Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Sosyal Medya Ajansı Seçerken Dikkat Etmeniz Gereken 5 Nokta

Güncelleme Tarihi: 29.02.2024

İçindekiler;

Sosyal medya, bireylerin internet ortamında çift yönlü paylaşımlarının bütününe verilen isimdir. Genellikle kişiler Instagram, Facebook, Twitter, Linkedin, Tik Tok ve Pinterest gibi sosyal medya platformları üzerinden paylaşımlarını sürdürmektedir. Kişisel kullanımların yanı sıra sosyal medya platformları markalar tarafından ticari amaçlarla da kullanılmaktadır. Genellikle işletmeler ürünlerini, hizmetlerini, markalarını ve kampanyalarını tanıtmak için sosyal medya platformlarını kullanmaktadır.

 

Sosyal medya platformlarında profesyonel bir şekilde iletişim yürütmek isteyen markalar ise daha çok sosyal medya ajansları ile çalışarak iletişim süreçlerini yürütmektedir. Günümüzde markalar ve kişilere hizmet veren birçok sosyal medya ajansı bulunmaktadır fakat markalar sosyal medya ajansı seçerken belirli unsurları göz önünde bulundurarak hareket etmektedir.

 

Sosyal Medya Ajansı Seçerken Dikkat Etmeniz Gereken 5 Nokta adlı bu yazımızda sosyal medya ajansı seçecek olan işletmeler için bilgiler paylaşacağız. Siz de bu yazımızı inceleyebilir ve sosyal medya ajansı seçerken nelere dikkat etmeniz gerektiğini öğrenebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Sosyal Medya Pazarlama

 


Sosyal Medya Ajansı Seçerken Dikkat Etmeniz Gereken 5 Nokta

 

Sosyal Medya Ajansı Nedir?

 

Sosyal medya ajansı, markaların sosyal medya platformlarındaki ihtiyaçlarını belirlemek, içerik paylaşım stratejilerini oluşturmak, kampanya ve reklam çalışmalarını yapmak için hizmet veren ajanslardır.

 

Sosyal Medya Ajansı Nedir

 

Sosyal Medya Ajansı Ne Yapar?

 

Sosyal Medya Ajansı Seçerken Dikkat Etmeniz Gereken 5 Nokta hakkında bilgi vermeden önce yazımızın bu bölümüne Sosyal Medya Ajansı Ne Yapar sorunuza yanıt vereceğiz. Sosyal medya ajansları markaların sosyal medya platformlarında daha güçlü bir paylaşım stratejisi geliştirebilmeleri için hizmet vermektedir.

 
  • Sosyal medya stratejisi geliştirme
  • Hedef kitle ve rakip analizi yapma
  • İçerik stratejisi geliştirme ve içerik tasarımı
  • Reklam ve kampanya yönetimi
  • Influencer ve Affiliate marketing çalışmaları
  • Sosyal medya moderasyon süreçleri
  • Analiz ve raporlama süreçleri
 

Markalara yönelik sosyal medya hizmeti veren ajansların başlıca görevleridir. Fakat bu görevler sosyal medya danışmanlığı hizmeti almak isteyen markaların istek ve ihtiyaçlarına göre farklılık göstermektedir. Kısacası her markanın çalışacağı sosyal medya ajansının görevleri markanın sosyal medya platformlarındaki istek ve ihtiyaçlarına göre çeşitlenebilmektedir.

 

Örneğin; Dijital pazarlama stratejileri içerisinde Influencer marketing çalışmaları yapmak istemeyen bir markanın çalıştığı sosyal medya ajansı bu görevi üstlenmek zorunda değildir. Fakat markanın isteklerine göre ajans farklı sosyal medya platformlarında da yönetim yapabilmektedir.

 

İlgili İçerik; Sosyal Medyada Satış Arttırma Taktikleri

 

Sosyal Medya Ajansı Ne Yapar

 

Sosyal Medya Ajansı Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Sosyal medya ajansı seçecek olan markaların ilk olarak sosyal medya platformları aracılığı ile ne yapmak istediklerini belirlemesi ve ardından bu isteklerini karşılamak için nelere ihtiyaç duyacaklarını tespit etmesi gerekmektedir. Kısacası sosyal medya ajansı seçerken;

 
  • Markanızın hedefleri
  • Markanızın beklentileri
  • Sosyal medya ajansının profesyonelliği
  • Sosyal medya ajansının verdiği hizmetler
  • Referansları
 

Oldukça önemli unsurlardır. Bunlara dikkat ederek seçeceğiniz sosyal medya ajansının markanızın ihtiyaçlarına ve beklentilerine yanıt vermesi mümkündür. Aksi halde kendi ihtiyaçlarınızı ve beklentilerinizi belirlemeden sosyal medya ajansı seçimi yaparsanız yaptığınız çalışmalar boşa gidebilecektir.

 

Sosyal Medya Ajansı Seçerken Dikkat Etmeniz Gerekenler

 

Markanızın Hedeflerini Belirleyin

 

Sosyal medya ajansı nasıl seçilir sorusuna yanıt arıyorsanız daha önce de sizlerle paylaştığımız gibi markanızın hedeflerini belirlemeniz gerekmektedir. Çünkü her markanın sosyal medya platformları üzerinden elde etmek istediği şeyler farklılık göstermektedir. Bu nedenle her markanın ilk olarak belirli sorulara yanıt vererek sosyal medya platformlarındaki hedeflerini belirlemesi gerekmektedir.

 
  • Markanız hangi sosyal medya platformlarında aktif iletişim yürütüyor?
  • Markanızın hedef kitlesinde kimler yer alıyor?
  • Markanızın sosyal medya platformlarındaki takipçi sayısı nedir?
  • Gönderilerinizin etkileşim oranı nedir?
  • Reklamlara ayırdığınız bütçe ne kadar?
  • Markanız için neden dijital pazarlama çalışmaları yapmak istiyorsunuz?
  • Markanızın rakipleri ile rekabeti nasıl gelişiyor?
 

Gibi sorular oluşturmanız sosyal medya ajansı seçimi yaparken oldukça önemlidir. Bu sorulara yanıt vererek markanızın aslında sosyal medya ajansından ne beklediğini tespit edebilirsiniz. Örneğin sorularınıza verdiğiniz yanıtlarda takipçi ve etkileşim sayınızın az olduğu ön plana çıkıyorsa bunları arttırmaya yönelik hizmet veren sosyal medya ajansları ile çalışabilirsiniz ya da sosyal medyada rakipleriniz ile rekabete giremiyorsanız firmanız için rekabetçi sosyal medya stratejisi belirleyecek ajanslar ile görüşebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-ticaret Siteleri İçin Sosyal Medya Pazarlama İpuçları

 

Sosyal Medya Ajansı Seçimi Hedefler

 

Faaliyet Alanlarını Önemseyin

 

Her markanın pazarlama ihtiyaçları birbirinden farklıdır. Bazı markaların web sitesi için strateji geliştirmesi gerekirken bazı markaların ise e-posta pazarlaması ya da sosyal medya pazarlaması yapması gerekmektedir. Özellikle sosyal medya pazarlaması yaparken işletmelerin stratejileri de birbirinden farklılık göstermektedir. Örneğin; bazı markaların influencer marketing çalışmaları yapmaya ihtiyacı varken bazı markaların ise daha çok sosyal medya reklamı vermeye ihtiyacı vardır.

 

Bu nedenle sosyal medya ajansı nasıl seçilir diyen işletmelerin çalışacakları ajansları belirlerken ajansın faaliyet gösterdiği alanları göz önünde bulundurması gerekmektedir.

 
  • İçerik üretimi
  • Influencer marketing
  • Affiliate marketing
  • Reklam verme
 

Süreçlerinde ajansınızın hangi faaliyetleri gösterdiğini öğrenin ve sosyal medya ajansınızı seçerken ajansın faaliyet alanlarını göz önünde bulundurarak seçiminizi yapın. Böylece markanız için doğru sosyal medya ajansını seçebilir ve sosyal medya platformlarında daha profesyonel hareket edebilirsiniz.

 

Sosyal Medya Ajansı Seçimi Faaliyet Alanları

 

Ajansın Referanslarını İnceleyin

 

Günümüzde her sosyal medya ajansı belirli markalar ile çalışmaktadır. Ajanslar markalarla çalışırken bazı dönemlerde bir markanın tüm sosyal medya işlerini yürütmektedir bazı dönemlerde ise yalnızca proje bazlı çalışmalar yapmaktadır.

 

Örneğin; Bir markanın tüm süreçlerini yöneten bir sosyal medya ajansı farklı bir markanın ise yalnızca anneler günü kampanyalarında aktif rol oynamaktadır. Bu nedenle sosyal medya ajanslarının belirli bir portfolyosu ve referans işleri bulunmaktadır.

 

Sosyal medya ajansı seçerken görüştüğünüz ajansların daha önce aktif rol oynadıkları projeleri ve danışmanlık yaptığı markaları incelemeniz sosyal medya ajansı seçerken doğru kararlar vermenize olanak sağlayacaktır. Siz de bu süreci önemseyerek sosyal medya ajansının referanslarını ve daha önce çalıştığı projeleri göz önünde bulundurarak seçim yapabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; 2021 Sosyal Medya Stratejinizi Güçlendirecek 9 Tahmin

 

Sosyal Medya Ajansı Seçimi Referanslar

 

Ajans Çalışanlarının Uzmanlık Alanlarını inceleyin

 

Sosyal medya ajansı nasıl seçilir sorusu hakkında araştırma yapan kişilerin önem vermesi gereken konulardan birinin de ajans çalışanlarının uzmanlık alanları olduğunu bilmeniz gerekir. Çünkü sosyal medya ajanslarında çalışan kişilerin uzmanlık alanları birbirine göre farklılık gösterir. Bazı kişiler sosyal medya pazarlaması üzerine yoğunlaşırken bazı kişiler ise daha çok strateji geliştirme üzerine yoğunlaşmaktadır.

 

Açıkçası bir ajans içerisinde çalışan kişilerin markanızın ihtiyaçlarına ve isteklerine uygun alanlarda hizmet vermesi sosyal medya stratejiniz için oldukça önemli bir unsurdur. Sizler de sosyal medya ajansı seçerken çalışanların uzmanlık alanlarını göz önünde bulundurarak hareket edebilir ve böylece işletmeniz için en doğru ajansı seçebilirsiniz.

 

Sosyal Medya Ajansı Seçimi Uzman Çalışanlar

 

Fiyat ve Performans Karşılaştırması Yapın

 

Sosyal medya ajansı fiyatları genellikle hizmet verilen markaya, markanın iş yoğunluğuna, hizmet verilecek platformlara ve yapılacak işlere göre farklılıklar göstermektedir. Bunun yanı sıra sosyal medya ajansı fiyatları faaliyet gösterilen şehre ve bölgeye göre de değişmektedir.

 

Açık bir şekilde söylemek gerekirse bazı sosyal medya ajansları aldıkları ücretin karşılığını iyi bir şekilde verirken bazı sosyal medya ajansları da fiyat performans bakımından yetersiz kalmaktadır. Bu da markaların hem maddi zarar görmesine hem de hedeflerine ulaşamamasına neden olmaktadır. Bu nedenle sosyal medya ajansı seçecek olan markaların ajansları iyi bir şekilde karşılaştırması ve karşılaştırma sonucunda kararlarını vermesi gerekmektedir.

 

Sosyal Medya Ajansı Seçimi Fiyat ve Performans

 

Ticimax ile Dijital Pazarlama Stratejinizi Geliştirin

 

E-ticaret sitenizi kurarken sizler de Ticimax e-ticaret alt yapısını tercih edebilir ve alt yapı içerisinde yer alan dijital pazarlama özellikleri ve modüllerini kullanarak markanızın dijital pazarlama stratejilerini geliştirebilir ve böylece daha fazla kişiye ulaşabilirsiniz.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax