Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

İnternetten Kolay Para Kazanmak için 17 Yöntem

Güncelleme Tarihi: 08.05.2023

İçindekiler;

Günümüzde kişiler internetten kolay para kazanmak için kolay para kazanma yöntemlerini araştırmaktadır. İnternet kullanımının ve bireylerin evden çalışarak yapabileceği iş sayısının artış göstermesinden dolayı insanlar artık bir iş yerinde çalışmak yerine evden çalışarak para kazanmayı istemektedir.

 

Her çalışma yönteminde olduğu gibi aslına bakıldığında internetten para kazanmakta da bireylerin emek harcaması gerekir. Bu yüzden yazımızda sizlerle paylaştığımız her çalışma yönteminin ayrı bir zorluğu bulunsa da evden çalışarak para kazanabileceğiniz için kolay para kazanma yöntemi olarak algılayabilirsiniz.

 

İnternetten Kolay Para Kazanmak İçin Mutlaka Bilmeniz Gerekenler adlı bu yazımızda internetten iş yaparak para kazanabileceğiniz işler hakkında sizlere bilgi vereceğiz. Siz de yazımızı inceleyebilir ve kendinizi bu alanlarda geliştirerek gelir elde edebilirsiniz.

 
İnternetten Para Kazanmak İçin Mutlaka Bilmeniz Gerekenler

 

İnternetten Nasıl Para Kazanılır?

 

Para kazanmak genellikle geleneksel 'çevrimdışı' rota ile ilişkilendirilmiş ve bununla sınırlandırılmıştır. İnternetin hayatımızın büyük bir bölümünü ele geçirmesiyle birlikte, daha fazla insan ikincil gelir akışlarıyla finansal girişlerini artırmak için çevrimiçi para kazanmanın yollarını aramaya başlamıştır.

 

İnternetten kolay para para kazanmak elbette herkese cazip gelmektedir ancak, seçtiğiniz platforma dikkat etmelisiniz. İnternetten para kazanma yolları oldukça çeşitli olsa da, bunlardan bazıları sahte olabilir. Bunun dışında hemen belirtmek isteriz ki, para kazanmak için çevrimiçi yolları kullanırken hızlı bir şekilde büyük miktarda kazanmayı beklemeyin ve motivasyonunuzu kaybetmeyin.

 

Evde daha fazla zaman ve/veya genel olarak daha fazla boş zamanınız olduğunda ya da mevcut işiniz ekstra bir mesaiye izin veriyorsa, siz de internetten kolay para kazanmanın yolları üzerine kafa yorabilir ve kazanç sağlayabilirsiniz. İnternetten çalışarak para kazanabileceğiniz alternatifleri sizler için derledik.

 

İnternetten Nasıl Para Kazanılır

 

Kolay Para Kazanma Yöntemleri

 
  • Blog Yazarlığı
  • Çeviri Yapmak
  • SEO Danışmanlığı
  • Freelance Çalışmak
  • İş Birliği Yapmak
  • Twitch Yayıncılığı
  • Tiktok’ta Canlı Yayın Yapmak
  • Youtube Kanalı Açmak
  • Sosyal Medya Danışmanlığı
  • Anketlere Katılmak
  • E-ticaret
  • E-ihracat
  • Dropshipping
  • Oyun Oynayarak Para Kazanmak
  • Stok Fotoğraf ve Video Satışı
  • Sosyal Medyadan Satış Yapmak
 

Evden çalışarak kolay para kazanabileceğiniz yöntemlerdir.


Kolay Para Kazanma Yöntemleri

 

Blog Yazarlığı Yapın

 

İnternetten en kolay para kazanmak isteyen kişiler için en iyi mesleklerden birisi blog yazarlığıdır. Günümüzde kurumsal firmalar hedef kitlesine farklı yöntemler ile ulaşmak için içerik pazarlamasına önem vermekte ve bu nedenle sitelerinde blog bölümü açmaktadır. Kolay para kazanmak isteyen kişiler ise bu markalar için blog yazıları yazarak satışını gerçekleştirebilmektedir.

 

İlgili İçerik; Blog Kullanımının E-Ticaretteki Önemi


Blog Yazarlığı Yapın

 

Çeviri Yapmak

 

İnternetten en kolay para kazanma yöntemleri arasında son dönemlerde en popüler olan yöntemlerden birisi de çevirilerdir. Günümüzde kurumsal ya da bireysel olarak belgelerini, yazılarını ya da sosyal medya paylaşımlarını farklı bir dile çevirtmek isteyen birçok kişi ve kurum bulunur. İkinci bir yabancı dil bilen kişiler ise bu kurum ve bireylere hizmet vererek yaptıkları çevirilerle internetten para kazanabilir.


Çeviri Yapmak

 

SEO Danışmanlığı Yapın

 

En kolay para kazanma yöntemleri arasında yer alan SEO Danışmanlığı, bir e-ticaret sitesi ya da kurumsal web sitesinin organik arama sonuçlarında üst sıralara çıkması için yapılan teknik ve içerik çalışmalara verilen isimdir. SEO Danışmanlığı sayesinde günümüzde birçok kişi internetten para kazanabilmektedir.

 

SEO danışmanlığı yapmak istiyorsanız sizler de freelance işlerin bulunduğu Upwork, Fiverr ve Bionluk gibi platformalara göz atabilir ve bu platformlardan iş alarak SEO danışmanlığı yapabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; SEO Uzmanı Nedir? Seo Uzmanı Neler Yapar?


SEO Danışmanlığı Yapın

 

Freelance Çalışın

 

Freelance iş ilanlarının bulunduğu birçok internet sitesi bulunmaktadır. Az önce de bahsettiğimiz gibi Fiverr, Upwork, Bionluk gibi platformlar en çok freelance iş yayınlanan siteler arasında yer alır. Bu sitelerde internetten para kazanmak için başvurabileceğiniz birçok iş ilanı bulunur. Sosyal medya danışmalığından sanal asistanlığa, web sitesi tasarımından video düzenlemeye kadar işlerin kapsamı geniştir.

 

Siz de bu platformlar üzerinden freelance iş ilanlarını inceleyebilir ve uzmanlık alanınıza göre işlere başvurarak freelance çalışabilir ve internetten para kazanabilirsiniz.


Freelance Çalışın

 

İş Birliği

 

Trendyol ve Hepsiburada gibi pazaryeri platformlarının kurguladığı iş birliği sistemi sayesinde de internetten kolay para kazanmanız mümkündür. Organik bir Instagram ya da tiktok hesabınız bulunuyorsa sizler de e-ticaret pazaryeri platformlarının oluşturduğu affiliate sistemlerine başvurabilir ve markalardan gelen istekler doğrultusunda paylaşım yaparak gelir elde edebilirsiniz.


İş Birliği

 

Twitch Yayıncılığı

 

Twitch yayıncılığı da kolay para kazanmak isteyen kişilerin başvurduğu bir diğer yöntemdir. Kişiler twitchte bir yayıncı hesabı açarak abone kazanmakta ve yapılan yardımlar sayesinde de gelir elde edebilmektedir.

 

İnternetten para kazanmak isteyen kişilerin en çok tercih ettiği yöntemler arasında yer alan twitch yayıncılığını yapmak için ise kendi profesyonellik alanlarınızı belirleyebilir ve buna uygun şekilde yayın kurguları yaratabilirsiniz. Özellikle büyük bir hedef kitleye hitap etmek istiyorsanız Twitch’te oyun yayını yapmaya yönelebilirsiniz.


Twitch Yayıncılığı

 

Tiktok’ta Canlı Yayın Yapmak

 

Son dönemlerin en popüler sosyal medya uygulamaları arasında yer alan Tik Tok da internetten para kazanmak isteyen kişilerin tercih ettiği bir diğer yöntemdir. Kişiler belirli bir takipçi sayısının üzerine ulaştıklarında Tik Tok’ta canlı yayın yapabilir ve canlı yayınlarda gönderilen hediyeler sayesinde de para kazanabilmektedir.

 

İlgili İçerik; Tiktok'ta Canlı Yayın Yapma Rehberi


Tiktok’ta Canlı Yayın Yapmak

 

Youtube Kanalı Açın

 

İnternetten para kazanma yöntemleri arasında yer alan bir diğer yöntem de Youtube kanalı açmaktır. Youtube’da paylaşım yapan ve gerekli şartları yerine getiren kişiler Youtube üzerinden para kazanabilmektedir.

 

Youtube kanalından para kazanmak isteyen Youtuberların 4000 saatten fazla izlenme süresinin ve 1000’den fazla takipçisinin bulunması gerekir. Bunun yanı sıra Youtube’un oluşturduğu shorts fonu üzerinden de para kazanmanız mümkündür.

 

İlgili İçerik; Etkili Bir Youtube Canlı Yayını Nasıl Yapılır?


Youtube Kanalı Açın

 

Sosyal Medya Danışmanlığı Yapın

 

Sosyal medya danışmaları bireysel ve kurumsal hesaplar için paylaşım stratejilerini belirleyen ve reklam çalışmalarını yürüten kişilerdir. Günümüzde birçok işletme kaynak kullanımını azaltmak için sosyal medya çalışmalarında dışarıdan destek almaktadır. İnternetten para kazanmak isteyenler ise bu markalara hizmet vermekte ve evden çalışarak kolay bir şekilde para kazanabilmektedir.


Sosyal Medya Danışmanlığı Yapın

 

Anketlere Katılın

 

Kolay para kazanma yöntemleri arayan kişilerin yapabileceği bir diğer iş ise anket katılımıdır. Günümüzde birçok anket firması kişilerin belirli konular hakkında görüşlerini toplamak için anketler düzenlemektedir ve bu anketlere katılanlara ise nakdi yardım yapılmaktadır. Kolay para kazanmak isteyen kişiler anket firmaları tarafından düzenlenen anketlere katılabilmekte ve gelir elde edebilmektedir.


Anketlere Katılın

 

E-ticaret Yapın

 

İnternetten para kazanmak isteyen kişilerin en çok yöneldiği yöntemler arasında yer alan e-ticaret kişi ve işletmelerin sanal bir mağaza açarak ürün satışı yaptığı ticari faaliyete verilen isimdir. Kişiler şirket kuruluşu, e-ticaret altyapısı seçimi, site tasarımı ve ürün yükleme süreçlerinin ardından e-ticaret sitelerini aktif etmekte ve satışa başlayabilmektedir.

 

Bunun yanı sıra e-ticaret ile internetten ürün satmak için işletmeler Amazon, Hepsiburada, Aliexpress ve Trendyol’dan Satış Yapmak gibi işlere de yönelebilmektedir.

 

İlgili İçerik; E-ticaret Nedir, Nasıl Yapılır?


E-ticaret Yapın

 

E-ihracat ile Yurtdışına Satış Yapın

 

E-ticaret sektörü gibi yönelebileceğiniz sektörlerden biri de e-ihracattır. E-ihracat sektöründe de bireyler ve işletmeler farklı yabancı dillerde bir sanal mağaza açarak ürünlerini yurtdışına satabilmekte ve döviz geliri elde edebilmektedir. Siz de internetten para kazanmak istiyor ve kolay para kazanma yöntemleri ile gelirlerinizi artırmak istiyorsanız e-ihracat sektörüne giriş yapabilirsiniz.


E-ihracat ile Yurtdışına Satış Yapın

 

Dropshipping ile Stoksuz Satış Yapın

 

Dropshipping, kişi ve işletmelerin tedarikçiler ile anlaştığı ve stoksuz bir şekilde e-ticaret yaptığı bir iş türüdür. Bu yöntem ile yapılacak olan ticari faaliyetlerde markalar XML bağlantıları ile ürün ve hizmetlerini e-ticaret sitelerine aktarmakta ve satış aldıklarında sipariş vermektedir. Bu iş modelinde her zaman ürün satıldığında firmalar ürünü temin ettiği için stok tutma ihtiyacı duymamaktadır. Bu da markaların maliyetlerini azaltarak e-ticaret yapmalarına olanak sağlamaktadır.

 

İlgili İçerik; Dropshipping Nedir, Nasıl Yapılır?


Dropshipping ile Stoksuz Satış Yapın

 

Oyun Oynayarak Para Kazanmak

 

İnternetten para kazanmak için günümüzde birçok kişi oyun oynamayı da tercih eder. Özellikle oyun oynayarak para kazanacak olan kişiler büyüttükleri hesapları satarak gelir elde edebilecekleri gibi WEB 3.0 teknolojisinin gelişimi ile birlikte kripto para kazanacakları oyunları da oynayabilmektedir. Kişiler her iki yöntemle de gelir elde ederken özellikle kripto para kazanacakları oyunlardan elde ettiği kazançları kripto para borsalarında satarak nakite çevirebilmektedir.


Oyun Oynayarak Para Kazanmak

 

Stok Fotoğraf ve Video Satışı

 

Stok fotoğraf ve video satışı da internetten para kazanmak isteyenlerin tercih edebileceği yöntemler arasında yer alır. Profesyonel olarak fotoğrafçılık yapan kişiler çektikleri fotoğrafları düzenleyerek Pexels, Shutterstock, Pixabay, IstockPhoto gibi siteler üzerinden satışa sunabilmekte ve böylece gelir elde edebilmektedir.


Stok Fotoğraf ve Video Satışı

 

Instagram’dan Satış Yapmak

 

Instagram’dan satış yapmak da internetten para kazanmak için çok tercih edilen bir yöntemdir. Genellikle işletmeler Instagram’dan satış yaparak gelir elde etmek için Instashop entegrasyonundan yararlanmakta ve e-ticaret sitelerini Instagram ile entegre ederek satış yapabilmektedir. Siz de kendinize ait bir e-ticaret sitesi açabilir ve Instagram’dan satış yaparak internetten para kazanabilirsiniz.


Instagram’dan Satış Yapmak

 

Ticimax ile Gelir Elde Edin

 

Ticimax e-ticaret altyapısıyla sizler de e-ticaret sitenizi kurabilir ve internetten satış yaparak gelir elde edebilirsiniz.

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax