Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Organik Trafik Nedir? Nasıl Artırılır?

Güncelleme Tarihi: 02.01.2024

İçindekiler;

Organik trafik, bir internet ya da e-ticaret sitesine doğal yöntemler ile gelen ziyaretçi sayısına verilen isimdir. Ziyaretçiler genellikle arama motorları ya da sosyal medya platformları üzerinden siteleri ziyaret eder. Organik trafikte kullanıcı kazanmak için markaların herhangi bir reklam veya kampanya gibi bütçe harcaması gereken çalışmalar yapmaz çünkü bu trafik türünde ziyaretçiler doğal bir şekilde siteyi ziyaret eder.

 

Genellikle organik trafiklerini artırmak isteyen markalar ürün, hizmet ve kategori sayfalarına yönelik seo çalışmaları yapar. Yapılan bu çalışmalar internet sitesinin arama motorlarında üst sıralara çıkmasını sağlayarak ziyaretçi sayısının artmasına yardımcı olur. Organik trafik artışı yapmak için markaların içerikten bloğa, teknik seo çalışmalarından kullanıcı deneyimine kadar olan birçok konuya önem vermesi gerekir.

 

Organik Trafik Nedir, Nasıl Artırılır adlı bu yazımızda sizlere sitenize doğal yollarla trafik çekmenizi sağlayan organik trafik hakkında bilgi vereceğiz ve organik trafiğinizi nasıl artıracağınızdan bahsedeceğiz.

 

İlginizi Çekebilir:Seo Nedir



Organik Trafik Nedir? Nasıl Artırılır?

Organik Trafik Nedir?

 

Organik trafik, bir internet sitesi ya da e-ticaret sitesine ücretsiz kaynaklar üzerinden gelen trafiğe verilen isimdir. Çoğu zaman organik trafik arama motorları üzerinden gelse de sosyal medya platformları da bir siteye organik trafik sağlar.

 

Organik trafik elde etmek için markaların herhangi bir reklam, kampanya çalışması yapması ve bütçe harcaması gerekmez.

 

Organik Trafik Avantajları

 

Bir internet veya e-ticaret sitesine organik yollar ile ziyaretçi çekmek markaların birçok avantajdan yaralanmasına yardımcı olur. Organik Trafik Avantajları şunlardır:

 

  • sitesine organik trafik çekebilmek için herhangi bir kampanya ya da reklam çalışması yapmanıza gerek yoktur.
  • Organik trafik yaratmak markalar için uzun vadeli bir yatırım stratejisidir ve pazarlama bütçesinde tasarruf sağlar.
  • Organik yöntemler ile internet sitenizi ziyaret eden kişiler kaliteli trafik sağlayabilir.
  • Kişiler sitenizde yer alan ürün ve hizmetlere ilgi gösterebilir ve bu durum markanızın dönüşüm oranlarını artırır.
  • Doğal yollarla trafik elde etmek için SEO çalışmaları yapan markalar Google’daki görünürlüklerini artırır.
  • İşletmeler yaptıkları optimizasyon çalışmaları sayesinde marka bilinirliklerini artırır ve kullanıcılara güven verir.
  • Genellikle organik sıralamaları artırmak için kullanıcı deneyimi ve teknik SEO çalışmaları da yapıldığı için sitenizi ziyaret eden kişiler iyi bir deneyim ile karşılaşır.
  • Organik trafik stratejilerine yönelik çalışmalar yapan işletmeler rakiplerine karşı rekabet üstünlüğü elde eder ve mevcut pazardaki konumlarını iyileştirir.
  • Genellikle yapılacak blog çalışmaları sayesinde işletmeler hedef kitlelerini farklı alanlardan besleyebilir ve müşteri sadakatini artırabilir.
  • Search Console, Google Analytics 4 ve diğer SEO araçları sayesinde işletmeler çalışmalarını analiz edebilir ve belirli raporlara ulaşabilir.

 

Doğal yollar ile trafik elde etmek isteyen markaların bu avantajlardan yararlanabilmesi için düzenli bir şekilde çalışması gerekir.

 

İlginizi Çekebilir:SEO Uyumlu İçerik Nasıl Üretilir

 

Organik Trafik Avantajları

Organik Arama Sonucu Nedir?

 

Organik arama sonucu, bir arama motorunun ücretli arama sonuçlarının altında gösterilen sonuçlara verilen isimdir. Organik arama sonuçları genellikler ilgili arama motorlarının botları tarafından belirlenir.

 

Sitenin teknik yapısından kullanılan kodlara, içerik stratejisinden backlinklere kadar olan her unsur organik arama sonuçlarını etkiler. Bir internet sitesinin organik arama sonuçlarındaki görünürlüğünü artırmak için tüm seo stratejilerinin iyi bir şekilde kurgulanması ve çalışmaların düzenli yapılması gerekir.

 

Organik Trafik Nasıl Artırılır?

 

İnternet ya da e-ticaret sitelerinin organik trafiğini artırmak istediğinizde birçok çalışma yapmanız gerekir. Bu çalışmaları yaparken de düzenli ve programlı çalışmalar yapmaya özen göstermeniz gerekmektedir.

 

  • Anahtar Kelime Araştırması
  • İçerik Üretimi
  • Title ve Meta Description Optimizasyonu
  • Teknik SEO Çalışmaları
  • On-Page SEO Çalışmaları
  • Off-Page SEO Çalışmaları

 

Organik trafiğini artırmak isteyen markaların yapması gereken çalışmalardır. Özellikle bu süreçte her markanın yöntem olarak White hat seo çalışmaları ile ilerlemesi gerekir. Aksi takdirde benimseyeceğiniz black hat SEO çalışmaları uzun vadede internet sitenize ve yaptığınız optimizasyon çalışmalarına zarar vererek alacağınız verimi düşürür.

 

Anahtar Kelime Araştırması Yapın

 

Bir e-ticaret ya da internet sitesinin organik trafiğini artırmak için ilk olarak yapılması gereken çalışmalardan birisi anahtar kelime araştırmasıdır. Çünkü organik trafiğini artırmak isteyen markaların arama sonuçlarında yükselmesi için anahtar kelime odaklı çalışmalar yapması gerekir.

 

Arama motoru optimizasyonun en önemli adımı anahtar kelime odaklı içeriklerdir. Bu nedenle anahtar kelime araştırması yapmak oldukça önemlidir. Bu süreçte organik trafik artırmak için anahtar kelime araştırması yaparken Ahrefs, Semrush, Keywordtool gibi anahtar kelime analiz araçları tercih edilebilmektedir.

 

Anahtar kelime araştırması esnasında markaların yalnızca kısa kuyruklu anahtar kelimelere değil uzun kuyruklu anahtar kelimelere de odaklanması gerekir.

 

İlginizi Çekebilir: Black Hat SEO Nedir

 

Anahtar Kelime Araştırması Yapın

İçerik Üretimi Yapın

 

Organik trafik nasıl artırılır sorusuna yanıt arayan kişi ve işletmelerin anahtar kelime araştırmasından sonra ilgili anahtar kelimeleri ve benzer anahtar kelimeleri kullanarak içerik üretimi de yapması gerekiyor. Bu süreçte üretilecek olan içerikler web sitesi içeriği olabileceği gibi, ürün içeri, hizmet içeriği, marka içeriği, kategori içeriği ya da blog içeriği de olabilir.

 

İçerik üretimi yaparken da markaların ön planda tutması gereken unsur arama motoru optimizasyonudur. Çünkü arama motoru optimizasyonu kurallarına göre yürütülecek içerik stratejisi sayesinde yapılacak olan çalışmalar arama sonuçlarında daha iyi bir şekilde ön plana çıkacak ve bu da organik trafik arttırmada etkin rol oynayacaktır.

 

Meta Title ve Description Optimizasyonu Yapın

 

Meta title ve description optimizasyonu arama motorlarının bir sayfayı ya da siteyi daha iyi anlamasına yardımcı olabilmekte ve bu da organik trafik arttırmayı sağlayabilmektedir. Bu nedenle kullanıcı aramalarına göre markaların meta title ve description optimizasyonu da yapması gerekir.

 

Meta title optimizasyonu yaparken 60 karakter ve meta description optimizasyonu yaparken de 160 karakter sınırının göz ardı edilmemesi oldukça önemlidir.

 

Teknik SEO Çalışmalarına Önem Verin

 

Organik trafik nasıl artırılır diyorsanız teknik seoyu da göz ardı etmemelisiniz. Bir internet sitesinde yer alan içerikler ne kadar profesyonel olsa da site hızının kötü olması ve mobil uyumluluk bulunmaması site performansını olumsuz etkileyebilir. Bu da sitenin arama sonuçlarında elde ettiği sıralamaları etkiler.

 

Bu nedenle bir internet sitesinin arama sonuçlarında üst sıralarda yer alması ve organik trafiğinin artması için teknik SEO çalışmaları da yapılması gerekmektedir.

 

Teknik SEO Çalışmalarına Önem Verin

On Page ve Off Page SEO Çalışması Yapın

 

Organik trafik artırmak için on page ve off page çalışmalara da önem vermeniz gerekir. On page SEO çalışmaları kişi ve işletmelerin kendi internet siteleri üzerinde yaptıkları optimizasyona verilen isimdir. İçerikten görsel optimizasyonuna, meta title ve descriptiondan iç linkleme çalışmalarına kadar her süreç on page SEO çalışmaları içerisinde yer alır.

 

Off page SEO çalışmaları da markaların diğer sitelerden backlink aldığı ve sitelerinin otorite puanını yükselttiği çalışmalara verilen isimdir. Her iki çalışmanın da profesyonel bir şekilde yürütülmesi organik trafik artırma konusunda sizlere yardımcı olacaktır.

 

İlginizi Çekebilir: E-ticaret SEO

 

Ticimax ile Organik Trafiğinizi Artırın

 

Siz de e-ticaret sitenizi kurarak gelişmiş SEO modülünü kullanabilirsiniz. Sitenizin organik trafiğini artıracak tüm çalışmaları Ticimax ile profesyonelce yapabilir ve böylece arama motoru sıralamalarınızı artırarak daha fazla organik trafik elde edebilirsiniz.

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax