Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

2024 Dijital Pazarlama Trendleri

Güncelleme Tarihi: 07.03.2024

İçindekiler;

İşlerini dijital platformlara taşıyan kişi ve işletmeler için pazarlama çalışmaları oldukça önemli çalışmalar arasında yer almaktadır. Çünkü işletmeler yapacakları pazarlama çalışmaları sayesinde hedef kitlelerinde yer alan kişilere ulaşmakta ve satışlarını arttırmaktadır.

 

İnternetten ürün ve hizmet satan işletmelerin birçok uygulayabileceği dijital pazarlama stratejisi bulunmaktadır. Fakat pazarlamada uygulanan stratejiler sürekli olarak değişiklik göstermektedir. Örneğin 2020 yılında popüler olan pazarlama trendlerinin bazıları 2021 yılında popülerliğini katlarken bazıları ise artık kullanılmamaya başlamaktadır. Bu nedenle işletmelerin pazarlama stratejilerini geliştirmek ve satışlarını arttırmak için sürekli olarak yeni pazarlama trendlerini takip etmeli ve bu trendleri uygulamalıdır.

 

Ürün, hizmet satışını ve marka bilinirliğini arttırmak için dijital pazarlama çalışmaları yapmak isteyen işletmelere bilgi vermeye yönelik hazırladığımız 2024 dijital pazarlama trendleri adlı bu yazımızda sizlerle 2024 yılı dijital pazarlama trendlerini paylaşacağız. Sizler de yaptığımız paylaşımlara dikkat ederek dijital pazarlama stratejilerinizi geliştirebilirsiniz.

 

2022 Dijital Pazarlama Trendleri

 

İçerik Pazarlaması Önem Kazanacak

 

İşlerini dijital platformlara taşıyan kişi ve işletmeler için oldukça önemli bir dijital pazarlama stratejisi olan İçerik Pazarlamasına olan ilgi her geçen gün artış gösteriyor. Birçok işletme hedef kitlesinde yer alan tüketicilere ulaşmak için sosyal medya platformlarında ve blog bölümlerinde paylaşacakları içerikler oluşturuyor ve bu içeriklerin paylaşımını yaparak potansiyel müşterilerine daha kolay bir şekilde ulaşıyor.

 

Kısacası içerik pazarlamasına olan ilgi her geçen gün artış gösteriyor. İçerik pazarlaması ile başarılı olan işletmeler ise belirli unsurlara dikkat ederek içeriklerini oluşturuyor.

 
  • SEO uyumlu içerikler
  • Faydalı İçerikler
  • Düzenli İçerik Üretimi
  • Sayfa Hızı
 

Gibi önemli unsurlar 2024 dijital pazarlama trendleri arasında yer alan içerik pazarlamasının etkili olmasını sağlıyor. Yani işletmelerin içerik pazarlaması yaparken kullanıcılar için faydalı içerikler oluşturması gerekiyor. İçerikler oluşturulurken ise SEO uyumlu içerikler yaratmaya önem verilmesi gerekiyor. Bununla beraber işletmelerin içerik pazarlaması ile ön plana çıkabilmesi için düzenli olarak içerik üretimi de yapması gerekiyor.

 

Bunların yanı sıra içerik paylaşımı yapılan sayfaların da hızlı açılması gerekiyor. Çünkü içerikleri incelemek isteyen kişiler en fazla bir sayfanın 3 saniyede açılmasını istiyor. Sizler de bunları göz önünde bulundurabilir ve içerik pazarlaması stratejinizi geliştirerek 2024 pazarlama yöntemlerinize katkı sağlayabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; İçerik Pazarlaması Sözlüğü

 

2022 Dijital Pazarlama Trendleri İçerik Pazarlaması

 

Mobil Uyumlu Pazarlama Önem Kazanacak

 

Mobil cihaz kullanımı her geçen gün artış gösteriyor. Özellikle e-ticaret sektörü düşünüldüğünde e-ticaret sitelerinden yapılan alışverişlerin yaklaşık %75’inin mobil cihazlar kullanılarak yapıldığını söylemek mümkün.

 

Mobil cihaz kullanımının artması ile beraber pazarlama trendleri de değişmeye başladı. Artık işletmeler mobil uyumlu e-ticaret siteleri kuruyor, e-mail pazarlamasında daha çok kısa başlıklar kullanarak mobil uyumluluğu yakalamaya çalışıyor, sosyal medya reklamlarında kullanılan görseller cep telefonu ve tablet gibi cihazlar için uygun olarak tasarlanıyor. E-ticaret firmaları mobil satışlarını arttırmak için yavaş yavaş sms pazarlamasına önem vermeye başlıyor.

 

Yani kısacası pazarlamada da mobil uyumluluk göz önünde bulundurularak hareket ediliyor. Dijital pazarlama uzmanları e-ticarette 2024 pazarlama stratejileri içerisinde mobil uyumlu pazarlamaya verilen önemin artacağını ve pazarlama çalışmalarını mobil uyumlu olarak tasarlayan işletmelerin daha hızlı sonuçlar alacağını söylüyor.

 

Sizler de mobil cihaz kullanımının artmasından faydalanmak ve ürün satışlarınızı arttırmak istiyorsanız 2024 pazarlama trendleri içerisinde yer alan mobil uyumlu pazarlamaya önem verebilir ve böylece e-ticaret firmanızın başarısını arttırabilirsiniz.

 

2022 Dijital Pazarlama Trendleri Mobil Uyum

 

E-mail Marketing’e Olan İlgi Artacak

 

Pazarlama stratejileri arasında yer alan E-mail Marketing günümüzde birçok işletme tarafından kullanılan bir pazarlama stratejisidir. Özellikle E-mail Marketing’de dönüşümlerin hızlı bir şekilde gerçekleşmesi bu pazarlama yönteminin binlerce işletme tarafından kullanılmasını sağlamaktadır.

 

2024 Dijital Pazarlama Trendleri arasında da yer alan e-posta pazarlama sayesinde işeltmeler 2024 yılında satışlarını daha kolay bir şekilde arttırma fırsatı yakalayacaktır. E-ticaret ile internetten ürün satan bir işletmeyseniz sizler de ürün, hizmet ve kampanyalarınızı tanıtmak için E-mail Marketing’i kullanabilir ve satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

2022 Dijital Pazarlama Trendleri E-mail Marketing

 

Kişiselleştirme Önem Kazanacak

 

Sosyal medya uzmanı olarak çalışan kişiler özellikle son dönemlerde kişiselleştirmenin altını çiziyor. Çünkü Kişiselleştirilmiş pazarlama müşterilere değer verildiğini gösteriyor ve bu sayede işletmeler marka sadakatlerini ve müşteri memnuniyetlerini arttırabiliyor. Son dönemlerin en popüler pazarlama yöntemlerinden birisi olan Kişiselleştirilmiş pazarlamaya olan ilgi her geçen gün artış gösteriyor.

 

Müşterilerini daha iyi hissettirmek ve tüketicilerin marka sadakatini arttırmak isteyen işletmeler kişiselleştirilmiş pazarlamayı kullanıyor. 2024 Yılı pazarlama trendleri içerisinde de yer alan kişiselleştirilmiş pazarlama çalışmaları yapmaya şimdiden başlayabilir ve markanızın hedef kitlesinde yer alan kişilere güven sağlayabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Dikkate Almanız Gereken 5 Dijital Pazarlama Stratejisi

 

2022 Dijital Pazarlama Trendleri Kişiselleştirme

 

Influencer Marketing

 

Özellikle instagram kullanımının artmasıyla hayatımıza giren marketing türlerinden birisi olan Influencer Marketing’e olan ilgili 2021 yılında oldukça büyüktü. Daha önce bir Influencer ile çalışmayan birçok e-ticaret firmasının bu yıl henüz hayatımıza yeni yeni giren bir marketing türü olan Influencer Marketing’e yöneldiği görüldü.

 

Influencer Marketing çalışmaları e-ticaret firmalarının ve kurumsal firmaların ürün ve hizmet satışlarını arttırmalarını sağlayacak bir pazarlama türü olduğu için 2024 yılı e-ticaret trendleri arasında da yer alıyor.

 

İlgili İçerik; Influencer Marketing ile Etkileşimleri Arttırmak

 

2022 Dijital Pazarlama Trendleri Influencer Marketing

 

Instagram Hikayeleri ile Etkileşim Kazanın

 

Instagram’ın özelliklerinden birisi olan Instagram Hikayeleri hem kişisel hem de ticari paylaşımlar yapmanıza olanak sağlayan özelliklerden birisidir. Özellikle e-ticaret firmaları ürün, hizmet ve kampanya tanıtımı yapmak, e-ticaret sitelerine ziyaretçi çekmek, müşteri memnuniyetini ölçümlemek vb. amaçlar ile bu özelliği kullanmaktadır.

 

Instagram’ın her an yatırımlarına devam ettiği Instagram Story özelliğine her gün farklı bir işlevsellik kazandırılmamaktadır. 2021 yılına damga vuran dijital pazarlama stratejilerinden birisi olan Insta Story özelliği 2024 pazarlama trendleri arasında da yer almaktadır.

 

2022 Dijital Pazarlama Trendleri Instagram Story

 

Tiktok Sosyal Ticaret Merkezi Olmaya Hazır

 

Sosyal medya platformları kullanılarak yapılan alışverişlere sosyal ticaret adı verilmektedir. Sosyal ticaret’e ilk adım atan Facebook’tan sonra Insta Shop özelliği sayesinde Instagram’da adım atmıştır. Sosyal medya uzmanları yapılacak olan güncellemeler ve geliştirmeler sayesinde Tik Tok’un da sosyal ticarete yatırım yapacağını düşünmektedir.

 

2024 yılı için olan beklentilerin en büyük kaynağı ise Z kuşağında yer alan kişilerin büyük bölümünün Tik Tok kullanıcı olmasından kaynaklanmaktadır. Yani kısacası 2024 pazarlama trendlerinde yer alan Tik Tok kendini geliştirdiği takdirde Z kuşağını hedefleyen işletmelerin ilgi odağı olacaktır.

 

İlgili İçerik; TikTok'un Sosyal Ticaretteki Rolü Nedir?

 

2022 Dijital Pazarlama Trendleri Tiktok

 

Müşteri Deneyimine Önem Veren Firmalar Yükselecek

 

Her e-ticaret firmasının amaçları arasında satış yapmak ve satışlarını arttırmak bulunmaktadır. Bu nedenle e-ticaret firmaları belirli dönemlerde kampanyalar düzenleyerek belirli müşteri kitlelerine ulaşabilmektedir. Fakat e-ticaret firmaları için önemli olan konulardan birisi de müşteri deneyimidir.

 

Çünkü müşterilerin bir e-ticaret sitesi üzerinden yaptıkları alışverişler deneyimleri ne kadar iyi olursa tüketicilerin markaya olan güveni ve sadakati o kadar artış göstermektedir. İşletmeler satışlarını arttırmak için ise sürekli müşteri deneyimini ön planda tutan pazarlama çalışmaları yürütmektedir.

 

Sizler de dijital pazarlama stratejilerinizi güçlendirmek istiyorsanız işletmenizden daha önce alışveriş yapan kişilerin deneyimleri ve yorumlarını pazarlayabilir ve böylece kitlenizin marka sadakatini arttırabilirsiniz.

 

2022 Dijital Pazarlama Trendleri Müşteri Deneyimi UX

 

Ticimax ile Pazarlama Çalışmalarınızı Hızlı Yapın

 

E-ticaret sitenizi Ticimax e-ticaret alt yapıları ile kurarak sizler de internetten hızlı bir şekilde ürün satışı yapabilirsiniz. Ticimax içerisinde yer alan pazarlama modülleri sayesinde satışlarınızı arttırabilir ve e-ticarette başarıyı yakalayabilirsiniz.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax