Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Cdiscount'ta Nasıl Satış Yapılır?

Güncelleme Tarihi: 19.01.2024

İçindekiler;

İnternetten ürün ya da hizmet satışı yapacak olan kişilerin kullanabileceği belirli platformlar bulunmaktadır. Genellikle kişi ve işletmeler satış platformlarına ve yöntemlerine karar verirken getiriyi göz önünde bulundurarak hareket etmektedir. Bu nedenle son dönemlerde birçok kişinin e-ticaret ile beraber e-ihracata da yöneldiği görülmektedir. E-ihracat yapacak olan markalar çoğu zaman e-ihracat siteleri ve pazaryerleri üzerinden satış yapmayı tercih etmektedir.

 

Markaların e-ihracat pazaryeri olarak Amazon, ETSY, Aliexpress ve Ebay gibi bilinen platformların yanı sıra son dönemde Cdiscount gibi platformlarda da satış yapmaya başladığı bilinmektedir.

 

Cdiscount da bir mağaza açabileceğiniz, ürün ve hizmetlerinizi yurtdışına satabileceğiniz platformlar arasında yer almaktadır. Cdiscount’ta Nasıl Satış Yapılır adlı bu yazımızda sizlere Cdiscount ve Cdiscount’ta satış yapmak ile ilgili birçok bilgiyi vereceğiz. Siz de yazımızı inceleyebilir ve Cdiscount’ta mağaza açarak bu platformdan satış yapmaya başlayabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Taobao'da Nasıl Satış Yapılır?

 

Cdiscount'ta Nasıl Satış Yapılır?

 

Cdiscount Nedir?

 

1998 yılında Nicolas Charle, Cristophe Charle ve Herve Charle tarafından kurulan Cdiscount, Fransa’da faaliyet gösteren bir e-ticaret pazaryeri platformudur. Merkezi Fransa’da bulunan Cdiscount, markaların ev aletleri, elektrik-elektronik ürünleri ve gıda ürünleri kategorisinde satış yapabileceği platformlardan birisidir.

 

2013 yılı e-ticaret istatistikleri incelendiğinde Cdiscount’un Fransa’nın en büyük ciro kazanan e-ticaret şirketi olduğu görülmektedir. Bu nedenle günümüzde yurtdışına satış yapmak isteyen birçok kişi ve işletme bu platformda mağaza açmayı tercih etmektedir.

 

Cdiscount Nedir

 

Cdiscount’ta Satış Yapma Avantajları

 

Cdiscount pazaryeri platformunda satış yapacak olan kişi ve markalar Cdiscount’ta satış yapma avantajlarından yararlanmak için bu pazaryeri platformunu tercih etmektedir. Çünkü cidden Cdiscount’ta ürün satmak markaların birçok avantajdan yararlanmasına yardımcı olmaktadır.

 
  • Cdiscount, Fransa’nın en büyük e-ticaret sitelerinden birisidir. Bu nedenle sitenin marka bilinirliğinin oldukça fazla olduğunu söylemek mümkündür.
  • Cdiscount hem alıcıları hem de satıcıları koruyan bir platformdur. Bu nedenle kişiler güvenli bir şekilde Cdiscount üzerinden alışveriş yapabilmektedir.
  • Cdiscount’ta satış yapan kişi ve işletmeler ürün ve hizmetlerini birçok ülkeye satabilmektedir. Bu da aslına bakıldığında markaların hedef kitlelerini genişletmelerini sağlamaktadır.
  • Cdiscount’ta satışı yapılabilecek birçok ürün grubu bulunmaktadır.
  • Operasyonel ve lojistik süreçlerin yönetiminde Cdiscount satıcılarına yardımcı olmaktadır.
  • Cdiscount geniş ürün yelpazesine sahip bir platformdur.
  • Ülkemizden Fransa’ya satış yapmak isteyen kişiler Cdiscount’ta mağaza açarak KDV’siz bir şekilde fatura kesebilmekte ve mikro ihracat yapabilmektedir.
  • Bu platformda satış yapan kullanıcılar markalarını global bir boyuta kolayca taşıyabilmektedir.
  • Cdiscount birçok pazaryeri platformuna oranla daha düşük komisyon oranları ile çalışabileceğiniz bir pazaryeri platformudur.
  • Cdiscount bilinen bir pazaryeri platformu olduğu için belirli dönemlerde kampanyalar düzenler ve bu kampanyalar sayesinde satıcılar ürünlerini daha kolay satar.
  • Cdiscount kampanyaları sayesinde markaların görünürlükleri daha kolay ve hızlı bir şekilde artış gösterir.
  • Kampanya dönemlerinde markaların ürün satış oranı artış göstermektedir.
 

Cdiscount’ta ürün satışı yapmanın markalara sağlayacağı başlıca avantajlar bunlardır. Sizler de bu tür avantajlardan yararlanmak istiyorsanız Cdiscount’ta mağaza açabilir ve ürün satışı yapmaya başlayabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Wayfair’de Nasıl Satış Yapılır?

 

Cdiscount Satış Yapma Avantajları

 

Cdiscount’tan Satış Yapılabilen Ülkeler

 

Cdiscount da Amazon, Ebay, ETSY ve Aliexpress gibi birçok ülkeye hizmet verebileceğiniz pazaryeri platformlarından birisidir. Fransa’da oldukça çok kullanılan bu platform üzerinde mağaza açacak olan kişi ve işletmeler farklı ülkelere de ürün ve hizmetlerini satabilmektedir.

 
  • Almanya
  • Belçika
  • İtalya
  • İspanya
  • Lüksemburg
 

Cdiscount’ta mağaza açan ve ürün satan kişilerin ürün ve hizmetlerini satabileceği diğer ülkelerdir. Sizler de bu ülkelerde satış yapmak istiyorsanız Cdiscount’ta mağaza açabilir, ürün ve hizmetlerinizi satmaya başlayabilirsiniz.

 

Cdiscount Satış Yapılabilen Ülkeler

 

Cdiscount’ta En Çok Satış Yapılan Kategoriler

 

Cdiscount’ta mağaza açamadan önce birçok kişi tarafından araştırılan bir diğer konu da Cdiscount’ta en çok satış yapılan kategorilerdir. Çünkü Cdiscount’ta ne satılır sorusuna yanıt bulan kişi ve işletmeler genellikle bu ürün gruplarına yönelmekte ve böylece kendilerini e-ticarette riske atmamaktadır.

 
  • Ev ve Yaşam Ürünleri
  • Elektronik Ürünler
  • Gıda Ürünleri
  • Bahçe ve Bahçe Mobilyaları
  • Bisiklet
  • Spor Ürünleri
  • Yapı Market Ürünleri
  • Bilişim Ürünleri
  • Anne ve Bebek Ürünleri
  • Güzellik ve Kişisel Bakım Ürünleri
 

Cdiscount’ta ne satılır sorusuna yanıt arayan kişilerin araştırması gereken ürün gruplarıdır. Çünkü Cdiscount verileri incelendiğinde bu ürünlere olan ilginin her geçen gün arttığı görülmektedir. Sizler de bu ürün gruplarını satarak Cdiscount’ta daha kolay bir şekilde ürün ve hizmet satışı yapabilirsiniz.

 

Cdiscount En Çok Satış Yapılan Kategoriler

 

Cdiscount’ta Mağaza Açmak

 

Cdiscount’ta mağaza açmak ve bu platformdan ürün satmaya başlamak isteyen her kişi ve işletmenin satıcı başvurusu yapması gerekmektedir. Satıcı başvurusu yapmak için de tamamlanması gereken adımlar bulunmaktadır. Cdiscount’ta mağaza açmak için işletmelerin:

 
  • İlk olarak marketplace.cdiscount sitesine girmesi gerekir.
  • Ardından ilk bölümde yer alan satış yapmaya başla bölümüne tıklamanız önemlidir.
  • Bu bölüme tıkladıktan sonra belirli bilgileri doldurmanız gerekmektedir.
  • E-posta adresi, telefon numarası ve Cdiscount hakkında nasıl bilgi sahibi olduğunuz bilgilerini doldurarak mağaza açmak için ilk adımı tamamlayabilirsiniz.
  • Ardından Cdiscount tarafından şirket yetkilisi, şirkete ait bilgiler ve belgeler gibi bir formu doldurmanız gerekir.
  • Bu formu da doldurduktan sonra Cdiscount mağaza açma başvurunuz alınır.
 

Cdiscount mağaza açma başvurunuzu aldıktan sonra bir inceleme yapacak ve incelemenin ardından da mağazanızı aktif edecektir. Sizler de bu sürecin ardından Cdiscount mağaza açma başvurusu onaylandıktan sonra ürünlerinizi yükleyebilir ve bu platform üzerinden satış yapmaya başlayabilirsiniz.

 

 

Cdiscount Mağaza Nasıl Açılır

 

E-ihracat’ta Ticimax ile Ön Plana Çıkın

 

E-ihracat’a olan ilgi her geçen gün artış göstermektedir. Bu noktada da markalar bir e-ihracat sitesi kurmayı istemektedir. E-ihracat sitesi kurmak isteyen kişi ve işletmelerin tercih edebileceği birçok site kurma yöntemi bulunuyor olsa da aslına bakıldığında kişiler garantili bir şekilde site kurmayı tercih etmektedir.

 

E-ihracat sitesi kurmak istiyorsanız tercih edebileceğiniz alt yapılardan birisi de Ticimax’tir. Ticimax e-ihracat alt yapısı markaların hızlı bir şekilde site kurmasını sağlarken ürün ve hizmet satışlarını arttıracak birçok modül ve özellik ile de markaları desteklemektedir. Şimdi sizler de oldukça profesyonel bir şekilde tasarlanan Ticimax e-ihracat alt yapısını tercih edebilir ve internetten ürün satışına başlayabilirsiniz.


 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax