Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Çalışanların Şirkete Bağlılığı Nedir? Nasıl Artırılır?

Güncelleme Tarihi: 19.01.2024

İçindekiler;

Çalışanların şirkete olan bağlılıkları firmaların gelişmesini sağlar. Bunun yanı sıra yönetim yaklaşımının benimsenmesi, çalışan ve yönetici motivasyonlarının artış göstermesi, iş yeri kültürünün gelişmesi gibi birçok konuyu da etkiler. Bu konuları etkilemenin yanı sıra çalışanların şirkete olan bağlılıkları bu durumlardan da olumsuz ya da olumlu bir şekilde etkilenir.

 

Genellikle çalışanların şirkete bağlılıkları ile ilgilenen departman insan kaynakları departmanıdır. İnsan kaynakları departmanı ile beraber eğitim ve geliştirme departmanları da çalışanların şirkete ve işlerine karşı olan bağlılığını artırmak için çalışabilir. Bu noktada ise iş birlikleri ile yapılan çalışmalar bir personelin şirkete olan bağlılığını daha olumlu bir şekilde etkileyebilir.

 

İlgili departmanlarda görev alan kişiler bazı durumlarda çalışan bağlılığı ve çalışan bağlılığını artırma konusunda ipuçlarına ihtiyaç duyabilir. Çalışanların Şirkete Bağlılığı Nedir, Nasıl Artırılır adlı bu yazımızda sizlere çalışan bağlılığı, çalışan bağlılığının avantajları gibi konulardan bahsederken çalışan bağlılığını nasıl artırabileceğinize de değineceğiz.

 

İlginizi Çekebilir: Motivasyon Sözleri

 

Çalışanların şirkete olan bağlılıkları

 

Çalışanların Şirkete Bağlılığı Nedir?

 

Bir iş yerinde çalışan kişilerin şirkete bağlılığı, iş veren kişiye, yapılan işe ya da çalışılan şirkete olan sadakati ve bağlılığı gösterir. Çalışanların bağlılığını yaptıkları işler, çalışan şirketin kültürü, şirketin çalışma politikaları gibi önemli faktörler etkileyebilir.

 

Bu noktada çalışanların şirkete bağlılığını artırmak isteyen işletmeler ise bu noktalarda iyileştirmeler yaparak çalışanların gelişimine oldukça önem verir.

 

İlginizi Çekebilir: İletişim Türleri Nelerdir

 

Çalışan Bağlılığını Etkileyen Faktörler

 

Çalışanların şirkete olan bağlılığı bazı temel faktörlerden etkilenebilmektedir. Çalışan bağlılığını etkileyen faktörler şunlardır:

 
  • Çalışanların yaptıkları işten tatmin olması
  • İş yerinde güvende hissetmesi
  • İş yerindeki kariyer fırsatları
  • Çalışan kişiler arasındaki iletişim
  • Ücretler ve Yan Haklar
  • Liderlik ve Yönetim
 

Çalışanların şirkete olan bağlılığı bu faktörlerden etkilendiği, yapılan işin verimliliğini ve iş yeri huzurunu sağlamak için önemli olduğundan dolayı çalışan bağlılığını artırmak isteyen markaların ve şirketlerin bu faktörler hakkında bilgi sahibi olması gerekir.

 

Çalışan Bağlılığının Avantajları

 

Bir şirkette çalışan bağlılığı ve çalışan sadakatinin yüksek olması iş arkadaşları, iş verenler ve şirketler için birçok avantaj sunar. Çalışan bağlılığının avantajları şunlardır:

 
  • Çalışan bağlılığı fazla olan şirketlerde çalışanlar işlerine daha çok odaklanır.
  • Çalışanların verimliliği artış gösterir.
  • Çalışan bağlılığı fazla olan şirketlerde personel olarak görev alan kişiler işlerini daha iyi yapmaya odaklanır.
  • Çalışan sadakati yüksek olan şirketlerde kişilerin işten ayrılma olasılıkları azdır ve bu da personel değişikliğini azaltır.
  • Çalışan bağlılığının artış göstermesi insan kaynakları departmanın iş yükünü olumlu derecede azaltır.
  • Şirketlere bağlı olan kişiler hedeflerini gerçekleştirmek, yaptıkları işleri iyileştirmek için daha gelişime açıklık gösterir.
  • İş yerlerindeki huzur artar ve şirketler mutlu çalışanlara sahip olur.
  • İş arkadaşları arasındaki ilişkiler kuvvetlenir.
  • Takım çalışmasından alınan verim artar.
  • Çalışan bağlılığı fazla olan şirketlerde iş yerine olan saygı bir hayli yüksektir.
 

Çalışan bağlılığını artıran markalar bu tür avantajlardan yararlanabilir. Fakat bu bağlılığı artırmak için çalışanlara yaptırım uygulanırken ise kararlı bir şekilde adım atılması ve çalışanları sıkmadan bu çalışmaların yapılması gerekmektedir.

 

İlginizi Çekebilir: İş Hayatında İletişim

 

Çalışan Bağlılığının Avantajları

 

Çalışanların Şirkete Bağlılığını Artırırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Çalışanların şirkete olan bağlılığını artırmak isteyen işletme ve işverenlerin adaptasyon sürecinde birçok unsura dikkat etmesi gerekir. Aksi takdirde çalışanların şirkete olan sadakatini artırırken yapılacak hatalardan kaynaklı olarak işverenler çalışan kaybına uğrayabilir. Çalışanların şirkete bağlılığını artırmaya çalışırken dikkat edilmesi gerekenler şunladır:

 
  • İlk olarak önem verilmesi gereken konu işe alım sürecidir. Bu süreç insan kaynakları departmanı tarafından yönetildiği için işe alım sürecinde insan kaynaklarının beklentilerini net bir şekilde aktarması gerekir.
  • Çalışanlar ile yapılacak olan konuşmalar ve kurulacak olan iletişimlerde işveren ve insan kaynakları departmanlarının açık bir şekilde iletişim kurmaya özen göstermesi gerekir. Aksi takdirde çalışanlar şirkete küstürülebilir.
  • Düzenli olarak çalışanlar ile iletişime geçilmeli yaptıkları işten tatmin olup olmadıkları hakkında bilgi alınması gerekir. Alınan bu bilgiler neticesinde ise çalışanların işe olan tatminini yükseltmek için çalışmalar yapılması gerekmektedir.
  • Bir çalışanın işe bağlılığını artırırken liderlik ve yönetim sürecinde çalışanların gelişimi için mentörlük verildiği dile getirilmelidir.
  • Çalışanlara sunulan eğitimler oryantasyon eğitimleri değil onların gelişimine katkıda bulunmak için yapılması gereken eğitimlerdir.
  • İş yerinde adalete önem verilmelidir. Terfi hakları, maaş adaleti, özlük hakları çalışan bağlılığını olumlu derecede etkiler. Bu süreçte de adil olunması oldukça önemlidir.
  • Çalışanların iş ve yaşam dengesine önem verilmediği takdirde işe ve iş yerine olan bağlılık azalacağı için işletmelerin bu dengeyi kurmaya yönelik çalışmalar yapmaya özen göstermesi gerekir.
  • Performansı iyi olan çalışanlar takdir edilmeli ve ödüllendirilmelidir.
  • Şirket politikalarının şeffaf olması önem verilmesi gereken konular arasında yer alır. İş verenin kararları, gelecek hakkındaki düşünceleri hakkında bilgi sahibi olmak çalışanların şirkete olan bağlılığını artırır.
  • Çalışanların iş yerinde güvende olduğunu hissetmesi oldukça önemli bir konudur.
  • Çalışanlar arasındaki iletişime oldukça önem verilmelidir. Aksi takdirde çalışan ve ekip iletişimi bozulabilir ve bu da olumsuz etkileyebilir.
 

Çalışan bağlılığını artırmak isteyen kişi ve işletmelerin önem vermesi gereken konular bunlardır. Sizler de bunları önemseyerek hareket edebilir ve çalışan bağlılığını daha kolay bir şekilde artırabilirsiniz.

 

Çalışanların Şirkete Bağlılığı Nasıl Artırılır?

 

Çalışanların şirkete olan bağlılığını artırmak her iş veren için önemlidir. Bu durum iş verenler için bir hedef niteliğindedir. Çünkü bir iş yerindeki motivasyonu yüksek olan kişiler iş arkadaşlarıyla iyi geçinmekte, iş veren ve şirketle iyi iş ilişkileri kurmakta ve uzun süre bu şirketler bünyesinde çalışmaktadır. Bu nedenle çalışanların şirkete olan bağlılığını artırmak her iş verenin önem verdiği konular arasında yer alır. Çalışanların şirkete bağlılığını artırmak isteyen iş verenler de çoğu zaman Çalışanların Şirkete Bağlılığı Nasıl Artırılır sorusuna yanıt arar.

 
  • Çalışanların şirkete bağlılığını etkileyen en önemli faktörlerden birisi iş yeri kültürüdür. İnsan kaynakları departmanı iş verenler ile iş birliği yaparak bir iş yeri kültürü oluşturabilmektedir. Bu süreçte de oluşturulan kültürün pozitif olması oldukça önemlidir.
  • Bir iş yerine bağlı olan çalışanların önemsediği konular arasında adil ve şeffaf iş ilişkileri de yer alır. Bu nedenle bir iş verenin işe alım süreçlerinden özel haklara, çalışma süreçlerinden maaşa kadar olan her alanda adil ve şeffaf ilişkiler kurması gerekir.
  • Bir çalışanın iş yerindeki motivasyonunu olumsuz etkileyen en önemli nokta eğitim ve kariyer fırsatları olabilir. Genellikle çalışanlar kendi kariyer yolculuklarını tamamlamak için eğitimlere ihtiyaç duyabilir. Bu noktada iş verenlerin eğitim desteği sunması ve çalışanlarına gelişim fırsatı vermesi beklenir.
  • Esnek çalışma koşulları çalışanların iş hayat dengesini kurmasında etkin rol oynar. Bu nedenle çalışanların şirkete olan bağlılığını artırmak isteyen her iş verinin uzaktan çalışma, hibrit çalışma gibi esnek çalışma koşulları sağlaması gerekmektedir.
  • Çalışanların iş süreçlerinde mentörlük desteği alması ve iyi bir liderlik anlayışı onların iş yerine olan sadakatini artıracaktır.
  • Her çalışanın fikrini önemsemek ve bu fikirlere değer vermek iş verenlerin en önem vermesi gereken konular arasındadır. Bu nedenle çalışanların şirkete bağlılığı nasıl artırılır sorusuna yanıt arayan işletmelerin çalışan katılımını teşvik etmesi gerekmektedir.
 

İş süreçlerinde bu unsurlara önem vererek sizler de çalışanlarınızın şirkete olan bağlılığını artırabilirsiniz.


Çalışanların Şirkete Bağlılığı Nasıl Artırılır?


Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax