Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Youtube Analiz Araçları Nelerdir?

Güncelleme Tarihi: 14.07.2023

İçindekiler;

Youtube, günümüzde en çok kullanılan sosyal medya platformları ve arama motorları arasında yer almaktadır. 2005 yılında piyasaya video barındırma sitesi olarak sunulan Youtube, 2006 yılında Google tarafından satın alınmıştır. Google tarafından satın alındıktan sonra bu platforma olan ilgi her geçen gün artış göstermiştir ve bu platform artık günümüzün en popüler uygulamaları arasında yer almıştır.

 

Youtube, kullanıcıların video izleyebildikleri bir platform olmasının yanı sıra ayrıca isteyen kişi ve markaların da bir kanal açarak video paylaşımı yapabildiği bir platform olarak bilinmektedir. Özellikle youtube kanalı açan kişi ve işletmeler belirli bir takipçi kitlesi elde ettikten ve video izlenme sürelerini arttırdıktan sonra bu platform üzerinden gelir de elde edebilmektedir.

 

Youtube’da başarılı olmak ve etkileşim oranını arttırmak isteyen kişilerin video çekimine önem verdiği kadar kanal analizlerine de önem vermesi gerekmektedir. Çünkü kanalınıza yüklediğiniz bir video analiz edilmediği takdirde hedef kitlenizde yer alan kişilerin alışkanlıklarını ölçmeniz zorlaşacak ve bu da içeriklerinizi oluştururken ne tür içerikler oluşturmanız gerektiğine karar vermenizi zorlaştıracaktır.

 

Youtube kanalı olan ya da youtube kanalı açmak isteyen kişiler için hazırladığımız Youtube Analiz Araçları Nelerdir adlı bu yazımızda sizlere youtube analizi ve youtube analiz araçları hakkında bilgi vereceğiz. Sizler de bu yazımızı inceleyerek bu araçlar hakkında daha hızlı bilgi edinebilir ve youtube kanalınız için başarılı analizler yapabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-ticaret Siteleri İçin Youtube İçerik Önerileri

 

Youtube Analiz Araçları Nelerdir?

 

Youtube Metrikleri Nelerdir?

 

Youtube metrikleri, youtube kanalı bulunan ve bu kanalda aktif paylaşım yapan kişilerin kanalları ya da yükledikleri videolarıyla kaç kere etkileşimi girildiğini göstermektedir. Başlıca Youtube metrikleri ve hangi anlama geldiklerini aşağıdaki tablomuzda rahat bir şekilde görebilirsiniz.

 
 
Youtube Metriği Anlamı
Mevcut Abone Sayısı Youtube kanalınıza abone olan kişi sayısıdır.
Görüntülenme Youtube videolarınızın görüntülenme sayısıdır.
İzlenme Süresi Youtube videolarınızın izlenme süresidir.
Gösterimler Youtube videolarınızın gösterilme sayısıdır.
Gösterim Tıklama Oranı Youtube videolarınızın gösterim sayısının / görüntülenme sayısına bölünerek bulunan orandır.
 
 

Youtube Studio Nedir ve Nasıl Kullanılır?

 

Youtube Studio, youtube için içerik üreten kişilerin hem kanallarını yönetmelerini sağlayan hem de belirli analizleri yapmalarına yardımcı olan bir platformdur.

Youtube analiz nasıl yapılır sorusuna yanıt arayan kişiler için hazırladığımız bu bölümde ilk olarak herkes tarafından kullanılan Youtube Studio sayesinde kanalınızı ve izlenme sürelerinizi nasıl analiz edebileceğinizden bahsedeceğiz.

 

Youtube Analytics olarak da bilinen Youtube Studio;

 
  • İzlenme sayısı
  • İzlenme süresi
  • Ortalama izlenme süresi
  • Aboneler
  • Tahmini gelir
  • Beğeni oranı
  • En çok kazandığınız videolar
  • Anahtar kelime analizi
  • Kitlenizin demografik bilgileri ( yaş, cinsiyet, diller ve ülkeler)
  • Tıklanma sayısı
  • Oynatma listesi
 

Gibi analizlere ulaşabileceğiniz bir Youtube aracıdır. Youtube kanal analizi yapmanızı sağlayan bu aracı kullanmak için ister mobil uygulama olarak Youtube Studio programını telefonunuza isterseniz masaüstünde kullanmak için bilgisayarınıza indirebilirsiniz isterseniz de Studio.youtube.com adresi üzerinden web tarayıcınız üzerinden bu uygulamayı kullanabilirsiniz.

 

Youtube Studio üzerinden youtube kanal analizi yapmak isteyen kişilerin ilk olarak youtube kanalı açtıkları e-posta adresleri ile sisteme giriş yapmaları gerekmektedir. Ardından kişiler kontrol paneli üzerinden kanal analizi ( abone sayısı, görüntüleme, izlenme süresi vb.) bilgilere erişebileceklerdir.

 

Bunun yanı sıra Youtube kanalınız ile istatistiklere erişmek için panelin sol bölümünde bulunan butonları kullanabilirsiniz. Böylece istediğiniz bilgilere istediğiniz zaman erişerek Youtube kanal analizini hızlı bir şekilde yapabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Ücretsiz Video Düzenleme Programları

 

Youtube Studio Nedir Nasıl Kullanılır

 

En Popüler Youtube Analiz Araçları

 

Keywordtool.İO

 

Bir sitesi bulunan ya da bir youtube kanalı olan kişi ve işletmeler için SEO çalışmalarının önemli çalışmalar arasında yer aldığı günümüzde herkes tarafından bilinmektedir. Bir seo çalışması dendiği zaman ise herkesin aklına ilk gelen şey anahtar kelimelerdir.

 

Anahtar kelimeler, internet sitelerinde olduğu kadar Youtube Kanallarında ve videolarında da oldukça önemli bir hal almıştır. Bu nedenle youtube kanalı olan herkesin anahtar kelime analiz araçları kullanması gerekmektedir.

 

Keywordtool.io, Youtube kanalınız için anahtar kelime analizi yapabileceğiniz en iyi araçlardan birisi olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu analiz aracını kullanarak Youtube arama motorunda aranan bir terimin arama hacmini ölçümleyebilir ve yüksek arama hacmi olan kelimeleri saptayarak video açıklamalarınızda kullanabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Youtube Etkileşiminizi Arttıracak SEO Teknikleri



Youtube Analiz Araçları Keyword Tool

 

Vidooly

 

Youtube kanalı bulunan kişilerin kullanabileceği bir diğer analiz aracı ise Vidooly’dir. Youtube’da kanalı olan ve bu kanal için içerik üreten herkesin bir hedef kitlesi bulunmaktadır. Genellikle youtube kanal sahipleri hedef kitlelerinde yer alan kişilerin;

 
  • İnternet kullanım alışkanlıkları
  • Video platformlarında sergiledikleri davranışlar
  • İlgi alanları
 

Gibi konularda bilgi alarak hedef kitlelerinde yer alan kişilere yönelik içerikler üretmeyi istemektedir. Vidooly, youtube kullanıcılarına bu aşamada yardımcı olabilecek en iyi araçlardan birisidir.

 

Vidooly ile hedef kitlenizde yer alan kişilerin sergiledikleri davranışlar, ilgi alanları vb. gibi birçok konuda bilgi alabilirsiniz. Böylece hedef kitlenize uygun içerikler üreterek izlenme ve beğeni sayınızı hızlı bir şekilde arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Youtube'da Para Kazanma Şartları 2021

 

Social Blade

 

Günümüzde youtube kanalı olan ya da olmayan milyonlarca kişi tarafından kullanılan youtube analiz sitelerinden bir diğeri de Socialblade’dir. Social Blade, bir youtube kanalına ait belirli istatistikleri sizlerle paylaşmaktadır.

 
  • Son 30 gündeki abone sayısı
  • Aylık tahmini kazanç- yıllık tahmini kazanç
  • Abone sıralaması
  • Video görüntülenme sıralamaları
  • Ülke sıralaması
  • Görüntülenme sayısı
 

Gibi birçok Youtube kanalı istatistiğine bu platform üzerinden ulaşabilirsiniz. Dilediğiniz takdirde bu platformun detaylı özelliklerini kullanarak günlük abone sayısı, video görüntülenmesi ve tahmini kazançları da inceleyebilirsiniz. Bu verilere kendi youtube kanalınız için ulaşabileceğiniz gibi incelemek istediğiniz bir başka youtube kanalını da arama kutusuna yazarak analiz edebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; YouTube Reklamları ile Abone Sayısı Arttırma



Youtube Analiz Araçları Social Blade

 

Agorapulse

 

Youtube analiz siteleri arasında yer alan bir diğer site de Agorapulse’dir. Agorapulse youtube kanalınıza ait belirli istatistiklere ulaşabilmenize olanak sağlamaktadır.

 

Agorapulse, youtube yorumlarınızı takip edebileceğiniz bir araç olarak karşımıza çıksa da bununla beraber gönderi planlama, crm oluşturma gibi birçok özelliği bulunan bir analiz aracıdır ve her platformda kullanılabilmektedir.

 

Semrush

 

Genellikle SEO çalışmalarında herkes tarafından tercih edilen analiz araçlarından birisi olan Semrush, Youtube kanalınız için de kullanabileceğiniz bir analiz aracıdır.

 
  • Kitle Raporu
  • Etkileşim Raporu
  • Etkinlik raporu
 

Gibi youtube kanalınız ile ilgili birçok rapora ulaşmanızı sağlamaktadır. Bununla beraber Semrush, youtube kanalları ve videoları için SEO uyumlu açıklama yazmak kişiler tarafından da kullanılabilen bir araç olarak karşımıza çıkmaktadır. Yani kısacası Semrush ile hem kanalınıza ait belirli raporlara ulaşabilir hem de anahtar kelime araştırması yapabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Ücretsiz Anahtar Kelime Planlayıcıları

 

Youtube Analiz Araçları Semrush

 

No Copyright Sounds

 

Youtube için içerik üreten kişiler tarafından kullanılan youtube analiz araçlarından biri de No Copyright Sounds’dur.

 

No Copyright Sounds ile youtube videolarınızda kullanabileceğiniz telif hakkı olmayan müzikleri ve müzik koleksiyonlarını analiz edebilirsiniz. Böylece ücretsiz müzikler sayesinde içerikleriniz için yapacağınız telif hakkı harcamalarından kurtulabilirsiniz.

 

Adrev

 

Youtube analiz siteleri içerisinde yer alan sitelerden bir diğeri de Adrev’dir. Adrev, genellikle müzisyenler tarafından daha çok kullanılmaktadır.

 

Bu analiz aracı sayesinde ürettiğiniz bir müziğin lisanssız bir şekilde kullanıp kullanılmadığını analiz edebilir ve bir lisansınız bulunuyorsa izinsiz olarak kullanıldığını öne sürerek müzikleriniz için telif hakkı talep edebilirsiniz.

 

Youtube Analiz Araçları Adrev

 

Ticimax Youtube Kanalı ile E-ticaret Hakkında Bilgi Sahibi Olun

 

E-ticaret sektöründe faaliyet gösteren kişi ve işletmeler için e-ticaret alt yapıları ve e-ticaret çözümleri üreten Ticimax Youtube kanalından sizler de e-ticaret hakkında bilgi edinebilirsiniz. Youtube kanalımız üzerinde bulunan canlı yayın ve videoları izleyerek hem e-ticareti öğrenebilir hem de e-ticaret yapan kişilerin deneyimleri hakkında bilgi edinebilirsiniz.

 

İlginizi Çekebilir; Youtube’da Bizi Takip Edin

 

 

 

Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax