Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Instagram'da Takipçi Nasıl Kazanılır?

Güncelleme Tarihi: 22.03.2024

İçindekiler;

Instagram, görselliğe dayalı bir sosyal medya platformudur ve bu platformun milyonlarca kullanıcısı bulunuyor. Genellikle Instagram kullanıcıları bu platformu sevdikleri ve tanıdığı markalar ile etkileşime geçmek, günlük hayatlarına dair paylaşımlar yapmak ve hatta alışveriş yapmak için bile kullanıyor. Platform kişisel olarak kullanılabileceği gibi markalar tarafından ticari faaliyet yürütmek için de kullanılıyor.

 

Instagram kullanan markalar yaptıkları paylaşımlar, kampanyalar ve verdikleri reklamlar ile hedef kitlelerinde yer alan kişilere ulaşmayı ve hem marka bilinirliklerini hem de satışlarını arttırmayı hedefliyor. Bu amaçlarına ulaşmak için ise markalar Instagram’da gerçek takipçi kazanmaya önem veriyor. Çünkü gerçek takipçi kazanan markalar hedef kitlelerinde yer alan kişilerin güvenini kazanıyor ve hedeflerine daha kolay bir şekilde ulaşıyor.

 

Instagram'da Gerçek Takipçi Nasıl Kazanılır adlı bu yazımızda, gerçek takipçi nedir, organik takipçi nedir sorularına yanıt vereceğiz. Bunların yanı sıra gerçek takipçi kazanmak için uygulamanız gereken stratejileri sizinle paylaşacağız.

 

Instagram'da Gerçek Takipçi Nasıl Kazanılır?

 

Gerçek ve Organik Takipçi Nedir?

 

Instagram’da takipçiler ikiye ayrılmaktadır. Instagram’daki takipçi türleri şunlardır;

 
  • Gerçek Takipçiler
  • Bot Takipçiler
 

Gerçek takipçiler, Instagram hesaplarını takip eden gerçek kullanıcılara verilen isimdir. Bot takipçiler ise takipçi sayısını arttırmak için takipçi satan firmalar tarafından oluşturulan bot hesaplarıdır. Gerçek takipçiler markanızla, markanızın paylaştığı içerikler ile etkileşime giren gerçek kişilerken bot takipçiler ise yalnızca sayı olarak var olmaktadır.

 

Organik takipçi, markaları kendi isteği ile takip eden ve paylaşılan içerikleri beğenen, yorum yapan ve çevresindeki insanlar ile paylaşan takipçi kitlesine verilen isimdir. Kısacası gerçek ve organik takipçiler Instagram hesaplarına fayda sağlarken bot takipçilerin herhangi bir faydası bulunmamaktadır.

 

İlgili İçerik; Organik Olarak Instagram Sayfanızı Nasıl Büyütebilirsiniz?

 

Instagram Gerçek ve Organik Takipçi Nedir

 

Organik Takipçi Kazanmanın Sağladığı Avantajlar

 

Organik takipçi kazanmak her Instagram hesabına avantajlar sağlayan bir durumdur. Bu nedenle Instagram’da yeni hesap açan ya da hesaplarını büyütmek isteyen kişilerin ilk hedefi Organik Takipçi Kazanmaktır.

 

Organik Takipçi Kazanmanın Sağladığı Avantajlar şunlardır;

 
  • Organik takipçiler gerçek kişiler olduğu için markanızın paylaştığı içerikler ile etkileşime girer.
  • Takipçi sayınız ile etkileşim oranınız da aynı doğrultuda artış gösterdiği için potansiyel müşterilerinizin güvenini kazanabilirsiniz.
  • Organik takipçiler sayesinde markanızın bilinirliğini daha kolay arttırabilirsiniz.
  • Genellikle e-ticaret sektöründe faaliyet gösteren işletmeler organik takipçilerine ürün satışı yaparak gelirlerini arttırır. Bu da markanızın sermayesini arttırmanıza yardımcı olur.
  • Sosyal medya paylaşımlarınızdan ve reklamlarınızdan daha kolay verim alabilirsiniz.
  • Organik takipçileriniz gönderilerinizi yoğun bir şekilde beğendiğinde keşfete düşebilir ve hedef kitlenizde yer alan diğer kullanıcılar tarafından daha kolay bir şekilde keşfedilebilirsiniz.
  • Organik takipçi kitleniz içeriklerinizle istediğiniz doğrultuda etkileşime gireceği için rakipleriniz ile rekabetiniz kolaylaşır.
  • Reklam ve tanıtım çalışmalarına harcayacağınız bütçenin azalmasına yardımcı olur.
  • Ağızdan ağıza pazarlama ve viral marketing kampanyalarında aktif rol oynarlar. Bu da markanızın daha fazla kişi tarafından tanınmasına yardımcı olur.
 

Bu tür avantajlardan yararlanmak için her işletmenin organik takipçi kazanmaya önem vermesi gerekir. Sizler de markanızın Instagram hesabı için Instagram’da Gerçek ve Organik Takipçi Kazanma Stratejilerinden yararlanabilir ve gerçek kullanıcıların hesabınızı takip etmesini sağlayabilirsiniz.

 

Instagram Organik Takipçi Avantajları Nelerdir

 

Instagram’da Gerçek ve Organik Takipçi Kazanma Stratejileri

 

Instagram’da gerçek ve organik takipçi kazanmak için kullanabileceğiniz birçok strateji bulunmaktadır. Kullanıcı adından profil düzenine, içerik türlerinden reklam çalışmalarına kadar olan her detay gerçek kullanıcılara güven vermenizi sağlar ve böylece gerçek ve organik takipçi kazanmanıza yardımcı olur.

 

Gelin şimdi hep beraber Instagram’da Gerçek ve Organik Takipçi Kazanma Stratejileri olarak ne tür çalışmalar yapmanız gerektiğine bir göz atalım.

 

Instagram Gerçek ve Organik Takipçi Kazanma Stratejileri

 

Doğru Kullanıcı Adı Seçin

 

Kullanıcı adları, Instagram kullanıcılarının markanıza ulaşmasını sağlayan en önemli etkenlerden birisidir. Çünkü her Instagram kullanıcısı bir markayı takip etmek istediğinde arama bölümüne marka adını yazarak markaya ulaşmayı tercih etmektedir. Bu nedenle Instagram’da gerçek takipçi kazanmak için her işletmenin doğru kullanıcı adı seçmesi gerekmektedir.

 

Instagram kullanıcı adınızı seçerken markanızın ismini kullanamaya özen gösterin. Böylece kullanıcılara daha fazla güven verebilir ve gerçek takipçi kazanma oranınızı arttırabilirsiniz.

 

Instagram Gerçek Takipçi Kazanma Doğru Kullanıcı Adı Seçimi

 

Profil Resminizde Marka Logonuzu Kullanın

 

Instagram’ı ticari amaçlar için kullanıyorsanız ve gerçek takipçi arttırmak istiyorsanız profil resminizde de oldukça önem vermelisiniz. Instagram’da her marka profil resmi olarak kurumsal kimliklerinin bir parçası olan marka logolarını kullandığı için ve marka logoları kullanıcılara daha fazla güven verdiği için sizler de profil resmi olarak marka logonuzu kullanmalısınız.

 

Instagram Gerçek Takipçi Kazanma Profil Resmi Seçimi

 

Instagram Bio (Hakkında) Bölümünü Detaylandırın

 

Instagram biyografi bölümü, sayfanıza ulaşan kişilere markanız, ürün ve hizmetleriniz hakkında bilgi vereceğiniz bir bölümdür. Yani kısacası Instagram Biyografiniz ile hedef kitlenizde yer alan kişilere güven vermeniz mümkündür. Bu nedenle Instagram Biyografi bölümünü düzenlerken detaylı bilgiler vermeye özen göstermelisiniz.

 
  • İnternet sitesi adresi
  • İletişim bilgileri
  • Biyografi
 

Alanlarını eksiksiz bir şekilde doldurmaya özen gösterin. Biyografi alanınızı doldururken sektörünüz, yaptığınız işler ve sattığınız ürünler ile bilgiler vermeyi önemseyin. Bununla beraber biyografi alanında varsa marka sloganınıza da yer verin.

 

Instagram Gerçek Takipçi Kazanma Bio Hakkında

 

Biyografinizi Güncel Tutun

 

Şirketinizde ve markanızda olan değişiklikleri biyografi alanında yansıtarak Instagram biyografinizi güncel tutmaya çalışın.

 

Örneğin; 2021 Kasım ayında 1000 Müşteriye ulaşan bir e-ticaret firmasıysanız ve 2021 Aralık ayında müşteri sayınız 1500 kişiye ulaştıysa bunu biyografinizde yansıtın. Biyografinizi düzenlerken de 1500 Mutlu Müşteri gibi cümleler kullanın.

 

Bu tür alanların yanı sıra yaptığınız işlere yenisi eklendiğinde de bu bilgileri biyografiniz üzerinden kullanıcılar ile paylaşmaya özen gösterin.

 

Böylece markanızın Instagram hesabını şeffaf bir şekilde yöneterek takipçilerinize ve ulaşabildiğiniz potansiyel müşterilerinize güven verebilir ve onların sayfanızı takip etmesini sağlayabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Instagram'dan Satış Yapma Teknikleri ile Satışlarınızı Arttırın

 

Instagram Gerçek Takipçi Kazanma Biyografi Güncelleme

 

Bir İçerik ve Paylaşım Takvimi Hazırlayın

 

Instagram içerik ve paylaşım takvimleri markanızın belirlediği içerik stratejilerine göre düzenli paylaşım yapmanızı sağlayan takvimlerdir. Genellikle işletmeler;

 
  • İçerik türü
  • İçerik görseli / videosu
  • İçerik metni
  • Hashtagler
  • Reklam bütçesi
 

Gibi konular çerçevesinde bir içerik ve paylaşım takvimi hazırlamaktadır. İçerik ve paylaşım takvimlerini hazırlarken ise işletmeler sosyal medya planlama araçlarından yararlanmaktadır. İçerik takvimleri ile markalar düzenli bir iletişim yürüterek Instagram’daki etkinliğini arttırmakta ve böylece hedef kitlesinde yer alan kullanıcılara güven vermektedir.

 

Instagram Gerçek Takipçi Kazanma İçerik Paylaşım Takvimi

 

Düzenli Olarak Paylaşım Yapın

 

Instagram içerik takviminizi hazırladıktan sonra bu takvime uygun bir şekilde paylaşım yapmanız oldukça önemlidir. Çünkü düzenli iletişim yaparak markanızın keşfedilme ihtimalini arttırabilir, hedef kitlenizde yer alan kişilere güven verebilir ve gerçek takipçi kazanabilirsiniz.

 

Düzenli olarak paylaşım yapmakta zorlanıyorsanız sosyal medya planlama araçlarından yararlanabilir ya da Facebook business suite üzerinden gönderilerinizi planlayabilirsiniz. Böylece hesabınız üzerinden düzenli paylaşım yaparak hedef kitlenize güven verebilir ve gerçek takipçiler kazanabilirsiniz.

 

Instagram Gerçek Takipçi Kazanma Düzenli Paylaşım Takvimi

 

Yüksek Çözünürlüklü Fotoğraflar Tercih Edin

 

Düzenli paylaşım yaparken kullanacağınız yüksek çözünürlüklü fotoğraflar ve videolar takipçilerinize güven vermenizi sağlayacak önemli etkenlerin başında yer alır. Çünkü paylaşım görselleri genellikle bir markanın profesyonelliğini yansıtır. Bu nedenle gerçek takipçi kazanmak isteyen her işletmenin paylaşımlarında yüksek çözünürlüklü fotoğraflar tercih etmesi gerekir.

 
  • Adobe Photoshop
  • Adobe Light Room
  • Canva
 

Gibi araçlar sosyal medya görsel tasarımı yapmak için en çok kullanılan araçlardır. Genellikle markalar;

 
  • Pexels
  • Pixabay
  • Shutter Stock
 

Üzerinden yüksek çözünürlüklü ücretli ve ücretsiz stok fotoğraf ve videolara ulaşmakta ve bunları paylaşımlarında kullanmaktadır. Paylaşım görsellerinizi seçerken sizler de ücretsiz ve ücretli stok fotoğraf ve video sitelerinden yararlanabilir ve fotoğraf düzenleme programları ile yüksek çözünürlüklü paylaşım görselleri hazırlayabilirsiniz.

 

Instagram Gerçek Takipçi Kazanma Yüksek Çözünürlük

 

Profilinizde Bir Renk Düzeni Oturtun

 

Instagram marka profilleri incelendiğinde genellikle markaların bir düzen içerisinde paylaşım yaptığı görülmektedir. Markalar paylaşımlarında kullanacakları Instagram şablonlarını yaratırken kurumsal kimliklerinde yer alan marka renklerinden yararlanmaktadır.

 

Markanızın rengine göre oluşturduğunuz paylaşım şablonları Instagram profilinizde bir renk düzenin oluşmasını sağlamakta ve böylece kullanıcılara güven vererek gerçek takipçi kazanmanızı kolaylaştırmaktadır.



Instagram Gerçek Takipçi Kazanma Profil Renk Düzeni

 

Farklı Filtre ve Görsel Boyutları Deneyin

 

Instagram’da paylaşım yaparken kullanabileceğiniz farklı görsel ve video boyutları bulunur.

 
  • Instagram Kare Paylaşım Boyutu; 1080 x 1080 pixel
  • Instagram Dikey Paylaşım Boyutu; 1080 X 1250 pixel
  • Instagram Yatay Paylaşım Boyutu; 1080 X 566 pixel
 

Paylaşım türleri ve paylaşım boyutları olarak bilinir. Instagram’da paylaşım yaparken farklı görsel boyutlarından yararlanmanız profilinizin çeşitliliğini arttırır ve profesyonelliğinizi gösterir. Profesyonel Instagram hesapları daha kolay gerçek takipçi kazandığı için görsellerinizi profesyonel hale getirebileceğiniz görsel boyutlarını kullanabilirsiniz. Paylaşımlarınızda markanızın kimliğine uygun olan filtreleri de çeşitlendirebilir ve gönderilerinizin daha fazla ilgi çekmesini sağlayabilirsiniz.

 

Instagram Gerçek Takipçi Kazanma Farklı Filtre ve Görsel Boyutları

 

Instagram Gönderi Metinlerinize Önem Verin

 

Instagram’da gerçek takipçi kazanmak istiyorsanız gönderi metinlerinize önem vermelisiniz. Çünkü gönderi metinleri sayesinde markalar hedeflerine daha kolay ulaşmakta ve hedef kitlelerine güven vermektedir.

 

Gönderi metinleri oluştururken işletmelerin ilgi çekici, özgün ve kullanıcıyı harekete geçiren cümleler kullanması gerekir.

 

Örneğin; sitelerine trafik çekmek isteyen işletmeler ‘’ şimdi ziyaret et’’, ‘’hemen göz at’’, ‘’hemen satın al ‘’ gibi cümlelerle amaçlarına uygun paylaşımlar yapar. Bunun yanı sıra etkileşim oranını arttırmak isteyenler de yorum yap, kaydet, arkadaşını etiketle gibi cümlelerle Instagram gönderi metinlerini zenginleştirir.

 

Bu strateji sayesinde markalar Instagram gönderilerini daha kaliteli hale getirir ve kullanıcılara istediklerini yaptırabilir. Sizler de gerçek takipçi kazanmak istiyorsanız bu tür cümlelere Instagram gönderilerinizde yer vermeye özen göstermelisiniz.

 

Instagram Gerçek Takipçi Kazanma Gönderi Metinleri

 

Hashtag Stratejisi Üzerine Çalışın

 

Hashtagler bir kelimenin önüne # işareti getirilerek oluşturulan mikrobloglara verilen isimdir ve markalar #hashtagler sayesinde hedef kitlelerinde yer alan kişilere daha kolay bir şekilde ulaşabilmektedir. Fakat kullanılacak hashtaglere doğru bir şekilde karar vermek oldukça önemlidir.

 

Genellikle işletmeler Instagram paylaşımlarında hashtag kullanırken hashtag analiz araçları ile hashtaglere olan ilgi ölçmekte ve farklı hashtagler hakkında fikir edinebilmektedir. Instagram gönderilerinde hashtag kullanımı yaparken işletmeler gönderileri ile ilgili hashtagleri kullanmaya özen göstermektedir.

 

İlgili hashtagler sayesinde işletmeler hedef kitlelerine ulaşarak gerçek takipçi sayılarını arttırabilmektedir.

 

Instagram Gerçek Takipçi Kazanma Hashtag Kullanımı

 

Etiketlemeyi İhmal Etmeyin

 

Instagram’da gönderi paylaşımı yapanların kullanacağı özelliklerden birisi de Etiketlerdir. Gönderi etiketleri fotoğraflarınızda yer alan kişileri etiketleyebileceğiniz bir özelliktir. Bu özellik sayesinde gönderilerinizde yer alan kişilerin profilinin etiketlenen fotoğraflar bölümünde gönderilerinizin görülmesini sağlayabilirsiniz.

 

Etiketler özelliği ile gönderilerinizde yer alan kişileri takipçileri tarafından daha kolay fark edilebilirsiniz. Böylece hem daha fazla kişiye ulaşabilir hem de gerçek takipçi sayınızı arttırabilirsiniz.

 

Instagram Gerçek Takipçi Kazanma Etiketleri

 

Paylaşımlarınıza Lokasyon Bilgisi Ekleyin

 

Instagram özellikleri arasında yer alan bir diğer önemli özellik de Lokasyon bilgisidir. Kişiler veya Instagram’ı ticari amaçlar ile kullanan kişiler gönderilerine Lokasyon bilgisi ekleyebilmektedir.

 

Instagram kullanıcılarının büyük bölümü seyahat etmek istediği, bilgi almak istediği lokasyonlarda çekilen fotoğrafları incelediği için kişilerin paylaşımlarına lokasyon bilgisi eklemesi oldukça önemlidir.

 

Lokasyon bilgisi sayesinde fotoğraflarınızın ya da videolarınızın çekildiği yer ile ilgilenen kişilere ulaşabilirsiniz. Böylece bu özellik ile hem hedef kitlenizde yer alan kişilere daha hızlı ulaşabilir hem de hedef kitlenizi genişletebilirsiniz.

 

Sizler de Instagram’da gerçek takipçi kazanmak istiyorsanız paylaşımlarınıza lokasyon bilgisi eklemeye özen göstermelisiniz.

 

Instagram Gerçek Takipçi Kazanma Lokasyon Bilgisi

 

Çarşamba Günleri Daha Çok Etkileşim Alırsınız

 

Instagram ve belirli sosyal medya ajansları tarafından paylaşılan istatistikler Instagram kullanım oranının çarşamba günleri artış gösterdiğini öne çıkarmaktadır. Bu nedenle gerçek ve organik takipçi kazanmak isteyen işletmeler gönderi paylaşımlarını çarşamba günü yapmaya özen göstermektedir.

 

Çünkü çarşamba günlerinde kişilerin Instagram kullanımı ve etkileşime geçme oranı artmaktadır. Böylece çarşamba günlerinde paylaşım yapan işletmelerin keşfete düşme oranı ve hedef kitlelerine ulaşma ihtimali artmaktadır. Siz de Instagram’da paylaşım yaparken çarşamba günleri gönderi, hikâye ve reels paylaşımlarına ağırlık verebilir ve daha fazla etkileşim alabilirsiniz.

 

Etkileşim oranınızı arttırarak profesyonel bir imaj çizebilir ve böylece ulaştığınız hedef kitleniz tarafından takip edilme oranınızı arttırabilirsiniz.

 

Instagram Gerçek Takipçi Kazanma Çarşamba Etkileşimi

 

Pazar Günü Paylaşım Yapmaya Özen Gösterin

 

Instagram’da etkileşim oranın artış gösterdiği belirli günler bulunmaktadır. Instagram'da Gerçek Takipçi Nasıl Kazanılır yazımızın bir üst bölümünde sizlere bilgi verdiğimiz çarşamba günü kadar pazar günü de paylaşım yapmak önemlidir. Çünkü hafta sonu tatili olan pazar günlerinde Instagram kullanan kişi sayısı artış göstermektedir.

 

Pazar günleri doğru bir strateji ile paylaşım yapan kişi ve işletmelerin gönderileri ve hikayeleri daha fazla kişi tarafından görüntülenmektedir. Çünkü bugün de zamanlarını değerlendirmek isteyen kişilerin büyük bölümü Instagram’da vakit geçirmeyi tercih etmektedir.

 

Instagram’da gerçek ve organik takipçi kazanmak isteyen herkes için bu nedenle pazar günleri paylaşım yapmak önemlidir. Bu avantajlardan yararlanmak için pazar gününe özel paylaşımlar yapabilir ve Instagram storyleri ile paylaşımlarınızı çeşitlendirerek takipçilerinize ve hedef kitlenize daha kolay ulaşabilirsiniz.

 

Instagram Gerçek Takipçi Kazanma Pazar Günü Paylaşımları

 

İlgili İçerikleri Beğenme

 

Instagram’da sayfanızın konusuna veya sektörüne uygun paylaşımlar yapan birçok kullanıcı ve marka bulunmaktadır. Genellikle her Instagram hesabı farklı bir hedef kitleye ulaştığı için Instagram’da sayfanız ile aynı sektörde faaliyet gösteren kullanıcılar ile etkileşime geçmeniz oldukça önemlidir.

 

Örneğin; E-ticaret sektöründe faaliyet gösteren bir işletmeniz varsa ve bu işletme için Instagram üzerinden pazarlama çalışmaları yapıyorsanız, farklı bir işletmenin de ilgili içeriklerini beğenerek bu sayfanın takipçileri tarafından keşfedilebilirsiniz.

 

Bunun yanı sıra hashtagler ile de ilgili içeriklere ulaşabilirsiniz. Örneğin; #eticaret hashtagini takibe alarak bu hashtagde paylaşım yapan kişi ve firmaların gönderilerini beğenebilir ve hedef kitlenizi daha kolay genişleterek organik takipçi kazanabilirsiniz.

 

Instagram Gerçek Takipçi Kazanma İlgili İçerik Beğenme

 

Mümkün Oldukça Takipçilerinizle İletişime Geçin

 

Her ne kadar hedef kitlenizde yer alan kişilere ulaşsanız da bu Instagram kullanıcıları ile iletişime geçmediğiniz takdirde sayfanız onlara güven vermeyecektir. Genellikle Instagram kullanan kişiler markanız, ürünleriniz veya hizmetleriniz hakkında bilgi almak için sizlere Instagram mesajları gönderebilmektedir. Bununla beraber kullanıcılar bilgi alabilmek için gönderilerinize de yorum yapabilmektedir.

 

Instagram’da etkileşim oldukça önemli bir unsur olduğu için gerçek takipçi kazanmak ya da kazandığı takipçileri elinde tutmak isteyen her markanın takipçileri ile iletişime geçmesi gerekir. Bu nedenle sosyal medya moderasyonuna önem vermeniz oldukça önemlidir.

 

Instagram Gerçek Takipçi Kazanma Takipçi İletişimi

 

Soru Sorun

 

Instagram’da gerçek takipçi kazanmak için önemli olan stratejilerden birisi de sorulardır. Genellikle markalar etkileşimlerini arttırmak ve takipçileri ile iletişimini kuvvetlendirmek için onların kendileri ile etkileşime geçmesini sağlamaktadır.

 

Instagram’da etkileşim arttırmaya yarayan unsurlar arasında yer alan sorular;

 
  • Instagram gönderi metinlerinde
  • Instagram hikayelerinde
 

Kullanabileceğiniz bir stratejidir. Bu strateji hedef kitlenizde yer alan kişilerin düşüncelerinize önem verdiğinizi gösterecek hem de onların markanıza olan sadakatini arttıracaktır.

 

Örneğin; Instagram gönderilerinde soru sorarken karşılaştırma, fikir edinme gibi soru türlerini kullanabilirsiniz. Mesela siz hangisini beğendiniz, hangisini tercih ederdiniz gibi cümleler ile takipçilerinize soru sorabilirsiniz.

 

Bunun yanı sıra Instagram Hikayeler özelliğinde yer alan bana soru sor, anket, sorular vb. özellikleri de kullanarak takipçilerinizin fikirlerini edinebilir ve onlarla olan etkileşiminizi arttırabilirsiniz.

 

Instagram Gerçek Takipçi Kazanma Soru Sorun

 

Çekilişler Düzenleyin

 

Instagram paylaşım türleri arasında yer alan çekilişler her markanın gerçek ve organik takipçi kazanmak için kullandığı stratejiler arasındadır. Genellikle markalar Instagram çekilişi düzenlerken;

 
  • Sayfayı Takip Etme
  • Gönderiyi Beğenme
  • Gönderiye Arkadaşını Etiketleme
  • Story’de paylaşma
 

Gibi koşullar koyarak Instagram çekilişleri düzenlemektedir. Böylece gerçek takipçi kazanmak isteyen markalar hem takipçilerinin yakın çevrelerine kendilerini tanıtmakta hem de keşfete düşerek hedef kitlesinde yer alan kişilere ulaşmaktadır.

 

Organik takipçi kazanmak isteyen işletmeler çekilişlerini düzenledikten sonra daha fazla kişiye ulaşmak için bir hedef kitle ve reklam bütçesi belirleyerek reklam çalışmaları yapmaktadır. Bu da çekiliş gönderisine olan ilgiyi ve markaların takipçi sayısını arttırmaktadır. Siz de takipçi kazanmak istiyorsanız Instagram’da çekilişler düzenlemeye önem vermelisiniz.

 

Instagram Gerçek Takipçi Kazanma Çekiliş Düzenlemek

 

Instagram Hikayelerine Önem Verin

 

Instagram’da etkileşim kazanmak isteyen her işletmenin Instagram’ın özelliklerini kullanmaya özen göstermesi gerekir. Instagram hikayeler özelliği de Instagram’ın snapchatten esinlenerek piyasaya sunduğu son özellikleri arasında yer alır. İşletmeler Instagram hikayelerini kullanarak daha efektif paylaşımlar yapabilmektedir. Hikayeler özelliği sayesinde;

 
  • Hedef kitleye ulaşma oranı
  • Görünürlük oranı
  • Etkileşim oranı
 

Artış gösterir. Bu nedenle işletmelerin Instagram hikayelerini kullanarak daha profesyonel olması beklenir. Instagram hikayeleri özelliğinde yer alan özellikler ile sizler de hikâye paylaşımı yapabilir ve böylece hedef kitlenizde profesyonel bir marka imajı yaratabilirsiniz. Instagram hikayeleri sayesinde organik ve gerçek takipçi sayınızı arttırarak rakip markaların önüne geçebilirsiniz.

 

Instagram Gerçek Takipçi Kazanma Hikaye Story

 

Hikayelerinizi Öne Çıkarın

 

Instagram’da hikayeler özelliğini kullanan markalar hikayelerini ön plana çıkarabilmektedir. Ön plana çıkarılan hikayeler Instagram profilinizde sergilendiği için sayfanızı yeni gören kişilere profesyonel olduğunu göstermenizi sağlamakta ve bu kişilerin sizi takip etmesine yardımcı olmaktadır.

 

Instagram profiline girdikten sonra markalar öne çıkan hikayeler bölümüne tıklayarak hikâye konularını belirleyebilmekte ve buraya öne çıkan hikayelerini ekleyebilmektedir. Sizler de bu özelliği kullanabilir ve öne çıkan hikayeler sayesinde hedef kitlenize güven vererek takipçi sayısını arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Ücretsiz 5 Instagram Hikaye Tasarım Aracı

 

Instagram Gerçek Takipçi Kazanma Hikaye Öne Çıkanlar

 

Canlı Yayınlarla İnsanları Bir Arada Tutun

 

Instagram’ın önemli özelliklerinden birisi olan canlı yayın özelliği, takipçileriniz ile gerçek zamanlı iletişim kurmanızı sağlayan bir özelliktir. Instagram gönderimi paylaşımı ya da hikayeler üzerinden açılan canlı yayınlar, takipçilerinize anlık olarak bildirilmektedir. Bununla beraber canlı yayınlar Instagram hikayeleri bölümünde ön planda gösterilmektedir.

 

Instagram canlı yayınlarına olan ilgi her geçen gün artış gösterdiği için gerçek veya organik takipçi kazanmak isteyen herkesin bu özelliği kullanması gerekir. Genellikle profesyonel canlı yayınlar yapmak isteyen işletmeler Instagram canlı yayınlarında konuk daveti, takipçi buluşmaları gibi temalar belirler ve takipçilerinin daha fazla dikkatini çekmeyi hedefler.

 

Bununla beraber Instagram canlı yayınlarına konuk daveti yapan hesaplar ilgili canlı yayın konuklarda da gösterileceği için davetlilerin hedef kitlelerinde yer alan kişilere de ulaşabilir. Siz de Canlı Yayınlarla İnsanları Bir Arada Tutarak hedef kitlenize ulaşabilir, kitlenizi genişletebilir ve Instagram’da hem gerçek ve hem de organik takipçi kazanabilirsiniz.

 

Instagram Gerçek Takipçi Kazanma Canlı Yayınlar

 

Instagram Reels Videoları Paylaşmaya Özen Gösterin

 

Instagram’ın en güncel özelliklerinden birisi olan Instagram Reels, kullanıcıların 15 saniyeden 1 dakikaya video içerikler hazırlayıp paylaştım yaptığı bir özelliktir.

 
  • Efekt
  • Ses
  • Müzik
 

Gibi özellikler Instagram Reels içerisinde yer alan özelliklerdir. Çoğu zaman bir sosyal medya platformunda yeni çıkan bir özelliği kullanan kişiler platform tarafından da desteklendiği için Instagram reel paylaşımı yapanlar belirli avantajlardan yararlanmaktadır.

 

Instagram reels videoları keşfete ve kullanıcıların zaman tüneline daha fazla çıkmaktadır. Bu da Instagram Reels paylaşımı yapan kişi ve markaların gönderilerinin daha görünür olmasını sağlar. Böylece hedef kitlenize ve gerçek takipçilere ulaşma imkânınız artış gösterir.

 

İlgili İçerik; Kapsamlı Instagram Reels Rehberi

 

Instagram Gerçek Takipçi Kazanma Reels

 

Influencer Marketing Çalışmaları Yapın

 

Gerçek ve organik takipçi kazanmak için markaların yaptığı çalışmalardan birisi de Influencer Marketing çalışmalarıdır. Influencer marketing ile işletmeler, takipçi sayısı fazla olan ya da ulaşmak istedikleri elinde barındıran Influencerlar ile iş birliği yapar.

 

Influencer Marketing çalışması işletmelerin hem hedef kitlelerinde yer alan kişilere ulaşmasını hem de hedef kitlelerini genişletmesini kolaylaştırmaktadır. Influencer marketing ile işletmeler marka bilinirliklerini arttırırken ürün, hizmet ve kampanyalarını da tanıtarak satışlarını da arttırabilmektedir.

 

Instagram Gerçek Takipçi Kazanma Influencer Marketing

 

Diğer Sosyal Medya Hesaplarınızda Instagram Hesabınızı Paylaşın

 

Takipçi sayısını arttırmak için işletmeler strateji olarak çoklu paylaşımları da tercih eder. Genellikle kişi ve işletmeler;

 
  • Youtube
  • Tik Tok
  • Facebook
  • Linkedin
  • Snapchat
 

Gibi sosyal medya hesapları üzerinden de paylaşım yaparken takipçilerine ve abonelerine diğer sosyal medya platformlarında yer alan hesaplarını da tanıtmaktadır. Sizler de bu tür bir strateji izleyerek Diğer Sosyal Medya Hesaplarınızda Instagram Hesabınızı Paylaşabilirsiniz böylece farklı sosyal medya platformlarında güvenini kazandığınız takipçilerinizi Instagram’a çekebilir ve Instagram’da gerçek takipçi kazanabilirsiniz.

 

Instagram Gerçek Takipçi Kazanma Sosyal Medya Platformlar

 

Instagram’da Reklam Verin

 

Instagram’da pazarlama stratejisini güçlendirmek, hedef kitlelerinde yer alan kişilere ulaşarak gerçek takipçi kazanmak için her işletmenin Instagram’da reklam çalışmaları yapması gerekir. Çünkü reklam çalışmaları ile Instagram hesaplarının görünürlüğü daha fazla artış göstermektedir.

 
  • Reklam görseli oluşturma
  • Reklam metni yazma
  • Hedef kitle belirleme
  • Reklam bütçesi belirleme
 

Adımlarını tamamlayan her işletme Facebook Business Suite üzerinden ya da Instagram Reklam Panelinden ürün hizmet ve kampanyalarını ön plana çıkarmaya yönelik reklamlar verebilmektedir. Böylece işletmeler Instagram sponsorlu reklamları sayesinde Instagram’da daha fazla kişi tarafından keşfedilme ve gerçek takipçi kazanmaktadır.

 

Instagram Gerçek Takipçi Kazanma Reklam Vermek

 

Analizler Yaparak Daha Fazlasını Kazanmaya Çalışın

 

Instagram’da gerçek takipçi kazanmak için önem verilmesi gereken konulardan birisi de analizlerdir. Çünkü Instagram analizleri ile işletmeler hedef kitlelerini daha yakından tanımakta ve iletişim stratejilerini güçlendirmektedir.

 

Bunun yanı sıra paylaşım günü ve saatleri, paylaşım türleri, hashtagler vb. konularda da bilgi alan markalar hedef kitlelerine uygun bir iletişim stratejisi geliştirerek onları etkilemekte ve gerçek takipçi kazanma ihtimalini arttırmaktadır.

 

Instagram Gerçek Takipçi Kazanma Analiz Yapmak

 

Insta Story Modülünü Kullanın

 

E-ticaret ile internetten ürün ve hizmet satışı yapan işletmeler için e-ticaret alt yapısı ve e-ticaret çözümleri üreten Ticimax’ın Insta Story modülünü kullanarak sizler de etkililiğinizi arttırabilirsiniz.

 

Insta Story modülü ile e-ticaret sitenizde Instagram hikayelerinizi gösterebilir ve böylece tüketicileri Instagram hesabınıza çekebilirsiniz. Insta Story modülü sayesinde sizler de hem daha fazla satış yapabilir hem de takipçilerinize güven verebilirsiniz.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax