Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Taobao'da Nasıl Satış Yapılır?

Güncelleme Tarihi: 12.07.2023

İçindekiler;

İnternetten ürün ve hizmet satışı yapmak istiyorsanız tercih edebileceğiniz birçok platformun bulunduğunu söylemek mümkündür. E-ticaret yapmak için e-ticaret siteleri ve e-ticaret pazaryerleri, e-ihracat yapmak için ise e-ihracat siteleri ve e-ihracat pazaryerleri satış yapılabilecek platformlar arasında yer almaktadır.

 

Özellikle son dönemlerde internetten satış yapacak olan kişilerin daha çok e-ihracata da yöneldiği bilinmektedir. Çünkü e-ihracat yapan markalar ürün ve hizmetlerini döviz ile satışa sunmakta ve global bir hale gelmektedir. Amazon, Ebay, ETSY ve Aliexpress gibi e-ihracat pazaryerlerinin yanı sıra günümüzde birçok kişi ve işletme Taobao gibi pazaryeri platformlarında da satış yapmaktadır.

 

Taobao'da Nasıl Satış Yapılır adlı bu yazımızda internetten yurtdışına satış yapmak isteyen kişiler için Taobao ve Taobao’da satış yapmak hakkında önemli bilgiler vereceğiz. Siz de yazımızı inceleyebilir ve Taobao’da kendinize bir mağaza açarak internetten satış yapmaya başlayabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Asos'ta Nasıl Satış Yapılır?

 

Taobao'da Nasıl Satış Yapılır?

 

Taobao Nedir?

 

Çevrimiçi alışveriş sitelerinden birisi olan Taobao, Alibaba Group tarafından kurulan bir pazaryeri platformudur. 2003 Mayıs ayında hayata geçirilen bu platform PHP programlama dili ile kurulmuştur.

 

Çince hizmet veren bir pazaryeri platformu olan Taobao, küçük ölçekli işletmeler ve bireysel girişimciler tarafından kullanılmaktadır. Platformda daha çok consumer to consumer yani C2C e-ticaret modeli ile satış yapılmaktadır.

 

Genellikle platform üzerinden satış yapan markalar hızlı hizmet garantisi vermektedir.

 

Taobao Nedir

 

Taobao’da Satış Yapmanın Avantajları

 

Taobao’da satış yapmak isteyen kişi ve işletmeler çoğu zaman Taobao’da Satış Yapmanın Avantajlarından dolayı bu pazaryeri platformunu tercih etmektedir. Çünkü Taobao’da satış yapmak kişi ve markaların birçok avantajdan yararlanmasını sağlamaktadır.

 
  • Taobao dünyanın en büyük e-ihracat siteleri içerisinde yer alır.
  • Dünyanın en büyük sekizinci e-ihracat platformudur.
  • Taobao’da satış yapan markalar markalarını globalleştirir.
  • Platformun hazır bir müşteri kitlesi bulunduğu için satış yapmak kolaylaşır.
  • Taobao’da satış yapmak e-ticaret ve e-ihracat firmalarının Çin’de hizmet vermesini sağlar.
  • Pazarlama faaliyetleri Taobao tarafından yürütüldüğü için markaların reklam harcamalarına kaynak ayırması gerekmez.
  • Mobil ödeme sistemi yer aldığı için yapılan elde ettiğiniz gelirler garanti altındadır.
  • İnternetten alışveriş yapmak isteyen birçok tüketici bilinen platformlardan alışveriş yapmayı tercih eder. Bu da Taobao’da satış yapan kişi ve işletmelerin kolayca satış yapmasına yardımcı olur.
  • Taobao satış yapan markaları uygunsuz rekabete karşı korumayı hedeflemektedir.
 

Taobao’da satış yapmanın e-ticaret firmalarına ve kişilere sağladığı avantajlar bunlardır. Sizler de bu tür avantajlardan yararlanmak istiyorsanız bu platformda satış yapmak için mağaza açabilir, ürün ve hizmetlerinizi satmaya başlayabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Aliexpress'te En Çok Satan Ürünler Listesi

 

Taobao Avantajları Nelerdir

 

Taobao’da Satış Nasıl Yapılır?

 

Taobao’da mağaza açmak ve bu platform üzerinden satış yapmak isteyen herkesin bir mağaza açılışı gerçekleştirmesi gerekir. Aksi halde platform üzerinden satış yapmanız mümkün olmayacaktır. Taobao’da mağaza açmak isteyen kişi ve işletmelerin ise tamamlaması gereken belirli süreçler bulunur. Kişi ve işletmelerin Taobao’da satış yapabilmek için ilk olarak bireysel hesap açmaları ve ardından satıcı başvurusu yapması gerekir.

 

Satıcı başvurusu incelendikten ve platform tarafından onaylandıktan sonra markalar ilgili platform üzerinden satış yapabilmektedir. Satış yapabilmek için mağazanızı açtıktan sonra platforma ürün yükelemeniz ve listelemeniz gerekmektedir.

 

İlgili İçerik; Çin'den Toptan Ürün Nasıl Getirilir?

 

Taobao'da Satış Nasıl Yapılır

 

Taobao’da Satılabilecek Ürünler

 

Taobao’da mağaza açarak bu platformdan satış yapmak isteyen kişi ve işletmelerin en çok yanıt aradığı sorulardan birisi Taobao’da ne satılır sorusudur. Çünkü herkes bu platforma giriş yaparken doğru ürünleri seçmek ve satmayı istemektedir.

 

İlk olarak mağaza açmadan önce her markanın bu noktada satabileceği ürünleri bulabilmesi için bir analiz yapması ve hangi markaların neleri sattığını gözlemlemesi gerekmektedir. Ardından markaların bir sektör seçmesi ve satacakları kategoriyi belirlemesi gerekir. Genellikle bu noktada birçok marka trend olan sektörlere giriş yapmayı hedefler ve talebin fazla olduğu ürünleri satmak ister.

 
  • Ev ve yaşam ürünler
  • Kadın giyim, çanta ve ayakkıbılar
  • Erkek giyim, çanta ve alakkabılar
  • Çante ve aksesuar ürünleri
  • Açık hava ve spor ürünleri
  • Akıllı telefon ve tabletler
  • Dizüstü bilgisayar ve bigisayar donanım ürünleri
  • Oyuncaklar ve bebek ürünleri
  • Ses ve görüntü ürünleri, ev aletleri
  • Kozmetik, güzellik ve bakım ürünleri
  • İçecek ve yiyecekler
  • Tıp ve tıpta kullanılan sağlık ürünleri
 

Taobao’da en çok satılan ürünler arasında yer almaktadır. Sizler de bu platformda mağaza açmak ve Çin’de satış yapmak istiyorsanız bu ürün gruplarına yönelebilirsiniz. Böylece talebin fazla olduğu ürünleri seçerek ürün ve hizmetlerinizi daha kolay bir şekilde satışa sunabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Shopee'de Nasıl Satış Yapılır?

 

Taobao'da Ne Satılır

 

Taobao’dan Satış Yapılabilecek Ülkeler

 

Taobao’da Amazon gibi birçok ülkeye hizmet vermenizi sağlayan bir pazaryeri platformudur. Genellikle bu platform üzerinden dünyanın her ülkesine satış yapmanız mümkün olsa da aslına bakıldığında satışlar belirli ülke ve bölgelerde yoğunlaşmaktadır. Bu nedenle Taobao’da satış yapmak isteyen her kişi ve işletmenin satış yapmaya başlamadan önce Taobao’dan satış yapılabilecek ülkeleri bilmesi ve buna uygun hareket etmesi gerekir.

 
  • Çin
  • Hong Kong
  • Tayvan
  • Makao
  • Güney Kore
  • Malezya
  • Avustralya
  • Singapur
  • Yeni Zelanda
  • Kanada
  • Japonya
  • Vietnam
  • Tayland
  • Filipinler
  • Kamboçya
 

Taobao’dan en çok satış yapılan ülkelerdir. Sizler de Taobao’da kendinize ait bir mağaza açabilir ve bu ülkelere kolay bir şekilde satış yapabilirsiniz. Böylece hem birçok ülkeye hizmet edebilir hem de farklı ülkelerin para birimleri ile gelir elde edebilirsiniz.

 

Taobao'da Satış Yapılan Ürünler

 

E-ihracat’a Ticimax ile Başlayın

 

Son dönemlerin en popüler sektörleri arasında yer alan e-ihracat sektörü hem kazanmanızı hem de gelişmenizi sağlayan sektörler arasında yer almaktadır. E-ihracat ile ürün ve hizmet satışı yapacak olan işletmelerin gelir elde edebilmesi ve başarılı olması için iyi bir iş planı hazırlaması ve alt yapı seçimini doğru yapması gerekir.

 

E-ihracat ve e-ticaret firmalarına yıllardır alt yapı sağlayan Ticimax bu noktada markaların hızlı bir şekilde sitelerini kurmasına yardımcı olmaktadır. Ticimax e-ticaret ve e-ihracat alt yapıları sayesinde markalar sitelerini kurabilmekte ve yer alan modüller sayesinde kolay bir şekilde yurtdışına satış yapabilmektedir. Sizler de bu tür avantajlardan yararlanmak istiyorsanız sitenizi Ticimax ile kurabilirsiniz.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax