüllerinin alt yapı içerisinde bulunması olacaktır. Bu şekilde sizler de kolayca kendi kampanyalarınızı düzenleyebilirsiniz.


E-ticaret sitenizi kurduktan sonra insanlara kendinizi tanıtmak için yapmanız gereken bir diğer husus ise kendi reklamlarınızı vermek olacaktır. Firmanızın satışını yaptığı ürünleri tanıtan, kampanyalarınızı duyuran, firmanız hakkında bilgi veren reklamlarınızı sosyal medya platformları aracılığıyla yayınlayabilir ve ulaştığınız kitleyi daha fazla arttırabilirsiniz. Bu reklam giderlerini facebook, instagram, twitter gibi platformlardan faturalandırarak sizler de bu harcamalarınızı gider olarak gösterebilirsiniz.


 

Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax