Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Banka Kartından İnternetten Alışveriş Yapmak

Güncelleme Tarihi: 19.01.2024

İçindekiler;

İnternetten alışveriş yapacak kişiler e-ticaret siteleri ya da e-ticaret pazaryeri platformlarından alışveriş yaparken satın aldığı ürün ve hizmetlerin ödemesini gerçekleştirmek zorundadır. Bu noktada kişilerin belirli ödeme yöntemlerini kullanarak alışverişlerine devam etmesi mümkündür.

 
  • Banka kartı ile ödeme
  • Kredi kartı ile ödeme
  • Havale
  • EFT
  • Kapıda Ödeme
  • Cüzdan Ödemeleri
 

Gibi ödeme yöntemleri e-ticaret siteleri üzerinden alışveriş yaparken kullanılabilecek yöntemlerden bazılarıdır. Fakat bu ödeme yöntemleri alışveriş yapılacak e-ticaret sitesine göre farklılaşabilse de aslına bakıldığında birçok e-ticaret sitesinde bu ödeme yöntemleri kullanılmaktadır.

 

E-ticaret sitelerinden alışveriş yapan kişilerin istatistikleri göz önünde bulundurulduğunda da birçok kişinin alışveriş yaparken banka kartı ya da kredi kartı ile alışveriş yaptığı görülmektedir.

 

Banka Kartından İnternetten Alışveriş Yapmak adlı bu yazımızda sizlerin en çok yanıt aradığı sorular olan banka kartı ile internetten alışveriş yapılır mı, banka kartı ile internetten alışveriş yapmak güvenli mi, banka kartı ile internetten nasıl alışveriş yapılır sorularına yanıt vereceğiz. Siz de bu yazımızı inceleyebilir ve bu sorulara yanıt bulabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; İş Kurma Kredisi Veren Bankalar 2023

 

Banka Kartından İnternetten Alışveriş Yapmak

 

Banka Kartı Nedir?

 

Banka kartı, bireysel ya da ticari olarak kullanıcılara verilen ve kullanıcıların hesaplarındaki parayı harcamasına yardımcı olan bir kart türüdür. Genellikle banka kartları üzerinde müşteri adı, ıban, müşteri numarası, son kullanma tarihi gibi bilgiler bulunurken kartların arka kısmında ise CVV kodu yer almaktadır.

 

Banka Kartı Nedir

 

Banka Kartıyla Alışveriş Yapılır mı?

 

Bireysel veya ticari banka kartına sahip olan kişiler pos cihazı bulunan işletmelerden banka kartları ile alışveriş yapabilmektedir. Bu noktada dükkân ya da mağaza gibi yerlerden alışveriş yaparken kullanıcılardan Bank kartı şifresi istenmektedir. Şifre doğru girildiği takdirde işlem banka tarafından onaylanmakta ve alışveriş gerçekleşmektedir.

 

İlgili İçerik; E-ticaret Sitesi Kurmak, 20 Adımda Başarılı Bir E-ticaret Sitesi Nasıl Kurulur?

 

Banka Kartıyla Alışveriş Yapılır Mı

 

Banka Kartı ile İnternetten Alışveriş Yapılır mı?

 

Ticari ya da bireysel bir banka kartına sahip olan kişilerin en çok yanıt aradığı sorulardan birisi banka kartı ile internetten alışveriş yapılır mı sorusudur. Evet ticari ya da bireysel bir banka kartına sahip olan kişiler banka kartları ile internetten alışveriş yapabilmektedir.

 

Fakat bazı banka kartlarından internetten alışveriş yapılamadığını söylemek mümkündür. Çünkü kullanıcılar banka kartlarını açtırırken internetten alışveriş yapma özelliğini aktif etmedikleri takdirde internet alışverişlerinde banka kartlarını kullanmayabilmektedir. Bu noktada da yapılması gereken şey çalışılan banka ile iletişime geçmek ve banka kartını internet alışverişlerine açtırmak olmalıdır. Bu işlemin ardından kullanıcılar banka kartı ile internetten alışveriş yapabilmektedir.

 

Banka Kartı ile İnternetten Alışveriş Yapılır Mı

 

Banka Kartı ile İnternetten Alışveriş Yapmak Güvenli mi?

 

Kişilerin banka kartları, banka hesaplarında yer alan bakiyenin harcanmasını sağlayan kartlar olduğu için birçok kişinin banka kartı ile internetten alışveriş yaparken güvenlik endişelerinin olduğu görülmektedir. Bu noktada da birçok kişinin banka kartı ile internetten alışveriş yapmak güvenli mi sorusuna yanıt aradığını söylemek mümkündür.

 

Banka kartı ile internetten alışveriş yapacak olan kişi ve firmaların bu noktada belirli unsurları ve güvenlik önlemlerini göz önünde bulundurarak alışverişlerini tamamlaması gerekir.

 
  • SSL Sertifikası
  • Sanal pos entegrasyonu
  • 3D Secure
 

Gibi yöntemlerin bir e-ticaret sitesinde bulunması siteden yapılacak alışverişlerde güvenliği arttıracak önlemlerdir. Bu yüzden internetten alışveriş yapmadan önce bir e-ticaret sitesinin güvenilir olup olmadığını kontrol etmeniz ve bu özelliklerin bulunup bulunmadığını göz önünde bulundurmanız gerekir. Böylece alışveriş yapacağınız firmanın güvenilir olduğunu onaylayabilir ve internetten banka kartı ile güvenli bir şekilde alışveriş yapabilirsiniz. Fakat bir firmanın kullandığı e-ticaret alt yapısına ve ödeme yöntemlerine güvenmediğiniz takdirde bu firma üzerinden alışveriş yapmamaya dikkat etmeniz gerekir.

 

İlgili İçerik; Çevrimiçi Alışverişin Avantajları

 

Banka Kartı İle İnternetten Alışveriş Yapmak Güvenli Mi

 

Banka Kartı ile İnternetten Nasıl Alışveriş Yapılır?

 

Banka kartı ile internetten alışveriş yapmak için ilk olarak banka ve kredi kartı ile ödeme tahsil eden bir e-ticaret sitesinden alışveriş yapmaya dikkat etmeniz gerekmektedir. Aksi halde hesap kartı ile internetten alışveriş yapmak mümkün değildir.

 
  • Hesap kartı ile tahsilat kabul eden e-ticaret sitelerinden satın almak istediğiniz ürün ve hizmetleri seçin.
  • Ödeme yapacağınız e-ticaret sitesinde kendinize ait bir kullanıcı oluşturun. Kullanıcı hesabı açmak e-ticaret siparişlerinizi takip etmenizi kolaylaştıracaktır.
  • Satın almak istediğiniz ürün ve hizmetleri sepetinize ekleyin.
  • Satın alacağınız ürün ve hizmetlerin ödemesini banka kartı ile ödemek için ödeme sayfasına geçin.
  • Buradan kredi ya da banka kartı ile ödeme seçeneğini işaretleyin.
  • E-ticaret firması tarafından sizden istenecek bilgiler olan Ad-Soyad, T.C Kimlik Numarası, Fatura Adresi ve Teslimat Adresi bölümlerini doldurun.
  • Ardından öde butonuna tıklayın.
 

İlgili işlemi tamamladıktan sonra banka hesap kartı bilgileriniz sizlerden istenecektir. Bu noktada e-ticaret firmalarının tahsilat gerçekleştirmek için sizden isteyeceği bilgiler şunlardır:

 
  • Kart Sahibinin Adı ve Soyadı ( Genellikle bu bilgi kart üzerinde yazmaktadır. )
  • Kart Numarası ( Kartın ön yüzünde yer almaktadır. Bazı kartlarda kabartmalı bazı kartlarda da normal bir şekilde yazılı olur.)
  • Kartın son kullanma tarihi ( Genellikle SKT olarak görülür. 10/22 şeklinde yer alır.)
  • CVV Kodu ( Genellikle alışveriş yapacağınız banka kartının arka kısmında yer almaktadır.)
 

Bu bilgileri girdikten sonra banka kartı ile alışveriş yapmak istediğiniz e-ticaret sitesi sizleri banka ekranlarına gönderir. Bu noktada telefonunuza ya da kullandığınız bankanın cep şubesine gelecek olan bir kodu girmeniz gerekir. Doğrulama kodunu girdikten sonra kartınızdan alışveriş tutarı kadar ücret tahsil edilir ve satın alım işleminiz tamamlanır.

 

Sizler de bu adımları tamamlayarak banka kartı yani diğer bir deyişle hesap kartınızı kullanarak internetten güvenli bir şekilde alışveriş yapabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; İnternetten Alışveriş Yapmak Güvenli mi?

 

Banka Kartı İle İnternetten Alışveriş Nasıl Yapılır

 

Kaybedilen Banka Kartı İnternet Alışverişlerinde Kullanılabilir mi?

 

İnternetten alışveriş yapmak isteyen kişilerin en çok korktuğu konulardan birisi kaybettikleri banka kartı ile internetten alışveriş yapmak konusudur. Genellikle kişiler bu noktada kartlarını iptal etseler de belirli tereddütlere düşebilmektedir. Fakat burada korkmanızı gerektiren herhangi bir durum bulunmamaktadır.

 

Çünkü kaybettiğiniz banka kartı ile internetten alışveriş yapmak isteyen kişiler ödeme ekranının ardından banka sistemine gönderilmekte ve alışverişin tamamlanması için gerekli olan kodun girilmesi istenmektedir. Bu durumda kaybedilen banka kartı ile internetten alışveriş yapmak isteyen kişilere ilgili kod ulaşamayacağı için banka kartınızdan alışveriş yapmaları mümkün olmayacaktır.

 

Kaybolan Banka Kartı İle Alışveriş Yapılır Mı

 

Kredi ve Banka Kartı Arasındaki Farklar Nelerdir?

 

Kredi ve banka kartları internet alışverişlerinde kullanılan iki farklı kart türüdür. Bu noktada birçok kişi kredi ve banka kartı arasındaki farkları öğrenmek istemektedir. Gelin şimdi hep beraber kredi ve banka kartı arasındaki farklara bir göz atalım.

 

Kredi ve banka kartları genellikle görünüm bakımından aynı özelliklere sahip kartlarmış gibi görünse de aslına bakıldığında birbirinden çok ayrı iki kart türüdür. Genellikle kredi kartları ile hesabınızda olmayan bir para ile ödeme yapabilir ve sonradan bu ücreti karta aktarabilirsiniz. Banka kartlarında ise hesabınızda yer alan para ile ödeme yaparsınız ya da hesabınıza bağlı bir avans hesabı bulunuyorsa tahsilatı oradan gerçekleştirebilirsiniz.

 

Bunun yanı sıra kredi kartı ile yapılan işlemleri taksitlendirirken banka kartı ile yapacağınız işlemleri taksitlendiremeyeceğinizi söylemek de mümkündür. Bu iki farklı özellik bakımından kredi ve banka kartları birbirinden ayrışmaktadır.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax