Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

En İyi E-posta Pazarlama Araçları

Güncelleme Tarihi: 23.05.2023

İçindekiler;

Dijital pazarlama yöntemleri arasında yer alan e-posta pazarlaması markaların hedef kitlelerine ulaşabilmesini ve kar edilebilecek bir müşteri aksiyonu yaratmasını sağlayan dijital pazarlama yöntemlerinden birisidir. E-posta pazarlaması hem avantajları hem de interaktif iletişim sağlandığı için ticari faaliyet yürüten işletmeler tarafından tercih edilen bir pazarlama yöntemidir.

 

Genellikle marklar ölçülebilir bir pazarlama kampanyası yaratmak için belirli e-posta pazarlama araçlarından yararlanır. Böylece hem kampanyalarının başarısını ölçümler hem de e-posta pazarlaması sayesinde satışlarını arttırır.

 

En İyi E-posta Pazarlama Araçları adı bu yazımızda e-mail marketing çalışmalarınızda kullanabileceğiniz pazarlama araçları hakkında sizlere bilgi vereceğiz. Siz de yazımızı inceleyebilir ve bu araçlar hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-posta Pazarlama Dönüşüm Oranlarınızı Nasıl Arttırabilirsiniz?

 

İşinizi Büyütmenize Yardımcı Olacak E-posta Pazarlama Araçları

 

E-posta Pazarlaması Nedir?

 

E-posta pazarlaması ya da bir diğer adı ile e-mail marketing, markaların hedef kitlelerinde yer alan kişilere ulaşmak, satışını yaptığı ürün ve hizmetleri tanıtmak, belirli bir konuda bilgi vermek ya da özel bir günü kutlamak, kampanyaları hakkında tüketicileri bilgilendirmek gibi amaçlarla e-postalar üzerinden iletişim yürüttüğü dijital pazarlama yöntemidir.

 

E-posta Pazarlaması Nedir

 

E-posta Pazarlamasının Sağladığı Avantajlar

 

E-posta pazarlaması ile dijital pazarlama stratejileri geliştiren işletmeler birçok avantajdan yararlanabilmektedir. E-posta pazarlamasının markalara sağladığı avantajlar şunlardır;

 
  • E-posta pazarlamasında maliyetler oldukça düşüktür.
  • Gönderilen e-postalara olan ilgi ölçümlenebilir.
  • Markalar pazarlama faaliyetlerini takip ve analiz eder.
  • Kişiselleştirilmiş pazarlama stratejisi ile hedef kitlelerinde yer alan kişileri etkiler.
  • E-mail marketingde dönüşümler hızlı gerçekleştir.
  • E-mail marketingde başarılı sonuç oranı oldukça yüksektir.
  • Ürün, hizmet ve kampanya tanımı kolay bir şekilde yapılır.
  • Ürün satışlarının artması sağlanır.
  • Şablonlar sayesinde pazarlama çalışmaları hızlı bir şekilde tamamlanır.
 

Bu tür avantajlardan yararlanmak isteyen markaların e-posta pazarlamasına önem vermesi gerekir. Bununla beraber yürütülecek pazarlama çalışmalarında işletmelerin e-posta pazarlama araçları da kullanması gerekir.

 

İlgili İçerik; E-posta Pazarlama Trendleri (2023)

 

E-posta Pazarlaması Avantajları Nelerdir

 

E-posta Pazarlama Aracı Nedir?

 

E-posta pazarlama araçları e-mail marketing çalışmalarınız için özel şablonlardan yararlanabileceğiniz, datanızı aktarabileceğiniz ve yaptığınız pazarlama çalışmalarını ölçümleyebileceğiniz araçlara verilen isimdir.

 

Genellikle işletmeler daha çok;

 
  • Mail Chimp
  • Sendin Blue
  • Constant Contact
  • Convertkit
  • Get Reponse
  • Active Campaign
 

Gibi e-posta pazarlama araçlarını kullanarak dijital iletişim ve e-mail marketing çalışmalarını yürütüyor. Bu araçlar sayesinde markalar hem daha kolay bir şekilde e-maillerini hazırlıyor hem de gönderdikleri e-mailleri daha kolay analiz edebiliyor. Gelin şimdi hep beraber bu araçlara daha detaylı bir şekilde göz atalım.

 

E-posta Pazarlama Aracı Nedir

 

Mail Chimp

 

Mail Chimp, 2001 yılında Mark Armstrong, Ben Chesnut, Dan Kurzius tarafından kurulan bir e-posta pazarlama aracıdır. E-posta pazarlaması dendiğinde herkesin aklına ilk gelen araç Mail Chimp’tir.

 

Dünya genelinde 7 milyondan fazla kişi tarafından kullanılan Mail Chimp, hem ücretli hem de ücretsiz olarak kullanabileceğiniz bir araçtır. Ücretsiz özelliği ile işletmeler 12.000 adet aylık e-mail gönderebiliyor bununla beraber e-posta pazarlaması yapmak için 2.000 kişiye kadar olan bilgilerini kendi panellerinden yürütebiliyor.

 

Mail Chimp içerisinde kampanyalarınıza ve pazarlama stratejinize göre binlerce şablon bulunuyor. Bununla beraber e-posta pazarlamasında önemli bir pazarlama stratejisi olan kişiselleştirme çalışmalarını da Mail Chimp ile yapmanız mümkün. Ayrıca mail Chimp yürüttüğünüz kampanyalarınıza ait raporları ve analizleri de sizinle paylaşıyor. Böylece hem daha profesyonel hem de ölçülebilir bir e-posta pazarlaması yapmanızda etkin rol oynuyor.

 

Sizler de işletmeniz için e-mail marketing çalışmaları yapmak istiyor ve ücretsiz e-posta pazarlama aracına ihtiyaç duyuyorsanız bulunduğu sektörde kendini kanıtlayan ve birçok alanda size yardımcı olabilecek mail chimpi kullanabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Ücretsiz E-Posta Pazarlama Araçları

 

E-posta Pazarlama Araçları Mail Chimp

 

Sendin Blue

 

E-ticaret sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin kullanabileceği profesyonel e-posta pazarlama araçlarından birisi olan Sendin Blue’da da Mail Chimp’teki gibi;

 
  • Ücretsiz E-posta Şablonları
  • Sürükle Bırak Düzenleyicisi
  • Analiz
  • Takip Etme
 

Gibi özellikle bulunuyor. Bu özelliklerin yanı sıra Sendin Blue, işletme ve markalarla postaların kaç kişi tarafından açıldığı ve görüntülendiği bilgilerini de paylaşıyor. Böylece markalar e-posta pazarlaması yapacakları hedef kitlelerini daha kolay belirliyor. Sendin Blue’da Mail Chimp gibi ücretsiz kullanma özelliği bulunmuyor fakat işletmeler gönderdikleri e-posta sayısı için ödeme yapıyor.

 

E-posta Pazarlama Araçları Sendinblue

 

Constant Contact

 

1995 yılında çevrimiçi pazarlama hizmeti vermek için kurulan Constant Contact şirketi tarafından geliştirilen Constant Contact e-posta pazarlaması aracı da piyasa yer alan en iyi araçlardan birisi.

 

Küçük, orta ve büyük ölçekteki işletmelerin problemsiz bir şekilde kullanabileceği bu araç hem kullanıcı dostu ara yüzü ile ön plana çıkıyor hem de işlevselliğiyle. Her e-posta pazarlama aracında yer alan e-posta şablonu, kişiselleştirme, analiz ve takip etme özellikleri Constant Contact içerisinde de yer alıyor.

 

Constant Contact ücretli e-posta pazarlama araçları içerisinde yer alsa da her ölçekten işletmenin kullanabileceği özellikler ve fiyatlarla satışa sunuluyor. Sizler de etkili başarılı bir e-posta pazarlaması yapmak istiyorsanız bu aracı kullanabilirsiniz.

 

E-posta Pazarlama Araçları Constant Contact

 

Convert Kit

 

E-posta pazarlama araçları içerisinde yer alan Conver Kit, bulunduğu sektöre yakın geçmişte giren bir araç. Ücretli olarak kullanıma sunulan Convert Kit de diğer araçlar ile aynı özellikleri bünyesinde barındırıyor fakat ücretli e-posta pazarlama araçlarına göre Conver Kit’in daha düşük ücretlerle satışa sunulduğunu söylemek mümkün. Üstelik bu aracın demo sürümü de bulunuyor. Convert Kit’e kaydolan markalar 14 gün boyunca aracı ücretsiz bir şekilde deneyerek satın alıp almayacaklarına karar verebiliyor.

 

İlgili İçerik; E-posta Pazarlama Nedir? E-posta Pazarlama Nasıl Yapılır?

 

E-posta Pazarlama Araçları ConvertKit

 

Get Response

 

500’den fazla e-posta şablonu bulunan bir e-posta pazarlama aracı olan Get Reponse da e-mail marketing çalışmalarınızda kullanabileceğiniz araçlardan birisi. Get Reponse;

 
  • Kullanıcı dostu arayüzü
  • Kampanya Entegrasyonları
  • 7 gün 24 saat Rapor Seçeneği
  • Eğitim Videoları
  • E-posta görüntüleme, tıklama, alışveriş analizleri
 

Gibi özellikleri ile ön plana çıkıyor. Kullanıcı sayısına göre değişiklik gösteren üyelik fiyatları ile satışa sunulan bu aracı kullanarak sizler de profesyonel e-posta kampanyaları yaratabilir ve kampanyalarınızı kolayca ölçümleyebilirsiniz.

 

E-posta Pazarlama Araçları Get Response

 

Active Campaign

 

2003 yılında piyasaya sunulan e-posta pazarlama aracı Active Campaign, e-posta pazarlaması yaparken zaman kaybetmek istemeyen kişi ve işletmelerin kullanabileceği araçlardan birisidir. Active Campaign sürükle ve bırak teknolojisi ile çalışan bir e-posta pazarlama aracıdır. Sürükle ve bırak özelliği ve hazır e-posta şablonları sayesinde kullanıcılar hızlı bir şekilde e-posta kampanyalarını oluşturabilmektedir.

 

Active Campaign içerisinde diğer e-posta pazarlama araçlarında yer almayan stok fotoğraflar özelliği de bulunmaktadır. Stok fotoğraflar özelliği sayesinde e-posta pazarlaması yapacak olan markalar ücretsiz bir şekilde e-postalarına uygun fotoğraflara ulaşabilmektedir. Böylece daha hızlı ve kolay bir şekilde e-posta kampanyaları yaratabilmektedir.

 

E-posta Pazarlama Araçları Active Campaign

 

Ticimax ile E-posta Pazarlaması Yapın

 

E-ticaret sektöründeki işinizi kurmak ya da büyütmek için ihtiyacınız olan e-ticaret alt yapınızda sizler de Ticimax e-ticaret alt yapılarını tercih edebilirsiniz. Ticimax e-ticaret alt yapılarını kullanarak;

 
  • Toplu Mail Gönderimi
  • Toplu SMS Gönderimi
  • 250 Adete kadar ücretsiz e-posta
  • E-maile özel kampanyalar
 

Gibi özelliklerden yararlanabilirsiniz. Böylece hem işletmeniz için ihtiyaç duyacağınız e-posta adreslerine ücretsiz bir şekilde ulaşabilir hem de e-ticaret işinizi büyütürken toplu e-mail gönderimi yaparak satışlarınızı arttırabilirsiniz. Ticimax e-ticaret alt yapılarında yer alan diğer özellikler sayesinde de işinizi büyütebilir ve e-ticaret başarılı markalar arasında yerinizi alabilirsiniz.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax