Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Wayfair’de Nasıl Satış Yapılır?

Güncelleme Tarihi: 13.07.2023

İçindekiler;

İnternetten satış yapan markalar genellikle yurtiçi ya da yurtdışına satış yapmayı tercih etmektedir. Yurtiçinde e-ticaret yapan marka sayısı bir hayli fazlayken yurtdışına satış yapan marka sayısının da her geçen gün artış gösterdiği bilinmektedir. Çünkü yurtdışına ürün satışı yapan markalar hem markalarını uluslarası bir marka konumuna getirebilmekte hem de döviz geliri elde etmektedir.

 

Yurtdışına satış yapan markalar Amazon, Ebay, ETSY ve Aliexpress gibi pazaryeri platformlarının yanı sıra farklı platformlarda da satış yapmaya yönelir. Wayfair de yurtdışına satış yapmak isteyen markaların tercih ettiği platformlardan birisidir. Genellikle markalar bu platformda mağaza açtıktan sonra ürün satışı yapabilmektedir. Fakat bu noktada Wayfair’de satış yapmak isteyen markaların önem vermesi gereken birçok sürecin olduğunu söylemek de mümkündür.

 

Wayfair'de Nasıl Satış Yapılır adlı bu yazımızda sizlere Wayfair ve Wayfair’de satış yapmak konuları hakkında bilgiler vereceğiz. Sizler de markanıza ait bir mağaza açarak Wayfair’de satış yapmaya başlayabilir ve gelir elde edebilirsiniz.

 

 

Wayfair’de Nasıl Satış Yapılır?

 

Wayfair Nedir?

 

Wayfair, 2002 yılında Amerika’nın Boston Eyaletinde kurulan bir e-ticaret şirketidir. İlk dönemlerde CSN Stores olarak bilinen e-ticaret platformu zamanla markaların satış yapabileceği bir pazaryeri platformu haline gelmiştir.

 

Ev eşyası ve mobilya satışı yapılabilen bir e-ticaret pazaryeri platformu olan Wayfair’de satış yapan 11.000’i aşkın mağaza bulunmaktadır ve 14 milyondan fazla ürün Wayfair’den satılabilmektedir.

 

Wayfair, Amerika’nın yanı sıra Almanya, Kanada, Birleşik Krallık gibi ülkelerde de aktif bir şekilde kullanılan pazaryeri platformlarından birisidir.

 

Wayfair Nedir

 

Wayfair’de Satış Yapmanın Avantajları

 

2002 yılında hayata geçirilen bir e-ticaret pazaryeri platformu olan Wayfair’de satış yapmak markaların birçok avantajdan yararlanmasını sağlar. Hem global bir pazaryeri platformu olması hem de farklı ülkelerde satış yapma gibi avantajların yanı sıra bu platformda satış yapan markaları farklı avantajlar bekler. Gelin hep beraber detaylı olarak Wayfair’de Satış Yapmanın Avantajları nelermiş bir göz atalım.

 
  • Wayfair’de satış yapan işletmeler markalarını Amerika’da yaşayan kişilere tanıtma fırsatı yakalar.
  • Wayfair Avrupa ülkeleri ve Birleşik Krallıkta da kullanılan bir pazaryeri platformu olduğu için markaların global bir marka haline gelmesine yardımcıdır.
  • Wayfair’de satış yapmak e-ticaret ile internetten ürün satışı yapacak işletmelerin hazrı bir hedef kitleye ulaşmasını sağlar. Böylece markalar Wayfair’in müşteri kitlesinden ve marka bilinirliğinden yararlanabilmektedir.
  • Wayfair’de satış yapan markalar ürün ve hizmetlerini kolay bir şekilde satabilmektedir.
  • Wayfair, e-ticaret firmalarının hedef kitlesine ulaşabilmeleri için reklam ve pazarlama çalışmaları yürütmektedir.
  • Wayfair’in sadık bir müşteri kitlesi bulunmaktadır.
  • E-ticaret firmaları bu platformda satış yaparak döviz geliri elde etmektedir.
 

Aslına bakıldığında daha birçok avantaj bulunuyor olsa da Wayfair’de satış yapmak isteyen markaların bilmesi gereken en önemli avantajlar bunlardır. Sizler de bu tür avantajlardan yararlanmak istiyorsanız Wayfair’de bir mağaza açabilir ve farklı ülkelere satış yapabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Shopee'de Nasıl Satış Yapılır?

 

Wayfair Avantajları Nelerdir

 

Wayfair’de Ne Satılır?

 

Wayfair’de satış yapmak isteyen kişi ve işletmelerin en çok yanıt aradığı sorulardan birisi de Wayfair’de Ne Satılır sorusudur. Genellikle mobilya ve ev ürünleri satışı yapılan bu platformda:

 
  • Mobilya
  • Dış Mekan Ürünleri
  • Yatak ve Banyo Ürünleri
  • Kilim
  • Dekorasyon ürünleri
  • Organizasyon ürünleri
  • Aydınlatma
  • Mutfak ürünleri
  • Bebek Ürünleri
  • Evcil Hayvan Eşyaları
  • Ev Aletleri
  • Ev Geliştirme
 

Kategorilerinde satış yapabilmeniz mümkündür. Bu kategorilerde satış yapmak ve gelir elde etmek içinse Wayfair’de mağaza açmanız gerekmektedir.

 

Wayfair’de Ne Satılır

 

Wayfair’de Mağaza Nasıl Açılır?

 

Wayfair’de satış yapmak isteyen her kişi ve işletmenin bir Wayfair Mağazasına ihtiyaç duyduğunu söylemek mümkündür. Wayfair’de mağaza açmak için de kişilerin bir mağaza açma başvurusu yapması gerekmektedir. Mağaza açma başvurunuzu yapmak için:

 
  • Partners wayfaire giriş yapın.
  • Bu sitede yer alan sell on wayfair butonuna tıklayın. Butona tıkladıktan sonra Wayfair sizleri mağaza açma sayfasına yönlendirecektir. Bu sayfa üzerinden istenilen bilgileri girmeniz gerekir.
  • İletişim bilgileri, iş bilgileri, lojistik bilgiler wayfair tarafından mağaza açmak için istenen bilgilerdir.
 

İletişim bilgisi olarak Wayfair mağaza açmak isteyen kişilerden şu bilgiler istemektedir:

 
  • Birincil Kişinin adı ve soyadı
  • İş unvanı
  • E-posta adresi
  • Telefon numarası
 

Gibi bilgiler istenir. Bu bilgileri doldurduktan sonra kişi ve işletmelerin iş bilgilerine bilgiler istenir. Wayfair’de mağaza açmak için istenen bilgiler şunlardır.

 
  • İşletme adı
  • İş adresi
  • Ülke
  • Şehir
  • Eyalet
  • Posta Kodu
 

İlgili bilgileri doldurduktan sonra Wayfair mağazanızın lojistik bilgilerine yönelik birkaç bilgiyi de isteyecektir.

 
  • Lojistik merkezinin bağlı olduğu ülke
  • Gönderim Seçenekleri
  • İade kabulü
  • Satış yapılan diğer platformlar
  • Katalog
 

Gibi bilgiler Wayfair mağaza açma başvurusunda istenilen bilgilerdir. Sizler de Amerika’da satış yapmak için Wayfair’de mağaza açmayı istiyorsanız bu bilgileri doldurabilir ve mağaza açma başvurusu yapabilirsiniz. Ardından mağazanız açıldıktan sonra Wayfair’de satış yapmaya başlayabilir ve gelir elde edebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Rakuten'de Nasıl Satış Yapılır?

 

Wayfair’de Mağaza Nasıl Açılır

 

Wayfair Komisyon Oranları Nelerdir?

 

Wayfair diğer e-ticaret platformlarına göre birçok avantajla ön plana çıkan bir platformdur. Bunlardan birisi de komisyonlardır. Genellikle e-ticaret pazaryeri platformları üzerinden yapan markalar yaptıkları satışın bir bölümü ilgili platforma ödemektedir. Bu da aslına bakıldığında markaların karlılığını oldukça azaltan bir durumdur.

 

Wayfair bu noktada birçok pazaryerinin aksine bir çalışma yürüten e-ticaret platformu olarak ön plana çıkmaktadır. Çünkü Wayfair’den satış yapan markalar herhangi bir komisyon ödemesi yapmamaktadır.

 

Wayfair çalışma sisteminde ilgili marka toptan maliyetinizi karşılamaktadır. Yani ürünlerinizin toptan fiyatı, nakliye ücreti, gümrük ücreti gibi birçok ücret Wayfair tarafından karşılanmaktadır. Bunun ardından ise Wayfair kendi perakende fiyatını belirleyerek sitede satışa sunmaktadır. Böylece e-ticaret firmaları Wayfair üzerinden risksiz bir şekilde satış yapabilmektedir.

 

Wayfair Komisyon Oranları Nelerdir

 

Wayfair Kargo Ücretleri

 

Yurtdışı kargo ücretleri oldukça fazla olduğu için Wayfair’de satış yapacak olan kişi ve işletmelerin en merak ettiği konulardan bir diğeri de Wayfair kargo ücretleridir. Wayfair çalışma prensibinde hiçbir satıcı kargo ücreti ödememektedir. Kargo ücretleri Wayfair tarafından karşılanmaktadır.

 

Wayfair Kargo Ücretleri Nasıldır

 

Amerika’ya Ürün Satışı Yapın

 

Sizler de kendi ürettiğiniz ya da toptan satın aldığınız ürün ve hizmetleri Amerika’ya satmak istiyorsanız bir sanal mağaza açabilirsiniz. Amerika’ya satış yaparak döviz kazanmak için açacağınız sanal mağazanızda Ticimax’ı tercih ederek birçok avantajdan yararlanabilirsiniz. Böylece hem kolay bir şekilde Amerika’ya satış sitesi kurabilir hem de yer alan özellikler sayesinde satışlarınızı hızlıca arttırabilirsiniz.

  

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax