Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

E-ticarette Sosyal Medya Hesap Yönetimi

Güncelleme Tarihi: 04.08.2023

İçindekiler;

E-ticaret firmaları hedef kitlelerine ulaşmak ve satışlarını arttırmak için belirli dijital pazarlama stratejilerini kullanmaktadır. E-mail marketingden SMS pazarlamasına, Sosyal medya pazarlamasından içerik pazarlamasına kadar olan her dijital pazarlama yöntemi e-ticaret ile internetten ürün satışı yapan firmalar tarafından kullanılmaktadır.

 

Son dönemlerde sosyal medya kullanımının artış göstermesi ve eklenen özelliklerin farklılaşması ile e-ticaret yapan firmaların Instagram, facebook, youtube, gibi sosyal medya platformlarında sosyal medya yönetimi yapmaya başlamasına olanak sağlamıştır. Çünkü artık günümüzde e-ticaret firmalarının hedef kitlesinde yer alan kişilerin büyük bölümü sosyal medya platformlarını aktif bir şekilde kullanmaktadır.

 

E-ticarette sosyal medya hesap yönetimi yapacak olan kişi ve işletmelerin bu nedenle birçok unsuru göz önünde bulundurarak hareket etmesi gerekir. E-ticarette Sosyal Medya Hesap Yönetimi adlı bu yazımızda sizlere sosyal medya ve e-ticaret konusunun yanı sıra sosyal medya pazarlaması hakkında da bilgiler vereceğiz.

 

Siz de yazımızı inceleyebilir ve e-ticaret firmanızın hedef kitlesinde yer alan kişilere sosyal medya pazarlaması ile nasıl ulaşabileceğinizi öğrenebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Sıkça Kullanılan Sosyal Medya Terimleri ve Anlamları

 
 



 

Sosyal Medya Nedir?

 

Web 2.0 teknolojisinin gelişimi ile beraber karşımıza çıkan bir kavram olan sosyal medya kavramı bireylerin internet üzerinde birbirleri ile etkileşime girdiği platformlara verilen isimdir.

 

Genellikle kullanıcılar kendilerine ait bir sosyal medya hesabı açarak yeni insanlar ile tanışabilmekte, başkalarının paylaşımları ile etkileşime geçebilmektedir.

 

Instagram, Youtube, Facebook, Twitter, Snapchat gibi sosyal medya platformları günümüzde en çok kullanılan platformlar arasında yer almaktadır. Bu platformlar çoğu zaman bireysel olarak kullanılan platformlar olsa da aslına bakıldığında ticari amaçlar ile de kullanılabilmektedir.

 

Ticari amaçlar ile sosyal medya kullanan markaların sosyal medya hesap yönetimine önem vermesi ve sosyal medya pazarlama stratejilerini geliştirmesi gerekmektedir.

 

Sosyal Medya Nedir

 

E-ticarette Sosyal Medya Hesap Yönetimi Nasıl Yapılmalıdır?

 

E-ticaret ile internetten ürün ve hizmet satışı yapan markaların sosyal medya pazarlamasına önem vermesi gerekir. Çünkü sosyal medya ve e-ticaret ilişkisi incelendiğinde markaların hedef kitlesinde yer alan birçok kişinin bu platformları aktif bir şekilde kullandığı görülmektedir. Bunun yanı sıra sosyal medya hesap yönetimi sayesinde markalar takipçilerini e-ticaret sitelerine çekebilmekte ve satışlarını arttırabilmektedir.

 

E-ticarette Sosyal medya yönetimi yapacak olan firmaların bu noktada belirli unsurları göz önünde bulundurması gerekir. Bunlar:

 
  • Hedef kitle
  • Rakipler
  • İçerik Kalitesi ve Çeşitliliği
  • Paylaşım Sıklığı ve Günleri
  • İçerik Metinleri
  • Hashtagler
  • Reklamlar
 

Gibi önemli unsurlardır. Gelin şimdi hep beraber e-ticarette sosyal medya hesap yönetimi yaparken önemsemeniz gereken bu unsurlara daha detaylı bir şekilde göz atalım.

 

E-ticarette Sosyal Medya Hesap Yönetimi

 

Hedef Kitlenizi Analiz Edin ve Hedef Kitleye Yönelik Paylaşımlar Yapın

 

Sosyal medya pazarlaması yapan e-ticaret firmaları bu dijital pazarlama yöntemini çoğu zaman hedef kitlesinde yer alan kişilere ulaşmak için yapar. Markalar bu noktada hedef kitlelerini analiz ederek ne tür bir sosyal medya hesap yönetimi yapacağına karar verir. Bununla berber e-ticaret firmaları hedef kitlelerini analiz ederek paylaşım günlerini ve paylaşım sıklığını da belirleyebilir. Bu çalışmalar sonrasında ise işletmeler yaptıkları paylaşımlardan daha fazla verim alabilmektedir.

 

Sosyal medya pazarlama stratejisini belirlerken hedef kitle analizi yapacak olan kişi ve işletmelerin:

 
  • Sosyal medya platformlarına göre çeşitlenen analiz araçlarını kullanması gerekir. Örneğin: Facebook ve Instagram için Meta Business kullanılırken Youtube hedef kitle analizi için Youtube Studio kullanılması gerekir.
  • Markalar bu platformları kullanarak hedef kitlelerinde yer alan kişilerin demografik bilgileri, yaş, cinsiyet ve ilgi alanı gibi bilgilerine erişmelidir.
 

Bu bilgiler doğrultusunda e-ticarette sosyal medya yönetimi yapabilmek için markaların hedef kitlelerini gruplandırması ve bu kitlelere uygun bir strateji geliştirmesi gerekmektedir.

 

İlgili İçerik; Sosyal Medya Takvimi Nasıl Hazırlanır?

 

E-ticarette Sosyal Medya Hesap Yönetimi Hedef Kitle

 

Rakiplerinizin Stratejilerini İnceleyin

 

Profesyonel sosyal medya hesap yönetimi yapmak isteyen her markanın önem vermesi gereken bir diğer nokta da rakipler olmalıdır. Çünkü e-ticaret sektöründe faaliyet gösteren her marka hedef kitlesine ulaşmak, marka bilinirliği yaratmak ve daha fazla satış yapmak için sosyal medya platformları üzerinden paylaşımlar yapmaktadır.

 

Bu noktada e-ticarette sosyal medya yönetimi yapacak olan markaların rakiplerini incelemesi ve rekabetçi bir strateji geliştirmesi gerekmektedir. Bu yüzden sizler de rekabetçi bir sosyal medya stratejisi geliştirebilmek için kendi rakiplerinizi belirleyebilir ve ardından onları inceleyerek hareket edebilirsiniz. Böylece hem sosyal medya stratejinizi daha kolay bir şekilde belirleyebilir hem de profesyonel sosyal medya hesap yönetimi yapabilirsiniz.

 

E-ticarette Sosyal Medya Hesap Yönetimi Rakip Analizi

 

İçerik Kalitesi ve Çeşitliliğine Önem Verin

 

E-ticarette sosyal medya hesap yönetimi yaparken önem verilmesi gereken bir diğer nokta da içerik kalitesi ve içerik çeşitliliğidir. Çünkü bir sosyal medya hesabı üzerinden yalnızca ürün ve hizmet tanıtımı yapmak ve görsel paylaşmak hedef kitlenizde yer alan kişilere ve takipçilerinize güven vermeyecektir. Bu da zamanla satışlarınızın azalmasına neden olacaktır.

 

Bu tür dezavantajlar ile karşı karşıya kalmak istemeyen e-ticaret firmalarının bu noktada içerik kalitesine önem vermesi ve içeriklerini çeşitlendirmesi gerekmektedir. İçeriklerini çeşitlendirerek profesyonel sosyal medya hesap yönetimi yapacak olan e-ticaret firmalarının görsel içerikler ile beraber video içeriklerini, gönderiler ile beraber de hem hikâye hem de reels gibi özellikleri kullanmaya önem vermesi gerekmektedir.

 

İlgili İçerik; Sosyal Medya Ajansı Seçerken Dikkat Etmeniz Gereken 5 Nokta

 

E-ticarette Sosyal Medya Hesap Yönetimi İçerik

 

Paylaşım Sıklığını ve Günlerini Ayarlayın

 

Profesyonel sosyal medya hesap yönetimi yapmak istiyorsanız sosyal medya hesaplarınızdan paylaşım yapacağınız günleri ve paylaşım sıklıklarını ayarlamanız gerekmektedir. Çünkü hedef kitlenizde yer alan kişilerin bir bölümü belirli günler de sosyal medyada aktif olmaktadır.

 

Bu yüzden e-ticaret firmalarının etkileşim oranlarını incelemesi ve hangi günlerde daha fazla etkileşim aldığını tespit ederek hareket etmesi gerekmektedir. Böylece markalar paylaşım günlerini en doğru şekilde belirleyecek ve hangi sıklıkta paylaşım yapacağına karar verecektir. Alınan bu karar sayesinde işletmeler hedef kitlelerinde yer alan kişiler ile doğru günlerde etkileşime geçebilecektir.

 

E-ticarette Sosyal Medya Hesap Yönetimi Planlama

 

İçerik Metinlerinize Önem Verin

 

E-ticarette sosyal medya hesap yönetimi yaparken üzerinde durulması gereken konulardan biri de içerik metinleridir. Çünkü sürekli kendini tekrar eden ve kullanıcılara herhangi bir şey katmayan içerik metinleri hedef kitlenizin etkileşime geçmesini engellemektedir.

 

Sosyal medya hesap yönetimi sayesinde satışlarını arttırmak isteyen markaların bu noktada içerik metinlerine de önem vermesi gerekmektedir. Genellikle içerik metinlerini çeşitlendirirken işletmelerin daha çok kullanıcı harekete geçirecek, siteyi ziyaret etmeye yönlendirecek ve satın almaya teşvik edecek içerik metinlerini tercih etmesi gerekir.

 

İçerik metinlerinin yanı sıra e-ticaret firmalarının önem vermesi gereken bir diğer konu da hashtaglerdir. Paylaşımlara uygun hashtag seçimi yapmak e-ticaret sosyal medya hesap yönetimini kolaylaştıracak ve hedef kitlenize ulaşmanıza olanak tanıyacaktır.

 

İlgili İçerik; Sosyal Medya Raporu Nasıl Hazırlanır?

 

E-ticarette Sosyal Medya Hesap Yönetimi İçerik

 

Sosyal Medya Reklamları Verin

 

E-ticaret ile internetten ürün satışı yapan her markanın sosyal medya hesap yönetimi yaparken reklam yönetimi yapmaya da önem vermesi gerekir. Çünkü sosyal medya hesaplarından verilecek reklamlar markaların hedef kitlesine ulaşmasını ve satışlarını arttırmasını kolaylaştırır.

 

Bu noktada e-ticaret firmaları zaman zaman gönderi, ürün ya da e-ticaret sitesini ön plana çıkarmaya yönelik reklam çalışmaları yapar. Sizler de sosyal medya stratejisi yürütürken sosyal medya reklamları da verebilir ve böylece hedef kitlenizde yer alan kişilere ulaşarak daha kolay amacınıza ulaşabilirsiniz.

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax