Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Zalando'da Satış Nasıl Yapılır?

Güncelleme Tarihi: 23.05.2023

İçindekiler;

E-ticaret ya da e-ihracat ile internetten ürün ve hizmet satışı yapacak olan işletmelerin tercih edebileceği farklı farklı yöntemler bulunmaktadır. E-ticaret ya da e-ihracat sitesi kurma yönteminin yanı sıra birçok işletme artık e-ticaret ya da e-ihracat pazaryeri platformlarında da satış yapmaktadır. Böylece hazır bir müşteri kitlesine ulaşan markalar daha kolay bir şekilde satış yapma fırsatı yakalamaktadır.

 

Amazon’dan Aliexpress’e, eBay’den Zalando’ya kadar olan her çevrimiçi alışveriş sitesi markaların mağaza açarak ürün satışı yapmaya başladığı platformlar arasında yer almaktadır. Evet son dönemlerde adını sıkça duyduğunuz Zalando da e-ticaret için mağaza açabileceğiniz platformlardan birisidir.

 

Zalando'da Satış Nasıl Yapılır adlı bu rehber yazımızda sizlere Zalando ve Zalando’da satış yapmak konuları hakkında bilgiler vereceğiz. Siz de yazımızı inceleyebilir ve bu platformda mağaza açarak internetten satış yapmaya başlayabilirsiniz.

 

Zalando'da Satış Nasıl Yapılır?

 

Zalando Nedir?

 

2008 yılında David Schneider ve Robert Gentz tarafından kurulan bir e-ticaret platformu olan Zalando, internetten alışveriş yapılan bir sitedir. Merkezi Almanya’nın Berlin şehrinde bulunan bu platformda dileyen markalar mağaza açabilmekte ve satış yapabilmektedir.

 

Birçok yan kuruluşu bünyesinde bulunduran Zalando, markaların Almanya pazarıyla beraber farklı Avrupa ülkelerinde de satış yapmasını sağlamaktadır. Bununla beraber bu platform üzerinden satış yapanlar markalarını global markalar boyutuna taşırken hazır bir müşteri kitlesine ulaşarak da satış yapma fırsatı yakalamaktadır.

 

Zalando Nedir

 

Zalando’da Satış Yapmanın Avantajları

 

Günümüzde birçok kişi ve işletmenin Zalando’da ürün satmak istemesinin ana sebebi Zalando’da Satış Yapmanın Avantajlarıdır. Çünkü ciddi anlamda bu platformdan satış yapmak markaların birçok avantajdan yararlanmasını sağlamaktadır. Gelin şimdi hep beraber Zalando’da satış yapmanın avantajları nelermiş detaylı bir şekilde göz atalım.

 
  • Zalando, Almanya menşeili bir e-ticaret pazaryeri platformu olduğu için bu platform üzerinden satış yapan kişi ve işletmeler Almanya pazarına kolay bir şekilde ulaşabilmektedir.
  • Zalando’da satış yapabileceğiniz birçok farklı kategori bulunmaktadır. Bu da ürün satmak isteyen markaların birçok ürünü Zalando’da satabilmesine yardımcı olmaktadır.
  • Zalando, Almanya’nın en popüler pazaryeri platformlarından birisi olduğu için bu platform Alman halkının güvenini kazanmıştır.
  • Almanya’da e-ticaret ile internetten alışveriş yapmak oldukça yaygındır. Bu durum da Zalando’da satış yapan markaların geniş bir hedef kitleye ulaşmasını sağlamaktadır.
  • Zalando’da ürün satan işletmeler kampanyalara katılarak ürün satışlarını arttırabilmektedir.
  • Zalando, işletmeleri destekleyen bir platform olduğu için çoğu zaman markanızı ön plana çıkarmanız kolaylaşacaktır.
 

Zalando’da satış yapmanın e-ticaret firmalarına sağladığı başlıca avantajlar bunlardır. Sizler de Zalando’da Satış Yapmanın Avantajlarından yararlanmak istiyorsanız bu platformda bir mağaza açabilir, ürün ve hizmetlerinizi yükleyerek Almanya’ya satış yapmaya başlayabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Yurt Dışına İnternetten Satış Yapabileceğiniz Trend Pazaryerleri

 

Zalando'da Satış Yapmanın Avantajları

 

Zalando’da Satış Yapmanın Dezavantajları

 

Her ne kadar Zalando’da Satış Yapmanın Avantajları markalara çekici gelse de aslına bakıldığında Zalando’da Satış Yapmanın Dezavantajlı olduğu durumlar da bulunur. Gelin şimdi hep beraber Zalando’da Satış Yapmanın Dezavantajları nelermiş bir göz atalım.

 
  • Zalando’da ürün ve hizmet satışı yapan markalar Almanya’da hizmet vereceği için bu ülkeyi ve ülke pazarını iyi bir şekilde tanımalıdır.
  • Müşteri desteği gibi konularda profesyonel hizmet vermek istiyorsanız Zalando’da satış yapmak için Almanca bilmeniz gerekir.
  • Zalando’da satış yapan birçok marka bulunur ve bu da satıcılar arasındaki rekabetin artmasına neden olur.
  • Zalando’da satış yapacak olan firmaların operasyonel süreçlerini profesyonel bir şekilde yürütmesi gerekmektedir. Aksi takdirde markaların ürün ve hizmet satışı yapacağı mağazaların puanları olumsuz etkilenebilmektedir.
 

Zalando’da satış yapmanın dezavantajlı olabileceği başlıca durumlar bunlardır. Fakat yine de söylemek gerekirse bu platformda satış yapmak işletmelerin birçok avantajdan yararlanmasına yardımcı olmaktadır.

 

Zalando'da Satış Yapmanın Dezavantajları

 

Zalando’da Satılabilecek Ürünler

 

Zalando’da satış yapmak isteyen kişi ve işletmelerin yanıt aradığı bir diğer soru da Zalando’da ne satılır sorusudur. Çünkü her marka bu platformda satış yaparken doğru ürünleri seçmeyi ve satmayı istemektedir ve bu yüzden talebin fazla olduğu ürün gruplarını satmaya yönelmektedir.

 

Zalando genellikle moda, aksesuar ve güzellik ürünlerinin satıldığı bir platform olsa da aslına bakıldığında geniş bir kitleye hitap edebileceğiniz birçok ürünü satmanıza olanak da tanımaktadır.

 
  • Hazır Giyim Ürünleri
  • Kadın, Erkek ve Çocuk Giyimleri
  • Ayakkabı
  • Çanta
  • Spor Ürünleri
  • Aksesuar
  • Tasarım Ürünler
  • İkinci El Ürünler
 

Kategorileri Zalando’da satış yapabileceğiniz belli başlı kategoriler olarak bilinmektedir. Sizler de bu platformda ürün satmak ve ürünlerinizi Almanya’ya ihraç etmek istiyorsanız bir mağaza açabilir ve bu kategorilerde Zalando’dan ürün satabilirsiniz.

 

Zalando'da Satılabilecek Ürünler

 

Zalando’dan Satış Yapılacak Ülkeler

 

Zalando’da ürün ve hizmet satışı yapan her markanın Almanya haricinde de faaliyet gösterebileceği belirli ülkeler bulunmaktadır.

 
  • Avusturya
  • Belçika
  • Hırvatistan
  • Çek Cumhuriyeti
  • Danimarka
  • Estonya
  • Finlandiya
  • Fransa
  • Macaristan
  • İrlanda
  • İtalya
 

Gibi ülkelerin yanı sıra Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Hollanda, Norveç, Polonya, Romanya, Slovakya, Slovenya, İspanya, İsveç, İsviçre ve Birleşik Krallık gibi ülkeler Zalando’dan satış yapmak isteyen markaların ürün ve hizmetlerini satabileceği platformlar olarak bilinmektedir.

 

İlgili İçerik; Taobao'da Nasıl Satış Yapılır?

 

Zalando'da Satış Yapılacak Ülkeler

 

Zalando’da Satış Yapmak

 

Zalando’da mağaza açarak bu platform üzerinden satış yapabilmeniz mümkündür. Fakat satış yapabilmek için ilk olarak Zalando ortaklık programına katılmanız gerekmektedir. 49 Milyondan fazla müşteri kitlesi bulunan bu platformda satış yapmak isteyen her markanın mağaza açma süreçlerini Zalando Partners üzerinden yürütmesi gerekir. Gelin şimdi adım adım Zalando’da mağaza açmak konusuna bir göz atalım.

 

Zalando’da satış yapmak isteyen kişi ve işletmelerin ilk olarak:

 
  • Zalando ortak programına girmesi gerekmektedir.
  • Zalando ortak programına giriş yaptıktan sonra Zalando satıcı başvuru formunu doldurması gerekir.
 

Zalando marketplace başvuru formunda kişi ve işletmelerden istenen bilgi ve belgeler şunlardır:

 
  • İş türü
  • Şirkete yönelik bilgiler ( Şirket yasal adı, şirket web sitesi, ana kıta, Pazar ülkesi)
  • Ardından iletişim bilgileri istenmektedir. (Ad, Soyad, e-posta adresi, telefon, müşteri hizmetleri ile iletişime geçme dili, Zalando satış programını nasıl duyduğunuza yönelik anket)
 

Gibi bilgileri doldurduktan sonra Zalando satıcı başvurunuzu yapmanız gerekmektedir. Bu bilgileri dolduran kişi ve işletmelerin başvuruları Zalando tarafından incelenecektir ve ardından mağaza açma süreci hakkında sizlere bilgi verilecektir.

 

Zalando'da Satış Yapmak

 

Zalando’da Satış Artırma Tüyoları

 

Zalando’da satış yapan kişi ve işletmelerin bilgi aradığı bir diğer konu da Zalando’da satış artırma tüyolarıdır. Genellikle bu noktada belirli stratejiler sayesinde Zalando’da satış yapan kişi ve işletmeler satışlarını artırabilmektedir.

 
  • Zalando’da daha fazla satış yapmak için rakiplerinizi inceleyin ve rekabetçi bir satış stratejisi geliştirin.
  • Ürün fiyatlandırma stratejinizde rekabeti ön planda tutun.
  • Markanızın ürün görsellerini ve açıklamalarını profesyonel bir şekilde oluşturun.
  • Zalando’da satış yapmak isteyen kişi ve işletmelerin reklam çalışmaları ile ürünlerini ön plana çıkarması gerekir.
  • Zalando tarafından düzenlenen kampanyalara katılarak ürünlerinizin ve markanızın daha fazla görüntülenme almasını sağlamanız mümkündür.
 

Bunlara önem vererek Zalando’da satışlarınızı artırabilir ve gelir elde edebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Fruugo'da Nasıl Satış Yapılır?

 

Zalando'da Satış Artırma Tüyolar

 

Almanya’ya Satış Yapın

 

E-ihracat ile Almanya’ya satış yapmak için sizler de kendinize ait bir e-ihracat sitesi açabilirsiniz. E-ihracat sitenizi açarken Ticimax e-ihracat alt yapısını tercih edebilir ve sanal mağazanızı profesyonel bir şekilde kurabilirsiniz. Altyapımızda yer alan modülleri kullanarak e-ihracat süreçlerinizi yönetebilir ve e-ihracatta daha başarılı olabilirsiniz.

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax