Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Çevrimiçi Alışverişin Avantajları

Güncelleme Tarihi: 19.01.2024

İçindekiler;

E-ticaret sektörünün hızlı bir şekilde gelişmesi insanların alışveriş alışkanlıklarının da değişmesini etkiledi. Artık günümüzde erkeğinden kadınına, gencinden yaşlısına kadar olan herkes e-ticaret siteleri üzerinden alışveriş yapmayı tercih ediyor. Çünkü çevrimiçi alışveriş yapan kişiler çevrimiçi alışverişin avantajlarından yararlanmayı seviyor.

 

Günümüzde birçok kişi internetten alışveriş yapsa da hala online alışveriş yapmayan birçok kişi bulunuyor. İnternetten alışveriş yapmayan kişilerin alışveriş yapmama nedenleri ise özellikle bilgi eksikliğine ve bu avantajların farkına varamamak oluyor.

 

Online alışveriş yapmak isteyen kişiler için hazırladığımız Çevrimiçin Alışverişin Avantajları Adlı bu yazımızda sizlere birçok avantajdan bahsedeceğiz. Siz de bu yazımızı inceleyebilir ve neden online alışveriş yapmalıyım sorunuza yanıt bulabilirsiniz.

 

Çevrimiçi Alışverişin Avantajları

 

Milyonlarca Ürün Seçeneği

 

Alışveriş yapmak isteyen kişiler fiziksel mağazaları ziyaret ettikleri zaman belirli ürünleri görüp satın alabilir ve bu durum kişilerin istedikleri ürünlere ulaşmasını zorlaştırır. Online alışveriş ise kişilerin istedikleri ürünleri daha kolay bulmasını sağlayan bir alışveriş yöntemidir.

 

Çevrimiçi alışveriş yapan tüketiciler genellikle aynı anda birden fazla e-ticaret markasının sitesini gezebilmekte ve farklı ürünleri inceleme fırsatı bulmaktadır. Bu da kişilerin milyonlarca ürün seçeneği arasında karşılaştırma yapmalarını sağlamaktadır. Bunun yanı sıra çevrimiçi alışveriş sayesinde tüketiciler beğendikleri bir ürüne eşdeğer olacak ürünleri de e-ticaret ile kolay bir şekilde bulabilmektedir.

 

Bu nedenle çevrimiçi alışveriş hem markalar hem de ürün seçenekleri bakımından tüketiciler için oldukça avantajlıdır. Sizler de internetten alışveriş yaparak istediğiniz ürünleri bulabilir ve bu ürünlere eşdeğer olan daha düşük fiyatlı ürünleri tespit ederek bütçenize uygun alışveriş yapabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; İnternette En Çok Satılan Ürünler, Ne Satılır 2021

 

Çevrimiçi Alışverişin Avantajları Ürün Seçenekleri

 

Zaman Kazanmanızı Sağlar

 

Fiziksel mağazaları ziyaret eden tüketiciler mağazadaki tüm ürünleri incelemek için belirli bir zaman harcamaktadır. Bu da alışveriş yapan tüketicilerin zaman kaybetmesine neden olmaktadır.

 

Online alışverişin avantajlarından biri de alışveriş yaparken zaman kazanmanızdır. Çünkü internet bağlantısı olan bir bilgisayar, telefon ya da tablet üzerinden aynı anda istediğiniz her markanın e-ticaret sitesini ziyaret edebilirsiniz.

 

Markaların birbirine benzeyen ürünlerini hızlı bir şekilde karşılaştırabilir ve çevrimiçi alışveriş ile alışveriş yaparken zaman kazanabilirsiniz.

 

Çevrimiçi Alışveriş Avantajları Zaman Kazanma

 

İndirim ve Kampanyalardan Yararlanın

 

E-ticaret ile internetten ürün satışı yapan firmalar tüketicilerin indirimli bir şekilde alışveriş yapmasını sağlamak için belirli dönemlerde ve özel günlerde kampanyalar düzenlemektedir. E-ticaret kampanyaları ile işletmeler ürünlerini uygun fiyatlarla satışa sunmaktadır.

 
  • Yeni yıl
  • Sevgililer Günü
  • Anneler Günü
  • Babalar Günü
  • Black Friday
 

Gibi önemli gün ve haftalar e-ticaret firmalarının kampanya düzenlediği haftalardır. Sizler de bu dönemlerde ihtiyacınız olan ürün ve hizmetleri satın alabilir ve daha düşük fiyatlarla istediğiniz ürüne sahip olabilirsiniz.

 

Çevrimiçi Alışveriş Avantajları İndirim ve Kampanya

 

Satın Alacağınız Ürünleri Karşılaştırın

 

Fiziksel mağazalardan alışveriş yapan tüketiciler alışveriş esnasında oldukça zaman kaybettiği için ürün karşılaştırması yapamamakta ve ihtiyacı olmayan birçok ürünü satın alarak evlerine geri dönmektedir.

 

Çevrimiçi alışverişin tüketicilere sağladığı en büyük avantajlardan birisi de ürün karşılaştırma seçeneğidir. Çünkü günümüzde neredeyse her e-ticaret sitesinde ürün karşılaştırma seçeneği bulunmaktadır. Bu da tüketicilerin beğendikleri ürünleri karşılaştırmalarına ve kendilerine en çok fayda sağlayacak ürünleri satın almalarına yardımcı olmaktadır.

 

İlgili İçerik; Fiyat Karşılaştırma Sitesi Nedir?

 

Çevrimiçi Alışveriş Avantajları Ürün Karşılaştırma

 

İstediğiniz Ürünleri Satın Alabilirsiniz

 

Fiziksel mağazaları ziyaret eden ve alışveriş yapmak isteyen kişiler genellikle satış uzmanlarından oldukça çok bunalırlar. Çünkü mağazalarda satış görevlisi olarak çalışan kişiler daha fazla ürün satışı yapabilmek için müşterilerle ilgilenmektedir. Bazı tüketiciler bu ilgiyi beğenirken bazı tüketiciler ise satış danışmanlarının ilgisinden şikayetçi olmaktadır.

 

E-ticaret ile internetten ürün satışı yapan firmalar üzerinden alışveriş yapacak olan kişiler herhangi bir kişinin ve satış danışmanının baskısı olmadan kolayca alışveriş yapabilmekte ve istedikleri ürünleri satın alabilmektedir.

 

Çevrimiçi Alışveriş Avantajları Ürün Seçenekleri

 

Güvenli Alışveriş Yapabilirsiniz

 

E-ticaret sektöründe faaliyet gösteren her işletme marka itibarını ve müşterilerini korumak için e-ticarette güvenliği sağlamak zorundadır. Bu nedenle e-ticaret siteleri içerisinde;

 
  • SSL Sertifikaları
  • 3D Secure Ödeme Yöntemi
  • Güven Damgası
  • Sanal Pos Entegrasyonu
 

Gibi güvenliği arttıracak birçok özellik bulunmaktadır. Bu özellikler online alışverişin avantajları arasında gösterilmektedir. Çünkü e-ticaret siteleri üzerinden alışveriş yapan tüketiciler sanal mağazalardan güvenli bir şekilde alışveriş yapabilmektedir.

 

Bununla beraber Ticimax e-ticaret alt yapılarını kullanan e-ticaret firmaları Kalitesi ISO belgeleri ile tescillenen bir e-ticaret alt yapısı ile çalışmaktadır. Kısacası Ticimax e-ticaret alt yapıları ile kurulan e-ticaret sitelerinin güvenliği ve kalitesi ispatlanmıştır. Sizler de çevrimiçi alışveriş yaparken firmamızın alt yapılarını kullanan markalar ile çalışabilir ve böylece güvenli bir e-ticaret deneyimi yaşayabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-Ticaret Paketleri

 

Çevrimiçi Alışveriş Avantajları Güvenli Alışveriş

 

Kolay Ödeme Seçenekleri

 

Fiziksel mağazaları ziyaret ederek alışveriş yapmak isteyen tüketiciler genellikle küçük ölçekli işletmelerden alışveriş yapmak istediklerinde yalnızca belirli ödeme yöntemlerinin kullanıldığını bilmelidir.

 
  • Nakit Ödeme
  • Kredi ve Banka Kartı ile Ödeme
 

Seçenekleri genellikle fiziksel mağazaların tercih ettiği ödeme yöntemleridir. Özellikle butik tarzı olan mağazalardan alışveriş yapmak istediğinizde ise Kredi kartı ile ödemelerde fiyatların arttığını görmeniz mümkündür. Bunun nedeni ise hem pos komisyonu hem de nakit akışını sağlama isteğidir.

 

Çevrim içi alışverişin avantajları arasında yer alan bir diğer unsur da ödeme yöntemleridir. Çünkü e-ticaret sitelerinde;

 
  • Havale
  • EFT
  • Kredi ve Banka Kartı İle Ödeme
  • Dijital Cüzdan
  • Mobil Cüzdan
  • Kapıda Ödeme
 

Gibi birçok ödeme yöntemi bulunmaktadır. E-ticaret firmaları müşterilerinin daha kolay alışveriş yapabilmesini sağlamak için bazı dönemlerde ödeme yöntemlerine göre kampanyalar da düzenlemektedir. Bununla beraber işletmeler müşterilerinin güvenli alışveriş yapmasını sağlamak için belirli güvenlik önlemlerine de e-ticaret sitelerinde yer vermektedir.

 

İlgili İçerik; E-ticaret Ödeme Sistemleri Hakkında 3 Önemli Başlık

 

Çevrimiçi Alışveriş Avantajları Kolay Ödeme Seçenekleri

 

Kolay İade Seçeneği

 

Online alışverişin avantajlı olduğu durumlardan birisi de kolay iade edebilme seçeneğinin bulunmasıdır. Genellikle butik vb. fiziksel mağazalarda satış yapan küçük işletmelerden alışveriş yapan kişiler satın aldıkları ürün ve hizmetleri iade etmekte ve değiştirmekte zorlanmaktadır.

 

E-ticaret siteleri üzerinden alışveriş yapan kişilerin ise ürünleri teslim edildikten 14 gün sonrasına kadar iade ve değişim yapma hakkı bulunmaktadır. Kısacası e-ticaret sektörü sizlerin iade ve değişim hakkını sizlere sunmaktadır.

 

İlgili İçerik; E-ticarette Yeni Düzenleme: İade Koşulları Kolaylaşıyor

 

Çevrimiçi Alışveriş Avantajları Kolay İade Seçenekleri

 

İstediğiniz Her Yerden Alışveriş Yapabilirsiniz

 

E-ticaret sektöründe faaliyet gösteren işletmeler genellikle e-ticaret siteleri ya da e-ticaret mobil uygulamaları üzerinden ürün satışı yapmaktadır. Online alışverişin avantajlarından birisi de budur. Tüketiciler internet bağlantısı olan;

 
  • Bilgisayar
  • Akıllı Telefon
  • Tablet
 

Gibi cihazları kullanarak istediği zaman ve istediği yerden alışveriş yapabilmektedir.

 

Çevrimiçi Alışveriş Avantajları Platform İmkanları

 

İstediğiniz Zaman Diliminde Alışveriş Yapın

 

Fiziksel bir mağazada faaliyet gösteren markalar genellikle sabah 9 akşam 10 saatleri arasında çalışmaktadır. Bu da alışveriş yapmak isteyen kişilerin bu saat aralığında alışveriş yapabileceğini göstermektedir.

 

Çevrimiçi alışverişin avantajları arasında bulunan bir diğer unsur da e-ticaret sitelerinin 7 gün 24 saat boyunca faaliyet göstermesidir. Kısacası online mağazalar üzerinden alışveriş yapmak istediğiniz takdirde istediğiniz bir zaman diliminde e-ticaret sitelerini ziyaret edebilir ve alışverişinizi tamamlayabilirsiniz.

 

Çevrimiçi Alışveriş Avantajları İstediğiniz Zaman Diliminde Alışveriş

 

Ticimax E-ticaret Paketleri ile Müşterilerinize Avantajlar Sağlayın

 

Sizler de e-ticaret sitenizi kurarken Ticimax’ı tercih edebilirsiniz. Ticimax e-ticaret alt yapıları içerisinde yer alan modül ve özellikle sayesinde müşterilerinizin keyifli bir alışveriş deneyimi yaşamasını sağlayabilirsiniz. Alt yapımız içerisinde yer alan modüller ile e-ticaret süreçlerinizi daha kolay yönetebilir ve böylece firmanız için sadık müşteriler yaratabilirsiniz.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax