• Yazar Tolga Sefa Ağyıldız
  • Güncellenme Tarihi 10 Ocak 2024
  • Okuma Süresi 5 dakikada okunur

E-posta pazarlaması günümüzde işletmeler tarafından en çok kullanılan pazarlama yöntemleridir. Genellikle ticari faaliyet gösteren işletmeler e-posta pazarlaması ile ürün, hizmet ve kampanya tanıtımı yapmaktadır. E-posta pazarlamasının işletmeler tarafından en çok tercih edilen pazarlama yöntemleri arasında almasını sağlayan etken ise bu pazarlama türünde dönüşümlerin hızlı bir şekilde gerçekleşmesidir.

 

E-posta pazarlama istatistikleri incelendiğinde işletmelerin amaçlarına hızlı bir şekilde ulaştığı görülmektedir. Bu pazarlama yöntemi sayesinde firmalar hem sitelerine trafik çekebilmekte hem de satışlarını arttırabilmektedir. Fakat işletmelerin e-posta pazarlaması yaparken günümüz trendlerine uygun bir şekilde hareket etmesi gerekmektedir.

 

E-marketing yapmak isteyen kişiler için hazırladığımız E-posta Pazarlama Trendleri adlı bu yazımızda sizlere işletmeler tarafından en çok kullanılan e-posta pazarlama trendleri hakkında bilgi vereceğiz. Sizler de bu yazımızı inceleyerek e-posta pazarlama trendleri hakkında bilgi edinebilir ve bunları e-mail marketing çalışmalarınızda kullanarak dönüşümlerinizi arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-posta Pazarlama Nedir? E-posta Pazarlama Nasıl Yapılır?

 

E-posta Pazarlama Trendleri (2023)

 

E-Mail Marketing’in Faydaları Nelerdir?

 

E-posta Pazarlama Trendleri ile sizlere bilgi vermeye başlamadan önce ilk olarak e-mail marketing çalışmalarının işletmelere ne tür faydaları olduğu hakkında bilgilendirme yapacağız. Böylece sizler de e-mail marketing çalışmalarını daha doğru bir şekilde anlayabilir ve pazarlama çalışmalarınızda kullanma kararı alabilirsiniz.

 
  • E-mail marketing işletmelerin doğru hedef kitlelere ulaşmasını sağlamaktadır.
  • E-posta pazarlaması sayesinde işletmeler reklam maliyetlerini düşürebilmektedir.
  • E-posta pazarlaması işletmelerin sadık kitleleri oluşturmasına yardımcıdır.
  • E-mail marketing çalışmaları yapan işletmeler marka bilinirliğini sağlayabilmektedir.
  • E-posta pazarlaması sayesinde firmalar kişiselleştirilmiş mailler atarak müşterileri ile aralarındaki bağı kuvvetlendirebilmektedir.
  • E-mail marketing pazarlaması dijital ortamlarda gerçekleşen çalışmalar olduğu için işletmeler e-mail marketing sayesinde doğanın korunmasına yardımcı olmaktadırlar.
 

Sizler de bu tür avantajlı durumlardan yararlanmak istiyorsanız firmanızın reklam, tanıtım ve duyuru çalışmalarında e-posta pazarlamasından yararlanabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-ticarette Satışlarınızı Arttıracak 6 Pazarlama Yöntemi (2024 Yeni)

 

E-posta Pazarlama Faydaları Nelerdir

 

E-posta Pazarlaması En Trend Pazarlama Çalışmaları İçerisinde Yer Alıyor

 

E-posta pazarlamasına olan ilgi her geçen gün artış gösteriyor. Günümüzde milyonlarca işletme ürün, hizmet, kampanya tanıtımı, şirketlerine ait duyurular ve içerik pazarlaması gibi tanıtım çalışmalarını e-posta pazarlaması ile yapmayı tercih ediyor.

 

Şirketlerin e-posta pazarlamasına yönelmesindeki başlıca etkenler olarak;

 
  • Sosyal medya algoritmalarının sürekli değişmesi ve bu nedenle işletmelerin yaptığı pazarlama çalışmalarından verim alammaası.
  • E-posta pazarlaması yapan işletmelerin pazarlama yapacakları kişi ve hedef kitlelere daha kolay bir şekilde ulaşabilmesi.
  • E-posta pazarlamada gizlilik sorunlarının bulunmaması.
  • E-posta pazarlamada kişiye özel pazarlama çalışmaları yapılabilmesi.
 

Gibi tüm etkenler ticari faaliyet gösteren işletmelerin e-posta pazarlamaya olan ilgisinin artmasını sağlıyor.

 

E-posta pazarlamaya kişilerin ilgisi şirketlere oranla daha hızlı artış gösteriyor. Günümüzde milyonlarca kişi bir marka hakkında bilgi almak, indirim, kampanya vb konular hakkında bir şeyler öğrenmek için e-posta bülten aboneliğine kaydoluyor.

 

E-posta pazarlama istatistikleri göz önünde bulundurulduğunda bir markanın bültenine olan kayıtların bu yıl %40 arttığını görülüyor. Yani kısacası bu istatistikler e-posta pazarlama yönteminin günümüzün en trend pazarlama yöntemleri arasında yer aldığını gösteriyor. Bu nedenle sizlerde e-posta pazarlamaya olan ilgi artış gösterirken şirketiniz için bu pazarlama yöntemini kullanmaya önem vermelisiniz.

 

İlgili İçerik; E-posta Dönüşümlerinizi Arttıracak Görsel Tavsiyeleri

 

E-posta En Trend Pazarlama Yöntemi

 

E-posta Pazarlama Araçlarına Olan İlgi Artıyor

 

E-mail marketing çalışmaları yapacak olan işletmeler artık daha çok e-posta pazarlama araçlarını kullanmaya özen gösteriyor. Çünkü e-posta pazarlama araçları işletmelere birçok konuda yardımcı oluyor.

 
  • E-posta pazarlama araçları sayesinde markalar kendi kurumsal kimliklerini daha kolay bir şekilde yansıtabiliyor.
  • Araçlar içerisinde yer alan e-mail şablonları üzerinde yapılan küçük düzenlemeler sayesinde işletmeler e-posta hazırlarken zaman kazanıyor.
  • E-mail marketing araçları içerisinde bulunan kişiler özelliği sayesinde markalar hedef kitlelerinde yer alan ya da daha önce siteleri üzerinden alışveriş yapan kişileri kayıtlı halde bulundurabiliyor.
  • E-posta pazarlaması yapılan kişiler e-posta araçları sayesinde kolay bir şekilde analiz edilebiliyor. Böylece işletmeler hedef kitlelerinde yer alan doğru kişilere hızlı bir şekilde ulaşarak pazarlama çalışmalarını sürdürebiliyor.
  • E-posta pazarlama araçları sayesinde işletmeler e-mail marketing çalışmalarının istatistiklerine kolay bir şekilde ulaşabiliyor.
 

E-posta pazarlama araçlarının işletmelere sağladığı bu avantajların yanı sıra birçok avantaj da bulunduğu için bu araçlara olan ilgi her geçen gün artış gösteriyor. Genellikle işletmeler e-mail marketing çalışmaları yaparken;

 
  • MailChimp
  • ConvertKit
  • Constant coNTACT
  • Aweber
  • Infusionsoft
 

Gibi en çok kullanılan e-posta pazarlama araçlarını tercih ediyor. Sizler de firmanız için e-mail marketing çalışmaları yapacaksanız e-posta pazarlama araçları kullanabilir ve yaptığınız pazarlama çalışmalarından verim alabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Ücretsiz E-Posta Pazarlama Araçları

 

Renklere Verilen Önem Artıyor

 

E-ticarette renklerin önemli olduğu herkes tarafından biliniyor. Genellikle işletmeler belirli renkleri kullanarak tüketicilerde belirli duyguların oluşmasını sağlıyor.

Özellikle;

 
  • Yeşil; Daha çok organik ürünler satan firmalar tarafından kullanılıyor ve bu renk tüketicilerde doğal hissi yaratıyor.
  • Kırmızı; İşletmeler tarafından daha çok aciliyet hissi uyandırmak için kullanılıyor ve genellikle e-ticaret firmaları kampanya banner ve sliderlarında bu rengi tercih ediyor.
  • Mavi; Genellikle bir ürün hakkında güven uyandırmak isteyen kişi ve işletmeler tarafından kullanılıyor.
  • Turuncu; Satışlarını arttırmak isteyen işletmeler tarafından kullanılıyor.
 

Aslına bakıldığında e-ticarette renklerin önemli olduğu her alanda karşımıza çıkıyor. Genellikle e-posta pazarlaması yapacak şirketler de mail şablonlarında ve ürün fotoğraflarında renklerden yararlanarak kullanıcılarda belirli duyguların oluşmasını sağlıyor.

 

E-posta pazarlaması yapan şirketler günümüzde direk net renkler kullanmasa da soft renkler kullanarak tüketicileri etkilemeye çalışıyor. E-posta pazarlamada renklerin kullanılması tüketicilerin satın alım davranışlarında farklılıkların yaşanmasına neden oluyor. Genellikle bir ürünü veya hizmeti satan alan tüketicilerin %93’ü renklerin bu konuda birincil neden olduğunu düşünüyor.

 

Sizler de e-posta pazarlama trendleri arasında yer alan parlak ve soft renk kullanımına önem verebilir ve e-ticaret firmanızın satışlarını arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-posta Pazarlama Dönüşüm Oranlarınızı Nasıl Arttırabilirsiniz?

 

E-posta Pazarlama Renklere Önem Verin

 

Kişiselleştirilmiş E-posta Pazarlaması

 

Günümüzün en yaygın e-posta pazarlama trendlerinden birisi kişiselleştirilmiş e-maillerdir. Genellikle e-posta pazarlama verileri incelendiğinde kişiselleştirilmiş e-postalara olan ilginin normal e-maillere göre daha fazla olduğu görülmektedir.

 

Kişiselleştirilmiş e-mailler tüketicilerin ilgili e-mail açma oranını %25 daha fazla arttırmaktadır. Bununla beraber kişiselleştirilmiş e-maillerde işlem yapma oranı 6 kat daha fazla artış göstermektedir.

 

Aslına bakıldığında kişiselleştirilmiş e-maillere olan ilginin artmasındaki en etkili nedenlerden birisi tüketicilerin artık kendilerini özel hissetmek istemesidir. E-ticaret firmaları tüketicilerin bu ihtiyaçlarını karşılamak için ise kesinlikle kişiselleştirilmiş e-mail marketing çalışmaları yapmaktadır. Genellikle markalar;

 
  • E-mail Başlığı
  • E-mail İçeriği
  • Fotoğraf Kullanımı
  • Tüketiciye Özel Bilgiler
 

Gibi birçok konu hakkında çalışmalar yaparak e-mail marketing çalışmalarını kişiselleştirebilmektedir. Sizler de işletmenizin satışlarını ve e-posta dönüşüm oranlarını arttırmak istiyorsanız kişiselleştirilmiş mailler kullanabilir ve böylece müşterilerinizin özel hissetmesini sağlayabilirsiniz. Böylece hem bunları arttırırken hem de sadık müşteriler oluşturabilirsiniz.


İlgili İçerik; Dönüşüm Arttıran E-posta Başlıkları Nasıl Yazılır?

 

Blog İçerikleri

 

E-ticaret sektöründe faaliyet gösteren işletmeler incelendiğinde günümüzde birçok işletmenin hedef kitlesinde yer alan kişilere ulaşmak için blog içerikleri ürettiği görülmektedir.

 

Blog içerikleri üreten e-ticaret firmaları e-posta pazarlaması yolu ile e-ticaret sitelerine kayıt olan kişilere ilgili içerikler hakkında bilgi vermektedir ve böylece işletmeler hedef kitlelerinde yer alan kişilere daha kolay ulaşabilmektedir.

 

Sizler de e-mail marketing çalışmaları yaparak e-ticaret sitenizin dönüşüm oranlarını arttırmak istiyorsanız blog içerikleri üretebilir ve bunu e-mail yoluyla hedef kitlenizde yer alan kişilere ulaştırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; İçerik Pazarlaması Sözlüğü


İlgili İçerik; Blog Açmak İsteyenlerin Bilmesi Gereken Her Şey



E-posta Pazarlama Blog İçerikleri

 

Ticimax ile E-posta Pazarlaması Çok Kolay

 

E-ticaret sektöründe faaliyet gösteren kişi ve işletmeler tarafından en çok tercih edilen e-ticaret alt yapısı olan Ticimax e-ticaret alt yapıları içerisinde bulunan toplu e-mail gönderme özelliği sayesinde sizlerde e-posta pazarlama çalışmalarınızı hızlı bir şekilde yapabilirsiniz.

 

 

 

Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

E-Ticaret için en doğru altyapı
Hemen Şimdi

E-ticaret Sitenizi Kolayca Açın

21.000+ İşletmenin tercih ettiği e-ticaret altyapısıyla internetten satış yapmaya başlayın!

15 Gün Ücretsiz Deneyin!
<