Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Yurt Dışına İnternetten Satış Yapabileceğiniz Trend Pazaryerleri

Güncelleme Tarihi: 23.05.2023

İçindekiler;

İnternetten ürün ve hizmet satmak isteyen markalar çoğu zaman e-ticaret ya da e-ihracat sektörlerine adım atar. Genellikle işletmeler faaliyet gösterecekleri sektöre karar verirken rakiplerini, satış yöntemlerini ve satılacak ürün ve hizmetlere olan ilgiyi göz önünde bulundurarak hareket eder. Çoğu zaman işletmeler e-ticaret ile beraber e-ihracat sektörüne de yönelir.

 

Çünkü e-ihracat sektörü kişilerin döviz geliri elde etmesini sağlayan sektörlerden birisidir. E-ihracat ile yurtdışına satış yapmak isteyen kişi ve işletmeler ise genellikle kendi siteleri ile beraber pazaryeri platformları aracılığı ile de satış yapabilir. Çoğu zaman yurtdışı trend pazaryerleri markaların ilgi odağını oluşturur. Çünkü platformların hazır bir müşteri kitlesi bulunur.

 

Yurt Dışına İnternetten Satış Yapabileceğiniz Trend Pazaryerleri adlı bu yazımızda e-ihracat ile yurtdışına satış yapmak isteyen kişilerin kullanabileceği pazaryeri platformlarından bahsedeceğiz. Siz de yazımızı inceleyebilir ve böylece yurtdışı pazaryeri platformlarından daha kolay bir şekilde satış yapabilirsiniz.

 

Yurt Dışına İnternetten Satış Yapabileceğiniz Trend Pazaryerleri

 

Pazaryeri Nedir?

 

Yurt Dışına İnternetten Satış Yapabileceğiniz Trend Pazaryerleri hakkında sizlere bilgi vermeden önce ilk olarak pazaryeri kavramına bir göz atacağız.

 

Pazaryerleri genellikle büyük markalar tarafından hayata geçirilen ve alıcılar ile satıcıları buluşturan platformlara verilen isimdir. Pazaryeri platformları çoğu zaman komisyon mantığı ile işlemektedir. Yani satıcılar bu platformlar üzerinden yaptıkları her satış için ilgili pazaryerine komisyon ödemesi yapmaktadır.


İlgili İçerik; E-ticaret Siteniz Yurtdışı Satışa Hazır Mı?



Yurt Dışı İnternetten Satış Pazaryeri

 

Yurt Dışı Trend Pazaryerleri

 

E-ihracat ile yurtdışına internetten satış yapacak olan kişi ve işletmelerin tercih edebileceği birçok platform bulunur. Fakat bu noktada kişi ve işletmeler trend pazaryerlerine yönelir. Çünkü trend pazaryerlerinin müşteri kitlesi diğerlerine oranla daha geniştir.

 
  • Amazon
  • Aliexpress
  • Ebay
  • ETSY
  • Wish
  • Asos
  • Otto
  • Rakuten
  • Shopee
  • Allegro
  • Zalando
  • Cdiscount
  • eMag
  • Fruugo
  • Mercado Libre
  • Flipkart
  • Wayfair
  • Taobao
 

İnternetten yurtdışına satış yapmak isteyen kişilerin en çok tercih ettiği pazaryeri platformları arasında bulunmaktadır. Gelin şimdi bu platformlara daha detaylı bir şekilde göz atalım.

 

Yurt Dışına İnternetten Satış Pazaryerleri

 

Amazon

 

Yurtdışına satış dendiğinde herkesin aklına ilk gelen platformlardan birisi olan Amazon, dünyanın en büyük e-ihracat pazaryerleri arasında yer almaktadır. 1994 yılında Jeff Bezos tarafından Amerika’da kitap satışı için açılan Amazon kısa bir süre içerisinde büyümüş ve e-ihracat pazaryeri haline gelmiştir.

 

Günümüzde birçok ülke ve bölgede satış yapan platformlardan birisi olan Amazon’da satış yapmak isteyen kişi ve işletmeler bir mağaza açma ücreti ödeyerek mağazalarını açabilmektedir. Bununla beraber kişiler satış kategorilerine ve sattıkları ürünlere göre Amazon’da komisyon ödemesi de yapmaktadır.

 

İlgili İçerik; Amazon'da Nasıl Satış Yapılır?

 

Yurt Dışına İnternetten Satış Pazaryerleri Amazon

 

Aliexpress

 

E-ihracat ve e-ticaret dendiğinde herkesin aklına gelecek platformlar arasında Aliexpress’te yer alır. Aliexpress aslına bakıldığında ticarin merkezi olan Çin’de ortaya çıkan bir platformdur.

 

Aliexpress 2010 yılında Alibaba Group tarafından hayata geçirilen, alıcılar ve satıcıları buluşturan bir platformdur. Merkezi Çin’de bulunan Aliexpress’te satış yapmak isteyen kullanıcılar farklı birçok kategori de ürün ve hizmet satışı yapabilmektedir. Özellikle bu platform da Amazon mantığı ile işlemektedir. Kısacası trend pazaryerleri arasında yer alan Aliexpress’te satış yapmak için markaların mağaza açma ücreti ödemesi ve sattığı her ürün için komisyon ödemesi gerekmektedir.

 

İlgili İçerik; Aliexpress'te En Çok Satan Ürünler Listesi

 

Yurt Dışına İnternetten Satış Pazaryerleri Aliexpress

 

eBay

 

1995 yılında Amerika’da Pierre Omidyar tarafından hayata geçirilen bir platform olan eBay de yurtdışına satış yapabileceğiniz pazaryeri platformları arasında bulunmaktadır. Dünya’nın en trend ve en popüler pazaryerlerinden birisi olan eBay’de de satış yapan markalar mağaza açama ücreti ve komisyon ödemektedir.

 

Diğer platformların aksine eBay’de satış şekli biraz daha farklılaşmaktadır. Çünkü eBay’de satış yapan kişiler açık arttırma sistemi ile ödeme kabul etmektedir. Kısacası eBay’in dünyada açık arttırma sistemini uygulayan en büyük platform olduğunu söylemek mümkündür.

 

Sizler de yurtdışına satış yapmak

ve gelir elde etmek istiyorsanız popüler platformlardan birisi olan eBay’de satış yapmaya başlayabilirsiniz.

 

 

İlgili İçerik; eBay’de Satış Yapma Rehberi 2023

 

Yurt Dışına İnternetten Satış Pazaryerleri Ebay

 

ETSY

 

Yine Amerika menşeili bir platform olarak karşımıza çıkan ETSY, 2005 yılında New York’ta kurulmuştur. Türkiye’den ve dünyadan birçok kişinin satış yaptığı pazaryeri platformu olan ETSY’de satış yapan kişiler herhangi bir mağaza açma ücreti ödememektedir.

 

Fakat ETSY’de satış yapan firmaların diğer pazaryerlerinde olduğu gibi komisyon ödemesi yaptığı bilinmektedir. Amazon, eBay ve Aliexpress gibi platformlarda her ürün ve hizmeti satabilen kullanıcılar ETSY’de ürün satışı yaparken yalnızca belirli ürün gruplarını satabilmektedir.

 

ETSY, kişi ve işletmelerin yalnızca el yapımı ürünleri ve vintage ürünleri satabileceği bir platform olarak bilinmektedir. Yani bu platformda fabrikasyon ürün satmanız mümkün değildir. ETSY fabrikasyon ürünleri satan kişileri yakaladığında ömür boyu mağazalarını kapatmakta ve almaları gereken ödemeleri geç göndermektedir.

 

Yurt Dışına İnternetten Satış Pazaryerleri Etsy


 

İlgili İçerik; Etsy’de Satış Yapmak, ETSY’de Mağaza Nasıl Açılır?

 

İlgili İçerik; ETSY Entegrasyonu

 

Wish

 

E-ticaret ya da

İlgili İçerik; E-ihracat

trend pazaryerleri dendiğinde aklınıza gelmesi gereken bir diğer platform da Wish’tir. 2011 yılında Amerika’da kurulan bir pazaryeri platformu olan Wish’te diğer trend pazaryerlerinin mantığı ile hareket etmektedir.

 

 

Bu pazaryeri platformunda satış yapmak isteyen kişi ve işletmeler mağaza açma ücretinin yanı sıra sattıkları her ürün için de komisyon ödemesi yapmaktadır. Hazır giyimden ayakkabıya, teknolojiden petshopa kadar olan her sektörde mağaza açmanız ve ürün satmanız mümkündür.


İlgili İçerik; Wish'te Nasıl Satış Yapılır?



Yurt Dışına İnternetten Satış Pazaryerleri Wish

 

Asos

 

İlk dönemlerde az kullanıcı ile ön plana çıkan bir e-ticaret pazaryeri platformu olan Asos 2010 yılında kurulmuştur. Zamanla birçok markanın yer almaya başladığı Asos’ta şu an 800’den fazla marka satış yapmaktadır.

 

Dünyanın birçok ülkesinde kullanılan platformlardan birisi olan Asos’ta da mağaza açma ücretleri ve komisyonlar ile satış yapabilmek mümkündür.

 

İlgili İçerik; Asos'ta Nasıl Satış Yapılır?

 

Yurt Dışına İnternetten Satış Pazaryerleri Asos

 

Otto

 

Avrupa’ya satış yapmak isteyen markaların en çok tercih ettiği pazaryeri platformları arasında yer alan Otto, merkezi Almanya’da bulunan bir pazaryeri platformudur.

 

Mail order hizmeti vermek için kurulan bu platform kısa süre içerisinde e-ticaret pazaryeri platformuna dönüşmüştür. Günümüzde Almanya’da e-ticaret dendiğinde herkesin aklına ilk gelen trend pazaryerlerinden birisi olan Otto’da satış yapan markalar Almanya’nın en büyük e-ticaret pazaryerinde satış yapma imkânı yakalamaktadır.

 

Yurt Dışına İnternetten Satış Pazaryerleri Otto

 

Rakuten

 

1997 yılında kurulan trend pazaryerlerinden birisi de Rakuten’dir. Merkezi Japonya’da bulunan Rakuten üzerinden satış yapacak olan firmalar Asya ülkelerine kolayca satı yapabilmektedir.  

Japonya’nın en büyük pazaryeri platformu olarak bilinen Rakuten’de satış yapmak için markaların B2B e-ticaret modeli ile çalışması gerekmektedir.

 

İlgili İçerik; Rakuten'de Nasıl Satış Yapılır?

 

Yurt Dışına İnternetten Satış Pazaryerleri Rakuten

 

Shopee

 

Yurt Dışına İnternetten Satış Yapabileceğiniz Trend Pazaryerlerinden bir diğeri de Shopee’dir. 2015 yılında Singapur merkezli kurulan Shopee, ilk dönemlerde C2C e-ticaret modeli ile satış yapılmasına izin veriyordu. Fakat bir süre sonra platform aldığı bir karar ile B2B iş modeli ile satış yapılabilen bir platform haline geldi.

 

Özellikle Asya ve Güney Amerika ülkelerine satış yapmak isteyen kişi ve işletmelerin tercih edebileceği bu platformun 20.000’i aşkın çalışanı bulunmaktadır ve çalışan sayısının fazla olması satıcıların işlem kolaylığını sağlamaktadır.

 

Yurt Dışına İnternetten Satış Pazaryerleri Shopee

 

Allegro

 

Yurtdışına ürün ve hizmet satışı yapmak için pazaryeri platformlarını tercih edecek olan kişi ve işletmeler Polonya’nın en popüler pazaryeri platformu olan Allegro’da da satış yapabilmektedir.

 

1999 senesinde Polonya’da kurulan Allegro’da aylık 70 milyondan fazla ürün ve hizmet satışı yapılmaktadır. Polonya’nın en popüler pazaryeri platformu olan Allegro’da satış yapan markalar ürün ve hizmetlerini Doğu Avrupa ülkelerine de gönderebilmektedir.

 

E-ticaret’in çok popüler olduğu ülkelerden birisi olan Polonya’da satış yapmak ve döviz geliri elde etmek istiyorsanız sizler de Allegro’da satış yapabilir ve böylece e-ihracat ile gelir elde edebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Allegro'da Nasıl Satış Yapılır?

 

Yurt Dışına İnternetten Satış Pazaryerleri Allegro

 

Zalando

 

Almanya’da ürün ve hizmet satışı yapmak isteyen markaların tercih edebileceği trend pazaryerlerinden birisi de Zalando’dur. 2008 yılında Robert Gentz ve David Scheinder tarafından kurulan Zalando pazaryeri platformu Almanya’nın popüler pazaryerleri arasında yer almaktadır.

 

Birçok farklı kategoride satış yapabileceğiniz bu platform üzerinden Avusturya, Hırvatistan, Danimarka, Fransa gibi birçok Avrupa ülkesine de profesyonel bir şekilde ürün ve hizmet satışı yapabilirsiniz.

 

Her pazaryeri platformu gibi Zalando’da da satış yaparken mağaza açma ve komisyon oranları ile ürün ve hizmetlerinizi satabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Zalando'da Satış Nasıl Yapılır?

 

Yurt Dışına İnternetten Satış Pazaryerleri Zalando

 

Cdiscount

 

Yurtdışına satış yapabileceğiniz pazaryeri platformlarından bir diğeri de Cdiscount’tur. 1998 yılında Cristophe Charle, Nicolas Charlet ve Herve Chasle tarafından e-ticaret pazaryeri platformu olarak faaliyete geçirilen Cdiscount elektrik ve elektronik ürünleri satmak isteyen markaların en çok tercih ettiği pazaryeri platformlarından birisidir.

 

İstatistiksel verilere göre 2013 yılında Fransa’da en çok ciro yapan e-ticaret şirketi olarak bilinen Zalando’da satış yapan kişi ve işletmeler farklı Avrupa ülkelerine de ürün satışı yapabilmektedir. Almanya, İtalya, Belçika, İspanya ve Lüksemburg gibi Avrupa ülkelerine de satış yapmak istiyorsanız sizler de bu pazaryeri platformunda kendinize ait bir mağaza açabilir ve yurtdışına satış yapabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Cdiscount'ta Nasıl Satış Yapılır?

 

Yurt Dışına İnternetten Satış Pazaryerleri Cdiscount

 

eMAG

 

Yurtdışına satış yapılacak trend pazaryeri platformlarından birisi de Emag’tir. 2001 yılında Radu Apostolescu tarafından kurulan pazaryeri platformu olan eMag Romanya’nın en popüler pazaryeri platformları arasında yer almaktadır.

 

Her pazaryeri platformu gibi mağaza açma ücretleri ve komisyon oranları ile çalışan bu platform Romanya’nın en popüler pazaryerleri arasında yer almaktadır. Birçok farklı kategoride faaliyet göstermek ve yurtdışına mal satmak istiyorsanız sizler de eMAG’te mağaza açabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; eMAG’te Nasıl Satış Yapılır?

 

Yurt Dışına İnternetten Satış Pazaryerleri eMag

 

Fruugo

 

E-ihracat ile yurtdışına pazaryeri platformları üzerinden satış yapacak olan kişi ve işletmelerin tercih edebileceği bir diğer platform da Fruugo’dur. İngiltere merkezli bir pazaryeri platformu olan Fruugo ile Amerika, Asya ve Avrupa kıtalarında satış yapabilmek mümkündür.

 

Birçok ülkede faaliyet gösteren bir platform olduğu için Fruugo’da satış yapacak olan işletmeler farklı dilleri de kullanarak hizmet verebilmektedir.

 

İlgili İçerik; Fruugo'da Nasıl Satış Yapılır?

 

Yurt Dışına İnternetten Satış Pazaryerleri Fruugo

 

Mercado Libre

 

Trend pazaryeri platformları deyince herkesin aklına gelen bir diğer platform da Mercado Libre’dir. Arjantin merkezli bir e-ihracat pazaryeri platformu olan Mercado Libre 1999 yılında kurulmuştur.

 

Güney Amerika ülkelerinde faaliyet göstermenize yardımcı olan bu platformda diğer pazaryeri platformları gibi mağaza açma ücretleri ve komisyon oranları ile çalışmaktadır. Güney Amerika’nın en popüler pazaryeri platformlarından birisi olan Mercado Libre’de satış yapmak için sizler de mağaza açabilir. Ürün ve hizmetlerinizi yükleyerek yurtdışına ürün satışı yapabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Mercado Libre'de Nasıl Satış Yapılır?

 

Yurt Dışına İnternetten Satış Pazaryerleri Mercado Libre

 

Flipkart

 

2007 yılında Hindistan merkezli olarak kurulan Flipkart da e-ihracat ile yurtdışına satış yapabileceğiniz bir platform olarak ön olana çıkmaktadır. Hikayesi Amazon ile benzeyen bir platform olan Flipkart da il dönemlerde kitap satışı yapılan bir pazaryeri olarak kurulmuştur. Fakat zamanla gelişmeye devam eden bu platformda da artık farklı kategorilerde satış yapabilmek mümkündür.

 

İlgili İçerik; Flipkart'da Nasıl Satış Yapılır?

 

Yurt Dışına İnternetten Satış Pazaryerleri Flipcart

 

Wayfair

 

Trend pazaryeri platformları arasında yer alan Wayfair, 2002 yılında kurulan bir e-ticaret platformudur. İlk dönemlerde e-ticaret sitesi olarak faaliyet gösteren Wayfair zamanla gelişmiş ve e-ticaret pazaryeri haine gelmiştir.

 

11.000’den fazla mağazanın bulunduğu Wayfair internetten mobilya satmak isteyen her markanın tercih edebileceği pazaryeri platformları arasında yer almaktadır.

 

İlgili İçerik; Wayfair’de Nasıl Satış Yapılır?

 

Yurt Dışına İnternetten Satış Pazaryerleri Wayfair

 

Taobao

 

Yurtdışına satış yapabileceğiniz pazaryeri platformları arasında yer alan Taobao 2003 yılında Alibaba tarafından kurulan bir platformdur.

 

Çin’de hizmet veren bir platform olan Taobao’da satış yapan kullanıcılar c2c e-ticaret modeli ile ürün ve hizmet satışı gerçekleştirmektedir. Sizler de bu platforma ürün ve hizmetlerinizi yükleyebilir ve e-ihracat ile yurtdışına satış yapabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Taobao'da Nasıl Satış Yapılır?

 

Yurt Dışına İnternetten Satış Pazaryerleri Taobao

 

E-ihracat Sitenizi Kurun

 

Sizler de yurtdışına internetten ürün satmak istiyorsanız aslına bakıldığında e-ihracat pazaryerleri yerine kendi sitenizi kurabilirsiniz. Kendi e-ihracat sitenizi kurarak yüksek komisyon oranları ve mağaza açama ücretlerinden kurtulabilir ve böylece daha karlı bir şekilde internetten satış yapabilirsiniz.

 

E-ihracat sitenizi kurarken Ticimax e-ihracat alt yapısını tercih edebilir ve alt yapımızda bulunan modül ve özellikler sayesinde sanal mağazanızı kolayca kurabilirsiniz. Bununla beraber entegrasyonları kullanabilir ve mağazanız ile e-ihracat sitenizi entegreli bir şekilde çalıştırabilirsiniz.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax