Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Black Friday Rehberi, Efsane Cuma İndirim Günlerinde Markalar Nasıl Bir Yol İzlemeli?

Güncelleme Tarihi: 08.01.2024

İçindekiler;

1932 yılından günümüze kadar gelen bir alışkanlık haline gelmiş Black Friday, Noel alışveriş sezonun başladığını gösteren bir gündür. Black Friday’de markalar müşteri çekmek için büyük kampanyalar düzenlemektedir. Kampanyalarıyla alışveriş çılgınlığı yaratan mağazalar bugüne özel çok erken saatte açılmakta ve oldukça geç kapanmaktadır.
 

İndirim onlarının yüksek olması, mağazaların çok erken saatte açılması ve çok geç saatlerde kapanması ise markaların satışlarını arttırmasında oldukça etkilidir. Bu nedenle e-ticaret veya ticaret ile satışlarını yürüten tüm markalar Black Friday kampanyalarını iyi bir şekilde planlamalı ve bu kampanyalarının tanıtımlarını çok iyi yapmalıdır.
 

İyi bir kampanya yönetimi yapıldığı takdirde markaların cirosunu yükseltmesi oldukça olasıdır. Black Friday 2023 Rehberi adlı yazımızda Black Friday hakkında bilgi vermenin yanı sıra markanızın Black Friday’de satışlarını arttırmaya yarayacak birçok öneriden de bahsedeceğiz. Siz de bu yazımızda sizinle paylaştığımız bilgiler doğrultusunda kampanyalarınızı düzenleyebilir ve Black Friday’de satış arttırma ipuçlarından yararlanabilirsiniz.

 

İlgili İçerik: İnternetten Satılacak Ürün Tavsiyeleri



Black Friday Efsane Cuma İndirim
 

Black Friday Ne Demek?

 

Black Friday veya Kara Cuma kelimelerini hayatınızda daha önce oldukça çok duymuş olabilir ve bunların ne demek olduğunu bilmiyor olabilirsiniz ve bu nedenle aklınızda Black Friday ne demek sorusu oluşmuş olabilir. Gelin hep beraber Black Friday’in ne anlama geldiğine bakalım.
 

Black Friday nedir diyenler için, ilk başta 1932 yılında Amerika’da ortaya çıkan ve Şükran Gününden sonraki ilk Cuma günü yapılan bir kampanyadır diyebiliriz. Bu kampanyada mağazalar Noel’e hazırlık yapmak isteyen müşterileri için oldukça fazla indirim oranları uygulamakta ve ürünlerini belirli süreler içerisinde bu kampanyalı fiyatlarla satışa sunmaktadır.
 

Kısacası Black Friday Ne Demek sorusuna verebileceğimiz cevap; indirim oranlarının arttırılıp ürünlerin satışa sunulduğu gün demek olacaktır.

 

İlgili İçerik: E-Ticarete Yeni Başlayanlara Pazarlama Önerileri


Black Friday Efsane Cuma Ne Demek
 

Black Friday Ne Zaman?

 

Her yıl Noel alışveriş sezonun başladığını gösteren bir gün olan Black Friday tüm dünyada Şükran gününden sonraki gelen ilk Cuma gününde yapılmaktadır.
 

Black Friday 2023 veya Black Friday ne zaman sorusuna verebileceğimiz yanıt ise 24 Kasım 2023, Cuma günü yanıtı olacaktır. Sizler de 24 Kasım 2023 gününden önce Black Friday kampanyalarınızı planlamalı ve stoklarınızı arttırmalısınız.
 

Yapacağınız iyi bir planlama ile siz de bugünde marka satışlarınızı arttırabilir ve cironuzu yükseltebilirsiniz.
 

Black Friday 2023 Ne Zaman

 

İlgili İçerik; 2021 Yılı Ticimax Black Friday Raporu

 

Black Friday 2023 İndirimleri

 

2022 Black Friday Raporu Firmalara Black Friday 2023 İçin Neler Yapılması Gerektiğini Gösteriyor bölümünün ardında Black Friday 2023 için hazırlanmanızı ve kampanyalarınızı kolaylaştıracak bilgilerden bahsedeceğiz.
 

Her yıl binlerce marka Black Friday indirimleri için birçok kampanya düzenlemektedir.  Genellikle farklı ürün gruplarını satan markalar Black Friday’de farklı indirim oranlarıyla ürünlerini satışa sunmaktadır.
 

Uzmanların söylediklerini göz önünde bulundurduğumuzda Black Friday İndirimleri 2023 yılı için de bu şekilde olması öngörülmektedir. 2022 Black Friday indirimleri için sektör bazlı yapılabilecek oranlar şu şekilde karşımıza çıkmaktadır.

 

Alışveriş Kategorisi

İndirim Oranı

Giyim ve Ayakkabı

%10 - %80

Elektronik

%5 – %50

Ev ve Yaşam

%10 - %80

Anne ve Bebek

%20- %75

Kozmetik ve Kişisel Bakım

%10 - %65

Mücevher ve Saat

%2 - %50

Spor ve Outdoor

%20 - %80

Kitap – Müzik – Film – Oyun

%20- %80

Otomotiv

%1- %10

Beyaz Eşya

%5 - %20

Elektrikli Ev Aletleri

%5 - %20

Küçük ev aletleri

%5 - %85

 

Oranları Firmalar tarafından 2023 yılında Black Friday kampanyalarında yapılan en az ve en çok indirim oranını göstermektedir. Bu indirim oranlarını dikkate almanız ve bu oranlar bazında Black Friday 2023 hazırlıklarına başlamanız oldukça önemlidir.
 

Bu oranlar bazında yapacağınız kampanyalar sizlere 2023 yılında yapılacak olan Black Friday indirimlerinde satışlarınızın artmasında yardımcı olacaktır.  Black Friday’de indirim oranları hakkında bilgi verdik. Gelin şimdi hep beraber Black Friday’de en çok satılan ürünler nelermiş birlikte bakalım.

 

2022 Black Friday Raporu Firmalara Black Friday 2023 İçin Neler Yapılması Gerektiğini Gösteriyor

 

Black Friday 2022 için markaların hazırlık yapması gerektiğini gösterecek en önemli verileri araştırdığımızda karşımıza ilk çıkan şeyler aslında 2021 verileri oldu. Bir önceki yılda Kara Cuma’da yapılan satışların ülkemizde artması e-ticaret veya ticaretle uğraşan kişilerin buna yönelik hazırlıklar yapmasının zorunlu olduğunu gösteriyor.  Black Friday 2023’e hazırlanmanızı kolaylaştıracak 2022 verilerine gelin hep beraber bakalım. 

 

  • Black Friday 2022 verileri gösteriyor ki Black Friday’de yapılan satışlar 2021 yılına oranla %19 artış göstermiş. Bu demek oluyor ki 2023 yılında Black Friday satışların arttışını görmek oldukça mümkün.


Black Friday Efsane Cuma Raporları
 

Bir önceki dönem göz önünde bulundurulduğunda 2023 Black Friday’de de marka satışlarının 1.5 kat veya üstünde artabileceğini söylemek oldukça mümkün. Sizler de Black Friday raporlarında yer alan bu veriyi göz önünde bulundurarak Black Friday’e hazırlanabilir ve satışlarınızın artmasını sağlayabilirsiniz.

 

  • Black Friday raporlarında önümüze çıkan başka bir durumsa alışverişin nerden yapıldığı. Black Friday’de kullanıcılar fiziki mağaza, web tarayıcısı veya mobil platformları tercih ederek alışverişlerini yapmaktadır. 2022 yılında Black Friday’de yapılan alışverişlerin birçoğu cep telefonu ve tablet gibi mobil platformlar üzerinden yapılmıştır. 2022 yılında Black Friday’de yapılan alışverişlerin çoğunluğu mobil cihazlar kullanarak yapılmıştır.


Black Friday Efsane Cuma İndirim Analitikleri
 

Black Friday’de alışverişlerin çoğunun mobil cihazlar üzerinden yapılıyor olması perakendecilerin stok yapmak ve kampanya düzenlemekten başka daha önemli işlerinin olduğunu göstermektedir. Eğer firmanıza ait bir web sitesi yoksa Ticimax’ın uygun fiyatlarla başlayan e-ticaret alt yapılarından birisini satın alabilir ve firmanızı dijital ortamlara taşıyabilirsiniz.
 

Bunun yanı sıra firmamız Ticimax bünyesinde bulunan e-ticaret alt yapılarının hepsinde responsive tasarımların bulunması müşterilerinizin mobil cihazlardan mağazanızda daha hızlı işlem yapmasını kolaylaştıracak ve Black Friday’de satış yapma oranınızı arttıracaktır.
 

Dijital platformlarda büyümeyi hedefleyen bir firmaysanız eğer Ticimax’ın Special Extra ve Special Omni e-ticaret alt yapılarını tercih edebilir ve ücretsiz bir şekilde mobil uygulamanızı hayata geçirerek mobildeki satışlarınızı daha hızlı bir şekilde arttırabilirsiniz.

 

  • Black Friday 2022’da markalardan en çok satış yaptığı zaman aralıkları 00:00 – 01:00 saatleri olarak gözükmektedir.


Black Friday Efsane Cuma İndirim Saatleri
 

Mesai saatlerinin dışında olan bu zaman aralıklarında satışlarınızı arttırabilmeniz için e-ticaret sitenizin veya mobil uygulamanızın düzenli bir şekilde test edilmesi ve bu saatler aralığında gelebilecek olan müşteri trafiğini kaldıracak şekilde ayarlanması gerekmektedir. Bu nedenle firmanızın bu saatler aralığında gelen trafiği kaldıracak alt yapısının bulunmasına dikkat etmeniz oldukça önemlidir.
 

Eğer firmanızın kullandığı alt yapıya güvenmiyorsanız 10 bini aşan e-ticaret firmasının tercih ettiği Ticimax bünyesine sizde firmanızı taşıyabilir ve trafikten kaynaklı site yavaşlama probleminden kurtulabilirsiniz.

 

  • Black Friday 2022 verilerinde karşımıza çıkan bir başka veri grubu ise e-posta pazarlamasıdır. 2022 yılında Black Friday satışlarını arttırmak, Black Friday kampanyalarını tanıtmak için yaklaşık 116.5 milyon adet e-posta gönderilmiştir.
  • Black Friday E-mail Marketing ile pazarlanan kampanyaların sayısı önceki senelere nazaran oldukça sınırları aşmıştır. Gönderilen postaların açılma oranı yaklaşık %15 civarındayken e-postalara tıklama oranı ise %25 civarındadır. Black Friday indirimleri için e-posta gönderimi yapılan kişilerin bu mailler üzerinden alışveriş yapma oranı ise %3,1 civarındadır.


Black Friday Efsane Cuma İndirim Oranlari

 

Bu veri Black Friday 2023 için e-posta pazarlamasının oldukça önemli olduğunu göstermektedir. Sizler de Black Friday kampanyalarınızda satışlarınızı arttıracak e-posta pazarlaması modüllerinden yararlanmak için firmamızın e-ticaret paketleriyle tanışabilirsiniz.

 

  • Black Friday raporları içerisinde karşımıza çıkan başka bir şey ise müşteri cinsiyeti. 2022 yılında erkek müşterilerin kadın müşterilere oranla %45 daha fazla alışveriş yaptığı görülmektedir.


Black Friday Efsane Cuma İndirim Cinsiyet Satışları
 

Erkeklere yönelik ürünler satan firmalar bu aşamada Black Friday 2022 için daha avantajlı gözükse de unutmayın ki firmaların aylar öncesinden hazırlanmaya başladığı bu özel güne siz de hemen hazırlanmaya başlayabilir ve Black Friday 2023’de satışlarınızı arttırmak için erkeklerin ilgisini çekebilecek ürünlere bünyenizde yer açabilirsiniz.

 

  • Black Friday 2022 veriler içerisinde bahsedebileceğimiz başka bir alan ise en çok satışı yapılan ürünler. Rapor incelendiğinde en çok satın alma işlemi gerçekleştirilen kategorilerin giyim, kozmetik, ev dekorasyon, beyaz eşya, cep telefonu aksesuarları, küçük ev aletleri, bilgisayar ve bilgisayar aksesuarları, cep telefonu Black Friday'de satışın yoğun olduğu görülmektedir.

 

Black Friday Efsane Cuma İndirim Ürünler

 

Bu veri bize Black Friday 2023 kampanyalarınızı hangi yöne doğru çevirmeniz gerektiği hakkında bizlere bilgi vermektedir. Sizler de yukarıda bahsettiğimiz en çok satış yapılan kategorilerden birinde satış yapıyorsanız şanslısınız demektir. Fakat bu kategorilerde satış yapmayan bir firmaysanız Black Friday 2023 için bu kategorilerde satış yapmak adına ürün tedarik edebilir ve satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

Black Friday’de En Çok Satılan Ürünler

 

Her yıl milyonlarca ürünün satışa sunulduğu Black Friday’de en çok satılan ürünler her geçen yıl farklılaşmaktadır. Ticaret ve e-ticaret gibi alanlarda faaliyet yapan markalar için Black Friday’de ürünler hakkında bilgi sahibi olmak oldukça avantajlıdır.
 

Milyonlarca ürünün satıldığı bu dönemde firmaların en çok satılan ürünleri stoklaması ve kampanyalı fiyatlarla satışa sunması bir gün içerisinde firmanın satışlarının artmasına ve cirosunun yükselmesine olanak sağlayacaktır. Yazımızın bu bölümünde Kara Cuma’da en çok satılan ürünler hakkında bilgi vereceğiz.

 

İlgili İçerik: İnternetten Satış Yapmak İçin Pazaryerlerinden Faydalanın

 

 

Bebek Bezi

 

Black Friday üzerine araştırma yapan ve bu araştırmaları yapan şirketlerin yayımladığı raporlarda Black Friday’de en çok satılan ürünler listesinin başında Bebek Bezleri geliyor.  Peki neden Black Friday bebek bezi en çok satılan ürünler arasında? diye düşünüyorsanız, bu sorunun cevabı ülkemizde bebek bezlerine yansıtılan KDV oranı %18 olmasıdır. Bu nedenle yeni bebeği olan ve olacak çiftler bebek masraflarını azaltmak için Black Friday’de en çok bebek bezi almayı tercih ediyor.


Black Friday Efsane Cuma İndirim Bebek Bezi
 

Teknolojik Aletler

 

Dünya’da birçok kişi cep telefonu, bilgisayar, yazıcı gibi teknolojik aletlerini değiştirmek için Black Friday’i iple çekiyor. Hal böyle olunca Black Friday’de en çok satılan ürünler arasında teknolojik aletler de üst sıralarda yer alıyor. Genellikle birçok marka Black Friday kampanyaları arasında teknolojik ürünlerin satışını arttırmak için %5, %10, %20 ve hediye ürün gönderme gibi kampanyalar düzenleyerek satışlarını arttırıyor.
 

Eğer siz de Black Friday’de satış arttırmak isteyen firmalar arasındaysanız iyi bir analiz yaparak insanların en çok tercih ettiği teknoloji aletleri bulabilir ve Black Friday kampanyanızı bu şekilde düzenleyerek satışlarınızı arttırabilirsiniz.


Black Friday Efsane Cuma İndirim Teknolojik Ürünler
 

Giyim – Ayakkabı - Çanta

 

Kara Cuma deyince herkesin aklına ilk gelen ürün gruplarından birisi de giyim, ayakkabı ve çanta grubundaki ürünler oluyor. Dünya’daki birçok kişi önemli markaların Kara Cuma kampanyalarından yararlanarak indirimli ürün almayı tercih ettiği için bugün de en çok satılan ürünler arasında bulunan giyim, ayakkabı ve çanta kategorisindeki ürünlere olan ilgi her zamanki gibi oldukça fazla.
 

Siz de işinizi büyütmek isteyen bir firmaysanız Kara Cuma kampanyalarınızı bu yönde planlayabilir ve bugün de yapacağınız kampanyalar ile satışlarınızı arttırabilirsiniz.


Black Friday Efsane Cuma İndirim Giyim Ayakkabı Çanta
 

Kitap

 

Black Friday veya Kara Cuma indirimleri deyince birçok kitap tutkunun aklına ilk gelen ürünler tabi ki de kitaplar oluyor. Birçok yayın evi Black Friday’e özel %20, %30, %50 oranlarında indirim kampanyaları düzenleyerek Black Friday’de stoklarını azaltmaya çalışıyor.
 

Kampanya oranları büyük derecede arttığı ve ciddi bir şekilde kitaplarda indirim olduğu için ise birçok kişi Black Friday’de kitap almayı tercih ediyor. İnsanların Black Friday’de kitap satın alma oranı bir hayli arttığı için Black Friday’de en çok satılan ürünler listesinde ilk sıralarda kitaplar da yer alıyor.


Black Friday Efsane Cuma İndirim Kitap
 

Sağlık ve Kozmetik Ürünleri

 

Black Friday’de özellikle çok ünlü sağlık ve kozmetik markalarının yaptığı indirimleri bekleyen milyonlarca kişi var. Genellikle dünyanın en ünlü sağlık ve kozmetik markları Black Friday’e özel %10, %20, %50 oranlarında indirim kampanyaları düzenliyor.
 

Düzenlenen kampanyalarda indirim oranları ürün bazlı değişiklik gösteriyor olsa da Black Friday’de en çok tercih edilen ürünler arasında sağlık ve kozmetik ürünleri de yer alıyor. Sağlık ve kozmetik ürünlerinin bugünde çok satılması da bu ürün grubunun en çok satılan ürünler arasında yer almasına olanak sağlıyor.


Black Friday Efsane Cuma İndirim Kozmetik
 

Elektrikli Ev Aletleri ve Temizlik Ürünleri

 

Konu Black Friday olunca tabi ki de Elektrikli ev aletlerini ve temizlik ürünlerini atlamamak gerekir. Bu kategorilerde satış yapan firmalar bugüne özel yüksek oranlı indirim kampanyalarıyla karşımıza çıkmaktadır.
 

Kampanyalı ürün fiyatları Black Friday indirimlerinde oldukça uygun olduğu için Black Friday’de en çok satılan ürünler arasında elektrikli ev aletleri ve temizlik ürünleri de üst sıralarda yer alıyor.



Black Friday Efsane Cuma İndirim Ev Aletleri

 

Black Friday’e Nasıl Hazırlanılmalıdır?

 

Söz konusu Black Friday olunca markaların satışlarını arttırabilmesi adına birçok işin altına girmeleri gerekiyor.  Dünya’da alışveriş çılgınlığının yaşandığı bu günde gelirlerini arttırmak isteyen firmaların hazırlıklarını tamamlamaları oldukça. Peki markalar Black Friday’e nasıl hazırlanmalı gelin hep beraber Black Friday 2023 Rehberi yazımızın bu bölümünde ele alalım.



Black Friday Efsane Cuma İndirim Hazırlıkları

 

Çalışmalarınızı Zamanında Tamamlamak İçin Erkenden Çalışmaya Başlayın

 

Black Friday’de satış arttırma hedefi koyan bir firmaysanız eğer Black Friday için planlı ve programlı çalışmaya başlamanız oldukça önemli. Özellikle planlı ve programlı bir şekilde çalışılması gereken en önemli ticaret kollarından birisi e-ticaret siteleri.
 

E-ticaret siteniz üzerinden yapacağınız satışlarda Black Friday döneminde sitenizin gelen trafiği kaldıracak güçte olması, sayfa yüklenme hızı, mobil uyumluluk gibi özelliklerini test etmeniz sitenizde yaşanabilecek problemlerin önüne geçmenizi sağlayacaktır. Bu nedenle Black Friday’de problem yaşamamak için sizler de online mağazanız üzerinde çalışmalar yapmalı ve e-ticaret sitenizi Black Friday’e hazırlamalısınız.

 


Black Friday Efsane Cuma İndirim Çalışma Saatleri
 

Ürün Stoklarınızı Gözden Geçirin

 

Black Friday’de yapılan alışveriş oranları bir hayli artış göstermektedir. Hal böyle olunca mağazaların stoklarında problemler yaşanabilmektedir. Eğer Black Friday’de müşteri kaybetmek istemiyor ve satışlarınızı arttırmak istiyorsanız Black Friday öncesinde yukarıda bahsettiğimiz Black Friday’de en çok satılan ürünler listesindeki ürünlere yer verebilirsiniz.
 

Bununla beraber satışlarınızı arttırmak için stok kontrolünü yapmalı ve stoğu azalan veya biten ürünleri yeniden tedarik ederek stoklarınızı arttırabilirsiniz. Stok yönetimi yapmak için en çok satan ürünlerinizi gözden geçirebilir ve ürünler hızlı bir şekilde satılacağı için bu ürünlerin stok sayısını arttırarak sizler de hem bu ürünlerden daha fazla kar edebilir hem de müşterilerinizin alışveriş esnasında mağdur olmasının önüne geçebilirsiniz.


Black Friday Efsane Cuma İndirim Ürün Stokları
 

İndirime Girecek Olan Ürünlerinize Karar Verin

 

E-ticaret firmalarının birçoğu indirimli ürün satışı yaptıkları Black Friday için sıkı hazırlıklar yapmaktadır. Ürünler için satış hazırlıkları ürün stokları ve indirime girecek ürünlere karar verme süreçleri ile başlamaktadır. Black Friday’de indirim yapacağınız ürünlere karar vermeniz kampanyalarınızı hazırlamanız için oldukça önemlidir. Peki indirimli satış yapacağınız ürünlere karar verirken neleri göz önünde bulundurmalısınız biliyor musunuz? Gelin hep beraber bakalım.
 

  • İndirim yapacağınız ürünlere karar vermeden önce satışını yapacağınız ürünlerde sizin için neler önemli göz önünde bulundurmanız gerekmektedir.
  • Black Friday kampanyalarında satışlarınızı arttırmak ilk hedefiniz olabilir fakat unutmayın ki yeni müşteri edinme stratejisi olarak Black Friday çok önemli bir gündür. Bu nedenle kampanyalarınızda indirimli olarak satacağınız ürünleri belirlerken ürünlerinizin geniş kitlelere hitap etmesi oldukça önemlidir.


Black Friday Efsane Cuma İndirim Ürünleri
 

Çünkü alışveriş yapan kişilerin aklındaki ilk düşünce alışveriş yaptığı platformun güvenli olup olmadığıdır. Bunun yanı sıra yeni müşteri adaylarınızın dikkat ettiği bir başka unsur ise ürün fiyatlarıdır. Alışveriş yapan kişiler e-ticaret sitenizdeki indirimli ürünleri deneyerek sizlere güvenip güvenmemek konusunda karar verecektir.
 

Bu kişilerin indirimli ürünleri denemek istemesindeki tek amaçları ise ilgili ürünleri satın alarak daha az bir miktarda paralarını riske atmaktır. Yeniden söylüyoruz ki Black Friday’de yeni müşteri kazanmak için indirimli ürünlerinizin geniş kitlelere hitap etmesi oldukça önemlidir.

 

İlgili İçerik: E-ticaret Siteleri İçin Sosyal Medya Pazarlama İpuçları

 

  • Black Friday’de indirme girecek ürünler hakkında karar vermek için önemli şeylerden birisi de ürünlerinizin stok durumudur. Satışını yaptığınız ürünlerin stok durumunu kontrol etmeniz gerektiğini yukarıda söylemiş olsak da yeniden burada da belirtmek istiyoruz.



Black Friday Efsane Cuma İndirim Ürün Seçimi


 

Black Friday’de indirime girecek ürünlerinize karar verirken satışları az olan ürünleri göz önünde bulundurabilir ve bu ürünlerin stoklarını azaltmak için bu ürünlerdeki kar marjınızı düşürerek indirimler uygulayabilirsiniz.

Unutmayın ki satışı az olan ürünlere yapacağınız büyük indirim oranları bu ürünlerin hızlı bir şekilde tüketilmesini sağlayacaktır. Bununla beraber bu ürünlerin deponuzda kapladığı yerler boşalacak ve firmanız için en çok satılan ürünlere yeni yerler açılacaktır.

 

  • İndirim kampanyalarını planlarken göz önünde bulundurmanız gereken başka bir unsur ise tabi ki mevcut müşterileriniz.



Black Friday Efsane Cuma İndirim Kampanyaları


Mevcut müşterilerinizi kontrol etmek, sitenizden yaptıkları alışverişi arttırarak müşteri sadakatini yakalamak için mevcut müşterilerinizin en çok satın aldığı ürünlere özel indirimler düzenleyebilirsiniz.  Bununla beraber mevcut müşterileriniz tarafından en çok alınan ürünlere özel indirim kodu tanımlayabilir ve bu şekilde müşteri sadakatini yakalayabilirsiniz.
 

  • Black Friday’de indirim yapacağınız ürünleri belirlerken göz önünde bulundurmanızı düşündüğümüz başka bir şey var. Genellikle markalar ürün satışları az olan ürünlere indirim yaparak stoklarını eritmeye tercih etmektedir.


Black Friday Efsane Cuma İndirim Müşteri Arttırma
 

Bu Black Friday’de indirimli ürün belirlerken ilk dikkat edilen şeylerden birisidir. Fakat indirme girecek ürünlerinizi belirlerken ürün satışının en çok olduğu ürünleri de göz önünde bulundurmanız oldukça önemlidir.


En çok satılan ürünlerinize yönelik olan talep Black Friday döneminde daha fazla artacaktır. Bu ürünlerin satışı artış göstereceği için markanız bu ürünlere yaptığı indirimler sayesinde sürüm üzerinden gelir elde edecektir.
 

Black Friday, üreticiler ve tüketiciler için oldukça önemli bir gündür. Bu nedenle bir satıcı olarak sizler de Black Friday’e erken tarihlerden itibaren hazırlanmalısınız. Black Friday 2023 Rehberinde sizlere bahsettiğimiz şeyleri göz önünde bulundurarak sizler de Black Friday’e hazırlanabilir ve yaptığınız iyi hazırlıklar ile bugün için gelirlerinizi arttırabilirsiniz. Dilediğiniz takdirde içinde Black Friday’e Hazırlanmak İçin birçok modülü bulunduran e-ticaret alt yapılarımız ile tanışarak sizler de Black Friday ile ilgili hazırlıklarınızı daha kolay tamamlayabilirsiniz.

 

Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax