Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Tiktok İçerik Fikirleri: Hesabınızı Büyütecek Yaratıcı Tiktok İçerikleri

Güncelleme Tarihi: 13.12.2023

İçindekiler;

2016 yılında piyasaya sürülen sosyal medya platformu TikTok kısa süre içerisinde birçok kişinin ilgisini çekti ve piyasaya sürüldüğü günden bu yana 35 milyonu aşkın kişi tarafından kullanılmaya başlandı. Özellikle Z Kuşağının yoğun bir şekilde kullandığı sosyal medya platformlarından birisi haline gelen Tiktok’ta paylaşım yapacak olan kişiler işe popüler tiktok içerik fikirlerini araştırarak video çekmek istiyor.

 

Tiktok içerikleri iyi olan hesaplar daha hızlı bir şekilde büyüdüğü, tanındığı ve bilinirlik yarattığı için günümüzde birçok kişi video çekmek için Tiktok içerik fikirlerine araştırıyor. Ürün tanıtım, ürün karşılaştırma ve akım videolarının yanı sıra TikTok’ta paylaşım yapmak isteyen kişilerin ya da TikTok’tan para kazanmak isteyenlerin yönelebileceği birçok içerik türü bulunuyor.

 

TikTok içerik fikirleri adlı bu yazımızda hesabınızı hızlı bir şekilde büyütmenize yardımcı olacak ilgi çekici TikTok içerikleri hakkında sizlere bilgi vereceğiz. Siz de yazımızı inceleyebilir ve böylece tiktok videolarınızda neler çekebileceğinizi öğrenebilirsiniz.

 

Okumanızı Öneririz: TikTok Para Kazanma

 

Tiktok içerikleri

 

TikTok Dublaj Videoları

 

TikTok’ta ilgi çeken içeriklerin başında yer alan dublaj videoları, kişilerin bir film sahnesinden ya da günlük hayattaki videolardan alınmış seslerin üzerine kendi videolarını çekerek oluşturduğu bir TikTok içerik türüdür. Genellikle TikTok’ta sesler üzerinden de videolara erişilebildiği için dublaj videolarına olan ilgi bir hayli fazladır. Bu video türünü çekerek ve hesabınızda paylaşarak daha fazla kişinin ilgisini çekebilir, takipçi ve beğeni sayınızı artırabilirsiniz.

 

TikTok Bilgi Veren Video İçerikleri

 

Genellikle TikTok’ta paylaşım yapan hesaplar uzmanlık alanlarına ya da ilgilendikleri konulara göre farklı video türleri kurgulayabilmektedir. Bu noktada tiktokta zaman geçiren kişilerin bir bölümü bilgi edinmek için de platformda gezindiği için TikTok’ta paylaşım yapacak kişilerin yönelebileceği bir diğer içerik grubu da tiktok bilgi içerikleridir.

 

TikTok bilgi içeriklerinde içerik üreticiler ilgilendikleri konular hakkında nedir, nasıl yapılır vb. kurgular ile bilgi paylaşımı yaptığı videolar çekmektedir. Bu özellikle bir konu hakkında bilgi edinmek isteyen kişilerin en çok ilgi gösterdiği video türüdür.

 

Ürün Karşılaştırma Videoları

 

TikTok içerik fikirleri arasında ilgi çekici bir diğer içerik türü de ürün karşılaştırmasıdır. Genellikle bir ürün almak isteyen kişiler bu ürünlerin avantajları, dezavantajları ya da muadillerine göre farkları hakkında bilgi almak ister ve bu nedenle ürün karşılaştırma videoları izler. Bu nedenle TikTok’ta takipçi artırmak ya da beğeni sayısını artırmak isteyen kişiler ürün karşılaştırma videolarına da yönelebilir.

 

Ürün Karşılaştırma Videoları

Ürün Tanıtımı

 

TikTok’ta ilgi çeken bir diğer video türü de ürün tanıtım videolarıdır. Genellikle bir ürün satın almak isteyen kişiler karar verme sürecinde video izleyerek ürün hakkında bilgi edinmekte, kullanımını öğrenmekte ve sonrasında satın alım gerçekleştirmektedir. Bu yüzden TikTok içerik fikirleri arasında ürün tanıtım videolarına da olan ilgi bir hayli yüksektir.

 

Sizler de TikTok’ta daha fazla izlenmek ve etkileşim almak istiyorsanız bir ürün veya hizmeti tanıtmaya yönelik videolar çekebilirsiniz. Hesabınızı büyüttükten sonra markalar ile ınfluencer ya da Afilliate iş birlikleri yapabilir ve böylece TikTok’tan para kazanabilirsiniz.

 

Okumanızı Öneririz: Tiktok'ta Canlı Yayın Yapma

 

Dans Videoları

 

TikTok’ta en çok ilgi gören içerik türlerinden birisi de dans videolarıdır. Bu video türü platform ilk kurulduğu tarihten itibaren oldukça popülerdir. Genellikle hesapların büyümesine ve takipçi sayılarının artmasına da oldukça çok etki etmektedir.

 

Özellikle belirli dönemlerde popüler olan şarkılar ile dans videoları çekmek TikTok içeriklerinin daha fazla ilgi görmesini sağlamaktadır.

 

Dans Videoları

 

Seyahat Videoları

 

TikTok içerik fikirleri arasında yer alan seyahat videolarına da olan ilgi bir hayli yüksektir. Genellikle seyahat etmeyi seven kişiler gittikleri yerleri anlatan ve tanıtan TikTok içerikleri sayesinde büyük kitlelere ulaşmakta ve hem takipçi sayılarını artırmaktadır. Özellikle büyüyen hesaplar otel, plaj ya da mekanlar ile ınfluencer marketing anlaşmaları yaparak da TikTok üzerinden para kazanabilmektedir. Siz de hesabınız için yeni içerik fikirleri arıyorsanız seyahat videoları çekmeye yönelebilirsiniz.

 

Nasıl Yapılır Videoları

 

TikTok’ta içerik üretimi yapacak olan kişilerin yönelebileceği bir diğer TikTok içerik fikri de nasıl yapılır videolarıdır. Nasıl yapılır videoları içerik üreticilerin belirli ürünleri kullanarak farklı bir ürünü nasıl yapacağını gösteren içerik türüdür. Bir ürün hakkında bilgi almak ya da ürün kurulumunu incelemek isteyen kişilerin en çok izlediği içerik türleri arasında yer alır. Bu nedenle nasıl yapılır videoları TikTok’ta büyük ilgi görür.

 

Makyaj Videoları

 

TikTok’ta en ilgi çeken video içerik fikirleri arasında yer alan makyaj videoları, kişilerin kozmetik ve bakım ürünleri kullanarak bir makyajı nasıl yaptığını gösteren videolardır. TikTok içerik fikirleri arasında yer alan makyaj videoları, günlük hayattaki makyajların nasıl yapıldığını gösterdiği gibi aslına bakıldığında belirli bir konsept örneğin hellowen makyajı gibi de çekilebilmektedir.

 

Günlük Vloglar

 

Günlük Vloglar içerik üreticilerin bir günlerinin nasıl geçtiğini gösteren bir TikTok içerik türüdür. Genellikle TikTok’ta içerik üreten kişiler sabah uyandıktan akşam saatlerine kadar olan süreçlerinin bir bölümünü videoya çeker ve ardından bu videoları kurgulayarak TikTok’ta paylaşır. Özellikle TikTok içerik üreticilerin yüksek sayılı takipçileri bulunuyorsa ve bir kitlesi varsa bu içerik türü oldukça fazla dikkat çeker ve izleme alır.

 

Günlük Vloglar
 

İnceleme Videoları

 

TikTok içerik türleri arasında yer alan inceleme videoları genellikle e-ticaret influencer’ları tarafından çekilen bir video türüdür. Bu konseptte geliştirilen videolarda kişiler bir ürünü inceler ve kişilere bu ürünün nasıl kullanılacağı hakkında da bilgi verir.

 

Bunun yanı sıra inceleme videoları bir filmi, belgeseli, haberi ya da yeni çekilen bir videoyu da geliştirmek için kullanılabilir. Bir konu ürün ya da hizmet hakkında bilgi almak isteyen kişiler bu videolara oldukça fazla ilgi gösterir. Çoğu zaman tiktok içerik üreticileri inceleme videolarını ürün karşılaştırma videoları da birleştirerek hedef kitlesinde yer alan kişilere sunabilir.

 

Okumanızı Öneririz: Ürün İncelemesi Nasıl Yapılır

 

Soru ve Cevap Videoları

 

Soru ve cevap videoları, TikTok’ta içerik üreten kişilerin bir gönderi üzerinden ya da yorumlar üzerinden aldığı soru ve cevapları yanıtladığı video türüdür. Takipçisi fazla olan influencer’ların en çok izlenen içerik türleri arasında yer alan soru cevap videoları içerik üreticiler tarafından spontane olarak da kurgulanabilir.

 

Fakat içerik üretici takipçilerinin merak ettiği konulara odaklanmak için soru ve cevap içeriklerini çekerken ilk bir gönderi paylaşır ve orada merak edilen soruları toplar. Ardından içerik üreticiler bu sorulara kısa kısa yanıt verebileceği bir seri gibi isterse uzun bir video çekimi de yaparak kendisine gelen soruları yanıtlar.

 

Influencer Videoları

 

E-ticaret sitesi bulunan ve sektörde faaliyet gösteren, ürün ve hizmet tanıtımı yapmak isteyen markaların son dönemlerde en çok yoğunlaştığı video türleri ınfluencer videolarıdır. Markalar çoğu zaman yaptıkları ınfluencer marketing çalışmalarından elde ettikleri ve bir ınfluencer tarafından çekilen videoları da kendi hesapları üzerinden paylaşmaktadır.

 

Böylece bir ınfluencer tarafından üretilen videolar sayesinde markalar hem ürün ve hizmetlerini hedef kitlelerinde yer alan kişilere tanıtabilmekte hem de ınfluencer ile yaptığı iş birliğini hedef kitle ya da takipçilerine göstererek güven vermektedir. Bu neden tiktok içerik türleri arasında yer alan ınfluencer videolarına da ilgi bir hayli fazladır.

 

Okumanızı Öneririz:Influencer Marketing Nedir


Influencer Videoları

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax