Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Buy Now Pay Later (BNPL): Şimdi Al Sonra Öde Nedir?

Güncelleme Tarihi: 19.01.2024

Buy Now Pay Later ya da Türkçe karşılığı ile “Şimdi Al Sonra Öde” internetten alışveriş yapmak isteyen kişilerin satın alacakları ürün ya da hizmetleri anında alarak ödemesini daha sonraki süreçlerde yapmasına olanak tanıyan bir sistemdir.

 

Buy Now Pay Later ödeme yöntemi genellikle alışveriş yapılacak e-ticaret sitesine göre farklılık gösterebilmektedir. Bazı sitelerde kredi kartı bilgisi girilmesi istenirken ve taksitli bir şekilde ödeme yöntemi bulunurken bazı platformlarda ise banka kartları aracılığı ile de sistemsel ödeme alınabilmektedir.

 

Daha önce de söylediğimiz gibi şimdi al sonra öde hizmeti alışveriş yapacağınız markaya göre farklılık gösterebilmektedir. Buy Now Pay Later (BNPL): Şimdi Al Sonra Öde Nedir adlı bu yazımızda son dönemlerin en popüler ödeme yöntemleri arasında yer alan BNPL hakkında sizlere bilgi vereceğiz. Siz de yazımızı inceleyebilir ve bu sistem hakkında bilgi edinebilirsiniz.

 

İlginizi Çekebilir: Findeks Kredi Notu Nedir


 
Buy Now Pay Later (BNPL): Şimdi Al Sonra Öde Nedir?



Buy Now Pay Later Nedir?

 

Buy now pay later, e-ticaret siteleri ve e-ticaret pazaryeri platformlarında yer alan bir ödeme yöntemidir. Türkçeye “Şimdi Al Sonra Öde” olarak çevrilen bu ödeme yönteminde alışverişler anında gerçekleşirken ödemeler daha sonra yapılmaktadır.

 

Bazı platformlarda şimdi al sonra öde sistemi kredi kartı ile çalışırken bazı platformlarda banka kartı ile çalışmaktadır. Hatta profesyonel e-ticaret altyapısı kullanılarak kurulan e-ticaret sitelerinde cüzdan ödemeleri de bu sistem içerisine dahil edilebilmektedir

 

E-ticarette Buy Now Pay Later (Şimdi Al Sonra Öde) Avantajları

 

Buy Now Pay Later sisteminin hem tüketiciler için hem de e-ticaret firmaları için birçok avantajı bulunur. E-ticarette şimdi al sonra öde sisteminin avantajları şunlardır:

 
  • E-ticaret siteleri BNPL sayesinde dönüşüm oranlarını artırabilir. Çünkü bu sistem sayesinde tüketicilerin hemen ödeme yapması gerekmektedir.
  • Yüksek tutarlardaki alışverişler için tüketiciler şimdi al sonra öde yöntemini tercih edebilir ve bu da markanızın cirolarını artırır.
  • Düzenli bir şekilde ödemesi yapılan alışverişlerden kaynaklı markanızın nakit akışı düzene girer.
  • Buy now pay later sistemi bulunan e-ticaret sitelerinde müşteri sadakatini korumak daha kolaydır ve genellikle müşterilerin sadakati hızlı bir şekilde artış gösterebilir.
  • Şimdi al sonra öde sistemi müşterilerin hızlı bir şekilde alışveriş yapmasına olanak tanır ve bu nedenle kullanıcı deneyimi artış gösterir.
  • Buy noy pay later sisteminde kredi kartı ve banka kartı gibi bilgilerin girilmesine ihtiyaç yoktur ve bu nedenle müşteriler alışveriş yaparken zaman kazanır.
  • BNPL sayesinde müşterilerin alışveriş yapmaya isteği artar ve bu da markaların ortalama sepet tutarlarını artırmalarına yardımcı olur.
  • Bazı firmalar BNPL sistemi ile yapılan alışverişler için ekstra ücretler sunabilir ve bu da markanızın gelirlerini artırır.
 

E-ticarette şimdi al sonra öde sistemi markaların müşteri memnuniyetini artırmalarına olanak tanırken sadık müşteriler kazanmasına da yardımcı olur. Bunun yanı sıra BNPL sayesinde markaların kârlılığı da artış göstermektedir.

 

E-ticarette Buy Now Pay Later (Şimdi Al Sonra Öde) Avantajları



Müşteriler için Buy Now Pay Later (Şimdi Al Sonra Öde) Avantajları

 

BNPL e-ticaret firmaları için birçok avantaj sağlayabildiği gibi internetten alışveriş yapmak isteyen kişiler için de birçok avantaj sağlar. Müşteriler için şimdi al sonra öde sisteminin avantajları şunlardır:

 
  • İstediğiniz ürün ve hizmetleri anında alabilir ve ödemesini daha sonra yapabilirsiniz.
  • Buy now pay later sistemi sayesinde harcamalarınızı kolayca taksitlendirebilir ve bütçenizi koruyabilirsiniz.
  • Ödemelerinizi istediğiniz gibi yapabilirsiniz.
  • BNPL ile alışveriş yaparak kredi kartınızın limitine bloke konmasını önleyebilirsiniz.
  • Kredi kartı limitiniz yoksa internet üzerinden kolayca alışveriş yapabilirsiniz.
  • E-ticaret alışverişlerinde risklerinizi azaltabilir ve böylece daha fazla alışveriş yapabilirsiniz
  • BNPL limitinizi öğrenmek için kolayca başvuru yapabilir ve anında başvuru sonucuna ulaşarak alışverişlerinizi tamamlayabilirsiniz
 

İlginizi Çekebilir: İş Kurma Kredisi Veren Bankalar

 

Şimdi Al Sonra Ödeme Yöntemi Hangi Alışverişlerde Kullanılabilir?

 

Şimdi al sonra öde yöntemi genellikle e-ticaret alışverişlerinde kullanılabilen bir ödeme yöntemi türüdür. Fakat bu ödeme yöntemi bazı e-ticaret sektörlerinde yaygınken bazılarında ise yaygın değildir.

 
  • Moda ve Giyim
  • Mobilya ve Ev Dekorasyonu
  • Spor ve Spor Giyim
  • Elektronik ve Teknoloji Ürünleri
  • Tatil ve Seyahat
  • Kozmetik ve Kişisel Bakım
  • Oyun ve Eğlence
 

Sektörlerinden yapılacak olan alışverişlerde şimdi al sonra öde yöntemi daha fazla tercih edilmektedir. Fakat en yaygın olarak BNPL sisteminin kullanıldığı sektör turizm ve seyahat sektörüdür.

   

Şimdi Al Sonra Ödeme Yöntemi Hangi Alışverişlerde Kullanılabilir?



Şimdi Al Sonra Ödenin Kredi Puanı Üzerindeki Etkileri

 

Şimdi al sonra öde sistemi bankalardan kredi ya da kredi kartı kullanmak isteyen kişilerin limitlerinin belirlenmesinde etkili olan kredi puanları üzerinde de etkili olabilir.

 

BNPL ile yaptığınız alışverişlerin taksitini zamanında öderseniz bu bankalara ödemelerinizi zamanında yaptığınızı gösterirken kredi puanınızın artmasına da yardımcı olabilir. Zamanında yapılmayan ödemeler üzerinde iste bankalar ödemelerinizi zamanında yapmadığınızı kredi kayıt bürosuna bildirir ve bu da aslına bakılırsa kredi notunuzun düşmesine neden olur. Bir veya birden fazla taksitin birikmesi ise kredi notunuzu daha olumsuz etkiler.

 

Bu nedenlerden dolayı BNPL ile alışveriş yapmak isteyen kişilerin ödemelerini zamanında yapmaya özen göstermesi gerekir. Böylece ilerleyen dönemlerde ortaya çıkabilecek kredi çekme ihtiyacınızda olumsuz bir durum ile karşı karşıya kalmanızın önünde geçebilirsiniz.

 

Şimdi Al Sonra Öde ile Faizsiz Alışveriş

 

E-ticaret siteleri ya da e-ticaret pazaryerleri üzerinden yapacağınız alışverişlerinizde kredi kartı ile ödeme yaptığınız takdirde faiz de ödemek zorunda kalabilirsiniz. Bu faiz oranı ise vade farkına göre farklılık göstermektedir.

 

Şimdi al sonra öde ile alışveriş yapacak olan kişiler ise e-ticaret sitesi ya da e-ticaret pazaryeri platformunun BNPL kullanım koşullarına göre faizsiz alışveriş seçeneğinden de yararlanabilmektedir. Fakat şimdi al sonra öde ile faizsiz alışveriş yapmak isteyenlerin ilk olarak platform koşullarını incelemesi gerekir

 

İlginizi Çekebilir: Banka Kartından İnternetten Alışveriş Yapmak

 

Şimdi Al Sonra Öde ile Faizsiz Alışveriş



Şimdi Al Sonra Öde: Sonuç Değerlendirmesi

 

Şimdi al sonra öde sistemi ile alışveriş yapmak isteyen kişilerin belirli bir limiti bulunur ve bu limit bazı unsurlara göre belirlenir. Tabi ki şimdi al sonra öde limitinin belirlenmesinde etkili olan unsurlar platforma göre farklılık gösterebilir fakat en yaygın şekilde limit belirlenmesinde şunlar etkilidir.

 
  • Kişilerin kredi notunun yüksek olması şimdi al sonra öde limitinin açılmasına olanak tanır.
  • Bir platform üzerinden yapılan alışveriş ödemelerinin düzenli bir şekilde yapılması şimdi al sonra öde limitinin artmasına olanak tanır.
  • Kullanılan kredi veya banka kartında yeterli limitin olması şimdi al sonra öde limitini artırmaya yardımcıdır.
 

Genel olarak bnpl limitinin belirlenmesindeki en önemli unsur kredi notunuz olsa da alışveriş yapacağınız platformlar önceki ödeme alışkanlıklarınızı da göz önünde bulundurarak bnpl limitinizi belirleyebilir. Bu nedenle buy noy pay later sistemi ile alışveriş yapmak isteyen kişilerin ödemelerini düzenli bir şekilde yapmaya özen göstermesi gerekmektedir. Böylece limitinizi artırabilir ve daha fazla alışveriş yapabilirsiniz.

 

İlginizi Çekebilir: Banka Ödeme Sistemleri ile Ortak Ödeme Sistemleri Arasındaki Farklar

 

BNPL ve İçgörüler

 

BNPL sistemindeki limitiniz düşükse bu sistemden yararlanmak istediğiniz platform sizlere belirli iç görüler verecektir. Örneğin: Kredinizi düzenli ödeyin, daha fazla alışveriş yapın gibi öneriler sayesinde sizler de şimdi al sonra öde limitinizi artırabilir ve daha sonraki alışverişlerinizde kullanabilirsiniz.

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax