Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Yılbaşı E-ticaret Kampanya Yönetimi

Güncelleme Tarihi: 06.06.2023

İçindekiler;

Her sene ocak ayının ilk günü olan ve yeni yılın başladığını gösteren güne yılbaşı denilmektedir. Herkes için önemli günler arasında yer alan yılbaşı ticari faaliyet gösteren işletmeler için de oldukça önemli bir gündür. Özellikle e-ticaret firmaları için de önemli olan bu gün e-ticaret markalarının satışlarını arttırabileceği özel günler arasında yer almaktadır.

 

Yılbaşında satışlarını arttırmak isteyen e-ticaret siteleri bu döneme özel kampanyalar düzenlemektedir. Bununla beraber işletmeler kampanyalarının tanıtım ve pazarlama çalışmalarını da yürütmektedir. Böylece işletmeler yılbaşı indirimleri ve yaptıkları dijital pazarlama çalışmaları sayesinde hedef kitlelerinde yer alan kişilere daha kolay ulaşabilmekte ve satışlarını arttırabilmektedir.

 

Yılbaşında satışlarını arttırmak isteyen e-ticaret firmaları için hazırladığımız Yılbaşında E-Ticaret Siteleri İçin Kampanya Yönetimi Rehberi adlı bu yazımızda sizlere yılbaşı kampanyaları ve kampanya yönetim süreçleri hakkında bilgi vereceğiz. Siz de bu yazımızı inceleyerek yılbaşında kampanya yönetimi hakkında bilgi alabilir ve böylece profesyonel kampanya yönetimi yaparak satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

Yılbaşında E-Ticaret Siteleri İçin Kampanya Yönetimi Rehberi

 

Ürünlerinizi Analiz Edin

 

Yılbaşı indirimleri ile satışlarını arttırmak isteyen işletmelerin profesyonel kampanya yönetimi yapabilmeleri için ilk olarak yapması gereken çalışma ürün analizleridir. Çünkü her e-ticaret firmasının ürün stoğunda yer alan ürünlerin bir kısmı hızlı bir şekilde satılırken bir kısmı da yavaş satılmaktadır. Hızlı satılan ürünler e-ticaret firmalarının gelirlerini olumlu bir şekilde etkilerden yavaş satılan ürünler ise firmaların gelirlerini olumsuz bir şekilde etkilemektedir.

 

Yılbaşı kampanyaları düzenlemek isteyen e-ticaret firmalarının bu nedenle ürün analizi yapması oldukça önemlidir. Ürün analizleri sayesinde işletmeler;

 
  • Yılbaşında en çok satılan ürünler
  • Yılbaşında en az satılan ürünler
  • En çok beğeni alan ürünler
  • En çok yorum alan ürünler
  • İstek listesinde bulunan ürünler
 

Gibi ürünlerini gruplandırabilmekte ve böylece iyi kampanya kurguları yaratabilmektedir. Sizler de yılbaşında e-ticaret firmanızın satışlarını arttırmak istiyorsanız bu tür analiz çalışmaları yapabilir ve her gruptan ürünü satabileceğiniz kampanya kurguları yaratarak e-ticaret firmanızın satışlarını arttırabilirsiniz.

 

Yılbaşı E-Ticaret Kampanya Yönetimi Ürün Analizi

 

Ürün Tedarik Süreçlerine Önem Verin

 

Yılbaşı kampanyaları, Black Friday kampanyalarının ardından gelen bir kampanya dönemidir. Genellikle birçok e-ticaret markası Black Friday kampanyalarının ardından yeni kampanya kurguları yaratarak yılbaşı kampanyaları düzenlemektedir.

 

Black Friday’de her yıl alışveriş cirosu rekor kırdığı ve milyonlarca ürün satıldığı için yılbaşı kampanyalarında ürün tedariğini önceden planlamaya işletmeler ürün tedarik problemi yaşayabilmektedir. Bu nedenle e-ticaret firmalarının yılbaşı indirimleri yapacağı ürünleri önceden belirlemesi ve tedarikçiler ile görüşerek bu ürünleri önceden tedarik etmesi gerekmektedir.

 

Sizler de yeni yıl kampanyalarına iyi bir şekilde hazırlanmak için ilk olarak indirim düzenleyeceğiniz ürünleri belirleyin. Ardından tedarikçileriniz ile görüşerek bu ürünlerin tedarik süreçlerini hızlandırın. Kampanya dönemlerinde ürün tedarik problemi yaşamamak için birden fazla tedarikçi ile çalışmayı göz önünde bulundurun. Böylece ürün tedarikinizi sağlayabilir ve yılbaşı kampanyaları ile e-ticaret firmanızın satışlarını arttırabilirsiniz.

 

Yılbaşı E-Ticaret Kampanya Yönetimi Tedarik

 

Farklı Kampanya Kurgularından Yararlanın

 

E-ticaret ile internetten ürün ve hizmet satışı yapan işletmelerin düzenleyebileceği birçok kampanya kurgusu bulunmaktadır. E-ticaret kampanyaları arasında yer alan;

 
  • 3 Al 2 Öde
  • 100 Tl Üzeri Alışverişlerde Ücretsiz Kargo
  • X Ürününden Alana Y Ürününde 10 Tl - %10 İndirim
  • X Kategorisinden Alışveriş Yapanlara Y Kategorisindeki Ürünlerde %10 – 10 Tl İndirim
  • Arkadaşını Davet Et Hediye Çeki Kazan
  • Alışverişini Tamamla Hediye Çeki Kazan
  • Sepette %10 İndirim
  • Havale İle Yapılan Alışverişlerde %10 İndirim
 

E-ticaret firmaları tarafından en çok kullanılan kampanya türleridir. Genellikle bu kampanyalar sayesinde işletmeler farklı ürün gruplarında satışlarını arttırma imkânı sağlayabilmektedir. Sizler de yılbaşı kampanyalarınız için bu tür kurgular yaratabilir ve e-ticaret firmanızın satışlarını arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; En iyi E-Ticaret Kampanyaları

 
 



 

Çapraz Satışa Odaklanın

 

Çapraz satış, tüketicilerin ihtiyacını analiz ederek satın almak istedikleri ürüne benzer ve bu ürünle ilişkili ürünlerin satıldığı bir stratejidir. Genellikle yılbaşında en çok satılan ürünler arasında yer alan birçok ürün çeşidinin çapraz satış yöntemi ile satışları arttırmaktadır. E-ticaret firmaları yılbaşı kampanyalarında çapraz satış yapabilmek için farklı kampanya kurgularından yararlanmaktadır.

 
  • X Ürününden Alana Y Ürününde 5 TL İndirim
  • X Ürününden Alana Y Ürününde %10 İndirim
  • X Kategorisinden Alışveriş Yapanlara Y Kategorisindeki Ürünlerde 5 TL İndirim
  • X Kategorisinden Alışveriş Yapanlara Y Kategorisindeki Ürünlerde %10 İndirim
 

Gibi kampanya türleri e-ticaret firmalarının çapraz satış yapmak için kurguladığı kampanya türleridir. Sizler de yılbaşı hediyeleri satışınızı arttırmak için yılbaşı kampanyalarında bu tür kampanya kurguları yaratabilirsiniz. Böylece çapraz satış yaparak e-ticaret firmanızın satışlarını arttırabilir ve ürün stoklarını azaltabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; En Etkili Çapraz Satış Yöntemleri

 

Yılbaşı E-Ticaret Kampanya Yönetimi Çapraz Satış

 

Kasa Önü Fırsatlarına Odaklanın

 

Kasa önü fırsatları, e-ticaret firmalarının müşterilerine sepet sayfasında indirimli ürünler sunarak bu ürünleri sepetlerine eklemelerini sağlayan bir özelliktir. Genellikle kasa önü fırsatları sayesinde e-ticaret firmaları hem ortalama sepet tutarını hem de ürün satışlarını arttırma imkânı yakalamaktadır.

 

Yılbaşı ürünleri satışını arttırmak istiyorsanız sizler de sitenizden alışveriş yapan tüketicilere özel kasa önü fırsatları sunmaya özen göstermelisiniz. Böylece kasa önü fırsatları sayesinde tüketicilerin yılbaşı indirimleri hakkında bilgi almasını sağlayabilir ve e-ticaret firmanızın satışlarını arttırabilirsiniz.

 

Yılbaşı E-Ticaret Kampanya Yönetimi Kasa Önü Fırsarları

 

E-ticaret Firmanızın Kargo Süreçlerine Önem Verin

 

Yılbaşı kampanyalarından alışveriş yapan tüketicilerin büyük bölümü satın aldıkları ürünlere hızlı bir şekilde ulaşmayı ister ve tüketiciler genellikle kargo süreçlerini iyi bir şekilde yöneten e-ticaret firmaları üzerinden alışveriş yapmayı tercih eder. Yılbaşında satışlarını arttırmak isteyen e-ticaret firmaları ise;

 
  • Aynı Gün Teslimat
  • Hızlı Kargo
  • 1-2 İş Günü İçinde Kargo
  • 1-2 İş Günü içinde teslimat
  • 100 TL Üzeri Alışverişlerde Ücretsiz Kargo
 

Gibi kargo bilgilerini ürün ve kampanya sayfalarına ekleyerek tüketicilerin kargo süreçleri hakkında bilgi almasına olmasına yardımcı olur. Böylece e-ticaret firmaları tüketicilere güven vererek yılbaşında satışlarını arttırma fırsatı yakalar. Bununla beraber sadık müşteriler kazanmak için e-ticaret firmaları sitelerine kargo entegrasyonu yapar ve tüketicilerin satın aldıkları ürünlerin kargo durumunu takip etmesini sağlar.

 

Sizler de yılbaşın kampanyaları ile satışlarınızı arttırmak istiyorsanız firmanızın kargo ve lojistik süreçlerini öne çıkarabileceğiniz bu tür düzenlemeler yapabilirsiniz. Böylece hem müşterilerinize güven verebilir hem de ürün satışlarını arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-ticarette Kargo Süreçlerini Yönetme İpuçları

 

Yılbaşı E-Ticaret Kampanya Yönetimi Kargo Süreçleri

 

Kampanyalarınızı Ön Plana Çıkarın

 

Yeni yıl kampanyaları düzenleyen e-ticaret firmalarının düzenlediği kampanyaları ön plana çıkarabilmek için yapması gereken belirli çalışmalar bulunmaktadır. Gelin şimdi hep beraber bunlara bir göz atalım.

 
  • İlk olarak e-ticaret sitenizin banner ve slide alanlarını düzenleyin ve bu alanlara yeni yıl kampanyalarınızı ekleyin.
  • Sitenizin ana sayfasına yılbaşında indirimli satacağınız ürünleri ekleyin.
  • Sosyal medya paylaşımları yaparken yeni yıl kampanyalarınızı ön plana çıkarın.
  • E-ticaret firmanızın dönüşüm oranlarını arttıracak e-mail pazarlaması ile yılbaşı kampanyalarınızı tanıtın.
  • Yılbaşı kampanyalarını öne çıkarmak için Influencer Marketing çalışmaları yapın.
 

Böylece sizler de hedef kitlenizde yer alan kişileri yılbaşı indirimleri hakkında bilgilendirebilir ve e-ticaret firmanızın satışlarını arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Alışveriş Odaklı Google Reklam Modelleri

 

Yılbaşı E-Ticaret Kampanya Yönetimi Ön Planlama

 

Ticimax ile Kampanyalarınızı Profesyonel Bir Şekilde Düzenleyin

 

Sizler de e-ticaret sitenizi Ticimax ile kurarak ya da sitenizi Ticimax’a taşıyarak birçok özellik ve modülden ücretsiz yararlanma fırsatı yakalayın. Ticimax e-ticaret alt yapılarında yer alan kampanya modülleri ve tasarım özellikleri sayesinde yeni yıl kampanyalarınızı profesyonelce planlayın ve öne çıkarın. Böylece profesyonel yılbaşı kampanyaları düzenleyerek e-ticaret firmanızın satışlarını arttırma fırsatı yakalayın.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax