Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

İş Hayatında Doğru İletişim Nasıl Kurulur?

Güncelleme Tarihi: 04.08.2023

İçindekiler;

İletişim günlük yaşamda ve iş hayatında en önem verilmesi gereken unsurlardan birisidir. Çünkü doğru ve etkili bir iletişim kurmak her zaman etkileşimde olduğunuz kişilerin gözünde sizleri bir üst noktaya taşımaktadır. Doğru kurulan bir iletişim iş yerinde saygın ve sevilen bir kişi olmanıza yardımcı olurken iyi kurulamayan iletişim ise kişilerin gözündeki saygınlığınızı etkileyecektir.

 

İş hayatında iletişim kurmak ve etkili bir iletişim sayesinde karşısındaki kişiyi etkilemek isteyen kişiler çoğu zaman iş hayatında iletişim nasıl olmalı sorusuna yanıt aramaktadır. İş Hayatında Doğru İletişim Nasıl Kurulur adlı bu yazımızda sizlere iş hayatında iletişim, iş hayatındaki iletişimin önemi ve iş hayatında iletişim teknikleri ile ilgili bilgiler vereceğiz.

 

Siz de yazımızı inceleyebilir ve nasıl iletişim kurarım sorunuza yanıt bularak iş yerinizde çalışan kişiler ile aranızı ısıtabilirsiniz.


İş Hayatında Doğru İletişim Nasıl Kurulur?

 

İş Hayatında İletişim Nedir?

 

İş hayatında iletişim bireylerin iş arkadaşlarıyla, müşterileriyle ve farklı kuruluşlar ile iyi ilişki kurmak, fikir sunmak, plan yapmak ve problem çözebilmek için kurulan iletişime verilen isimdir.

 

Kendilerine fayda sağlamak ya da var olan müşteriler ile iletişim kurarak ilişkilerini güçlendirmek isteyen kişilerin doğru ve etkili bir biçimde iletişim kurmaya önem vermesi gerekmektedir.


İş Hayatında İletişim Nedir

 

İş Hayatında İletişimin Önemi

 

İş hayatında iletişimin önemli olduğunu sizlerle daha önce paylaşmıştık. Gelin şimdi hep beraber bu bölümde iş hayatında iletişimin önemine daha detaylı bir şekilde göz atalım.

 

İş hayatında doğru ve etkili bir iletişim kurmak kişilerin hem iş yaşantılarına hem de iş birliklerine etki eder.

 
  • İş hayatında etkili iletişim kuran bireyler iş arkadaşları ile yakın ilişkiler ve güçlü bağlar kurabilir.
  • Doğru ve etkili bir iletişim kişilerin iş yerindeki saygınlığını artırır.
  • İş hayatında iletişim sayesinde yapılması planlanan projeler, ortaya atılan fikirler çözüme kavuşturulabilir.
  • İş hayatında müşteriler ile iletişim kurmak müşterileriniz ile iyi bir bağ kurmanıza olanak tanır.
  • Sürdürülebilir iletişim sayesinde işletmenizin değeri artar.
  • Müşterileriniz ile kuracağınız doğru iletişim sayesinde markanızın sadık müşteriler kazanmasında rol oynamanız mümkündür.
  • İş hayatında etkili iletişim networkünüzü geliştirmenize yardımcı olmaktadır.
 

İş hayatında iletişimin önemi sayılamayacak kadar çok olsa da genel hatlarda önemli olduğu yerler bunlardır. Sizler de iş hayatında iletişimin avantajlarından yararlanmak istiyorsanız iletişim kurarken birçok unsura dikkat etmelisiniz.

 

İlgili İçerik; Pazarlama Aracı Olarak Kitle İletişim Araçları


İş Hayatında İletişimin Önemi

 

İş Hayatında İletişim Nasıl Olmalı?

 

İş hayatında iletişim ile ilgili gerekli bilgileri sizlerle paylaştık. Gelin şimdi iş hayatında iletişim nasıl olmalı daha detaylı bir şekilde göz atalım. İş hayatında iletişim nasıl olmalı sorusuna yanıt arayan kişilerin bilmesi gereken belirli kriterler mevcuttur.

 
  • Saygı Kriteri
  • Samimiyet
  • Beden Dili
  • Öfke Kontrolü
 

Gibi temel unsurların yanı sıra iş hayatında etkili iletişim kurmak isteyen kişilerin farklı karakterlere de hazır olması gerekmektedir. Çünkü her ne kadar saygılı, samimi bir etkileşim kuruluyor olsa da aynı iş yerinde çalıştığınız bazı kişiler ile iletişim kurmak oldukça zordur. Burada ise genellikle iletişim kurmaya çalıştığınız kişilerin karakteri etkilidir.


İş Hayatında İletişim Nasıl Olmalı?

 

Saygı Kriterini Göz Ardı Etmeyin

 

İş hayatında etkili iletişimin ilk temel unsuru saygıdır. Çünkü saygı ve sevgi çerçevesinde bir iletişim kurulması iş arkadaşlarınız ile olan ilişkinizin güçlenmesini sağlarken müşterileriniz ile olan bağları da etkilemektedir.

 

Genellikle bir iş yerinde sürekli olarak dirsek temasında çalıştığınız farklı kişiler bulunmaktadır. Herkesin karakteri ve istekleri birbirinden farklılaşsa da aslına bakıldığında iş hayatınsa saygı ve sevgi çerçevesinde bir iletişim kurmak iş arkadaşlarınız ile olan ilişkinizin kuvvetlenmesini sağlamaktadır.

 

İş hayatında etkili bir iletişim için saygı çerçevesinde hareket etmek belirli dönemlerde oluşabilecek kriz anlarının kolay bir şekilde çözülmesinde yardımcı olurken iş yerindeki saygınlığınızı da artırmanıza olanak sağlamaktadır.

 

İlgili İçerik; Kriz İletişimi ve Kriz Yönetimi İpuçları


Saygı Kriterini Göz Ardı Etmeyin

 

Samimiyetten Vazgeçmeyin

 

İş hayatında doğru iletişimin bir diğer unsuru da samimiyettir. Tabi ki bu noktada bireylerin samimiyeti iyi bir şekilde ayarlaması gerekmektedir. Aksi takdirde doğru bir çizgi çizilmezse kişilerin samimiyetten dolayı kaynaklanacak belirli problemlerin ortaya çıkması mümkündür.

 

Samimiyet çerçevesinde bir iletişim kurmak için:

 
  • İlk olarak saygıyı elden bırakmamanız gerekir.
  • İş arkadaşlarınız ile iletişim kurarken soğuk davranmamanız oldukça önemlidir.
  • Gereksiz şakalardan ve kişilerin kalbini kırabilecek olan esprilerden kaçınmanız ise daha samimi bir iletişim kurmanızda yardımcı olur.
  • İş arkadaşlarınız ya da müşterileriniz ile sınırları aşacak konuşmalardan uzak durmanız önemlidir.
  • Özel hayata yönelik konuları paylaşmak aslına bakıldığında samimiyeti engellemektedir.
  • İş arkadaşlarınızın profesyonel hayatını etkileyecek olumsuz konuşmaların önüne geçmeniz gerekmektedir.
  • Kişilerin samimiyetine güvenerek duygu durumlarını olumsuz etkileyecek konuşmalar yapmaktan kaçınmanız gerekir.
 

Sizler de bu unsurlara dikkat ederek iş hayatında etkili bir iletişimi samimiyet kuralları çerçevesinde kurabilirsiniz. Böylece hem işyerinizde yaşayabileceğiniz problemlerin önüne geçebilir hem de kişiler ile bağlarınızı kuvvetlendirebilirsiniz.


Samimiyetten Vazgeçmeyin

 

Beden Dilini Kullanmaktan Vazgeçmeyin

 

Etkili ve doğru bir iletişim dendiğinde herkesin aklına gelecek bir diğer unsur da beden dilidir. Çoğu zaman sizlerin dillendiremediği şeyleri beden diliniz karşınızdaki kişiye aktarmaktadır. Bunun yanı sıra beden dilini iyi bir şekilde kullanmak iletişime geçmek istediğiniz kişilerin sizleri dinleme oranını da artırmaktadır.

 

Bu nedenle iş hayatında çalıştığınız kişiler ya da müşterileriniz ile iletişime geçerken onları etkilemek ve kendinizi daha fazla dinletmek için beden dilinizi kullanmaya önem verebilirsiniz. Beden dilinizi iyi bir şekilde kullanarak iletişimin kalitesini artırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Pazarlama İletişimi ve Önemi Hakkında Bilmeniz Gerekenler


Beden Dilini Kullanmaktan Vazgeçmeyin

 

Öfkenizi Kontrol Edin

 

İş hayatında öfke kontrolü yapmak aslına bakıldığında iyi ilişkiler kurmanıza yardımcı olan bir unsurdur. Genellikle aynı iş yerinde çalıştığınız kişilerin bir bölümü ile iyi bir iletişim kurarken bir bölümü ile de iletişiminizin iyi olmaması mümkündür.

 

Bazı dönemlerde aynı iş yerinde çalışılan kişiler yaptıkları hareketler ya da söyledikleri sözlerden dolayı iletişim kopukluğuna neden olabilmektedir. Bunun yanı sıra iş yerinde duyduğunuz sözler ise zaman zaman öfkelenmenize neden olabilmektedir. Bu noktada iş hayatında etkili bir iletişim kurmak isteyen herkesin öfke kontrolüne önem vermesi gerekir.

 

Çünkü öfke kontrolü yapmak aslına baktığınızda iş arkadaşlarınız ile olan bağlarınızın zayıflamasını engeller ve iş yerindeki saygınlığınızı artırmanızda etkin bir rol oynar. Bu da çalıştığınız ortamın daha huzurlu ve mutlu olmasını yardımcı olur. Bu nedenle iş yaşamında öfke kontrolü yapmaya önem verebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Dijital İletişim Kanalları Nelerdir?


Öfkenizi Kontrol Edin

 

Farklı Karakterlere Karşı Hazırlıklı Olun

 

İş hayatında iletişim demişken iş hayatında yer alan farklı karakterlerden de bahsetmek oldukça önemlidir. Bir iş yerinde çalışan kişilerin bir bölümü benzer özellikler gösterirken bir bölümü ise diğerlerine göre oldukça farklıdır.

 

Her iş yerinde bulunan farklı karakterler ile çoğu zaman etkili bir iletişim kurmak mümkün olmayacaktır. Bu da kişilerin öfkelenmesine ya da iletişim kurmayı istememesine neden olabilecek bir durumdur.

 

Bu nedenle bir iş yerinde çalışan kişilerin iş hayatında etkili ve doğru bir iletişim kurabilmesi için farklı karakterlere karşı hazırlıklı olması gerekmektedir. Farklı karakterlerden doğan problemlere karşı kişiler kendilerini savunmalı ve iletişimi kurabilmeye yönelik tavırlar takınmalıdır. Böylece iş hayatında iletişim kurmanın en büyük zorluğunun önüne geçebilmeniz mümkündür.

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax