Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kurumsal E-posta Nedir? Nasıl Alınır?

Güncelleme Tarihi: 13.12.2023

İçindekiler;

Kurumsal e-posta, şirket, kurum veya kuruluşların iş süreçlerindeki iletişimi yürütmek ve yönetmek için kullandığı e-postalara verilen isimdir. Genellikle kurumsal e-postalar kişiadı@şirketadı.com şeklinde olur. Bu e-posta hesaplarında Gmail, Yahoo, Hotmail, Outlook gibi en çok kullanılan posta uzantıları bulunmaz.

 

Genellikle şirketler kurumsa e-posta hesaplarını profesyonel bir görüntü vermek, şirket içi iletişimi sağlamak, şirket dışı iletişimde profesyonelliği ön planda tutmak, müşteri iletişimini sağlamak, dosya paylaşımı yapmak için tercih eder.

 

Kurumsal e-mail hesabı alırken de markalar birçok unsuru göz önünde bulundurarak hareket eder. Çünkü aslına bakıldığında kurumsal e-posta hesapları dış imajı geliştirmek için de tercih edilir.

 

Kurumsal E-posta Nedir, Nasıl Alınır adlı bu yazımızda sizlere şirketiniz için oldukça önemli olan kurumsal e-postalar hakkında bilgi vereceğiz. Siz de yazımızı inceleyebilir ve böylece kurumsal e-postalar hakkında bilgi edinebilirsiniz.

 

İlginizi Çekebilir:E-posta Pazarlama Nedir

 

Kurumsal E-posta Nedir? Nasıl Alınır?

 

Kurumsal E-posta Nasıl Alınır?

 

Kurumsal e-posta almak için işletmelerin tercih edebileceği birçok yöntem bulunur. Özellikle e-posta hizmeti sağlayan işletmeler aracılığı ile kurumsal e-posta alınabileceği gibi kendi hosting firmanızın sağladığı hizmetler ile de kurumsal e-mail adresi alabilmeniz mümkündür.

 

Kurumsal e-posta hesabı almak isteyen kişi ve işletmeler en yaygın kullanılan e-posta servisleri olan Google Workspace ya da Outlook üzerinden şirket hesabı açarak e-mail adresi alabilmektedir. E-ticaret sektöründe faaliyet gösteren işletmeler ise e-ticaret sitelerini Ticimax ile kurarak ücretsiz kurumsal e-posta hesaplarını alabilmektedir.

 

Kurumsal E-posta Nasıl Alınır

 

Kurumsal E-posta Hesabı Nasıl Açılır?

 

Kurumsal e-posta hesabı açmak için yapmanız gereken birkaç çalışma bulunmaktadır. Kurumsal e-posta hesabı nasıl açılır diyen işletmelerin yapması gereken çalışmalar şunlardır:

 
  • Kurumsal e-posta açmak için ilk olarak bir marka adı belirleyin.
  • Marka adınızı belirledikten sonra domain adresini satın alın.
  • Kurumsal e-posta hesabınızı almak için e-posta sağlayıcı firmaları araştırın.
  • Kaç adet e-posta hesabına ihtiyacınız olduğunu belirleyin.
  • E-posta almak için ücretleri ödeyin.
 

E-ticaret sektöründe faaliyet gösterecek bir firmaysanız marka adınızı belirledikten sonra Ticimax ile iletişime geçebilirsiniz. E-ticaret sitesi projenizi Ticimax ile kurarak ücretsiz domain hediyenizi alabilir ve ardından paketiniz içerisinde yer alan ücretsiz kurumsal e-posta hesaplarını kurabilirsiniz. Ticimax ile e-ticarette adım atarken ücretsiz e-posta hesabı alarak da maliyetlerinizi en aza indirebilirsiniz.

 

Kurumsal E-Posta Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

 

Kurumsal e-posta seçerken dikkat edilmesi gereken birçok nokta bulunur. Aksi takdirde yanlış yapılan işlemlerden dolayı markanızın imajı kötü etkilenebilir. Kurumsal e-posta hesabı seçerken dikkat edilmesi gereken önemli noktalar şunlardır:

 
  • E-posta hesabı seçiminde ilk olarak markanızın adı ile domainin uyuştuğuna önem verin. Aksi takdirde markanız olumsuz bir imaj çizecektir.
  • Çalışanlar için kurumsal e-posta hesabı açarken e-posta hesapların ad ya da ad-soyad bulunduğuna önem verin. Bu verdiğiniz güveni artıracaktır.
  • E-posta hesaplarınızı oluştururken sayı kullanmamaya özen gösterin.
  • Birden fazla kişinin çalıştığı birim ya da departmanlar için grup e-postaları oluşturmaya önem verin. Böylece bir mailin birden fazla kişiye ulaşmasını sağlayabilirsiniz.
  • Özellikle e-posta sağlayıcısı seçerken güvenliği ön planda tutun. E-postaların şifreleme, virüs taraması ve spam filtresi olup olmadığı göz önünde bulundurun.
  • Şirket içi ve şirket dışı maillerde dosya gönderimi yapılabileceği için depolama kapasitesi yüksek olan bir e-posta sağlayıcısı seçin.
  • E-postalara mobilden erişilmesi gerektiği için bir mobil app’i olan ya da gmail, Outlook gibi platformlarda kullanılabilen sağlayıcılar ile çalışın.
  • E-posta imzalarınızı düzenlemenize olanak sağlayan servisleri tercih edin.
  • Farklı dillerde hizmet veren bir markaysanız e-posta sağlayıcısının çeviri özelliği olup olmadığını göz önünde bulundurun.
  • E-posta sağlayıcısının genişletme seçeneği olup olmadığına önem verin.
  • Bütçenize uyumlu olan e-posta sağlayıcılarını tercih edin.
 

Kurumsal e-posta seçerken dikkat etmeniz gereken başlıca noktalar bunlardır. Sizler de bunları önemseyebilir ve böylece doğru bir seçim yapabilirsiniz.



Kurumsal E-Posta Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

 

Kurumsal E-postaların Avantajları

 

Kurumsal e-posta hesabına sahip olmak hem kişiler hem de şirketler için oldukça önemlidir ve birçok avantaj sağlamaktadır. Kurumsal e-postaların sağladığı avantajlar şunlardır:

 
  • Kurumsal e-posta hesabı kullanarak profesyonel ve güvenilir bir imaj çizebilirsiniz.
  • Kurumsal e-mail hesapları sayesinde markanızın tanıtımını yapabilirsiniz. Çünkü kurumsal e-posta hesaplarında genellikle @işareti sonrasında marka adı kullanılmaktadır.
  • Kişisel ve çalışanlarınızın bilgilerini ve verilerini kaydedebilir ve şifreleyebilirsiniz.
  • Kurumsal e-posta hesapları üzerinden açılacak ortak paylaşımlı klasörler ile ekiplerinizin iş birliği içinde çalışmasını sağlayabilirsiniz.
  • Özel kurumsal e-posta hesapları sayesinde veri ihlallerine karşı önlem alabilirsiniz.
  • Açacağınız şirket e-posta hesapları ile müşterilerinize güven verebilirsiniz. Böylece daha hızlı bir şekilde markalaşabilirsiniz.
  • Kurumsal e-postalar ile dosyalarınızı koruyabilir ve dosyalar üzerinde yapılan çalışmaları inceleyerek veri sızmasını engelleyebilirsiniz.
 

Kurumsal e-postaların kişi ve işletmelere sağladığı avantajlar bunlardır. Özellikle bu noktada markaların güvenilir bir imaj çizmek, şirket içi iletişimi sağlamak ve veri sızmalarını engellemek için kurumsal e-posta hesabı kullanması gerekir.

 

İlginizi Çekebilir: E-posta Pazarlama Trendleri

 

Kurumsal ve Kişisel E-posta Hesapları Arasındaki Farklar

 

Kurumsal e-postalar yani başka bir deyişle iş e-postaları ve kişisel e-posta hesapları arasında birçok fark bulunur. Kurumsal ve kişisel e-posta hesapları arasındaki farklar şunlardır:

 
  • Kişisel e-posta hesaplarında genellikle Yahoo, Gmail, Hotmail, Outlook gibi uzantılar kullanılırken kurumsal e-posta hesaplarında alan adları kullanılır.
  • Kişisel e-posta hesapları profesyonel görünmenizi engellerken kurumsal e-posta hesapları profesyonel bir imaj çizmenize yardımcı olur.
  • Genellikle kişisel e-posta hesaplarında depolama alanları oldukça düşüktür fakat kurumsal e-postalarda ise depolama alanlarının fazla olduğunu söylemek mümkündür.
  • Kişisel e-posta hesapları taklit edebileceği için güven problemi yaratır fakat iş e-posta hesapları kişi ve işletmelere güven vermenizi sağlar.
  • Kişisel e-posta hesapları genellikle bireyler tarafından kontrol edilebilirken kurumsal e-posta hesapları ise şirketler tarafından kontrol edilebilmektedir.
  • Kişisel e-posta hesaplarında verileri saklamak, kontrol etmek ve yönetmek risklidir fakat kurumsal e-posta hesaplarında veriler kolayca saklanabilir, kontrol edilebilir ve yönetilebilir.
  • Kurumsal e-posta hesapları şirketlere göre özelleştirilebilir.
 

Kısacası kurumsal e-posta hesapları şirketlerin güvenilir gözükmesini sağlarken daha profesyonel bir şekilde hareket etmelerine de yardımcı olur.

 

İlginizi Çekebilir: En İyi E-posta Pazarlama Araçları

 

Kurumsal E-posta Kişisel E-posta Farkları

 

Kurumsal E-posta Fiyatları

 

İş için e-mail adresi satın almak işletmeler için belirli maliyetler doğurur. Yani kurumsal e-posta hesabı satın almanın ücretli olduğunu söylemek mümkündür. Genellikle kurumsal e-posta fiyatları e-posta alınacak servis sağlayıcısına göre farklılık gösterir. Bazı sağlayıcılarda 10 TL ile hesap alınırken bazı sağlayıcılarda ise 10 – 100 TL arasında fiyatlar değişiklik göstermektedir.

 

Kurumsal e-posta fiyatları genellikle şirketlerin istedikleri özelliklere göre de farklılaşabilmektedir. Örneğin yüksek bir saklama kapasitesi olan e-posta hesaplarında fiyatlar artış gösterebilirken düşük bir saklama kapasitesi olan e-posta hesaplarında ise fiyatlar düşük olabilmektedir.

 

Kurumsal E-posta Örnekleri

 

Kurumsal e-posta almak isteyen işletmeler genellikle örnekleri de göz önünde bulundurur. Kurumsal e-posta örnekleri şunlardır:

   

Ticimax tarafından kullanılan bu mailler şirketler için bir örnektir. Kurumsal e-posta hesaplarında genellikle @............com alanı şirket adına göre özelleştirilebilmektedir. Sizler de markanızın domainini seçtikten sonra @.......com olarak markanıza özel bir kurumsal e-posta hesabı alabilirsiniz. Böylece daha profesyonel bir imaj çizebilir, hedef kitleniz ve müşterilerinize güven verebilirsiniz.

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax