Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Mercado Libre'de Nasıl Satış Yapılır?

Güncelleme Tarihi: 12.07.2023

İçindekiler;

İnternetten yurtdışına satış yapmak için en iyi pazaryerlerini araştırıyorsanız sizler de Amazon, ETSY, Ebay ve Aliexpress gibi pazaryerlerine denk gelmişsinizdir. Genellikle komisyon oranları ile çalışan bu platformlar gibi aslında birçok farklı pazaryeri platformunun da olduğunu bilmesi gerekmektedir. Çünkü cidden internetten satış yapabileceğiniz hacmen oldukça geniş pazaryeri platformları bulunmaktadır.

 

Mercado Libre’de yurtdışına ürün satmak isteyen kişi ve işletmelerin tercih edebileceği platformlardan birisidir. Bu platformda satış yapmak isteyen kişiler kendilerine ait bir mağaza açabilmekte, ürünlerini yükleyerek yurtdışına satabilmektedir.

 

Mercado Libre'de Nasıl Satış Yapılır adlı bu yazımızda popüler pazaryeri platformları arasında yer alan Mercado Libre hakkında sizleri bilgilendireceğiz. Bunun yanı sıra Mercado Libre’de satış yapmak ve satışlar ile ilgili merak edilen konulardan da bahsedeceğiz. Sizler de bu yazımızı inceleyebilir ve Mercado Libre hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz. Böylece bu platformda kendinize ait bir mağaza açabilir ve internetten satışa başlayabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Polonya'da Şirket Nasıl Kurulur?



Mercado Libre'de Nasıl Satış Yapılır?

 

Mercado Libre Nedir?

 

1999 yılında Arjantin merkezli olarak kurulan Mercado Libre, Güney Amerika’da oldukça popüler bir pazaryeri platformudur. Güney Amerika ülkelerine satış yapmak isteyen kişi ve işletmelerin tercih edebileceği bu platform da diğer platformlar gibi mağaza açma ücretleri ve komisyonlar ile çalışmaktadır.

 

Mercado Libre’de satış yapmak isteyen markaların bu platformda satış yapabilmek için bir mağaza açması ve ürünlerini platforma yüklemesi gerekmektedir.

 

Mercado Libre Nedir

 

Mercado Libre’de Satış Yapmanın Avantajları

 

E-ticarete olan ilginin her geçen gün artması e-ticaret pazaryeri platformlarının da sağladığı avantajların artmasına yardımcı oldu. Artık günümüzde birçok satıcı e-ticaret pazaryerlerinin sağladığı avantajlardan yararlanmak için internetten satış yapmak istiyor ve birçok kişi de Mercado Libre’de Satış Yapmanın Avantajlarından yararlanmak için bu platforma adım atıyor.

 

Mercado Libre’de satış yapmanın kullanıcılara ve markalara sağladığı başlıca avantajlar şunlardır:

 
  • Mercado Libre genellikle Güney Amerika kıtasına ürün satmak isteyen kişilerin tercih ettiği bir platformdur. Bu platformda satış yapacak olan kişi ve işletmeler birçok ülkeye ürün satışı yapabilmektedir.
  • Mercado Libre, Güney Amerika’nın en bilinen pazaryeri platformudur ve internetten alışveriş yapmak isteyen birçok kişi bu platformu tercih etmektedir.
  • Mercado Libre’nin marka bilinirliği ve güvenilirliği oldukça büyüktür. Bu da bu platform üzerinden satış yapacak olan kişi ve işletmelerin güvenli bir platformdan satış yapmasını sağlamaktadır.
  • Kullanıcılar kolay bir şekilde Mercado Libre’de mağaza açabilmektedir.
  • Ürün ve hizmet satışları farklı ülkelerin para birimleri ile gerçekleşeceği için Mercado Libre’de satış yapanlar döviz geliri elde edebilmektedir.
  • Mercado Libre’de komisyon oranları ve mağaza açma ücretleri birçok e-ticaret pazaryeri platformuna oranla uygundur.
  • Mercado Libre satıcılarını desteklemek için çoğu zaman reklam ve kampanya çalışmaları yapmaktadır. Bu da satıcıların hedef kitlesine daha kolay ulaşmasına yardımcı olmaktadır.
 

Mercado Libre’de satış yapmanın markalara sağladığı başlıca avantajlar bunlardır. Sizler de bu avantajlardan yararlanmak istiyorsanız Mercado Libre’de markanıza ait bir mağaza açabilir ve ürün satmaya başlayabilirsiniz.

 

 

Mercado Libre Avantajları Nelerdir

 

Mercado Libre’de Satış Yapabileceğiniz Ülkeler Nelerdir?

 

Mercado Libre’de ürün satışı yapacak olan markaların genellikle Güney Amerika kıtasında yer alan ülkelerde faaliyet gösterdiğini sizlerle paylaştık. Bu bölümde ise Mercado Libre’de mağaza açarak hangi ülkelerde satış yapabileceğinizden bahsedeceğiz.

 

Arjantin merkezli olarak kurulan Mercado Libre’de ürün satışı yapmak isteyen kişi ve işletmeler; Arjantin, Bolivya, Şili, Brezilya, Kosta Rika, Kolombiya, Meksika, Dominik Cumhuriyeti, İspanya, Ekvator, Honduras, Guatemala, Peru, Uruguay, Panama ve Venezuela gibi ülkelerde ürün ve hizmetlerini satabilmektedir. Kısacası bu platformda satış yapan markalar birçok ülkede faaliyet gösterebilmektedir.

 

İlgili İçerik; Yurt Dışında Şirket Kurma Rehberi

 

Mercado Libre Hangi Ülkelere Satış Yapar

 

Mercado Libre’de Satış Yapabileceğiniz Kategoriler

 

Mercado Libre’de ürün satışı yapmak için tercih edebileceğiniz birçok kategori bulunmaktadır.

 
  • Araç ve Araç Aksesuarları
  • Tarım Ürünleri
  • Yiyecek ve İçecekler
  • Evcil Hayvan Ürünleri
  • Antika ve Koleksiyon Ürünleri
  • Sanat ve Sanat Ürünleri
  • Bebek Ürünleri
  • Güzellik ve Kişisel Bakım Ürünleri
  • Kamera ve Kamera Aksesuarları
  • Cep Telefonları ve Cep Telefonu Aksesuarları
  • Video ve Oyun Konsolları
  • Ev ve yaşam ürünleri
  • Spor ve Spor ürünleri
  • Etkinlik Bileti
  • Takı ve Saat
  • Oyunlar
  • Giysi ve Aksesuar ürünleri
 

Mercado Libre’de satış yapacak kişi ve işletmelerin satabileceği başlıca ürün gruplarıdır. Sizler de bu platformda satış yapmak istiyorsanız bu ürün gruplarını tercih edebilir ve mağazanızı açabilirsiniz.

 

Mercado Libre Ürün Kategorileri Nelerdir

 

Mercado Libre’de Satış Yapmak

 

Mercado Libre’de satış yapmak isteyen her markanın mağaza açması gerekir. Mağaza açmak için de başvuru yapılması gerekmektedir. Mercado Libre’de mağaza açma başvurusu yapacak olan kişilerin satıcı sayfasına giriş yaptıktan sonra belirli adımları tamamlayarak mağaza açma başvurusu yapması gerekir.

 
  • Mercado Libre’ye giriş yapın.
  • Satıcı sayfasına girin ve başvuru formuna tıklayın.
  • Ad-soyad, e-mail adresi, parola gibi bilgileri girin.
  • Şirketiniz ile ilgili bilgilerin girişini yapın.
  • Formları onaylayın ve istenilen belgeleri yükleyin.
 

Ardından başvuru formunu Mercado Libre’ye gönderin. Bu adımları tamamladıktan sonra sizler de Mercado Libre’de mağaza açmak için başvuru yapabilirsiniz ve ardından ürün ve hizmetlerinizi yükleyerek bu platformdan satış yapabilirsiniz.

 

 

Mercado Libre Nasıl Satış Yapılır

 

Mercado Libre’de Satışlar Nasıl Artar

 

Mercado Libre’de satış yapacak olan kişilerin en çok yanıt aradığı bir diğer soru da Mercado Libre’de satışlar nasıl artar sorusudur. Mercado Libre’de satış yapan markaların ürün satışlarını arttırması için önem vermesi gereken belirli unsurlar bulunmaktadır.

 
  • İlk olarak ürün fiyatlandırma stratejiniz doğru bir şekilde belirlemeniz gerekir. Ürün fiyatlarını belirlerken de rakiplerinizi analiz etmeniz önemlidir.
  • Talebi fazla olduğu ürünlere yönelerek Mercado Libre’de satış arttırabilirsiniz.
  • Rakiplerinizi incelemeniz ve rekabetçi bir satış stratejisi geliştirmeniz gerekmektedir. Böylece belirli ürünlerde rakiplerin önüne geçebilir ve satışlarınızı arttırabilirsiniz.
 

Mercado Libre’de satış arttırmak istiyorsanız sizler de bunlara önem verebilir ve böylece daha kolay bir şekilde satış yapabilirsiniz.

 

Mercado Libre Nasıl Satış Arttırılır

 

E-ihracat Sitenizi Kurun

 

Mercado Libre’de satış yaparken kendinize ait bir marka da oluşturmak istiyorsanız sizler de e-ihracat sitesi kurabilirsiniz. E-ihracat sitenizi kurarken Ticimax’ı tercih edebilir ve böylece kolayca sitenizi hayata geçirebilirsiniz. Alt yapımızda yer alan modül ve özellikleri kullanabilir ve e-ihracat süreçlerinizi profesyonel bir şekilde yürütebilirsiniz.

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax