Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Black Friday/Efsane Cuma Kampanya Yönetimi

Güncelleme Tarihi: 19.01.2024

İçindekiler;

Her yıl milyonlarca kişinin alışveriş yaptığı Black Friday kampanyaları e-ticaret firmaları için önemli kampanya dönemleri arasında yer almaktadır. Çünkü bu dönemde işletmeler rakipleri ile rekabetlerini güçlendirmekte ve satışlarını arttırmaktadır. Bununla beraber birçok işletme Black Friday kampanyaları sayesinde daha kalıcı müşteriler de yaratabilmektedir.

 

Black Friday kampanyalarında başarılı olmak ve satışlarını arttırmak isteyen işletmelerin kampanya dönemine önceden hazırlanması gerekmektedir. Çünkü son zamanlarda yapılan hazırlıklar e-ticaret firmalarının birçok unsuru gözden kaçırmasına neden olmaktadır.

 

Black Friday kampanyaları düzenlemek isteyen e-ticaret firmaları için hazırladığımız Black Friday/Efsane Cuma Kampanya Yönetimi adlı bu yazımızda sizlere e-ticaret firmanızı Black Friday kampanyalarına nasıl hazırlamanız gerektiği hakkında bilgi vereceğiz. Bununla beraber satışlarınızı arttıracak ipuçlarından da bahsedeceğiz. Siz de bu yazımızı inceleyebilir ve kampanya yönetimi hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

 

Black Friday/Efsane Cuma Kampanya Yönetimi

 

Ürün Stoklarınızı Kontrol Edin

 

E-ticaret ile internetten ürün ve hizmet satışı gerçekleştiren kişilerin Black Friday kampanyalarına hazırlık yapabilmesi için ilk olarak ürünlerini analiz etmesi gerekmektedir. Çünkü her e-ticaret firmasında çok satan ve az satan yüzlerce ürün çeşidi bulunmaktadır. Ürünlerini kampanya öncesinde analiz eden işletmeler ise farklı kampanya kurguları yaratarak daha kolay bir şekilde satış yapabilmektedir.

 

Ürün stoklarınızı kontrol etmek için;

 
  • Az satan
  • Çok satan
  • En çok ziyaret alan
  • Favoriye eklenen
  • İstek listesinde olan
 

Ürünlerinizin listesini çıkarın ve ürünlerinizin stok durumunu takip edin. Stoklarınızı güncellerken çok satan, en çok ziyaret alan, favoriye eklenen ve istek listesinde olan ürün gruplarınızın stoklarını arttırmaya çalışın. Böylece black Friday indirimlerinde talep gören ürünlerinizin stoklarını arttırarak daha fazla satış yapma imkânı bulabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-Ticarette Satış Taktikleri

 
İlgili İçerik; En iyi E-Ticaret Kampanyaları 



Black Friday/Efsane Cuma Kampanya Yönetimi Ürün Stok

 

Tedarikçiniz ile Görüşün

 

Black Friday kampanya yönetimi konusunda önem vermeniz gereken bir diğer aşamada tedarikçi görüşmeleridir. Her e-ticaret firması satacağı ürünleri temin etmek için tedarikçiler ile çalışmaktadır. Tedarikçiler de kampanya döneminde yoğun olabileceği için e-ticaret firmalarının Black Friday öncesinde tedarikçileri ile görüşmesi gerekmektedir.

 
  • Kampanya yoğunluğu
  • Ürün stok durumları
  • Ürün teslimat süreci
  • Ürün tedarik süreci
 

Gibi birçok konu tedarikçileriniz ile görüşürken üzerinde durulması gereken konulardır. Bu konular hakkında görüşmeler sağladıktan sonra Black Friday kampanyası için tedarikçinizin yeterli olup olmayacağına karar verin. Eğer yeterli olmayacağını düşünüyorsanız e-ticaret süreçlerinizin aksamaması ve marka itibarınızın zedelenmemesi için bu dönemde başka bir tedarikçi ile çalışmayı da göz önünde bulundurun.

 

İlgili İçerik; Tedarik Aşamasında Gözden Kaçırmamanız Gereken 5 Bilgi

 

Black Friday/Efsane Cuma Kampanya Yönetimi Tedarik

 

Kampanyalarınızı Planlayın

 

Black Friday 2023 kampanyalarına önceden hazırlanmak istiyorsanız kampanyalarınızı iyi bir şekilde kurgulamanız gerektiğini bilmelisiniz. Genellikle Black Friday kampanyaları düzenlemek isteyen e-ticaret firmaları;

 
  • 3 AL 2 ÖDE
  • X üründen alana Y ürünü %10 indirimli
  • X üründen alana Y ürününde Z Tl indirim
  • X ürününü alana Y ürünü bedava
  • X ürününü alan Y kategorisindeki indirimler %10 indirimli
  • X ürünün alana Y kategorisindeki indirimler Z TL indirimli
  • Havale ve EFT ile yapılan alışverişler %5 indirimli
  • 100 TL ve üzeri ücretsiz kargo
 

Türünde kampanyalar düzenlemektedir. Sizler de Black Friday’de başarılı kampanya yönetimi yapabilmek için bu türde kampanyalar düzenleyebilir ve tüketicilerin ilgisini çekmeyi başarabilirsiniz. Kampanyalarınızı düzenlerken;

 
  • Çok satan ürünleriniz ile beraber az satan ürünlerinizi indirimli sunabilirsiniz.
  • Satışlarınızın az olduğu kategori ve markalara yönelik indirimler yaparak satışlarınızı arttırabilirsiniz.
  • Az satışı olan ürünlerinizi daha yüksek oranlarla kampanyalara dahil ederek ürün satışlarınızı arttırabilir ve stoklarınızı eritebilirsiniz.
 

Sizler de Black Friday kampanyalarınızı yaratırken bunlara önem verebilir ve böylece başarılı kampanyalar yaratarak satışlarınızı arttırabilirsiniz.


İlgili İçerik; E-ticaret Firmaları İçin Önemli Kampanya Günleri  



Black Friday/Efsane Cuma Kampanya Yönetimi Planlama

 

E-ticaret Sitenizi Kampanyalarınız İçin Hazırlayın

 

Black Friday kampanyalarınız için başarılı bir kampanya yönetimi yapmak istiyorsanız e-ticaret sitenizin Black Friday kampanyalarına hazırlamanız gerekmektedir. Bu nedenle e-ticaret sitenizde bazı düzenlemeler yapmanız oldukça önemlidir.

 
  • Ürün ve hizmet fotoğraflarınızın net ve yüksek çözünürlükte olmasına özen gösterin. Böylece tüketiciler ürünlerinizi daha kolay bir şekilde inceleyeceklerdir ve bu da e-ticaret firmanızın Black Friday’de satışlarını arttırmasına yardımcı olacaktır.
  • Black Friday kampanyaları için bir kampanya sayfası yaratmaya özen gösterin. Kampanya sayfanızı yaratırken açılışını hızlandırmak için banner kullanmaya özen gösterin.
  • Efsane Cuma kampanyalarınız için ana sayfa tasarımınızda değişiklikler yapın. Örneğin kampanyalara göre banner ve sliderlar düzenleyebilir ve bunları e-ticaret sitenizin ana sayfasına ekleyebilirsiniz.
  • Efsane Cuma indirimleri öncesinde e-ticaret sitenizin mobil uyumlu olmasını sağlayın. Çünkü kampanya indirimlerinden yararlanarak alışveriş yapmak isteyen tüketicilerin büyük bölümü cep telefonu ve tablet gibi cihazlar kullanarak ürün ve hizmetlerini satın almaktadır.
  • E-ticaret siteniz için Black Friday Kampanya yönetimi yaparken site hızlandırma çalışmaları yapmaya özen gösterin. Çünkü e-ticaret siteleri üzerinden alışveriş yapan tüketicilerin büyük bölümü hızlı yüklenen e-ticaret sitelerinden alışveriş yapmayı tercih etmektedir.
  • E-ticaret sitenizin müşteri hizmetleri departmanında çalışan kişilerin iş yükünü hafifletmek için Black Friday kampanyaları öncesinde sitenize canlı destek araçları eklemeye özen gösterin.
 

Sizler de Black Friday kampana yönetimi için e-ticaret sitenizde yukarıdaki değişiklikleri yapabilirsiniz. Böylece e-ticaret sitenizin problemsiz bir şekilde çalışmasını sağlayabilir ve müşterilerinizin hızlı bir şekilde alışveriş yapmasına yardımcı olabilirsiniz. Yapacağınız düzenlemeler sayesinde e-ticaret firmanızın Black Friday’de satışlarını arttırabilir ve sadık müşteriler kazanabilirsiniz


İlgili İçerik; E-Ticaret Sitenizin Performansını İyileştirerek 2 Kat Dönüşüm Kazanın  



Black Friday/Efsane Cuma Kampanya Yönetimi E-ticaret Sitesi

 

Kargo Süreçlerini Önemseyin

 

Black Friday 2023 kampanyalarına katılacaksanız başarılı bir kampanya yönetimi yapabilmeniz için kargo süreçlerine önem vermeniz gerekmektedir. Çünkü Black Friday kargo süreçlerini iyi bir şekilde yönetebilen e-ticaret firmaları bir sonraki kampanya döneminde daha kolay bir şekilde satış yapabilmekte ve sadık müşteriler kazanabilmektedir.

 

E-ticaret firmalarının Black Friday Kampanya yönetiminde dikkat etmesi gereken önemli noktalarsa şunlardır;

 
  • Kargo teslimat süreçlerinizi black Friday kampanya yoğunluğunu göz önünde bulundurarak uzatın.
  • Kargo firmanız ile yapacağınız görüşmeler sonrası Black Friday kampanyaları için başka bir firma ile çalışıp çalışmamanız gerektiğine karar verin.
  • E-ticaret sitenizin tasarımını yenilerken aynı gün teslimat, iki iş günü içinde kargo, hızlı teslimat gibi kargo seçeneklerinden yararlanın.
  • Teslimat süreçlerinizi en aza indirmek için deponuzda düzenlemeler yapın ve depo personelleriniz ile görüşün.
 

Böylece Black Friday kampanyalarında iyi bir kampanya yönetimi yapabilir ve e-ticaret firmanızın satışlarını arttırabilirsiniz. Başarılı kampanya yönetimi sayesinde sadık müşterilerinizi arttırabilir ve sürekli gelir elde edebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-ticarette Depo ve Lojistik Yönetimi Kılavuzu

 

Black Friday/Efsane Cuma Kampanya Yönetimi Kargo Takibi

 

Ürün ve Hizmetlerinizi Pazarlayın

 

E-ticaret firmanızın Black Friday indirimleri ile satışlarını arttırmak istiyorsanız ürün ve hizmet pazarlaması yapmanız oldukça önemlidir. Günümüzde birçok e-ticaret firması hedef kitlelerinde yer alan tüketicilere ulaşabilmek için Black Friday’de pazarlama ve reklam çalışmaları yapmaktadır.

 
  • Google Adwords
  • Influencer marketing
  • Sosyal medya reklamları
  • SEO Çalışmaları
  • Affiliate Marketing çalışmaları
 

E-ticaret firmalarının Black Friday için en çok üstüne düştüğü dijital pazarlama yöntemleridir. Sizler de firmanızın hedef kitlesinde yer alan kişilere ulaşabilmek ve Black Friday kampanya yönetimi yapabilmek için bu dijital pazarlama yöntemlerini kullanabilir ve satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Sosyal Medya Pazarlama

 

Black Friday/Efsane Cuma Kampanya Yönetimi Ürün ve Hizmetler

 

Ticimax ile Black Friday’de Öne Çıkın

 

Black Friday kampanya yönetiminizi kolay bir şekilde yapabilmek ve satışlarınızı arttırmak için sizler de Ticimax e-ticaret alt yapıları ile e-ticaret sitenizi kurabilir ve anında internetten satış yapmaya başlayabilirsiniz. Alt yapılarımız içinde yer alan kampanya modüllerini kullanabilir ve e-ticaret kampanyalarınızı daha kolay bir şekilde planlayabilirsiniz.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax