Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Tiktok Para Kazanma: Tiktok'tan Para Nasıl Kazanılır?

Güncelleme Tarihi: 18.03.2024

İçindekiler;

İnternetten Para Kazanmak isteyen kişilerin tercih ettiği yöntemlerden birisi de TikTok para kazanma yöntemleridir. Son dönemlerin en popüler sosyal medya platformları arasında yer alan TikTok, piyasaya sürüldüğü ilk günden itibaren büyük bir kitle tarafından kullanılmaya başlanmıştır.

 

TikTok’ta içerik üreticiliği yapan kişiler video içerikler üretmekte ve markalar ile iş birliği yaparak gelir elde edebilmektedir. İçerik üretimi ve markalar ile yapılan iş birliklerinin yanı sıra TikTok’tan para kazanmak isteyen kişiler farklı yöntemler ile de gelir elde edebilmektedir.

 

Tiktok Para Kazanma Yöntemleri Nelerdir adlı bu yazımızda TikTok’ta içerik üreten kişilerin gelir elde edebileceği yöntemler hakkında sizlere bilgi vereceğiz. Siz de yazımızı inceleyebilir ve böylece TikTok’tan nasıl para kazanabileceğinizi öğrenebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; TikTok'ta E-ticaret Nasıl Yapılır?

 

TikTok Nedir?

 TikTok Nedir?


TikTok, 2016 yılında piyasaya sürülen Çin’de Musical.ly ve Douyin isimleriyle bilinen video oluşturmak ve canlı yayın yapmak için kullanılan bir sosyal medya platformudur. ByteDance tarafından geliştirilen TikTok, 34 farklı dilde kullanılabilen ve hem IOS hem de Android işletim sistemlerinde çalışan bir sosyal medya uygulamasıdır.

 

TikTok İçerik Üreticisi Nedir?

 

TikTok içerik üreticisi, dünyanın en popüler sosyal medya uygulamaları arasında yer alan takipçi ve izlenme sayısı fazla olan ve TikTok’ta video içerik üreten kişilere verilen isimdir.

 

TikTok’tan Nasıl Para Kazanılır?

  TikTok’tan Nasıl Para Kazanılır?


TikTok’ta içerik üretmek için hesap açan kişilerin en çok yanıt aradığı sorulardan birisi TikTok’ta nasıl para kazanılır sorusudur. Kişilerin bu yöntemler ile para kazanabilmesi için TikTok Creator Next kapsamında olması gerekir. Creator Next, içerik üreticilerin topluluklarını büyüterek ödül alabileceği bir para kazanma programıdır. TikTok’ta para kazanmak için içerik üreticiler;

 
  • İçerik Üreticisi Fonundan Para Kazanma
  • Canlı Yayın Hediyeleri ile Para Kazanma
  • Creator Marketplace üzerinden Para Kazanma
  • Bahşişlerden Para Kazanma
  • Video Hediyelerinden Para Kazanma
  • TikTok'ta E-Ticaret ile Para Kazanma
 

Gibi yöntemleri kullanabilmektedir.

 

TikTok İçerik Üreticisi Fonu ile Para Kazanma

 

TikTok’ta para kazanmak isteyen içerik üreticilerinin gelir elde edebileceği ilk yöntem TikTok içerik üreticisi fonudur. Amerika, Fransa, İngiltere, Almanya, İtalya ve İspanya’da yaşayan içerik üreticilerinin başvurabileceği TikTok içerik üreticisi fonunda içerik üreticiler takipçi sayıları ve izlenme sayılarına göre gelir elde edebilmektedir. Bu fona başvurabilmek için;

 
  • 18 yaşında olmanız gerekir.
  • En az 10.000 takipçiniz bulunması gerekmektedir.
  • ABD, İngiltere, Almanya, Fransa, İspanya veya İtalya’da yaşamanız gerekmektedir.
  • Son 30 gün içerisindeki video görüntülenme sayınızın 100.000 üzerinde olması gerekir.
  • TikTok topluluk kurallarına ve hizmet şartlarını uymanız gerekmektedir.
 

Bu şartları yerine getiren içerik üreticiler TikTok içerik üreticisi fonu ile para kazanmak için başvuru yapabilmektedir.

 

Canlı Yayın ile Para Kazanma


Canlı Yayın ile Para Kazanma


TikTok para kazanma yöntemleri arasında en çok bilinen yöntemlerden birisi Canlı Yayın ile para kazanma yöntemidir. TikTok’ta belirli şartları yerine getiren içerik üreticiler, diğer kişiler ile anlık etkileşime geçebilecekleri canlı yayınlarda topladıkları hediyeler üzerinden gelir elde etmektedir.

 

TikTok’ta Canlı yayın ile para kazanmak isteyen kişiler kullanıcılardan aldıkları hediyeler üzerinden elmas kazanır ve bu elmasları bakiyeleri üzerinden satarak nakit olarak kendi banka hesaplarına çekebilmektedir. TikTok para kazanma yöntemleri arasında yer alan canlı yayın ile para kazanma yöntemi için karşılamanız gereken şartlar şudur;

 
  • İçerik üreticiler ve TikTok yayıncılarının Canlı Yayın Hediyeleri özelliğinin aktif olduğu ülkelerde yaşıyor olması gerekir.
  • İçerik üretici kişilerin en az 18 yaşında olması gerekmektedir. Eğer TikTok’tan canlı yayın ile para kazanmak isteyen kişiler Güney Kore’de yaşıyorsa en az 19 yaşında olması gerekir.
  • TikTok’ta canlı yayın açarak para kazanmak için hesabınızın en az 30 günlük bir hesap olması gerekir.
  • TikTok para kazanma yöntemleri arasında yer alan canlı yayınlar için en az 1000 takipçiniz olması gerekmektedir.
  • Kişilerin TikTok topluluk kuralları ve hizmet şartlarına uygun olması gerekir. Aksi takdirde TikTok’ta canlı yayın yaparak para kazanmanız mümkün olmayacaktır.
 

TikTok para kazanma yöntemleri arasında yer alan canlı yayın ile para kazanmak için bu şartları yerine getirebilir ve böylece gelir elde edebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Tiktok'ta Canlı Yayın Yapma Rehberi

 

TikTok Creator Marketplace ile Para Kazanmak

 TikTok Creator Marketplace ile Para Kazanmak


Tiktok’ta belirli bir kitleye ulaşan içerik üreticileri Creator Marketplace üzerinden iş birliği anlaşmaları yaparak gelir elde etmektedir. Kısacası bu platform Influencerlar ile markaları bir araya getirmektedir. İçerik üreticilerin kullandığı gibi bu platformu içerik üreticiler ile anlaşma yapmak isteyen markalar da kullanabilmektedir.

 
  • İçerik üreticileri keşfetmek
  • Kampanya yönetimi yapmak
  • Raporlama
 

Gibi özelliklerin bulunduğu Creator Marketplace üzerinden içerik üreticiler sponsorlu anlaşmalar yapmak isteyen markalar ile iletişime geçmekte onlardan teklif almakta ve aldıkları teklifler üzerinden sponsorlu tanıtım çalışmalarını yapmaktadır.

 

TikTok Creator Marketplace ile para kazanmak isteyen içerik üreticilerin iletişime geçtikleri markaların ürün ve hizmetlerini tanıtacak nitelikte içerikler üretmesi gerekmektedir.

 

TikTok Bahşişler ile Para Kazanma

 

Tiktok’ta para kazanmak isteyen içerik üreticilerin gelir elde edebileceği bir diğer yöntem de TikTok bahşişleridir. Tüm para kazanma yöntemlerinde olduğu gibi TikTok Bahşişler ile Para Kazanmada da içerik üreticilerin belirli şartları yerine getirmesi gerekir.

 

İçerik üreticilerin ilk olarak bir Stripe hesabının bulunması gerekir ve ardından İçerik Üreticisi araçları arasında yer alan Bahşişler bölümü üzerinden başvuru yapması gerekir.

 

TikTok kullanıcıları bir içerik üreticisinin paylaştığı içerikleri beğendikleri zamanlara onlara bu ilgilerini gösterebilmek adına bahşiş gönderebilmektedir. İçerik üreticiler ise aldıkları bahşişlerin %100’lük bölümünü herhangi bir TikTok kesintisi olmadan çekebilmektedir. Fakat aracı hizmet olan Stripe üzerinden para çekim işlemlerinde aracı uygulama kesinti yapabilmektedir.

 

TikTok Video Hediyeleri ile Para Kazanma

 TikTok Video Hediyeleri ile Para Kazanma


TikTok video hediyeleri ile para kazanma da içerik üreticilerin TikTok’tan para kazanmak için kullanabileceği yöntemler arasında yer alır. Bu yöntem ile gelir elde etmek için;

 
  • İçerik üreticilerin en az 18 yaşında olması gerekir.
  • TikTok video hediyeleri ile para kazanmak için en az 10.000 takipçinizin bulunması gerekmektedir.
  • İçerik üreticilerin 30 günden fazla bir hesaba sahip olması gerekir.
  • Son 30 günde herkese açık olarak paylaşımı yapılmış en az bir videonuzun bulunması önemlidir.
  • İçerik üreticilerin TikTok topluluk kuralları ve hizmet şartlarına uyması gerekir.
  • TikTok’tan para kazanmak için video hediyelerini kullanacakların Ticari hesap olmaması gerekir.
 

Sizler de bu şartları yerine getiriyorsanız TikTok’ta elmas toplayabileceğiniz ve TikTok’tan para kazanabileceğiniz bu yöntem için başvuru yapabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; TikTok’ta Satış Yapmanız İçin İhtiyacınız Olan İpuçları

 

TikTok’tan E-ticaret ile Para Kazanma

 

TikTok’tan para kazanmak isteyen kişi ve işletmelerin tercih edebileceği bir diğer yöntem de TikTok’tan e-ticaret ile para kazanmaktır. İnternetten satış yapan işletmeler TikTok hesabı açarak ürün ve hizmetlerini bu platform üzerinden hedef kitlesine tanıtmakta ve e-ticaret sitelerine yönlendirme yaparak satış yapabilmektedir.

 

TikTok sayesinde e-ticaret firmaları hedef kitlelerinde yer alan kişi ve işletmelere daha fazla ulaşabilmekte ve satışlarını artırma fırsatı yakalamaktadır.

 

İlgili İçerik; Tiktok’ta Pazarlama Nasıl Yapılır?

 

Tiktok Ne Kadar Kazandırıyor?

 

TikTok para kazanma yöntemleri arasında yer alan her para kazanma yönteminden elde edeceğiniz gelirler farklılık gösterir. Kişiler yaptıkları canlı yayınlar üzerinden aylık en az 30 dolarlık elmas çekme hakkına sahiptir. Sponsorlu anlaşmalar üzerinden ise TikTok içerik üreticilerin elde edebileceği gelir sınırsızdır.

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax