Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Dönüşüm Arttıran E-posta Başlıkları Nasıl Yazılır?

Güncelleme Tarihi: 01.03.2024

İçindekiler;

E-posta pazarlama; firmaların müşterileriyle dijital ortamda düşük maliyetle iletişim kurarak müşteri sadakatini sağlamaları için oldukça etkili bir yöntemdir. Bu etkili yöntemi başarıyla uygulamanın ilk adımı elbette hedef kitlenize gönderdiğiniz e-postaların açılma oranlarını artırmaktır. E-posta pazarlama içeriklerini, mevcut ya da potansiyel müşterilerinizin okuyup okumayacağını belirleyen en önemli kısımlardan biri de konu satırınız, e-postalarınızın başlığıdır.

 

E-posta alıcısının ilk izlenimini oluşturan e-posta konusunu özenle seçmek, kampanya başarısı için çok önemlidir. Dönüşüm Arttıran E-posta Başlıkları Nasıl Yazılır? konusunu ele alacağımız bu içeriğimizde, daha verimli bir iletişim kurmanızı sağlamak için yapmanız gerekenlere değineceğiz. E posta pazarlama için kişiselleştirme ipuçları bulabileceğiniz yazımızda; kişiselleştirme, konu başlıkları ve segmentasyon nedir konularını da ele alacağız.

 

Konunun detaylarına geçmeden önce, e-posta pazarlama nedir, kısaca değinelim.

 

İlgili İçerik; E-ticaret Siteleri İçin Sosyal Medya Pazarlama İpuçları

 

Dönüşüm Arttıran E-posta Başlıkları Nasıl Yazılır?

 

E-Posta Pazarlama Nedir?

 

Bir işletmenin ürün ve hizmetlerini tanıtmanın yanı sıra müşteri sadakatini teşvik etmek için de kullanılan yöntemlerden biri de e-mail pazarlama ( e-mail marketing) dir. E-posta pazarlama, e-posta listenizdeki müşterileri yeni ürünlerden, indirimlerden ve diğer hizmetlerden haberdar edebilen bir pazarlama biçimidir.

 

E-posta pazarlama, işletmenizin ürünlerini veya hizmetlerini tanıtmak için e-posta kullanan, doğrudan pazarlamanın yanı sıra dijital pazarlamanın bir biçimi olan güçlü bir pazarlama kanalıdır. Pazarlama otomasyonu çabalarınıza entegre ederek müşterilerinizin en son ürünlerinizden ya sa tekliflerinizden haberdar olmasına yardımcı olabilir.

 

Ayrıca, olası satış yaratma, marka bilinirliği, ilişkiler kurma veya farklı pazarlama e-postaları aracılığıyla müşterileri satın alma işlemleri arasında meşgul etme ile pazarlama stratejisinde çok önemli bir rol oynayabilir.

 

E-posta pazarlama, kitlenizi markanızın değeri konusunda eğitmek veya satın alma işlemleri arasında etkileşimde bulunmalarını sağlamak için daha dolaylı bir yol izleyen dijital reklamcılık türüdür.Markanızı büyütmek ya da ürünlerinizi satmak istediğinizde, e-posta pazarlama, pazarlama kampanyaları için en popüler ve etkili araçlardan biridir.

 

İlgili İçerik; E-ticarette E-mail Pazarlama İle Satış Arttırma Teknikleri

 

İlgili İçerik; E-posta Pazarlama Hakkında Bilmeniz Gerekeler

 

İlgili İçerik; En Etkili 5 Yeniden Pazarlama Yöntemi (2021 Yeni)

 

E-posta Pazarlama Nedir

 

Segmentasyon Nedir?

 

Pazarlama alanında kullanılan en önemli tekniklerden biri olan segmentasyon, genel yapısı ile ilgili pazar ve hedef kitleyi markalara ve şirketlere bölerek seçtikleri küçük pazar ve hedef kitle için stratejik planlar oluşturmayı amaçlayan bir yönteme segmentasyon denir.

 

Segmentasyon, e-posta pazarlamasında oldukça etkilidir ve verimli sonuçlar doğurabilir. Bölümlere ayrılmış başlıklar her zaman daha fazla dikkat çekecektir. Örneğin İzmir’de yaşayanlara özel bir kampanya düzenliyorsanız, İzmir’i hedefleyip başlıkta İzmir’den bahsederek çok daha olumlu sonuçlar alabilirsiniz.

 

E-posta Pazarlama Segmentasyon Nedir

 

Daha İyi E-Posta Konu Başlığı Yazmak İçin İpuçları

 

Toplu e-posta gönderiminde en önemli noktalardan biri; konu başlığını mantıklı bir şekilde doldurmaktır. Çünkü konu başlığı ile mail listenizdeki kişiler için ilk izlenim yaratılır ve bu ilk izlenim mailinizin açılıp açılmayacağı açısından büyük önem taşır.

 

Dönüşüm arttıran e-posta başlıklarının yazılması gerektiğine dair ihtiyacınız olan ipuçlarını sizler için derledik.

 

E-posta Pazarlama Daha İyi Konu Başlığı Yazmak İçin İpuçları

 

Açık, Kısa ve Anlamlı Konu Başlıkları Tercih Edin

 

E-postalarınız için konu başlıkları oluştururken çok uzun cümleler yazmaktan kaçınmalısınız. Çünkü çok uzun bir e-posta konusu yazmak, potansiyel müşterilerinizin zihninde iletmek istediğiniz konuyu tam olarak belirleyemediğiniz izlenimini yaratır.

 

Ayrıca günlük hayatında birçok farklı markadan e-posta alan alıcının dikkatini çekmek için kısa ve etkili cümlelerle bir konu oluşturmanız ve vermek istediğiniz mesajı net bir şekilde iletmeniz çok işlevsel olacaktır.

 

Kısa ve kolay anlaşılır e-posta konu başlıkları, kampanyaların dikkat çekmesini sağlar. Konu başlığını maksimum 45 karakter ile tanımlayarak vermek istediğiniz mesajı hedef kitlenize daha verimli bir şekilde sunabilirsiniz.

 
 

Konu Başlıkları ve İçeriklerde Kişiselleştirmeye Özen Gösterin

 

Kişiselleştirme, müşterilerinizin gerçek insanlar olduğunu ve onlarla tek tek ilgilendiğinizi gösteren önemli bir konudur. Bu sayede, müşterileriniz hem kendini önemli hissedecek hem de sizi daha samimi bulacaktır.

 

Müşterilerinize adlarıyla hitap etmekten çekinmeyin. E-posta gönderdiğiniz kişinin adını başlıkta geçirmeye çalışın. Adı ile direkt hitap ettiğiniz müşteri, sizden gelen mesajların sadece birer e-posta pazarlama içeriği olmadığını ve birebir onunla iletişim kurduğunuzu düşünür.

 

Duygusal dokunuşlar her zaman e-posta pazarlamasında işinize yarayacaktır. Mesela, doğum günü kutlama mesajınızda “Ayşegül, doğum günün kutlu olsun, sana küçük bir hediyemiz var” yazabilirsiniz. Bu kişiselleştirme çoğunlukla işe yarayacaktır.

 

E-posta Pazarlama Kişiselleştirme

 

Dikkat Çekici Başlıklar Tercih Edin

 

Alıcılarınız, dikkat çeken ve merak uyandıran bir e-posta başlığına direnme ve açma eğilimindedir. Gönderdiğiniz e-postaların konu satırında, alıcılarınızın içeriği okumadıklarında bir şeyleri kaçıracakları veya öğrenemeyecekleri algısı oluşturmanız, e-postalarınızın açılma oranlarını büyük ölçüde artıracaktır. Örneğin; "E-posta Pazarlama Hakkında Merak Ettiğiniz Her Şey" ya da "Sürpriz İndirimler" gibi merak ve aciliyet duygusu yaratacak başlıklar kullanarak müşterilerinizin dikkatini çekebilirsiniz.

 
 

Başlıkta E-posta İçeriği Hakkında Bilgi Verin

 

Göndereceğiniz e-posta pazarlama içeriğinde bahsettiğinizi özetleyen bir başlık her zaman daha olumlu sonuç verecektir. İnsanlar, genel olarak başlıkta yalnızca günün indirimli ürünü ya da süper fırsatlar gibi belirsiz ifadelerden ziyade, x model cep telefonlarında kaçırılmaz fırsatlar gibi bir konu başlığı ile daha fazla ilgileneceklerdir.

 

E-posta Pazarlama E-posta Başlık İçeriği

 

Müşterilerinize Kendilerini Özel Hissettirin

 

Çağımızın hızlı akışının ve kalabalığının içinde kendini özel hissetmeye herkesin ihtiyacı vardır. Müşterileriniz de kendilerine özel hissetmek, yalnızca onlara özgü kampanyalara sahip olmak ister. Bu nedenle e-posta konu başlığı seçilirken "sadece size özel, sizin için hazırlanmış davetiye, sizin gibi özel müşterilerimiz için harika bir sürpriz, size özel indirim" gibi kelimelere yer verilmesi faydalı olacaktır.

 

 

Müşterilerinize Dürüst Davranın

 

Halihazırda sizi tercih eden müşterilerinize ya da potansiyel müşterilerinize e posta gönderirken dürüst olmaya özen gösterin. Çünkü, e-posta başlığında dikkat çekmeleri için kandırmak veya tıklama oranlarını artırmak markanın itibarına yarardan çok zarar getirir.

 

E-posta pazarlama içeriğinde sunacağınız bilgilerle mutlaka çelişmeyecek, alıcınızı aldatılmış hissettirmeyecek ve güvenilirliğine zarar vermeyecek konu başlıkları kullanmayı tercih edin. İnsanları yalnızca bir kez kandırabileceğinizi ve uzun vadede hem müşteri hem de güvenilirliğinizi kaybedeceğinizi unutmayın.

 

E-posta Pazarlama Müşteri Dürüstlük

 

Belirli Bir Konuda Faydaya Odaklanın

 

E- postalarınız için konu başlıkları belirlerken fayda odaklı olmaya özen gösterin. E-posta içeriğine uygun olarak, içerikte bahsettiğiniz ürünün sağladığı faydaya odaklanın. Haber verdiğiniz kampanyanın ya da tanıtımını yaptığınız ürünün müşterilerinize nasıl ve ne kadar fayda sağlayacağından bahsedin.

 

Örneğin, “hayatınızı kolaylaştıracak 5 ürün, verimliliği arttıran bilgiler, maliyet tasarrufu için ipuçları gibi konu başlıkları ile, hedef kitlenize kazanımlarından bahsedin.

 

 

Konunun Aciliyetinden Bahsedin ve Öneminin Altını Çizin

 

E-posta pazarlama yaparken, içeriğinizi dikkat çekici hale getirmek için zaman sınırlamasından özellikle bahsedin. İlettiğiniz konuş başlıkları, bu aciliyeti ya da zaman kısıtlılığını anlattığında, dönüş alma oranınız artacaktır.

 

Yalnızca bugüne özel, bir hafta için geçerli, haziran ayına özel gibi konu başlıkları tercih ederek müşterilerinizi harekete geçirin. Bu tip başlıklar satın alma davranışını tetkleyerek müşterilerinizi harekete geçirebilir.

 

E-posta Pazarlama Konu Aciliyeti ve Önemi

 

Kendinizi Test Etmeyi Unutmayın

 

Bahsettiğimiz yöntemlerden bir ya da bi kaçını aynı anda kullanarak, müşterinizi etkileyebilirsiniz. Ancak hangi yöntemi kullanırsanız kullanın, işe yarayıp yaramadığını ölçmeden başarıyı yakalayamazsınız. Bu konuda A-B testi uygulayabilirsiniz. Unutmayın, dijital reklamcılık her türlü veriyi ölçmenize imkan sağlar. Bu imkanları kullanarak markanızı daha iyi yere taşıyın.

 

 

 

Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax