Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

SEO Uyumlu İçerik Nasıl Üretilir?

Güncelleme Tarihi: 03.08.2023

İçindekiler;

SEO uyumlu içerik, markaların belirli anahtar kelimeler kullanarak okuyuculara fayda sunduğu ve bilgi verdiği içeriklere verilen isimdir. SEO uyumlu içerik üreten işletmelerin ana amacı ilgili anahtar kelimelerde Google ve Yandex gibi arama motorlarında ilk sıralara çıkmak ve sitelerine organik trafik çekmektedir.

 

SEO uyumlu içerikler üretmek için kişi ve işletmelerin önem vermesi gereken belirli noktalar bulunur. İçerikte kullanılacak anahtar kelimeler, link yapısı, içerik akışı, anahtar kelime yoğunluğu gibi birçok unsur seo uyumlu içerik üretiminde dikkat edilmesi gereken noktalar arasında yer almaktadır.

 

SEO Uyumlu İçerik Nasıl Üretilir adlı bu yazımızda içerik üretiminde dikkat edilmesi gereken noktalar, seo uyumlu içeriklerde önem verilmesi gerekenler ve içerik üretim süreci hakkında sizlere bilgi vereceğiz. Siz de yazımızı inceleyebilir ve içerik üretim sürecinizi profesyonelleştirebilirsiniz.

 

Okumanızı Öneririz: Yerel SEO Nedir? Local SEO Nasıl Yapılır?

 


 

SEO Uyumlu İçerik Üretim Süreci

 
  • Kendinizi SEO alanında geliştirin
  • Özgün içerikler üretin
  • Anahtar kelime analizi yapın
  • İçerik başlığınızı seçin
  • İçeriğinizin akışını belirleyin
  • Görsel ve videolardan yararlanın
  • İç linklemeler yapın
  • Listeleme kullanın
  • İçeriğinizi Geliştirin
 

Kendinizi SEO Alanında Geliştirin


Kendinizi SEO Alanında Geliştirin
 

SEO uyumlu içerik üretimi yapmak için ilk olarak kendinizi seo alanında geliştirmeye özen göstermeniz gerekir. Arama motoru optimizasyonu hakkında bilgi almak için ücretsiz düzenlenen eğitimlere katılabileceğiniz gibi video izleyebilir ve bu konuda yayımlanan diğer içerikleri okuyabilirsiniz.

 

SEO alanında kendinizi geliştirerek hem kendi bilgi birikiminizi artırabilir hem de alacağınız eğitimler sayesinde seo uyumlu içerik üretimini kolayca yapabilirsiniz.

 

Özgün İçerik Üretimi


Özgün İçerik Üretimi
 

İçerik üretiminde Google’ın en önem verdiği konular arasında özgün içerik üretimi yer alır. Farklı bir internet sitesinde yayımlanan içerikleri doğrudan kendi sitenizde yayımlamanız spam olarak algılanacak ve bu da arama motoru sıralamalarınızı olumsuz etkileyecektir. Yani kısacası kendi üretmediğiniz içerikler sitenizin gelişiminde bir katkı yaratmayacaktır. Bu nedenle seo uyumlu içerik üretmek isteyen kişi ve işletmelerin özgün içerikler üretmeye özen göstermesi gerekmektedir.

 

Okumanızı Öneririz: SEO Uzmanı Nedir? Seo Uzmanı Neler Yapar?

 

Anahtar Kelime Analizi Yapın


Anahtar Kelime Analizi Yapın
 

SEO uyumlu makale yazımı yaparken anahtar kelime analizine de oldukça önem vermeniz gerekiyor. Kullanıcıların internette aradığı anahtar kelimeleri içeriğinizde geçirmek ve doğru anahtar kelime seçimi yapmak içeriklerinizin farklı arama sonuçlarında listelenmesini kolaylaştırıyor. Bu da aslına bakıldığında hem daha fazla görünürlük kazanmanızı sağlıyor hem de sitenizin organik trafiğinin artmasına olanak tanıyor.
 

  • Ahrefs
  • Keywordtool
  • Semrush
 

Seo uyumlu içerik üretimi yapacak olanların anahtar kelime analizi yaparken kullanabileceği araçlardır. Bu araçları kullanarak anahtar kelime analizi yaparken de short tail – kısa kuyruklu anahtar kelimeler gibi long tail – uzun kuyruklu anahtar kelimeleri de iyi bir şekilde analiz etmeniz gerekir.

 

Özellikle anahtar kelime seçimi yaparken yüksek arama hacmine sahip olan anahtar kelimeleri seçebileceğiniz gibi arama hacmi yüksek olmayan anahtar kelimelerle de içeriğinizi geliştirebilirsiniz.

 

Örneğin: E-ticaret ile ilgili bir içerik yazacaksanız yalnızca e-ticaret kelimesine odaklanmaktan ziyade e-ticarette dikkat edilmesi gerekenler gibi uzun anahtar kelimeleri de içeriğinizde geçirebilirsiniz.

 

İçerik Başlığınızı Seçin

 

SEO uyumlu içerik üretim sürecinde içeriğinizin konusu kadar önemli olan bir diğer unsur da içerik başlığı seçmektir. İçerik başlığı seçerken markaların önem vermesi gereken belirli konular bulunmaktadır. İçeriğinizin konusuna yönelik bir başlık seçimi yapmanız daha doğru kullanıcılara ulaşmanıza olanak sağlayacaktır.

 

Arama motoru sonuçlarında birçok farklı yazı da yer alacağı için içeriğinizin başlığını dikkat çekici bir şekilde oluşturmaya özen de göstermeniz gerekir.

 

Örneğin: E-ticaret ile ilgili seo uyumlu içerik yazacaksanız E-ticaret Nedir gibi bir başlık yerine, E-ticaret Nedir? 10 Adımda E-ticaret Yapmak gibi bir başlık yazabilirsiniz. İkinci olarak sosyal medya pazarlaması ile ilgili yazacağınız bir yazıda da İşletmenizi Büyütecek 10 Sosyal Medya İpucu, E-ticarette Fark Yaratmak İçin Sosyal Medya İpuçları gibi içerik başlıkları da belirleyebilirsiniz.

Okumanızı Öneririz: E-ihracat SEO Çalışmalarında Önem Vermeniz Gerekenler

 

İçeriğinizin Akışını Belirleyin ve Alt Başlıklara Yer Verin

 

İçeriğiniz için doğru bir başlık seçimi yaptıktan sonra bir içerik akışı da oluşturmanız gerekir. Genellikle kullanıcılar daha kapsamlı ve detaylı içerikleri okumayı tercih ettiği için içerik akışının doğru bir şekilde belirlenmesi oldukça önemlidir. İçerik akışı belirlenirken de işletmelerin yine anahtar kelime analizine önem vermesi ve kullanıcıların en çok yanıt aradığı sorulara ve konulara göre şekillendirmesi gerekir. Örneğin E-ticaret ile ilgili yazacağınız bir yazıda;

 
  • E-ticaret Nedir?
  • E-ticaret Nasıl Yapılır?
  • E-ticaretin Avantajları
  • E-ticaretin Dezavantajları
  • E-ticaret Sitesi Nasıl Kurulur?
  • E-ticarette Dikkat Edilmesi Gerekenler
  • E-ticaret Sitesi Reklamı Nasıl Yapılır?
 

Gibi bir içerik akışı belirleyebilirsiniz. Böylece hem kullanıcıların sorularına yanıt verebilir hem de içeriğinizi şekillendirebilirsiniz.

 

Görsel ve Videolar Kullanın


Görsel ve Videolar Kullanın
 

İçeriğinizi oluşturduktan sonra görsel ve video da eklemeye özen göstermeniz ve görselleriniz için optimizasyon çalışmaları da yapmanız gerekmektedir. İçerik görsellerini seçerken yazdığınız konu ile bağlantılı olmasına özen göstermeniz gerekir. Bunun yanı sıra görsellerinizi yükledikten sonra optimizasyon çalışmaları yapmanız ve görsellerinize alt tagler de eklemeniz gerekmektedir.

 

İçeriğinizin içerisine video ekleyecekseniz direk sisteme yüklemek yerine youtube kanalınıza yükleyebilir ve böylece link kullanarak içeriğinize ekleyebilirsiniz.

 

İç Linklemeler Yapın


İç Linklemeler Yapın
 

SEO uyumlu içerik üretiminde yapmanız gereken bir diğer çalışma da iç linklemeler olmalıdır. Bu hem kullanıcılara diğer içeriklerinizi tanıtmanızı sağlayacak hem de arama botlarının ilgili sayfaları da ziyaret etmelerine olanak tanıyacaktır. SEO uyumlu içerik üretiminde anchor textler üzerinden linklemeler yapabilirsiniz.

 

Örneğin; E-ticaret ile ilgili bir yazı yazacaksanız içeriğinizde geçirdiğiniz e-ticaret paketleri anahtar kelimesine örnekteki linkleme yapabilirsiniz.

 

Listelemeler Yapın


Listelemeler Yapın
 

İçeriğinizde listelemelere de yer vermeniz gerekmektedir. Bu hem belirli konularda arama motorlarında üst sıralara çıkmak hem de featured snippet sonuçlarında yer almak için önemlidir. Genellikle listeleme yapısı;

 
  • Bir işin nasıl yapıldığını anlatmada
  • Bir işin yapılma adımlarını açıklamada
  • İçerikte bilgi ve belge paylaşımında
  • Avantaj ve dezavantaj anlatımında
  • Kitap ve yer paylaşımında
 

Yoğun bir şekilde kullanılmaktadır. Örneğin e-ticaret sitelerinin kullanabileceği pazarlama yöntemleri gibi bir alt başlıkta;

 
  • Sosyal Medya pazarlaması
  • Afilliate Marketing
  • Influencer Marketing
  • SMS ve E-mail Pazarlaması
 

Gibi listeler oluşturabilirsiniz. Bu listeler sayesinde içeriğinizdeki kullanıcı deneyimini de artırabilirsiniz.

 

Okumanızı Öneririz: En İyi ve En Çok Tercih Edilen SEO Analiz Siteleri ve Araçları

 

İçeriğinizi Geliştirin


İçeriğinizi Geliştirin
 

SEO uyumlu içerik yazmak kadar içeriğinizi sürekli geliştirmeniz de oldukça önemlidir. İçerik geliştirme sürecinde ise değişen kullanıcı alışkanlıkları ve arama sonuçlarını göz önünde bulundurarak yapmanız da gerekmektedir.

 

Örneğin; Arama motoru optimizasyonu ile ilgili bir içerik yarattığınızda buradaki arama sorgularını zamanla takip etmeye önem verebilirsiniz. Yapay Zekâ Kullanımı ve Arama Motoru Optimizasyonuna yönelik ilgiler artığında içeriğinize bu alt başlığı ekleyebilir ve ilgili aramaları gerçekleştiren kişilerin önünde çıkarak organik trafiğinizi artırabilirsiniz.

 

Ticimax ile SEO Uyumlu İçeriklerinizi Kolayca Üretin

 

E-ticaret sitenizi Ticimax ile kurarak sizler de SEO uyumlu içeriklerinizi kolayca üretebilirsiniz. Ticimax Gelişmiş SEO Modülünü kullanarak içeriklerinizde kullanacağınız anahtar kelimeleri inceleyebilir Meta Title ve Description optimizasyonlarını kolayca yapabilirsiniz.

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax