Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Sevgililer Günü Kampanya Yönetimi

Güncelleme Tarihi: 02.06.2023

İçindekiler;

Sevgililer günü e-ticaret sektöründe faaliyet gösteren her işletme için önemli günlerden birisidir. Çünkü sevdiklerine hediye almak isteyen kişilerin büyük çoğunluğu ürün çeşitliliği ve sevgililer günü indirimleri gibi sebepler ile e-ticaret siteleri üzerinden alışveriş yapmayı tercih etmektedir. Satışlarını arttırmak isteyen işletmeler ise sevgililer gününe özel kampanyalar düzenlemektedir.

 

Sevgililer günü kampanyaları düzenleyen her markanın Sevgililer Günü Kampanya Yönetimini profesyonel bir şekilde yapması gerekmektedir. Aksi halde markaların satışları artış gösterse de müşteri memnuniyetinde azalmalar olacaktır.

 

Sevgililer Günü Kampanya Yönetimi adlı bu yazımızda sevgililer günü kampanyalarınız için sizlere önemli bilgiler vereceğiz. Siz de yazımızı inceleyerek kampanya düzenlerken nelere önem vermeniz gerektiğini öğrenebilir ve satışlarınızı arttırma fırsatı yakalayabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; En İyi E-Ticaret Kampanyaları

 

Sevgililer Günü Kampanya Yönetimi

 

Sevgililer Günü Ne Zaman? Sevgililer Günü Kampanyaları Ne Zaman Başlar?

 

Sevgililer günü Ortodoks kilisenin bir geleneği olarak çıkan Aziz Valentin günü olarak da bilinen bir gündür. Her yılın 14 Şubat tarihinde kutlanmaktadır.

 

Ülkemizde sevgililerin önem verdiği günler arasında yer alan sevgililer gününde sevgiliye hediye almak bir gelenek haline gelmiştir. Bu da sevgililer günü için hediye satan işletmelerin satışlarını arttırmasını sağlamaktadır.

 

Sevgililer günü alışveriş kampanyaları düzenleyecek olan marka ve e-ticaret firmaları kampanyalarını Ocak ayının sonundan başlatarak 15-20 Şubata kadar uzatabilmektedir. Kısacası sevgililer günü kampanyaları markadan markaya değişiklik göstermek üzere 28 Ocak – 20 Şubat tarihleri arasında sürebilmektedir. Kampanya dönemi içerisinde e-ticaret firmalarının Sevgililer Günü Kampanya Yönetimi yapmaya özen göstermesi gerekir.

 

Sevgililer Günü Ne Zaman - Kampanya Tarihleri Nelerdir

 

Sevgililer Günü Kampanyalarına Sokacağınız Ürünleri Belirleyin

 

Sevgililer günü kampanyaları için kampanyaya dahil edilecek ürünler oldukça önemlidir. Genellikle markalar belirli analizler yaparak sevgililer günü indirimi verecekleri ürünleri belirlemektedir.

 
  • En Çok satılan ürünler
  • En az satılan ürünler
  • İstek listesinde yer alan ürünler
  • Yeni gelen ürünler
  • Sevgililer gününe özel ürünler
 

E-ticaret firmalarının inceleme yapması gereken ürün gruplarıdır. Bu ürün gruplarını inceledikten sonra işletmeler belirli stratejiler ile sevgililer günü kampanyaları için ürünlerini belirleyebilmektedir. Örneğin;

 
  • Sevgililer gününe özel hediyeler satan işletmeler kombin ürünler ve kişiselleştirilmiş ürünleri sevgililer günü kampanyalarına dahil etmektedir.
  • En az satılan ürünlerini belirleyen e-ticaret firmaları sevgililer günü kampanyalarında bu ürünlere yönelik çapraz satış yapma stratejisi geliştirebilmektedir.
  • En çok satılan ürünlere düşük indirim oranları verilerek karlılık korunabilmektedir.
  • Yeni gelen ürünler sevgililer günü kampanyalarına dahil edilerek talep ölçülebilmektedir.
 

Sizler de e-ticaret firmanızın sevgililer günü kampanyaları için bu tür stratejiler belirleyerek ürünlerinize olan ilgiyi görebilir ve satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Yılbaşında E-Ticaret Siteleri İçin Kampanya Yönetimi Rehberi

 

Sevgililer Günü Kampanya Yönetimi Ürün Seçimi

 

Farklı Kampanya Kurgularından Yararlanın

 

Sevgililer günü alışveriş kampanyası düzenleyecek olan işletmelerin kullanabileceği birçok kampanya kurgusu bulunur.

 
  • 3 Al 2 ÖDE
  • X TL Üzeri alışverişlerde ücretsiz kargo
  • X ürününden alana y ürününde %10 indirim
  • X kategorisinden ürün alana y kategorisindeki ürünlerde %10 indirim
  • Kasa önü fırsatları
  • Hediye çekleri
 

Gibi kampanya kurguları e-ticaret firmalarının sevgililer günü kampanyalarında en çok kullandığı kampanya türleridir. Her kampanya türünün e-ticaret firmalarına olan katkısı birbirinden farklıdır. Örneğin;

 
  • 3 AL 2 öde kampanyaları sevgililer gününde sepet tutarını arttırmak için düzenlenir.
  • Ücretsiz kargo fırsatı da e-ticaret firmalarının sepet ortalamasını arttırmak için kullandığı kampanya türleridir.
  • X üründen alan y üründe %10 indirim ve x kategorisinden ürün alan y kategorisinde %10 indirim kampanyaları e-ticaret firmalarının çapraz satış yapmasına yardımcı olan kampanyalardır.
 

Görüldüğü üzere her sevgililer günü kampanya kurgularının işletmelere sağladığı avantajlar kampanya türüne göre değişiklik göstermektedir. Bu nedenle Sevgililer Günü Kampanya Yönetimi yapmak için işletmelerin farklı kampanya kurgularından yararlanması gerekir.

 

İlgili İçerik; Black Friday/Efsane Cuma Kampanya Yönetimi

 

Sevgililer Günü Kampanya Kurgusu Nasıl Yapılır

 

E-ticaret Sitenizde Tasarım Değişiklikleri Yapın

 

Sevgililer Günü Kampanya Yönetimi için önemli olan bir diğer konuda e-ticaret sitenizde yapacağınız tasarımsal değişikliklerdir. Genellikle birçok e-ticaret sitesi sevgililer günü alışveriş kampanyaları ile satışlarını arttırmak için sitelerinde belirli değişiklikler yapar. Kampanya yönetiminde başarılı olmak için;

 
  • Banner ve Slider alanlarının düzenlenmesi
  • Site renklerinde kırmızı tonların kullanılması
  • Whatsapp ile sipariş özelliği eklenmesi
  • Canlı destek araçlarından yararlanılması
  • Özel landing pagelerin oluşturulması
 

Gibi çalışmalar sevgililer gününde yapılması gereken tasarımsal ve teknik işlemlerdir. Böylece e-ticaret firmaları sitelerinde sevgililer günü ürünlerini ön plana çıkarırken müşterilerinin kolay sipariş vermesini de sağlamakta ve satışlarını arttırmaktadır.

 

Sevgililer Günü Kampanya Yönetimi E-ticaret Sitesi Tasarımı

 

Kargo Süreçlerini Önemseyin

 

Sevgililer günü kampanyalarında başarılı olmak isteyen her e-ticaret firmasının önem vermesi gereken konuların başında kargo süreçleri de yer alır. Çünkü sevgililer günü indirimlerinden ürün satın alan kişiler satın aldıkları ürünlere kolay bir şekilde ulaşmayı istemektedir. Bu nedenle e-ticaret firmalarının Sevgililer Günü Kampanya Yönetimi yapabilmek için kargo işlemlerini de hızlı bir şekilde tamamlaması gerekir.

 
  • Kargo Anlaşmaları
  • Depo Düzeni
  • Ürün Paketleme Süreci
  • Teslimat Süresi
 

E-ticaret firmalarının önem vermesi gereken süreçlerdir. Bu süreçleri e-ticaret sitenizde ön plana çıkararak sizler de sevgililer günü ürün satışlarını arttırabilir ve e-ticaret firmanız için sadık müşteriler kazanabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-ticarette Kargo Süreçlerini Yönetme İpuçları

 

Sevgililer Günü Kampanya Yönetimi Kargo Süreçleri

 

SEO Çalışmaları Yapın

 

Sevgililer gününde hediye almak isteyen herkes genellikle ilk olarak sevgililer günü için hediye önerileri, sevgililer günü hediyeleri gibi anahtar kelimeler ile arama motorlarında öneri ve ürün araması yapmaktadır. Bu nedenle Sevgililer Günü Kampanya Yönetimi yapmak ve satışlarını arttırmak isteyen her e-ticaret firmasının önem vermesi gereken çalışmaların başında SEO çalışmaları da yer almaktadır.

 
  • SEO Çalışmaları yapmak için sevgililer günü ile ilgili anahtar kelimeleri tespit edin.
  • Ürün, kategori ve marka sayfalarınıza sevgililer günü için anahtar kelimeler ekleyin.
  • Sevgililer günü kampanyalarınız için oluşturduğunuz özel landing pageler için seo çalışması yapın.
  • E-ticaret sitenizin blog bölümünde yayınlamak için sevgililer günü için hediye önerileri, sevgililer gününde özel hissettirecek 5 hediye gibi blog yazıları yazın.
 

Bu tür çalışmalar ile sevgililer günü kampanyalarınızı arama motorlarında ön plana çıkarabilir ve satışlarınızı daha kolay bir şekilde arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Yeni Başlayanlar İçin Arama Motoru Optimizasyonu

 

Sevgililer Günü Kampanya Yönetimi SEO Çalışmaları

 

Müşteri Memnuniyetine Önem Verin

 

Sevgililer günü kampanyaları düzenleyen her e-ticaret firmasının önem vermesi gereken süreçlerden birisi de müşteri memnuniyetidir. Çünkü sevgililer gününde sevdiği kişiler için hediye alanlar alışveriş ve sipariş yönetim süreçlerinden memnun kaldığı takdirde markaları yakın çevrelerine de önermektedir.

 

Bu nedenle Sevgililer Günü Kampanya Yönetimi ile sadık müşteriler kazanmak ve satışlarını arttırmak isteyen her e-ticaret firmasının önem vermesi gereken konuların başında müşteri memnuniyeti yer alır. Müşteri memnuniyetini arttırmak için markalar;

 
  • Müşterilere özel alışveriş kuponları tanımlar.
  • Müşterileri sipariş durumu hakkında bilgilendirir.
  • İptal ve iade süreçlerinde müşterilerine önem verir.
  • Müşterileri ile iletişimi korumak için e-mail marketing ve sms pazarlamasından yararlanır.
  • Müşterilerin ürün teslimat sürecini profesyonel bir şekilde yürütür.
 

Önem verilmesi gereken bu konular ile e-ticaret firmaları sevgililer günü kampanyaları ile sadık müşteriler kazanır. Sizler de bu tür stratejiler geliştirerek sevgililer gününde müşteri memnuniyetini sağlayabilir ve sadık müşteriler kazanabilirsiniz.

 

Sevgililer Günü Kampanya Yönetimi Müşteri Memnuniyeti

 

Ticimax ile Sevgililer Gününe Hazırlanın

 

E-ticaret sitenizi kurarken sizler de Ticimax e-ticaret alt yapılarını tercih edebilir ve alt yapımız içerisinde yer alan kampanya yönetim modülü ve kampanya türleri ile sevgililer günü kampanyalarınızı düzenleyebilirsiniz. Farklı kampanya kurgularından yararlanarak sizler de Ticimax ile sevgililer günü kampanyalarınızı ön plana çıkarabilir ve satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerikler;

Sevgililer Gününde En Çok Satan Ürünler
Sevgililer Gününde Kargo Yönetimi Süreçleri
Sevgililer Gününde Sosyal Medya Kullanımı
Sevgililer Gününe Özel E-ticaret Sitenizi Nasıl Yönetmelisiniz?
Başarılı Sevgililer Günü Reklamları
Sevgililer Gününde Satışları Arttıracak Pazarlama Stratejileri

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax