Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

E-ticaret Ödeme Sistemleri Hakkında 3 Önemli Başlık

Güncelleme Tarihi: 16.05.2023

İçindekiler;

Tam donanımlı ve müşteri beklentilerine yanıt verecek bir e-ticaret sitesi kurarken online ödeme seçeneklerinin gelişmiş, güvenli ve çeşitli olması gerekir. Güvenli online alışverişin mümkün olması müşterilerin en önemli beklentilerinden biridir. Online alışveriş yapan tüketiciler kendi ihtiyaç ve beklentilerine uygun şekilde ödeme yapmak ister. Bu yüzden ödeme sistemleri e-ticaret sitelerinde geniş bir yelpazeyle kullanıma sunulmalıdır.

 

Alıcı, sanal mağazadan ürün alırken, satın alma işleminde alıcının istediği bir ödeme şekli yoksa sepet terk etme gerçekleşebilir. Site terk etmelerinin önüne geçmek ve sanal mağazadan satın almaları artırmak için e-ticaret siteleri müşterilerine birden fazla ödeme seçeneği sunarak satışlarını artırabilir.

 

E-ticaret Ödeme Sistemleri Hakkında 3 Önemli Başlık

 

E-ticaret Ödeme Sistemleri Nelerdir?

 

Dijitalleşmenin hızla artması satın alma davranışlarımızda köklü değişikliklere yol açımaktadır. Güvenli altyapı ve geliştirilen e-ticaret çözümleriyle birlikte online alışveriş artık toplumun en önemli parçası haline gelmiş durumdadır. Elbette dinamik bir sistemin sunduğu hizmetlerin de bir o kadar yenilikçi, güvenli ve hızlı olması gerekir. Çünkü tüketiciler satın alma işlemlerini de birkaç tıkla hızlı bir şekilde gerçekleştirmek ister. Bu yüzden doğru ödeme yöntemini seçmek e-ticaret siteleri için çok önemli ve kritik bir görevdir.

 

Farklı farklı e-ticarette ödeme sistemleri vardır ve bunlar işletmeden işletmeye değişir. Bir e-ticaret sitesinin ödeme sistemi aşağıdaki kriterlere göre değişkenlik gösterebilir;

 
  • Müşteri portfoyü
  • Satılan ürün skalası
  • Hedeflenen kitle
  • Satış yapılan bölge
 

Hangi ödeme yönteminin işletmenize uygun olacağını belirleyerek işe başlamalı ve müşterilerinize hitap etmelisiniz. Karar verirken online platformların işleyişi hakkında bilgi sahibi olmanız ve online alışveriş yapan tüketicilerin analizini iyi yapıyor olmalısınız. E-ticarette tüketiciler tarafından tercih edilen ödeme sistemleri de birçok kritere göre değişkenlik gösterebilir. Bunlar arasında; satın alınan ürünün fiyatı, özellikleri, boyutu, teslimat seçenekleri ve satın alınan sanal mağazanın özellikleri sayılabilir.

 

E-ticarette En Çok Kullanılan Ödeme Sistemleri

 

Kredi kartı ya da banka kartı: E-ticarette tüketicilerin en çok kullandığı ödeme araçlarından biri kartlı ödemelerdir. Türkiye’de 75,3 milyon adet kredi kartı, 185 milyon adet banka kartı kullanıcısı mevcuttur. Tüketiciler kredi kartıyla ödeme yaparak taksit seçeneklerinden faydalanabilir ya da banka kartıyla online olarak satın alma işlemini gerçekleştirebilir.


İlgili İçerik: Sanal Pos Nasıl Alınır?
 

Kartlı ödeme sistemi fiziki mağazadan yapılan satın alma işleminin online versiyonudur. Ödeme ekranında müşteriden kart bilgisi, kart son kullanım tarihi ve CVV istenir. Son olarak işlem onaylanır ve ödeme satıcının hesabına online olarak geçmiş olur. E-ticaret firmaları bu ödeme sistemi için bankalardan sanal pos başvurusu yapabilir ya da alternatif ödeme kuruluşları ile işbirliği yapabilirler.

 

İlgili İçerik: Sanal Pos Hakkındaki En Kilit 5 Başlık


İlgili İçerik: Ödeme Sistemi Entegrasyonları

 

E-ticaret Çok Kullanılan Ödeme Sistemleri

 

Sanal kredi kartı: Sanal kredi kartı son yıllarda online alışverişte kullanılan ödeme sistemleri arasında sıkça tercih edilmektedir. E-ticarette sanal kredi kartı müşterisi olunan bankadan talep edilir. Var olan kredi kartıyla bağlantılıdır fakat limit artırılabilir ya da azaltılabilir. Kullanıcının denetimiyle kullanılan, online alışverişlerde tercih edilen sanal kartlar tüketicilere güvenli bir alışveriş deneyimi sunar.

 

Havale: Havale ödeme şekli e-ticaret sitelerinde bulunması gereken bir ödeme sistemidir. Havale; aynı bankalar arasında gerçekleştirilen para aktarımıdır.

 

EFT: EFT ödeme yöntemi sanal mağazaların yer vermesi gereken bir sistemdir. EFT bankalar arası para transferini mümkün kılan bir ödeme şeklidir.

 

Kapıda ödeme: Online alışverişte kapıda ödeme sistemi mutlaka olması gereken ve tercih edilen bir ödeme seçeneğidir. Kapıda ödeme nedir? dediğimizde alıcının online alışverişi gerçekleştirmesi fakat ödemeyi ürünü teslim aldığı sırada yapması işlemidir.

 

Kapıda ödeme ülkemizde hala talep gören hem satıcı hem de alıcı için pek çok avantajı içinde barındıran bir ödeme sistemidir. Kapıda ödemenin bazı avantajları arasında şunlar sayılabilir;

 
  • Banka bilgilerini paylaşmak istemeyen ya da banka hesabı olmayan kişilerin online alışveriş için e-ticaret sitenizi tercih etmesini sağlar.
  • Herhangi bir güven probleminin önüne geçerek satın alma eyleminin gerçekleşmesini sağlar.
  • Alıcılar kapıda ödeme sistemi ile siparişini teslim alırken kontrol edebilir ve ücreti henüz ödemeden ürünü iade edebilir.
 

İlgili İçerik: Kapıda Ödemeli Satış Nasıl Yapılır? Kapıda Ödeme Rehberi (2021 Güncel)

 

Mobil ödeme: Mobil ödeme seçeneği diğer ödeme seçeneklerine göre nispeten az kullanılsa da tercih edilen bir bir ödeme sistemidir. Telefon operatörü ve SMS onayı şeklinde gerçekleşen bir ödeme şeklidir. Burada ödeme bedeli fatura ya da hazır karttan tahsil edilir.

 

E-ticaret En Çok Kullanılan Ödeme Sistemleri

 

Yurtdışından Ödeme Almak İşlemi Nasıl Gerçekleşir?

 

Online dünyada sınırları aşarak yurtdışına satış yapmak için merak edilenlerden biri de e-ticarette yurtdışından ödeme almak konusudur. E-ihracat yaparak ürünlerini küresel pazarda satışa çıkarmak isteyen işletmeler e-ticaret sitesi açarak satış yapmak istediği ülkenin desteklediği ödeme sistemini sanal mağazasına entegre etmelidir. Öncelikle hangi ülkede satış yapacağınızı ve o ülkede hangi ödeme sisteminin daha iyi işlediğine karar vermelisiniz. Yurtdışındaki pazaryerlerinde de ürünlerinizin satışını yapabilmeniz mümkündür. Bunun için online mağazanızdaki ürünleri Amazon, Ebay, Etsy gibi global sitelerde satışa çıkarabilirsiniz.

 

Ticimax e-ihracat modülleri ile ürünlerinizi yurtdışında satışa çıkarabileceğinizi biliyor muydunuz? Çoklu para birimi, çoklu dil çevirisi ve ödeme sistemleri entegrasyonları ile yurtdışında hemen satışa başlayın.

 

E-ticaret Ödeme Sistemleri Yurtdışı

 

E-ticaret Firmaları Neden Birden Fazla Ödeme Sistemi Sunmalıdır?

 

E-ticaret sitelerinden online alışveriş yapan tüketicilerin her biri farklı segmenttedir. Her müşterinin beklediği ödeme sistemi değişkenlik gösterir. Örneğin bir müşteri tam sepete geldiğinde kapıda ödeme seçeneği yok diye sepeti terk edebilir ya da tek bir ödeme seçeneği varsa alternatif bir seçenek arayabilir. Tüketicilerin sanal mağazanızdan online alışveriş yapmasını hedefliyorsanız her müşterinin beklentisine karşılık verecek ödeme sistemlerine sahip olmalısınız.

 

E-ticaret sitelerinde farklı ödeme yöntemlerini etkinleştirmek daha iyi bir müşteri deneyimi sağlar ve sanal mağaza için başarı ve geri dönüşüm oranları artar. Bir online mağazada birden fazla online ödeme seçeceğinin bulunması müşteriye diğer seçenekleri keşfetme ve en iyi teklifi alma özgürlüğü verir. Birden çok ödeme yöntemi, daha sorunsuz bir deneyim sağlar ve online satışların artmasını sağlar.

 

İlgili İçerik: Sanal Mağaza Açma Rehberi

 

E-ticaret Ödeme Sistemleri Seçenekleri

 

Gelişmiş Ödeme Sistemlerini E-ticaret Sitenize Entegre Edin

 

 

Online mağazanızda satış yapabilmek ve müşterilerinize güvenli bir satın alma deneyimi yaşatmak için ödeme sistemleri alanına önem vermeniz gerekir. Sanal mağaza için ihtiyacı olan alternatif ödeme seçeneklerine kolay yoldan ulaşmak ve rakipleriniz arasından sıyrılmak için Ticimax E-ticaret Paketleri arasından size en uygun olanını seçebilirsiniz. Bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

İlgili İçerik: Ödeme Sistemleri İş Ortakları


 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax