Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Local SEO Nedir?

Güncelleme Tarihi: 08.01.2024

İçindekiler;

Bir internet ya da e-ticaret sitesi olan kişi ve işletmeler sitelerini ön plana çıkarmak, hedef kitlelerinde yer alan kişilere ulaşmak ve müşteri kazanmak için seo ve yerel seo çalışmaları yapmaktadır. Günümüzde markaların yerel seo çalışmaları dışında tercih ettiği birçok dijital pazarlama yöntemi de bulunur.

 
  • Sosyal Medya Pazarlama
  • E-mail Marketing
  • SMS Pazarlaması
  • Outdoor Reklamlar
 

Markaların en çok tercih ettiği yöntemlerdir. Büyük ölçekli olan işletmeler dijital pazarlama çalışmalarına iyi kaynaklar ayırabilirken küçük bir işletmeye sahip olan e-ticaret firmaları ise her zaman yerel çalışmalar yapmaktadır. Yerel SEO çalışmaları da bu markaların yaptığı çalışmalar arasında yer almaktadır. Yerel SEO çalışmaları yapacak olan işletmelerin ise önem vermesi gereken birçok unsur bulunmaktadır.

 

Yerel SEO Nedir? Local SEO Nasıl Yapılır adlı bu yazımızda daha çok bir il, ilçe ya da şehre yönelik seo çalışmaları yapmak isteyen markalar için local seo hakkında bilgi vereceğiz. Yerel seo çalışmaları yaparken kullanacağınız tekniklerden bahsederken nelere önem vermeniz gerektiğinden de bahsedeceğiz. Siz de yazımızı inceleyebilir ve böylece Yerel SEO Nedir? Local SEO Nasıl Yapılır sorularına yanıt bulabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Trendyol’da Satış Yapmak için Bilmeniz Gerekenler

 

Yerel SEO Nedir? Local SEO Nasıl Yapılır?

 

Yerel SEO

 

Yerel seo, coğrafi sonuçlara yönelik yapılan aramalarda e-ticaret siteniz, dükkân adresiniz, telefon numaranız gibi sonuçların gösterilmesini sağlamak için yapılan optimizasyon çalışmalarına verilen isimdir.

 

Genellikle markaların hedef kitlesinde yer alan kişiler her zaman Google gibi arama motorları üzerinden arama yaptığı için lokasyon bazlı seo çalışmaları müşterilerin herhangi bir konumda yaptığı aramalarda işletmenize ulaşmasına olanak sağlamaktadır.

 

Örneğin; İstanbul’da yaşayan bir kişi İstanbul Koltuk Yıkama Hizmeti aradığı takdirde markanızın internet sitesine, adresine ya da telefon numarasına Google organik sıralamalarında ya da haritalarda ulaşabiliyorsa local seo çalışmalarınız başarılı demektir. Fakat bu sonuçlarda yer almıyorsanız markanızın yerel seo çalışmaları yapması gerekir.

 

Yerel SEO

 

Yerel SEO (Local SEO) Avantajları

 

Sizlerin de bildiği üzere SEO çalışmaları, internet sitelerinin Google sıralamalarında belirli anahtar kelimelerde daha üst sıralara çıkabilmesi için yapılan çalışmalardır. Yaptığınız seo çalışmaları sayesinde Google botları internet sitenizi daha kolay bir şekilde tarayabilmekte ve indexlemektedir. Bu da aslında bakıldığında seo ve yerel seo çalışmaları sayesinde birçok avantajdan yararlanmanıza olanak tanımaktadır.

 
  • Yerel SEO çalışmaları sayesinde markaların internet sitesini belirli arama sonuçlarında ön plana çıkarması mümkündür.
  • Local seo çalışmaları firmaların Google haritalar sonuçlarında ön plana çıkmasına olanak tanır.
  • Loxal seo çalışmaları sayesinde markalar hedef kitlelerinde yer alan kişilere daha görünür olur ve bu da müşteri kitlenizin artmasını sağlar.
  • Rakipleriniz ile gireceğiniz rekabet artış göstermektedir. Bu da sizlerin daha ön plana çıkarken rakiplerinizin geri planda kalmasına neden olur. Yani kısacası rekabetiniz güçlenir.
  • Local seo çalışmaları sayesinde mevcut ya da potansiyel müşterilerinize işletmeniz hakkında daha fazla bilgi verme şansınız olur.
  • İşletmeniz hakkındaki tüm bilgileri hedef kitlenize ulaştırabilirsiniz.
  • Yerel seo çalışmaları sayesinde işletmenizin güvenilir bir işletme olduğunu müşterilerinize göstermeniz mümkündür.
  • Google Rehber sayesinde, çevrim içi varlıklarınızı daha kolay bir şekilde yaratabilirsiniz.
 

Bu tür avantajlardan yararlanmak için işletmeniz için local seo çalışması yapmaya özen göstermeniz gerekmektedir.

 

İlgili İçerik; 2023 Sosyal Medya Görsel ve Video Boyutları



Yerel SEO (Local SEO) Avantajları

 

Local SEO Çalışması Nasıl Yapılır ?

 

Local seo çalışması yapmak için ilk olarak belirli adımları yerine getirmeniz gerekmektedir.

 
  • Google My Business Optimizasyonu yapın.
  • İnternet sitenize şirket ismi, şirket ismi ve telefon numarası gibi gerekli olan bilgileri girin.
  • İşletmenizin yerel haritalar sayfasındaki yorum sayınızı artırmaya çalışın. Bu işlemi yaparken de ücretli yorum almaktan uzak durun.
  • Şirketinizin rakiplerini de inceleyerek olumsuz yorum bulunup bulunmadığını inceleyin.
  • Olumsuz yorumlar ile karşı karşıya kaldığınızda bu yorumlara profesyonel bir şekilde yanıt vermeye özen gösterin.
 

Bu basit çalışmaları yaparak sizler de haritalar üzerinde yerel seo çalışmaları yapabilir ve böylece harita sıralamalarında ön plana çıkarak hedef kitlenizde yer alan kişilere ulaşabilirsiniz. Bunun yanı sıra kendi internet siteniz üzerinde de local sıralamalarınızı geliştirecek seo çalışmaları yapabilirsiniz.

 

Local SEO Çalışması Nasıl Yapılır ?  

 

İnternet Sitesinde Yerel SEO Çalışması Nasıl Yapılır?

 

Az önce de sizlerle paylaştığımız gibi yerel seo çalışmalarını haritalar bünyesinde yapabileceğiniz gibi kendi internet sitenizde de basit birkaç adım ile kurgulayabilirsiniz.

 
  • Sitenizin ana sayfasında meta title ve description düzenlemesi yaparken yerel anahtar kelimelerde ön plana çıkarmak için şehir ve ilçe ekleyin. Örneğin; Balıkesir E-ticaret Firması anahtar kelimesini geçirin.
  • Local seo çalışmalarında yükselmek için sayfa URL’inde de bu anahtar kelimeyi geçirin.
  • Ana sayfanızda yer alan görsellerin en az birine alt etiket ekleyin ve alt etiketlerinde il ve ilçe ile ilgili bir anahtar kelime geçirin.
  • Ana sayfanızda yer alan içeriklerin kullanıcılar için bilgi verici nitelikli olmasını sağlayın.
  • Ana sayfanıza müşterilerinizden gelen yorumlar, referans firmalar, ulaşım bilgisi ve yol tarifi, konum bilgisi de ekleyin.
  • Sitenizin Footer bölümünde işletmenizin adres ve iletişim bilgilerinin olmasına özen gösterin.
 

Bu çalışmaları yaparak sizler de yerel seo çalışmaları yapmak için gerekli olan On-page çalışmalarının büyük bölümünü tamamlayabilirsiniz. Ardından yerel seo çalışmaları için gerekli olan backlink çalışmalarına da başlayabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; 2023'ün En Çok Para Kazandıran Meslekleri

 

İnternet Sitesinde Yerel SEO Çalışması Nasıl Yapılır?

   

Bir internet sitesinin ya da e-ticaret sitesinin Google sıralamalarında ön plana çıkabilmek için yaptığı çalışmalar arasında backlink çalışmaları da yer alır. Backlink çalışmalarında genellikle domain otoritesi yüksek olan sitelerden link alımı yapılırken çıkan link sayısına da önem verilir.

 

Yerel seo çalışmaları yapacak olan işletmelerin ise önem vermesi gereken bir diğer konu yerel link inşası çalışmaları yapmak olmalıdır. Çünkü yerel bir internet sitesinde siteniz ile karşı karşıya kalan kişiler firmanıza daha çok güvenecektir.

 

Örneğin; İzmir’de hizmet veren bir Ticimax bayisi olduğunuzu düşünelim. İzmir e-ticaret, İzmir e-ticaret sitesi kurulumu gibi anahtar kelimelerde yükselmek istiyorsanız backlink alımı yaparken yerel sitelerden alım yapabilirsiniz. İzmir haber, İzmir yazılım .com, .net vb. domainlere sahip olan sitelerden kendinize backlink alabilir ve böylece sırlamalarınızı yükseltebilirsiniz.

 

Hangi site üzerinden backlink alacağınıza karar vermek için firmaların en çok kullandığı araçlar arasında yer alan Ahrefs, Semrush ya da Moz gibi araçları kullanabilir ve hem rakiplerinizi inceleyebilir hem de hangi sitelerden backlink alacağınıza karar verebilirsiniz.

 

Yerel Backlink Çalışmaları Yapın

 

Mobil Uyumluluğa Önem Verin

 

Local seo çalışmalarında önem vermeniz gereken bir diğer konu da mobil uyumluluktur. Mobil uyumlu olan ve hızlı çalışan siteler Google arama sonuçlarında daha hızlı bir şekilde ön plana çıkmaktadır. Bu nedenle local seo çalışmaları yapacak olan kişi ve işletmelerin sürekli olarak sitelerini test etmesi, sitelerinde responsive tasarımlar kullanması ve sitedeki teknik problemleri çözmesi gerekmektedir. Böylece mobil uyumlu bir site yaratabilir ve sitenizi hızlandırarak yerel arama sonuçlarında ön plana çıkabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; İnternette En Çok Satılan Ürünler, Ne Satılır 2023
 

 
Mobil Uyumluluğa Önem Verin

 

Ticimax Güçlü SEO Altyapısıyla Sıralamalarınızı Yükseltebilirsiniz

 

E-ticaret sitenizi kurarken sizler de Ticimax e-ticaret altyapısını tercih edebilir ve en gelişmiş seo modülü sayesinde e-ticaret sitenizi arama sonuçlarında ön plana çıkarabilirsiniz.

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax