Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

5 Adımda Dijital Ortamda İçerik Üretimi

Güncelleme Tarihi: 01.03.2024

İçindekiler;

İşletmeler hedef kitlelerinde yer alan kişilere ulaşmak ya da hedef kitlelerini genişletmek için paylaşımlar yapmaktadır. Bazı firmalar sitelerinin blog bölümü için içerik üretimi yaparken bazı firmalar yalnızca sosyal medya hesapları için içerik üretmektedir birçok firma ise hem blog içerikleri hem de sosyal medya içerikleri üreterek çoklu platformlardan hedef kitleleri ile iletişime geçmektedir.

 

Hangi platformda olursa olsun içeriklere olan ilgi her geçen gün artış göstermektedir ve bu nedenle işletmeler içerik üretimine önem vermektedir.

 

Blog ve sosyal medya içerikleri hazırlamak isteyen kişiler için kaleme aldığımız 5 Adımda Dijital Ortamda İçerik Üretimi adlı bu yazımızda sizlere içerik pazarlaması ve içerik üretim süreçleri hakkında bilgi vereceğiz. Bununla beraber içerik üretimi yaparken nelere önem vermeniz gerektiğini sizlerle paylaşacağız.

 

Siz de bu yazımızı inceleyerek içerik pazarlaması ve içerik üretim süreçleri hakkında bilgi edinebilir ve markanız için profesyonel içerikler üreterek hedef kitlenizi etkileyebilirsiniz.

 

5 Adımda Dijital Ortamda İçerik Üretimi

 

İçerik Pazarlaması Nedir?

 

İçerik pazarlaması, işletmelerin ve markaların hedef kitlelerinde yer alan kişiler ile etkileşime geçmek ve kar edebilecekleri müşteri aksiyonları elde etmek için yaptıkları içerik üretim ve dağıtım çalışmalarına verilen isimdir.

 

Genellikle işletmeler içerik pazarlaması yaparken belirli içerik türlerinden yararlanmaktadır.

 
  • Blog içerikleri
  • Sosyal medya içerikleri
  • Video içerikler
  • Reklam içerikleri
 

Markaların en çok ürettiği içerik türleridir. İşletmeler oluşturacakları içerik türlerine karar verdikten sonra platform dinamikleri, hedef kitle ve rakipler gibi birçok unsuru göz önünde bulundurarak hareket etmektedir.

 

İlgili İçerik; İçerik Pazarlaması Sözlüğü

 

Dijital Ortamda İçerik Üretimi Pazarlama

 

İçeriklerinizi Üretmeden Önce Rakiplerinizi Analiz Edin

 

Dijital ortamda içerik üretimi yapacak ve bu içerikleri sosyal medya ya da blog bölümünüzde paylaşacaksanız içerik üretimi yapmadan önce ilk olarak rakiplerinizi analiz etmeniz gerekmektedir. Rakiplerinizin içerik pazarlaması stratejilerini belirlemek için;

 
  • İlk olarak hangi işletmeler ile rekabete girdiğinizi belirleyin.
  • Rakiplerinizi seçtikten sonra rakip firmaların internet sitelerini kontrol edin ve blog bölümü bulunup bulunmadığını inceleyin. Eğer bulunuyorsa blog bölümlerinde ne tür içerikler paylaştıklarına göz atın.
  • Rakip firmaların Twitter, Facebook, Instagram vb. sosyal medya hesaplarını inceleyin ve bu platformlarda ne tür içerikler paylaştığına göz atın.
  • Video içerik üretimi yapacaksanız Youtube gibi video izleme sitelerindeki rakiplerinize göz atın ve hangi konularda video çekimi yaptıklarını belirleyin.
 

Bu çalışmaları yaparak sizler de blog içerikleri örnekleri ve sosyal medya içerik örneklerine kolay bir şekilde ulaşabilir ve içerik pazarlaması yaparken neyi nasıl yapacağınıza daha kolay bir şekilde karar verebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Rekabet Analizinin Şirketler İçin Önemi

 

Dijital Ortamda İçerik Üretimi Rakip

 

Hedef Kitlenizi Belirleyin ve Analiz Edin

 

Ticari faaliyet gösteren her işletmenin ürün ve hizmetlerini satmak ya da markalarını tanıtmak istediği bir kitle bulunmaktadır ve bu kitleye hedef kitle adı verilmektedir. Dijital içerik üretimi yapacak kişi ve işletmeler için hedef kitleler oldukça önemlidir. Çünkü markaların hedef kitlesinde yer alan kişilere göre içerik pazarlaması yapacakları platformlar değişiklik göstermektedir.

 

Hedef Kitlenizi Analiz Ederken;

 
  • Demografik bilgileri
  • Yaş ve cinsiyet bilgileri
  • İnternet kullanım alışkanlıkları
  • İlgi alanları
  • İnternetten alışveriş yapma alışkanlıkları
 

Gibi önemli özelliklerini analiz edebilirsiniz. Bu özellikleri analiz ettikten sonra şu stratejileri kullanarak içerik pazarlaması yapacağınız platformlara ve içerik türlerine karar verebilirsiniz.

 
  • Hedef kitleniz arasında yer alan kişiler 18 – 24 yaş arasında yer alıyorsa içerik pazarlaması çalışmalarınızı daha çok Tik Tok gibi platformlar için planlayabilirsiniz.
  • Hedef kitlenizin ilgi alanları içerisinde video izleme gibi aktiviteler varsa daha çok youtube tarzı sosyal medya platformlarını tercih edebilirsiniz.
  • Hedef kitlenizin internet kullanım alışkanlıklarını gözlemleyebilir ve hedef kitlenizin internet kullanımının fazla olduğu saatlerde içerik paylaşımı yapabilirsiniz.
  • Hedef kitleniz daha genç grupları içerisinde barındırıyorsa içerik paylaşımlarınızda daha çok samimi bir dil kullanabilirsiniz bununla beraber orta yaşa hitap eden bir markanız varsa biraz daha kurumsal bir dil kullanmanız iyi olacaktır.
 

Hedef kitlenizin özelliklerini göz önünde bulundurarak sizlerde kendi içerik pazarlaması stratejinizi geliştirebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Hedef Kitle Nedir?

 

Dijital Ortamda İçerik Üretimi Hedef Kitle

 

Blog İçeriklerinizi Üretin

 

İşletmelerin son dönemlerde en çok içerik pazarlaması yaptıkları alanlardan birisi internet sitelerinde yer alan blog bölümleridir. Blog bölümleri sayesinde markalar, hedef kitlelerinde yer alan ve belirli konularda araştırma yapan kişilere daha kolay bir şekilde ulaşabilmektedir. Böylece işletmeler hem markalarını tanıtabilmekte hem de ürün satışlarını arttırma fırsatı yakalamaktadır.

 

Blog içerikleri işletmeler için oldukça önemli içerik türlerinden birisidir ve bu nedenle blog içeriklerini üretirken markalar belirli şeyleri göz önünde bulundurarak hareket etmelidir.

 

Blog içerikleri üretirken ilk olarak seo uyumlu içerikler üretmeye önem vermeniz gerekir. Çünkü seo uyumlu içerikler sayesinde arama motorlarında kendinizi ön plana çıkarabilir ve hedef kitlenizde yer alan kişilere daha kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz.

 

Gelin şimdi hep beraber seo uyumlu blog içeriği üretirken neleri göz önünde bulundurmanız gerektiğine bir göz atalım;

 
  • İçeriklerinizi üretmeden önce içerik konusunu belirlemeniz gerekir.
  • İçeriğinizin konusuna karar verdikten sonra kullanıcıların ilgili konuyu internette nasıl aradıklarını anlamak için anahtar kelime araştırması yapmanız gerekmektedir. Anahtar kelime araştırmalarını ve arama volümlerini Ahrefs, SemRush ve keyword Tool gibi seo araçlarını kullanarak yapabilirsiniz.
  • İçeriklerinizde kullanacağınız anahtar kelimeleri seçerken yüksek arama hacmi olan kelimeler ile beraber düşük arama hacmi olan kelimeleri de seçebilirsiniz.
  • İçeriklerinizi anahtar kelimelere ve içerik konusuna uygun bir şekilde hazırladıktan sonra blogunuza girerken h1, h2, h3 başlıkları eklemeye özen göstermelisiniz.
  • İçeriklerinizde kullanacağınız görsellere alt etiketler eklemeli ve böylece görsellerinizin de arama sonuçlarında çıkmasını sağlayabilirsiniz.
  • Meta tag ve Meta Description ekleyerek botların içeriklerinizi daha kolay bir şekilde analiz etmesini sağlayabilirsiniz.
 

Bu adımları göz önünde bulundurarak sizler de içeriklerinizi hazırlayabilir ve e-ticaret sitenizin blog bölümünde paylaşabilirsiniz.

 

Dijital Ortamda İçerik Üretimi Blog

 

Sosyal Medya için İçeriklerinizi Üretin

 

İşletmeler tarafından üretilen içerik türlerinden bir diğeri de sosyal medya içerikleridir. Sosyal medya içerikleri sayesinde firmalar hedef kitlelerinde yer alan kişiler ile sosyal medya platformları üzerinden iletişim kurabilmekte ve takipçilerinin markalarına olan sadakatini arttırabilmektedir.

 

Sosyal medya içerik üretimi yapmak isteyen kişi ve işetmelerin içerik üretimi yapmaya başlamadan önce sosyal medya içerik örnekleri üzerinde araştırma yapması ve fikirler edinmesi gerekir böylece herkes yaratıcı içerik fikirleri hakkında bilgi sahibi olabilir. Bunun beraber içerik üretimi yaparken de kişilerin şunlara dikkat etmesi gerekir.

 
  • İçeriklerinizi paylaşacağınız sosyal medya platformunu inceleyin. Bu platformun yapısını ve dinamiklerini gözlemleyin.
  • İçeriklerinizi oluştururken her platforma uygun içerikler üretmeye özen gösterin.
  • Görsel ve video paylaşımına yönelik içerikler oluşturacaksanız sosyal medya görsel, video ve hikâye boyutlarını önemseyerek içeriklerinizi hazırlayın.
  • Nasıl içerik üreteceğinize karar verirken ve kullanacağınız dili belirlerken hedef kitlenizde yer alan kişileri göz önünde bulundurun.
  • Canva, Adobe Photoshop, Adobe illüstratör, Pablo by Buffer ve Adobe Light Room gibi profesyonel tasarım araçlarını kullanmaya özen gösterin.
  • İçeriklerinizde kullanacağınız metinleri profesyonel bir şekilde oluşturun ve call to action metinleri kullanmaya özen gösterin.
  • İçerik metinlerinizde hashtagler kullanarak hedef kitlenizde yer alan kişilere ulaşma fırsatı yakalayın.
 

Sizler de bunları göz önünde bulundurarak sosyal medya için nitelikli içerik üretebilir ve etkileşimlerinizi arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Sosyal Medya Pazarlama

 

Dijital Ortamda İçerik Üretimi Sosyal Medya

 

İçeriklerinizi Pazarlayın

 

İster blog bölümünüz isterseniz de sosyal medya için oluşturduğunuz içerikler olsun, dijital içerik üretimi yapan kişi ve işletmelerin içeriklerini daha fazla kişiye ulaştırmak için reklam çalışmaları yapması gerekmektedir.

 

Genellikle işletmeler blog içerikleri için Google, Yandex ve Bing gibi arama motorlarında reklam verirken sosyal medya içerikleri içinse sosyal medya reklamları vermektedir. Böylece içeriklerini daha fazla kişiye ulaştırma imkânı yakalamakta ve hedef kitlelerine daha kolay bir şekilde ulaşabilmektedir. Sizler de ürettiğiniz içeriklerin etki alanını genişletmek için bir reklam planlaması yapabilir ve içerikleriniz için reklam verebilirsiniz.

 

Dijital Ortamda İçerik Üretimi Pazarlama

 

Ticimax ile İçeriklerinizi Yönetin

 

E-ticaret firmaları tarafından en çok tercih edilen e-ticaret alt yapısı olan Ticimax ile şimdi içerik yönetimi oldukça kolay! Siz de Ticimax ile kurduğunuz e-ticaret sitenizde ürün açıklaması, kategori ve marka açıklaması, blog içerikleri gibi birçok içerik türü içerik yönetiminizi daha kolay yapabilir ve rakiplerinizin önüne geçebilirsiniz.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax