Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Dijital İletişim Kanalları Nelerdir?

Güncelleme Tarihi: 23.02.2024

İçindekiler;

Teknolojinin hızlı bir şekilde gelişmesi, mobil cihaz ve internet kullanımının artması gibi etkenler dijital iletişim kanallarının da artmasını sağladı. Günümüzde birçok işletme artık markalarını tanıtmak, hedef kitlelerine ulaşmak ve satış yapmak gibi amaçlar ile dijital iletişim kanallarını kullanıyor. İnternet sitelerinden bloglara, sosyal medya platformlarından e-maile kadar olan tüm araçlar işletmelerin kullandığı dijital iletişim kanalları olarak öne çıkıyor.

 

Dijital iletişim kanalları tabi ki de bu platformlar ile sınırlı değil, bu platformların yanı sıra işletmelerin kullanabileceği birçok dijital iletişim kanalı da bulunuyor. Dijital iletişim kanalları nelerdir adlı bu yazımızda sizlere dijital iletişim nedir ve dijital pazarlama kanalları nelerdir konuları hakkında bilgiler vereceğiz. Sizler de bu yazımızı inceleyebilir ve dijital iletişim kanalları hakkında daha fazla bilgi edinerek iletişim çalışmalarınızı güçlendirebilirsiniz.

  
 

Dijital İletişim Kanalları Nelerdir?

 

Dijital İletişim Nedir?

 

Dijital iletişim, markaların ürün, hizmet ve kampanyalarını duyurmak, marka bilinirliğini arttırmak, şirketleri hakkında tüketicileri bilgilendirmek ve daha fazla satış yapabilmek için internet siteleri, bloglar, sosyal medya vb. platformlar üzerinden yürüttüğü iletişim faaliyetlerine verilen isimdir.

 
İlgili İçerik; Marka Değerini Arttırmak İçin 5 İpucu



Dijital İletişim Nedir

 

Dijital İletişimin Avantajları

 

Dijital iletişim çalışmaları markalara birçok avantaj sağlamaktadır. Gelin şimdi hep beraber dijital iletişimin avantajları nelermiş bir göz atalım.

 
  • Dijital iletişim markaların hedef kitlesinde yer alan kişilere ulaşmasını kolaylaştırır.
  • İşletmeler hedef kitlelerinde yer alan kişiler hakkında daha kolay bilgiler edinerek pazarlama faaliyetlerini güçlendirir.
  • Markalar dijital iletişim sayesinde müşteri davranışlarını daha kolay bir şekilde analiz eder.
  • Dijital iletişim markaların satışlarını arttırmasına yardımcı olur.
  • Dijital iletişim offline pazarlamaya göre daha gözle görülebilir sonuçlar almanızı sağlar.
  • Dijital iletişim çalışmalarının maliyetleri offline pazarlamaya oranla oldukça azdır.
 

Bu tür avantajlardan yararlanmak isteyen işletmelerin dijital iletişim çalışmaları yapması oldukça önemlidir. İşletmeler genellikle dijital iletişim çalışmalarını dijital pazarlama kanalları üzerinden gerçekleştirmektedir. Gelin şimdi hep beraber dijital iletişim ve pazarlama kanallarına bir göz atalım.

 

İlgili İçerik; E-ticaret Ziyaretçilerini Satın Almaya İkna Edecek 10 İkna Tekniği


Dijital İletişim Avantajları Nelerdir?

 

Dijital İletişim ve Pazarlama Kanalları Nelerdir?

 

Markaların dijital iletişim çalışmaları yürütebileceği belirli dijital pazarlama kanalları bulunmaktadır.

 
  • İnternet Siteleri
  • Sosyal Medya Platformları
  • Mobil Uygulamalar
  • İçerikler
  • E-mail Marketing
  • SMS Pazarlaması
  • Reklam Çalışmaları
 

İşletmelerin dijital iletişim yürütebileceği başlıca kanallardır. Bu kanalları kullanarak dijital iletişim çalışmaları yapan işletmeler SEO, ücretli reklamlar, ınfluencer marketing, Affiliate marketing vb. dijital pazarlama yöntemleri ile yaptıkları çalışmaların etki alanını genişletebilmekte ve dijital iletişim çalışmalarında başarılı olabilmektedir.

 
İlgili İçerik; Sosyal Medya Kampanyalarınız için 7 İpucu



Dijital İletişim ve Pazarlama Kanalları Nelerdir?

 

İnternet Siteleri

 

İnternet sitesi, internet ortamında yer alan ve işletmelere ait olan sayfa, görsel ve metinlerin bulunduğu ve çeşitli yazılım dilleri ile hazırlanarak sunulduğu bir dijital iletişim aracıdır.

 

İşletmelerin bulunduğu sektörlere ve gösterdikleri faaliyetlere göre sınıflandırılan birçok web sitesi türü bulunmaktadır.

 
  • Kurumsal Web Siteleri; Bir işletmenin kurumsal kimliğine uyumlu olarak tasarlanan ve ilgili işletmenin duyuruları, hizmetleri, iletişim bilgileri vb. bilgilerin paylaşıldığı site türlerine verilen isimdir. Genellikle kurumsal firmalar ve kurumlar tarafından kullanılmaktadır.
  • E-ticaret Siteleri; E-ticaret sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin kullandığı site türüdür. İşletmenin sattığı ürün ve hizmetleri tanıtan, kampanyaları hakkında bilgi veren ve online alışveriş yapılabilen site türüdür.
  • Blog; Kişilere belirli bilgiler vermeye yönelik hazırlanan ve genellikle içerik pazarlaması çalışmaları yapılan site türlerine verilen isimdir.
  • Portfolyo Siteleri; Herhangi bir sektörde faaliyet gösteren kişiler tarafından kullanılan ve daha önce yapılan işlerin sergilendiği site türlerine verilen isimdir. Genellikle tasarımcı, mimar, sanatçı, ressam vb. meslek grupları tarafından daha çok kullanılmaktadır.
  • Forum Siteleri; Dijital iletişim çalışmaları yürütülebilecek site türleri arasında yer alan forum siteleri belirli konular hakkında bilgilerin verildiği ve ilgili konuların tartışıldığı site türlerine verilen isimdir.
 

Dijital iletişim çalışmaları yürütmek isteyen kişi ve işletmeler tarafından en çok kullanılan web sitesi türleri bunlardır. Sizler de faaliyet gösterdiğiniz sektöre uygun bir web sitesi kurulumu gerçekleştirerek dijital iletişim çalışmaları yapabilir ve böylece ürün, hizmet ve kampanyalarınızı daha kolay bir şekilde tanıtabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-ticaret Sitesi Kurmak, 20 Adımda Başarılı Bir E-ticaret Sitesi Nasıl Kurulur?

 

Dijital İletişim Kanalları İnternet Siteleri

 

Sosyal Medya Platformları

 

Dijital İletişim Kanalları arasında bulunan bir diğer kanal ise sosyal medya platformlarıdır. Sosyal medya platformları, belirli bilgilerin eş zamanlı ve çift yönlü paylaşıldığı medya araçlarına verilen isimdir.

 
  • Instagram
  • Youtube
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Tik Tok
 

Günümüzde işletmeler tarafından en çok kullanılan dijital iletişim ve dijital pazarlama kanallarıdır. Genellikle markalar bu platformda ürün, hizmet ve kampanyalarını tanıtmak için bir sosyal medya takvimi hazırlayarak paylaşımlar yapmaktadır. Böylece işletmeler sosyal medya platformları sayesinde hedef kitlelerine ulaşabilmekte, marka bilinirlikleri ve satışlarını arttırabilmektedir.

 
İlgili İçerik; 2023 Dijital Pazarlama Trendleri



Dijital İletişim Kanalları Sosyal Medya

 

Mobil Uygulamalar

 

Mobil uygulamalar, akıllı telefon ve tablet gibi cihazlarda çalışabilen yazılımlara ve programlara verilen isimdir. Web tabanlı mobil uygulamalar, Native uygulamalar ve Hibrit uygulamalar olarak üçe ayrılmaktadır.

 

İşletmelerin dijital iletişim kanalı olarak kullandıkları mobil uygulamalar sundukları hizmetlere göre farklı kategorilere ayrılmaktadır.

 
  • E-ticaret
  • Dergi ve Gazete
  • Eğitim
  • Finans
  • İş
  • Müzik
  • Sağlık
  • Yiyecek ve içecek
 

Gibi birçok farklı kategoride mobil uygulama bulunmaktadır. Genellikle markalar bu uygulamalar ile kullanıcılara anlık bildirimler gönderebilmekte ve böylece dijital pazarlama hedeflerine daha kolay ulaşabilmektedir.

 

İlgili İçerik; E-Ticarette Mobil Uygulama Tercih Edilmesinin 10 Nedeni

 
İlgili İçerik; Mobil E-ticaret Nedir? 



Dijital İletişim Kanalları Mobil Uygulamalar

 

İçerikler

 

Dijital pazarlama kanalları arasında yer alan bir diğer araç ise içeriklerdir. Genellikle ticari faaliyet yürüten işletmeler;

 
  • Blog içerikleri
  • İnografik içerikler
  • Sosyal medya içerikleri
  • Video içerikler
 

Gibi içerik türleri ile ürün, hizmet ve kampanyalarını tüketicilere ulaştırabilmekte ve şirketleri ile ilgili duyuruları aktarabilmektedir. İçerikler sayesinde markalar hem müşterilerine firmaları hakkında bilgi verebilmekte hem de satışlarını arttırabilmektedir.

 

İlgili İçerik; 5 Adımda Dijital Ortamda İçerik Üretimi

 

İlgili İçerik; "Nasıl Yapılır?" İçerikleri ile Yeni Müşteriler Kazanmanın İpuçları 



Dijital İletişim Kanalları İçerikler

 

E-mail

 

Dijital iletişim kanalları arasında yer alan e-maillerin kullanıldığı pazarlama yöntemine e-mail marketing adı verilmektedir. İşletmeler e-mail kullanarak tüketicilere ürün, hizmet ve kampanyaları hakkında bilgi vermektedir. E-mail marketingde dönüşümlerin hızlı bir şekilde gerçekleşmesi günümüzde birçok işletmenin dijital iletişim çalışmaları yaparken e-mailleri kullanmasını sağlamaktadır.

 

E-mail gönderimi ile işletmeler satışlarını arttırma fırsatı yakalarken tüketiciler ile sürekli iletişim halinde kalarak marka sadakatini de arttırabilmektedir.

 

İlgili İçerik; Ücretsiz E-Posta Pazarlama Araçları

 

Dijital İletişim Kanalları E-mail

 

SMS

 

Dijital iletişim kanallarından bir diğeri de SMS’lerdir. İşletmelerin ürün, hizmet ve kampanya tanıtımı yaparken tüketicilere SMS gönderdiği pazarlama yöntemine SMS Pazarlaması adı verilmektedir.

 

SMS Pazarlaması işletmelerin hem satışlarını arttırmalarını sağlamakta hem de sadık müşteriler yaratmalarını kolaylaştırmaktadır. E-mail marketingde olduğu gibi SMS pazarlamasında da dönüşümlerin hızlı bir şekilde gerçekleşmesi bu iletişim kanalının da e-ticaret firmaları tarafından sıklıkla tercih edilmesine olanak sağlamaktadır.

 

İlgili İçerik; Satışlarınızı Arttıracak SMS Pazarlama Teknikleri

 

Dijital İletişim Kanalları SMS

 

Reklam Çalışmaları

 

Reklam çalışmaları, günümüzde internetten ürün ve hizmet satışı yapan her işletmenin yoğun olarak kullandığı dijital pazarlama kanalları arasında yer almaktadır. Çünkü işletmeler Google gibi arama motorlarında ya da sosyal medya platformlarında verdikleri dijital reklamlar sayesinde hedef kitlelerine daha kolay bir şekilde ulaşmakta ve böylece ürün satışlarını arttırma fırsatı yakalamaktadır.

 

Sizler de marka bilinirliğinizi ya da satışlarınızı arttırmak istiyorsanız dijital reklam çalışmaları yapabilir ve böylece hedeflerinize daha kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz.

 

Dijital İletişim Kanalları Reklam Çalışmaları

 

Ticimax ile Dijital Pazarlama Çalışmalarınızı Kolayca Yapın

 

E-ticaret sitenizi kurarken sizler de Ticimax e-ticaret alt yapılarını tercih edebilirsiniz. Ticimax e-ticaret alt yapıları içerisinde yer alan SEO, Sosyal Medya Pazarlama, Blog, SMS Gönderimi, E-mail Gönderimi gibi özellikleri kullanabilir ve böylece dijital pazarlama çalışmalarınızı kolayca yapabilirsiniz.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax