Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

En Sık Yaşanan Kargo Problemleri ve Çözümleri

Güncelleme Tarihi: 14.12.2023

İçindekiler;

En sık yaşanan kargo problemleri ve çözümleri hakkında bilgi sahibi olmazsanız müşterileriniz ile problem yaşayabilirsiniz. Çünkü kargo gönderimleri esnasında yaşayacağınız problemler müşterilerinizin markanıza olan güvenini azaltırken işletmenizin iptal ve iade problemleri ile karşı karşıya kalmasına da neden olabilir. Bu yüzden e-ticaret yapan her markanın kargo süreçlerini iyi bir şekilde yürütmesi için kargo problemleri ve çözümleri hakkında bilgi sahibi olması gerekir.

 

Genellikle kargolarda yaşanan problemler kargo firmasından kaynaklı gibi gözükse de aslına bakıldığında bu problemlerin çözümünde e-ticaret firmaları aktif rol oynamaktadır. En Sık Yaşanan Kargo Problemleri ve Çözümleri adlı bu yazımızda sizlere markaların en çok karşı karşıya kaldığı kargo problemleri hakkında bilgi vereceğiz ve bu problemleri nasıl çözebileceğinizi anlatarak önerilerde bulunacağız.


 
kargo problemleri




Hemen İnceleyin: Kargo Entegrasyonları

 

Geç Teslimat Problemi

 

Kargo teslimat süreleri, adrese göre farklılık göstermektedir. Genellikle şehirler arası kargo süresi 1-2 gün iken uzak şehirlerde de kargo süresi 2-4 gün arasında değişmektedir. E-ticaret firmaları ve kargo firmaları tarafından verilen teslimat süresi ortalama teslimat süresini ifade eder. Yani bu süre gönderinin yapılacağı şehre göre artıp azalabilmektedir.

 

En sık yaşanan kargo problemlerinden birisi olan geç teslimat probleminin nedeni e-ticaret firmaları olabileceği gibi kargo firmasının yaşadığı yoğunluk da olabilir. Bu süreçte e-ticaret firmalarının kargoyu şubeye zamanında teslim etmesi geç teslimat probleminin yaşanmasını engelleyebilir fakat yine de geç teslimat problemi ile karşı karşıyaysanız:

  • Kargo firması ile iletişime geçerek teslimatın neden geciktiğini sorgulayın.
  • Kargo takip numarasını müşterileriniz ile paylaşarak gönderilerini izlemesini sağlayın.
  • E-ticaret sitenizde kargo entegrasyonu kullanmaya özen gösterin.
  • Müşterileriniz problem çıkarıyorsa teslimat gerçekleştikten sonra onlara özel hediye kuponu tanımlayın.
 

Böylece geç teslimat sürecinden dolayı markanızdan uzaklaşan müşterilerinize kendinizi affettirebilir ve sadakatlerini koruyabilirsiniz.

 

Adrese Teslim Edilmeyen Kargo Problemi

 

Adrese teslim edilmeyen kargo da karşı karşıya kalabileceğiniz en sık yaşanan kargo problemlerinden birisidir. Genellikle bir kargo alıcısı adreste bulunmadığı durumlarda kargolar adrese teslim edilmemektedir.

 

Kargo görevlisi böyle bir durumda adresinize bilgi formu bırakmaktadır ya da kargo firmasından teslimatın gerçekleşemediğine dair bir bilgi mesajı telefonunuza ulaşmaktadır. İlgili bilgi formu ile karşı karşıya kalındığında teslimatın gerçekleşeceği kargo firması ile iletişime geçilebilir ve kargo durumu hakkında bilgi edinebilirsiniz ya da kargonun yeniden teslimata çıkmasını talep edebilirsiniz. Firmanın yeniden teslimat gibi bir hizmeti bulunmuyorsa 3 güç içerisinde kargo şubesine giderek kargonuzu teslim alabilirsiniz.

 

Adrese Teslim Edilmeyen Kargo Problemi




Okumanızı Öneririz: Kargo Desisi Nasıl Hesaplanır?

 

Hasarlı Kargo Problemi

 

E-ticaret firmalarının yanlış paketleme prosedürleri ya da kargo firmasının özensiz taşımasından dolayı en sık yaşanan kargo problemlerinden bir diğeri de hasarlı kargodur. Hasarlı kargo probleminde, satın alınan ürünler eksik, kırık ya da zarar görmüş olarak kullanıcıların eline ulaşmaktadır.

 

Hasarlı kargo problemi ile karşı karşıya kalındığında iptal ve iade gerçekleştirebilmek veya kargo firmasından ürün tutarını alabilmek için her zaman kargoların teslimat anında kargo görevlisi ile açılması gerekir. Üründe hasar bulunduğunda ise anında kargo görevlisinden tutanak talep edilmesi gerekir. Aksi takdirde alıcılar ürünleri kargo görevlisi ile açmadığı takdirde tanzim sürecini başlatamayacaktır.

 

Tutanak elinizde olduğunda kargoyu gönderen kişi ile iletişime geçebilir ve durumu bildirerek izlemeniz gereken süreç hakkında bilgi alabilirsiniz. Eğer gönderim aşamasında yaşanan bir problemse gönderici firma sizlere ilgili ürünün iadesini gerçekleştirecektir fakat kargo firmasından kaynaklı olan problemlerde firma ile iletişime geçmeniz ve tanzim tutarını kargo firmasının karşılamasını sağlayabilirsiniz.

 

Okumanızı Öneririz: E-ticarette Kargo Paketleri Nasıl Olmalıdır?

 

Kayıp Kargo Problemi

 

En sık yaşanan kargo problemleri arasında yer alan kayıp kargo problemi, müşterilerin karşı karşıya kalacağı en büyük kargo problemlerinden birisidir. Çünkü bu süreçte kargo firmasıyla iletişime geçmeniz gerekir. Kayıp kargo problemi ile karşı karşıya kaldığınızda:

  • Ürün faturası
  • Kargo Takip Numarası
  • Kayıp Kargo Dilekçesi
 

Gibi belgeler ile kargo firmasına başvuruda bulunmalısınız. Bu süreç sonrasında kargonuz bulunarak tarafınıza teslim edilebileceği gibi ilgili tutarın ödemesi de gerçekleştirilebilmektedir.


 
Kayıp Kargo Problemi

 

Adresten Teslim Almama Problemi

 

E-ticaret firmalarının karşı karşıya kalabileceği kargo problemlerinden birisi adresten teslim almama problemidir. Genellikle adresten teslim almak için kargo firmalarının anlaşması bulunabilir. İlgili firmasıyla kargo anlaşması bulunmayan işletmeler de bu problemle karşı karşıya kalabilir ve geç teslimat problemleri yaşayabilir.

 

Bu tür bir problemle karşı karşıya kalındığında e-ticaret firmalarının ilgili kargo firması ile anlaşma yapması gerekir. Anlaşmanın ardından ürün ve hizmetler belirlenen saat diliminde ve günlerde tarafınızdan teslim alınacaktır.

 

Kargo Firması ile İletişim Problemleri

 

Kargo firmaları genellikle yoğun bir çalışma sistemi altındadır. Bu nedenler kişi ve işletmeler kargo şubesine ya da çağrı merkezine ulaşmakta problem yaşayabilmektedir. Fakat durumda çözümler oldukça kolaydır:

  • Bir şube ile iletişime geçilemediği takdirde müşteri hizmetleri ile iletişime geçebilirsiniz.
  • Müşteri iletişim merkezinden direk şube telefonunu alabilir ve arayabilirsiniz.
  • Kargo firmasının adresini biliyorsanız şubeye giderek probleminizi çözebilirsiniz.
 

Burada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta her kargo firmasının farklı politikalarla çalıştığıdır. Bu nedenle ilk olarak kargo firmasının prosedürlerinin incelenmesi gerekmektedir.

 

Kargo Firması ile İletişim Problemleri

 

Kargo Takip Problemleri

 

E-ticarette müşterilerin yaşayabileceği kargo problemlerinden birisi de kargo takibidir. Bazı e-ticaret firmalarının kargo entegrasyonu olmadığı için müşteriler kargoları hakkında bilgi edinmekte zorlanabilir ve bu yüzden adresten ayrılarak kargolarına ulaşamayabilir. Böyle durumlarda e-ticaret firmalarına geri bildirimler vermeniz oldukça önemlidir.

 

E-ticaret firmaları genellikle bu tür öneri, istek ve şikayetleri göz önünde bulundurarak süreçlerini iyileştirmektedir. Bu tarz bir önerinin ardından genellikle firmalar kargo entegrasyonu yapacak ve müşterilerinin kargo takibini kolaylaştıracaktır. Siz de bu tür bir problemler karşı karşıya kalmak istemiyorsanız alışverişiniz öncesinde e-ticaret firmasının kargo entegrasyonu olup olmadığını inceleyebilirsiniz.

 

Okumanızı Öneririz: Kargo Takip Sistemi Nedir?

 

Teslimat Bildirimleri Hakkında Yaşanan Problemler

 

E-ticarette sık karşılaşılan kargo problemlerinden birisi de teslimat bildirimleridir. Genellikle e-ticaret firmalarından alışveriş yapan kişiler siparişiniz alındı, siparişiniz hazırlanıyor, siparişiniz kargoya teslim edildi gibi bilgilendirici e-mail ve smsler sayesinde sipariş süreçlerini takip edebilmektedir.

 

E-ticaret firmalarında bulunmayan bu hizmetlerden kaynaklı olarak siparişlerinizi takip etmeniz güçleşebilmektedir. Bu tür bir durumlar karşı karşıya kaldığınızda alışveriş yaptığınız kargo firmasından teslimat bildirimleri almak için iletişime geçebilirsiniz. Siparişinizi takip edemediğinizi söyleyerek kargo takip kodu isteyebilirsiniz.

 

Uluslararası Kargo Problemleri

 

En sık yaşanan kargo problemlerinden bir diğeri de uluslararası kargo problemidir. Genellikle yurtiçi kargolarda süreç iyi bir şekilde yönetirken gönderiler uluslararası olduğunda kayıp, iptal, iade, gecikmiş teslimat gibi problemler daha fazla yaşanmaktadır.

 

Bu durum ise aslına bakıldığında markaların süreçlerinin zorlaştırmakta ve müşteri kaybetmelerine neden olmaktadır. Bu nedenle böyle bir durum ile karşı karşıya kalındığında yurt dışı kargo gönderimi yapan firmalar ile iletişime geçebilir ve onlarla anlaşarak gönderim sürecinizi profesyonelce yürütebilirsiniz.

 

Uluslararası Kargo Problemleri

 

Ticimax ile Kargo Problemlerinizi Sıfıra İndirin

 

E-ticaret sitesi projenizi Ticimax ile kurarak sizler de kargo entegrasyonundan yararlanabilirsiniz. Ticimax kargo entegrasyonları ile ister yurtiçi isterseniz de yurt dışı kargo entegrasyonları yaparak müşterilerinizin gönderilerini takip etmesini sağlayabilirsiniz. Otomatik barkod oluşturma gibi özellikler sayesinde ise teslimat sürecinizi kısaltabilir ve müşteri memnuniyetinizi artırabilirsiniz.

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax