Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

İnternetten Alışveriş Yapmak Güvenli mi?

Güncelleme Tarihi: 17.08.2023

İçindekiler;

İnternetten alışveriş yapmak isteyen kişilerin büyük bölümü internetten alışveriş yapmanın güvensiz olduğunu düşünüyor. Tüketicilerin internetten alışverişin güvensiz olduğunu düşünmesindeki nedenlerin arasında ise e-ticaretin yeni bir sektör olması ve daha önce güvensiz alışveriş siteleri üzerinden alışveriş yapan kişilerin deneyimleri yer alıyor.

 

Aslına bakıldığında internetten alışveriş yapmak ile fiziksel bir mağazadan alışveriş yapmak arasında herhangi bir fark bulunmuyor. Çünkü e-ticaret firmaları hem müşterilerinin güvenli alışveriş deneyimi yaşayabilmesi hem de marka itibarlarını korumak için e-ticaret sitelerindeki güvenlik önlemlerini arttırıyor. Alınan aksiyonlar ve yapılanlar sayesinde tüketiciler internetten güvenli alışveriş yapabiliyor.

 
 

İnternetten alışveriş yapmak isteyen fakat güven problemi olan kişiler için hazırladığımız İnternetten Alışveriş Yapmak Güvenli mi adlı bu yazımızda tüketicilerin güvenli alışveriş yapabilmesi için dikkat edilmesi gereken unsurlar hakkında bilgi vereceğiz. Siz de internetten alışveriş yapmak isteyen birisiyseniz bu yazımızı inceleyebilir ve neleri göz önünde bulundurmanız gerektiğine karar verebilirsiniz e-ticaret siteniz varsa ilgili aksiyonları alabilir ve güvenli alışveriş siteleri arasında yer alabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-ticaret Ve Güvenlik Hakkında Bilmeniz Gerekenler

 

İnternetten Alışveriş Yapmak Güvenli mi?

 

Güvenli Alışveriş Nedir?

 

Güvenli alışveriş ya da bilinen diğer adıyla 3D Secure, e-ticaret siteleri üzerinden alışveriş yapan kişilerin kredi kartı ile yaptığı ödemelerde kart sahibini korumak için bankalar ile çalışmasına verilen isimdir.

 

Güvenli alışveriş sistemi sayesinde müşterilerin kart bilgileri şifrelenmekte ve alışveriş süreçleri anahtarlar ile sürdürülmektedir. Genellikle bu sistem sayesinde müşterilerin cep telefonuna bir kod gönderilmekte ve böylece kart sahibinin haberi olmadan kredi kartı kullanımı engellenmektedir.

 
İlgili İçerik; Firewall (Güvenlik Duvarı) Nedir, Nasıl Çalışır ve Neden Önemlidir? 


İnternetten Alışveriş

 

Güvenli Alışveriş Nasıl Yapılır?

 

E-ticaret siteleri üzerinden güvenli alışveriş yapmak isteyen tüketicilerin güvenli alışveriş yapabilmek için e-ticaret sitelerinde dikkat etmesi gereken unsurlar bulunur. Bununla beraber tüketicilerin kendi güvenliklerini sağlamak için de alabileceği aksiyonlar bulunmaktadır.

 
  • Sanal pos kullanımı
  • 3D Secure Sistemi
  • SSL Sertifikaları
 

Güvenilir e-ticaret sitelerinde bulunan ve e-ticarette güvenliği arttıran unsurlardır. Bunun yanı sıra internetten güvenli alışveriş yapmak isteyen tüketicilerin;

 
  • Sanal kart kullanımı
  • Araştırma yapması
  • Ödemelerini kendi bilgisayarları üzerinden yapması
 

Gerekmektedir. Böylece kişiler e-ticaret firmaları üzerinden güvenilir bir şekilde alışveriş yapabilmektedir. Gelin şimdi hep beraber bunlara daha detaylı bir şekilde göz atalım.

 

İlgili İçerik; 3D Secure Nedir? Sanal Mağazalar İçin Neden Önemli?


İlgili İçerik; E-ticaret Sitesi Kurmak, 20 Adımda Başarılı Bir E-ticaret Sitesi Nasıl Kurulur? 


İnternetten Alışveriş Nasıl Yapılır

 

E-ticaret Sitesinde Sanal Pos Kullanımına Dikkat Edin

 

Güvenilir e-ticaret siteleri üzerinden alışveriş yapmak istiyorsanız ilk göz önünde bulundurmanız gereken unsur sanal pos kullanımıdır.

 

Sanal pos, e-ticaret firmalarının kullandığı ve fiziksel pos makinelerine eşdeğer olan ödeme sistemlerine verilen isimdir. Sanal poslar e-ticarette güvenliği sağlayan sistemlerdir. Çünkü e-ticaret firmaları sanal pos entegrasyonu yapabilmek için belirli banka ve ödeme sistemleri ile çalışmaktadır.

 

E-ticaret firmalarının sitelerine sanal pos entegrasyonu yapabilmeleri için çalıştıkları kuruluşlar tarafından istenen belirli unsurları tamamlaması gerekmektedir. Örneğin; sanal pos entegrasyonu yapabilmek için e-ticaret firmalarının ödeme sistemleri ile bir sözleşme yapması gerekir. Bununla beraber sanal pos entegrasyonu için işletmelerin e-ticaret sitelerini güvenilir bir platform haline getirmesi gerekir ve sanal pos entegrasyonu yapan sitelerin güvenlik denetimleri zaman zaman gerçekleşir.

 

Kısacası e-ticaret firmalarında kullanılan sanal poslar e-ticarette güvenliği arttıran unsurlar arasında yer almaktadır. Sizler de güvenilir e-ticaret siteleri üzerinden alışveriş yapmak istiyorsanız e-ticaret firmasının sanal pos kullanıp kullanmadığı göz önünde bulundurabilir ve sitesine sanal pos entegrasyonu yapan e-ticaret siteleri üzerinden alışveriş yapabilirsiniz.

 
İlgili İçerik; Sanal Pos Nasıl Alınır? 


İnternetten Alışveriş Sanal Pos

 

3D Secure Sistemini Önemseyin

 

E-ticaret firmaları üzerinden alışveriş yaparken göz önünde bulundurmanız gereken başka bir unsur da 3D Secure sistemidir. 3D Secure sistemi, kredi kartı ve banka kartı ile yapılan alışverişlerde güvenliği arttıran bir sistemdir. Alışveriş sürecinde tüketicilerin cep telefonlarına bankaları tarafından bir mesaj gönderilir ve bu mesajda bulunan kod doğru bir şekilde yazıldığında çekim işlemi tamamlanır.

 

Kısacası 3D Secure sistemi sayesinde kredi ve banka kartı bilgileriniz korunur ve güvenli alışveriş yapmanız mümkün olur. Sizler de güvenilir e-ticaret sitelerinden alışveriş yapmak istiyorsanız firmanın 3D Secure sistemi ile ödeme alıp almadığını kontrol edebilir ve böylece internetten güvenli alışveriş yapabilirsiniz.



İnternetten Alışveriş 3D Secure

 

SSL Sertifikalarını İnceleyin

 

E-ticaret sitelerinde bulunması gereken sertifika türlerinden birisi olan SSL Sertifikaları bilgilerinizin belirli şifreleme sistemleri ile korunduğu gösteren sertifika türleridir. Genellikle Ssl sertifikaları;

 
  • Kişisel bilgilerinizi
  • Kredi kartı bilgilerinizi
  • Banka kartı bilgilerinizi
 

Korumak için tasarlanmıştır. İnternetten güvenli alışveriş yapmak isteyen tüketicilerin bu nedenle e-ticaret sitelerinde SSL Sertifikası bulunup bulunmadığını incelemesi gerekmektedir. Bununla beraber bulunan SSL Sertifikası türünü de gözlemleyebilir ve e-ticaret sitelerinin güvenilir olup olmadığını anlayabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; SSL Sertifikası Nedir, Ne İşe Yarar?

 

İnternetten Alışveriş SSL

 

E-ticaret Alt Yapısını Önemseyin

 

E-ticaret sitesi kurmak isteyen kişiler, e-ticaret sitesi yazdırma, açık kaynak kodlu yazılımlar ve hazır e-ticaret yazılımları kullanarak e-ticaret sitelerini hayata geçirmektedir. E-ticaret sitesi kurarken kullanılan yöntemi göz önünde bulundurmanız bir e-ticaret sitesinin güvenilir olup olmadığını anlamanızı sağlayacaktır.

 

Örneğin; E-ticaret sitesi yazdırma gibi yöntemlerle ya da açık kaynak kodlu yazılımlarla kurulan e-ticaret sitelerinde modül ve temalardan kaynaklı güvenlik açıklarının bulunması mümkündür. Fakat Ticimax gibi hazır e-ticaret alt yapıları ile kurulan e-ticaret sitelerinin güvenliği alt yapı firması tarafından sağlanmaktadır.

 

Sizler de internetten alışveriş yaparken Ticimax gibi güvenilir e-ticaret alt yapıları ile kurulan e-ticaret siteleri üzerinden alışveriş yapabilir ve böylece hem kredi kartı bilgilerinizi hem de kişisel bilgilerinizi koruyabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; ISO Belgeleri ile Ticimax Kalitesi Tescillendi

 

İnternetten Alışveriş Altyapı

 

Sanal Kartla Alışveriş Yapın

 

Sanal kartlar, çalıştığınız bankaların mobil uygulamaları ve internet bankacılığından temin edebileceğiniz kartlardır. Fiziksel kartlarda bulunduğu gibi sanal kartlarda da bir kart numarası, son kullanma tarihi ve CVC kodu bulunmaktadır.

 

İnternetten güvenli alışveriş yapmak isteyen tüketiciler genellikle sanal kart oluşturmakta ve alışveriş tutarı kadar bakiyeyi bu karta yükleyerek alışveriş yapmaktadır. Ardından ise kişiler ilgili kartı iptal edebilmekte ya da kullanmaya devam edebilmektedir. Kısacası alışveriş bakiyesi kadar tutar sanal kartta olduğu için asıl paranızın zarar görmesi engellenmektedir. Sizler de internetten güvenli alışveriş yapmak için sanal kart kullanabilir ve kendi güvenliğinizi sağlayabilirsiniz.

 

İnternetten Alışveriş Sanal Kart

 

Alışveriş Yapmak İstediğiniz E-ticaret Sitesini Araştırın

 

İnternetten güvenli alışveriş nasıl yapılır diyen kişilerin alışveriş süreçlerini tamamlamadan önce ilgili e-ticaret firması hakkında biraz araştırma yapması gerekmektedir.

 
  • Firmanın tarihçesi
  • Referansları
  • Müşteri Yorumları
  • Sosyal Medya Yorumları
  • Şikâyet Siteleri
 

Gibi alanlarda ve konularda araştırma yaparak sizler de alışveriş yapmak istediğiniz e-ticaret firmasının güvenilir olup olmadığına karar verebilir ve böylece internetten güvenli alışveriş yapabilirsiniz.


İlgili İçerik; Müşteri Yorumlarının Önemi Hakkında Bilmeniz Gerekenler 


İnternetten Alışveriş E-ticaret Araştırması

 

Alışverişlerinizi Kendi Cihazlarınızdan Yapın

 

İnternetten güvenli alışveriş yapmak istiyorsanız alışveriş yaparken farklı cihazlarda virüs bulunabileceğini ve bilgilerin sızdırılabileceğini göz önünde bulundurun ve bu nedenle internetten alışveriş yaparken farklı cihazlar kullanmak yerine kendi telefonunuz, tabletiniz ya da bilgisayarınız üzerinden alışveriş yapmayı tercih edin. Böylece kendi güvenlik önleminizi kendiniz alabilir ve internetten güvenli alışveriş yapabilirsiniz.

 

İnternetten Alışveriş Yapmak Kişisel Cihaz

 

Ticimax ile Güvenli Alışveriş Yapın

 

E-ticaret sitenizi kurarken sizler de Ticimax e-ticaret alt yapılarını tercih edebilir ve böylece güvenilir bir e-ticaret sitesi olabilirsiniz. Ticimax e-ticaret alt yapılarında yer alan;

 
  • Sanal Pos
  • 3D Secure
  • SSL Sertifikaları
 

Gibi özellikler sayesinde e-ticaret sitenizin güvenliğini arttırabilir ve müşterilerinizin güvenilir bir e-ticaret sitesi üzerinden alışveriş yapmasını sağlayabilirsiniz.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax