Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kapsamlı Instagram Reels Rehberi

Güncelleme Tarihi: 07.03.2024

İçindekiler;

Instagram’ın Temmuz 2020 tarihinde lansmanını yaptığı Instagram Reels, son dönemlerin en popüler Instagram özelliklerinden birisi olarak biliniyor. İlk olarak Brezilya’da denenen bu özellik Tik Tok’un Hindistan’da yasaklanmasının ardından Hindistan’da kullanılmaya başlandı.

 

Ağustos 2020 tarihinde ise Instagram resmi bir şekilde 50 ülkede Instagram Reelsi piyasaya sürdü. İlk dönemlerde Instagram ana sayfasında tanıtılan bu özellik daha sonrasında özel bir alan olarak Instagram’da kullanılmaya başlandı. Lansman tarihinden bu zamana kadar Instagram Reels milyarlarca kişi tarafından kullanıldı.

 

Instagram Reels özelliği hakkında bilgi almak isteyen kişiler için hazırladığımız Kapsamlı Instagram Reels Rehberi adlı bu yazımızda Instagram’ın Reels özelliği hakkında sizleri bilgilendireceğiz. Siz de yazımızı inceleyebilir ve bu özellik hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

 

Kapsamlı Instagram Reels Rehberi

 

Instagram Reels Nedir?

Instagram Reels, Instagram kullanıcılarının efekt ve sesler kullanarak kısa videolar paylaşmasını sağlayan Instagram özelliklerinden birisidir. Instagram Reels videoları 15 ile 30 saniye arasındaki videolardır.

 

Instagram profillerinde video ve gönderi paylaşımı yapan kişiler Reels özelliğini kullanmaya başladıklarında Reels bölümünü de görebilmektedir.

 

Reels özelliği Instagram’ın piyasaya sunduğu son özelliklerden birisi olduğu için Instagram Reels paylaşımlarını daha çok öne çıkarmaktadır. Bu da Instagram’da tanınmak isteyen kişilerin ya da daha fazla kişiye ulaşmak isteyen markaların birçok avantajdan yararlanmasını sağlamaktadır.

 

Instagram Reels Nedir

 

Instagram Reels’in Avantajları

 

Instagram Reels özelliğinin hem kişisel kullanımlarda hem de ticari kullanımlarda birçok avantajı olduğunu sizlere söylemiştik. Gelin şimdi hep beraber Instagram Reels’in Avantajları Nelermiş detaylı bir şekilde göz atalım.

 
  • Instagram Reels 15 – 30 saniye aralığında videolar paylaşabileceğiniz bir özellik olduğu için içeriklerinizi çeşitlendirmenizi sağlamaktadır.
  • Instagram Reels videoları keşfete daha fazla çıktığı için bu tür video paylaşımları yapan kişi ve işletmelerin daha fazla kişiye ulaşması mümkündür.
  • Ticari faaliyet gösteren işletmeler Instagram Reels sayesinde hem hedef kitlelerindeki kişilere ulaşabilmekte hem de hedef kitlelerini genişletebilmektedir.
  • Instagram Reels videolarında kullanılan sesler sayesinde daha fazla kişiye ulaşmanız mümkündür.
  • Instagram Reels çekimi yaparken profesyonel çekimler yaparak takipçi sayınızı arttırabilirsiniz.
  • Ticari faaliyet gösteren bir işletmeyseniz Instagram Reels ile ürün ve hizmetlerinizi daha kolay bir şekilde tanıtabilirsiniz.
  • Instagram Reels efektleri ile profesyonel videolar çekebilir ve hedef kitlenizde profesyonel bir imaj yaratabilirsiniz.
 

Sizler de bu tür avantajlardan yararlanmak ve daha fazla Instagram kullanıcısına ulaşmak istiyorsanız Instagram’ın yeni sayılabilecek özelliklerinden birisi olan Instagram Reels’i kullanmaya özen göstermelisiniz.

 

İlgili İçerik; Instagram Reels ile E-ticarette Fark Yaratmanın 5 Yolu

 

Instagram Reels Avantajları Nelerdir

 

Instagram Reels Nasıl Kullanılır?

 

Instagram Reels kullanmak isteyen kişilerin ilk olarak bir Instagram hesabı açması gerekmektedir. Ardından Reels çekmek isteyen kişiler basit adımları tamamlayarak Reels videoları çekebilmektedir. Instagram’da Reels çekmek için;

 
  • Instagram hesabınıza giriş yapın.
  • Instagram’ın sağ üst bölümünde yer alan ‘’+’’ simgesine tıklayın. Buraya tıkladığınızda Gönderi, Hikâye, Reels videosu, canlı bölümlerini göreceksiniz.
  • Reels videosuna tıklayın. Reels videosuna tıkladıktan sonra Instagram sizi Reels ekranına gönderecektir.
  • Buradan dilediğiniz gibi Reels videoları çekebilir ve takipçileriniz ile paylaşabilirsiniz.
 

Bunun yanı sıra Instagram’a giriş yaptıktan sonra ekranı sola doğru kaydırarak kameranın açılmasını sağlayabilirsiniz. Alt kısımda yer alan gönderi, hikâye, Reels ve canlı yayın bölümleri arasında kaydırma yaparak Reels bölümüne gelebilir ve Instagram Reelsi çekebilirsiniz.

 

Instagram Reels Nasıl Kullanılır

 

Instagram Reels’i Nasıl Paylaşılır?

 

Instagram’da yukarıdaki adımları takip ederek Reels videosu çektikten sonra reelsinizin efekt, hız, ses gibi ayarlarını yapabilirsiniz. Ardından

 
  • Ön izleme butonuna basın.
  • Önişleme butonuna bastıktan sonra Instagram sizleri reelsinizi izleyebileceğiniz sayfaya gönderecektir.
  • Buradan reelsinizi izledikten sonra ileri butonuna basın.
  • İleri butonuna bastıktan sonra Instagram Reels açıklaması, hashtagler, paylaşım seçenekleri, kişi etiketleme, konum ekleme gibi ayarların bulunduğu sayfadan düzenlemelerinizi yapın.
 

Tüm düzenlemeleri tamamladıktan sonra paylaş butonuna basarak Instagram Reels paylaşımı yapabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Instagram Etkileşiminizi Arttırmaya Yönelik İpuçları

 

Instagram Reels Nasıl Paylaşılır

 

Instagram Reels İzlenme Arttırma

 

Instagram’da Reels paylaşımı yapan kullanıcılar belirli stratejiler sayesinde Instagram Reels izlenmelerini arttırabilmektedir. Instagram Reels izlenme arttırmak isteyen kullanıcılar;

 
  • İlk olarak Instagram Reels boyutlarına uygun videolar çekmeye özen göstermelidir. Instagram Reels videosu paylaşım ölçüsü 1080 x 1920 pikseldir. Yani videolarınızı çekerken dikdörtgen boyutlarda video çekmeye özen göstermeniz gerekmektedir.
  • Instagram Reels çekimi yaparken profesyonel video çekimi yapmanız keşfete düşmenizi sağlayacaktır. Bu da Reels izlenme sayınızın artmasına yardımcı olacaktır.
  • Instagram Reels özelliğinin geliştirilmesiyle beraber ses ve efekt ekleme özelliği Tik Tok akımları gibi instagramda da akımların çıkmasına etkili olmuştur. Instagram Reels videolarının izlenme süresini arttırmak isteyen kişilerin bu akımlara katılması gerekmektedir.
  • Instagram Reels videolarına ekleyeceğiniz sesler de izlenme sürenizi olumlu etkileyeceği için ses içeren videolar paylaşmanız önemlidir.
  • Instagram reelsinizi paylaşırken istenilen açıklama bölümü de izlenmeyi arttırmaktadır. Bu nedenle açıklamanızı yazarken videonuz ile ilgili etkileşim arttırmaya yönelik metinlerden yararlanabilirsiniz.
  • Açıklamalarınızda reels hashtagleri kullanarak bir hashtagi takip eden kişilere kolayca ulaşabilişiniz.
 

Bunları göz önünde bulundurarak sizler de Instagram Reels videolarınızı hazırlayabilir ve paylaşımını yaparak izlenme ve beğeninizi arttırabilirsiniz.

 
Instagram Reels İzlenme Arttırma

 

Instagram Reels Müzik Ekleme

 

Instagram Reels videolarına müzik eklemek isteyen kişilerin ilk olarak videolarını hazırlaması gerekmektedir. Videolarını hazırlayan ya da ınstagrama Reels yükleyen kişiler düzenleme ekranı üzerinden Reels müzik ekleme işlemlerini yapabilmektedir.

 
  • Reelsinizi çektikten sonra ön izleme ekranına gelin.
  • Ön izleme ekranında yer alan nota işaretine tıklayın.
  • Bu bölümde kamera sesi ve ekle bölümlerini göreceksiniz.
  • Kamera sesini sıfır düzeyine indirin ve ekle butonuna basın.
  • Eklemek istediğiniz müziği arayın ve seçin.
  • Bu adımları tamamlayarak sizler de Instagram Reels videonuza müzik ekleyebilir ve paylaşımlarınızı daha etkili hale getirebilirsiniz.
 

İlgili İçerik; 2023 Sosyal Medya Trendleri

 

Instagram Reels Müzik Ekleme

 

Instagram Reels Profile Ekleme

 

Instagram Reels videosu paylaşımı yapan kişiler istedikleri takdirde bu videoları profillerinde de paylaşabilmektedir.

 

Instagram Reels profile ekleme işlemi yapmak isteyen kişilerin videolarını çekme ve düzenleme süreçlerinin ardından paylaşma ekranında Akışta da paylaş butonunu aktif hale getirmesi gerekmektedir. Bu işlemin arından Instagram Reels videonuz hem profil ızgarasında hem de profilinizde yer alan Reels bölümü üzerinden görüntülenebilecektir.

 

Instagram Reels Profile Nasıl Eklenir

 

Instagram Reels İzleme ve Beğeni Hilesi Kullanmak

 

Instagram’da Reels paylaşımı yapan kişilerin büyük bölümü izlenme sayılarını ve beğenilerini arttırmak için hilelere başvurmaktadır. Instagram hileleri beğeni ve izlenme sayınızı arttırsa da aslına bakıldığında sayfanıza zarar verecek programlardır.

 

Genellikle beğeni ve izlenme hileleri Instagram şifreniz ile giriş yapılan programlardır. Bu durum Instagram hesabınızın çalınmasına neden olabilmektedir. Beğeni ve izlenme hileleri genellikle hedef kitlenizin değişmesine neden olurken bununla beraber hızlı bir şekilde Reels Videolarınız izlendiği ve beğenildiği için bu durum Instagram’ın dikkatini çektiğinde hesabınızın banlanma ihtimali artacaktır. Bu da uzun süredir verdiğiniz emeklerin boşa çıkmasına neden olacaktır.

 

Bu nedenlerden dolayı Instagramda Reels paylaşımı yapıyorsanız üçüncü taraf uygulamaların sağladığı izlenme ve beğeni hilesi kullanmaktan kaçınmalısınız.

 

İlgili İçerik; Instagram'da Gerçek Takipçi Nasıl Kazanılır?

 

Instagram Reels İzelenme ve Beğeni Hilesi

 

Insta Story Modülü İle E-ticaret Sitenizi Geliştirin

 

E-ticaret ile internetten ürün satışı yapmak istiyorsanız sizler de Ticimax e-ticaret alt yapılarını tercih edebilir ve E-ticaret paketleri içerisinde yer alan Insta Story Modülünü kullanabilirsiniz. Insta Story modülü ile Instagram hesabınız ve e-ticaret sitenizi entegre edebilir ve Instagram hikayelerinizi e-ticaret sitenizin ana sayfasında gösterebilirsiniz. Böylece hem müşterilerinize güven verebilir hem de markanız hakkında bilgi almalarını sağlayabilirsiniz.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax