Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Yurt Dışında ve Avrupa'da Şirket Kurmak

Güncelleme Tarihi: 04.04.2024

İçindekiler;

Günümüzde bir startup projesi olan ya da yeni bir iş kurmak isteyen herkesin ilk olarak şirket kurması gerekmektedir. Kişi ve işletmeler şirket kurmak için çoğu zaman Türkiye’yi tercih etse de yüksek hedefleri olan ve global bir firma olmak isteyen herkesin yurt dışında şirket kurmak istediği bilinmektedir.

 

Yurt dışında şirket kurmak isteyen kişiler çoğu zaman iş yapacakları ülkeye ve faaliyet gösterecekleri sektöre göre şirket yerine karar verebilmektedir. Örneğin teknoloji alanında faaliyet gösterecek kişi ve işletmeler Estonya, Slovenya ve İrlanda gibi ülkelerde şirket kurmayı tercih ederken yurt dışına satış yapacak kişiler Amerika, İngiltere, Japonya vb. ülkelerde şirket kurmayı tercih eder.

 

Yurt Dışında Şirket Kurma Rehberi adlı bu yazımızda sizlere Avrupa’da şirket kurma konusunun yanı sıra Yurt dışında şirket kurmak ile ilgili de bilgiler vereceğiz. Siz de yazımızı inceleyebilir ve Yurt dışında nasıl şirket kurulur sorusuna yanıt bulabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Hollanda'da Şirket Nasıl Kurulur?

 

İlgili İçerik; Ticimax ile E-ihracata Güçlü Başlayın

 

Yurt Dışında Şirket Kurma Rehberi

 

Avrupa’da Şirket Kurmak

 

Avrupa ülke bakımından oldukça geniş bir kıtadır. Avrupa’da tamı tamına 64 adet ülke bulunur. Bu ülkelerin 50 adeti bağımsız ülkelerden 8 bağımlı 6 tanesi de tanınmamış devletlerdir.

 

Avrupa jeopolitik konumu ve sağladığı imkanlar bakımından yurt dışında şirket kurmak isteyen kişi ve işletmelerin en çok tercih ettiği bölgelerden birisidir. Çünkü bu kıtada şirket kişiler hem Avrupa birliği ülkelerinde faaliyet gösterebilmekte hem de döviz geliri elde etmektedir.

 

Almanya, Avusturya, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Belçika, Danimarka, Finlandiya, Estonya, Fransa, Hollanda, Hırvatistan, İsveç, İrlanda, İspanya, İtalya, Kıbrıs, Letonya, Lüksemburg, Litvanya, Malta, Macaristan, Polonya, Portekiz, Slovenya, Slovakya, Romanya ve Yunanistan Avrupa’da şirket kurmak isteyen kişi ve işletmelerin tercih edebileceği Avrupa birliği ülkeleridir. Bunun yanı sıra Norveç, Belarus, Finlandiya, Sırbistan gibi birçok gelişmiş ülke de Avrupa’da yer almaktadır.

 

Bu ülkelerin çoğunda faaliyet gösterebilmek isteyen kişiler Avrupa’da şirket kurmayı istemektedir.

 

Avrupada Şirket Kurmak

 

Avrupa’da En Kolay Şirket Kurulabilecek Ülke Hangisidir?

 

Avrupa’da şirket kurmak isteyen kişi ve işletmeler şirket kuruluş sürecini kolay bir şekilde yönetmeyi ister. Bu nedenle kişiler Avrupa’da en kolay şirket kurulabilecek ülkeler hakkında araştırma yapmaktadır.

 

Şirket kurma süreçleri göz önünde bulundurulduğunda Avrupa’da şirket kurmak isteyen kişilerin en çok Macaristan’a yöneldiği bilinmektedir. Çünkü Macaristan hem sermaye bakımından hem de şirket kurma süreçleri bakımından oldukça kolay şirket kuruluşu yapabileceğiniz bir ülkedir.

 

İlgili İçerik; Almanya'da Şirket Nasıl Kurulur?

 

Avrupada En Kolay Şirket Kurulan Ülke

 

Yurt Dışında Şirket Kurmanın Avantajları

 

Yurt dışında şirket kurmak isteyen kişi ve işletmeleri en çok etkileyen unsur şirket kuracakları ülkelerde avantajlı olduğu durumlardır. Çünkü yurt dışında şirket kurmak kişi ve işletmelerin birçok avantajdan yararlanmasını sağlamaktadır. Gelin şimdi hep beraber yurt dışında şirket kurmanın avantajlarına göz atalım.

 
  • Yurt dışında şirket kurarak işletmenizi global bir marka haline getirmeniz mümkündür.
  • Şirket kurduğunuz ülkenin anlaşmalı olduğu ülkelerde işinizi geliştirebilirsiniz.
  • Yurt dışında şirket kurarak döviz geliri elde edebilirsiniz.
  • Avrupa’da şirket kurarak Avrupa Birliği ülkelerinde yaşayabilirsiniz.
  • Avrupa’da şirket kuran kişiler geçici ve kalıcı oturum izni alabilmektedir.
  • Yurt dışında şirket kurarak belirli vergileri ödemekten kaçınabilirsiniz.
  • Yurt dışında şirket kurup devletlerin hibe ve teşviklerinden yararlanmanız mümkündür.
  • İşletmenizin sattığı ürün ve hizmetleri yurt dışında yaşayan kişilere ulaştırabilirsiniz.
  • Gerçek ya da tüzel bir kişi olarak yurt dışında faaliyet göstermeniz mümkündür.
  • Daha uygun fiyatlar ile depolama ve lojistik süreçlerinizi yönetebilirsiniz.
  • Ekonomik bakımdan büyüyen ülkelerde şirket kurarak işinizi kolayca geliştirebilirsiniz.
 

Yurt dışında veya Avrupa’da şirket kurmak isteyen kişi ve işletmelerin yararlanabileceği başlıca avantajlar bunlardır fakat yine de ülkeden ülkeye avantajların değişiklik gösterebileceğini söylemek mümkündür. Siz de avantajlı bir şekilde ticaret yapmak istiyorsanız bu ülkelere yönelebilir ve şirketinizi kurabilirsiniz.

 

Yurt Dışında Şirket Kurmanın Avantajları

 

Yurt Dışında Şirket Kurmanın Dezavantajları

 

Yurt dışında şirket kurmak her ne kadar oldukça avantajlı görülse de aslına bakıldığında belirli dezavantajları da bulunan bir durumdur. Gelin şimdi hep beraber Yurt dışında Şirket Kurmanın Dezavantajları nelermiş daha detaylı bir şekilde göz atalım.

 
  • Yurt dışında şirket kurmak isteyen kişi ve işletmeler şirket kuruluşu için genellikle Euro ve dolar birimleri ile harcama yapmaktadır.
  • Yurt dışında şirket kuracak kişi ve işletmelerin faaliyet gösterecekleri ülkenin diline hâkim olması gerekir.
  • Kurulacak şirket türüne karar vermek oldukça önemlidir. Aksi halde işletmeler belirli problemler ile karşı karşıya kalabilir.
  • Yurt dışında şirket kurmak için bir iş planı hazırlanmadığı takdirde süreç yönetimi zorlaşır.
  • Yatırımcılar genellikle sağlam iş planlarına yatırım yapmayı tercih ettiği için Yurt dışında şirket kuracakların iyi bir planı olması gerekir.
 

Yurt dışında şirket kurmanın dezavantaj sağlayabileceği durumlar bunlardır. Fakat bu unsurları göz önünde bulundurarak bir iş planı hazırlayabilir ve kuracağınız şirket türüne daha doğru bir şekilde karar verebilirsiniz.

 

Yurt Dışında Şirket Kurmanın Dezavantajları

 

Yurt Dışında Şirket Kurma Maliyeti

 

Yurt dışında şirket kurmak isteyen kişi ve işletmelerin en çok önem verdiği konulardan birisi de Yurt dışında Şirket Kurma Maliyetidir. Çünkü şirket kuracak kişiler ilgili sermayeyi belirleyerek bir adım atmayı istemektedir.

 

Genellikle yurt dışında şirket kurma maliyeti kurulacak şirket türüne göre farklılık gösterebilmektedir. Genellikle şahıs şirket kurmak için 200 – 2000 Euro arasında harcamalar yapılması gerekirken limited şirkette bu oran 5000 – 10000 Euro’ya kadar artabilmektedir. Bunun yanı sıra halka açık limited şirket kurmak için de ilgili ücretlerin 25.000 – 200.000 Euro’ya kadar değişkenlik gösterdiğini söylemek mümkündür.

 

Yurt Dışında Şirket Kurma Maliyeti

 

Yurt Dışında En Çok Şirket Kurulan Ülkeler

 

Yurt dışında şirket kurmak isteyen kişi ve işletmelerin en çok araştırdığı konu ülkelerdir. Çünkü şirket kurulacak ülkeye göre hazırlanması gereken iş planı ve alınacak vize türü farklılık göstermektedir. Yurt dışında şirket kurmak için:

 
  • Amerika
  • Rusya
  • Çin
  • Singapur
  • Meksika
  • Birleşik Arap Emirlikleri
 

Gibi ülkelerde şirket kuran işletme sayısının fazla olduğunu söylemek mümkündür. Bunun yanı sıra Avrupa’da şirket kuracak kişi ve işletmelerin de en çok;

 
  • Almanya
  • Estonya
  • Macaristan
  • Fransa
  • Bulgaristan
  • Çek Cumhuriyeti
  • İsviçre
  • Norveç
 

Gibi ülkelerde şirket kurmayı tercih ettiği bilinmektedir. Sizler de yurt dışında şirket kurmak istiyorsanız ilk olarak bu ülkeleri araştırabilir ve sizlere sağlayacağı avantajları göz önünde bulundurarak hareket edebilirsiniz. Böylece şirket kuruluşu için en doğru ülkeyi seçebilir ve şirket kuruluşu yapabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; İngiltere'de Şirket Nasıl Kurulur?

 

Yurt Dışında Şirket Kurulan Ülkeler

 

Yurt Dışında Yapılacak İşler

 

Yurt dışında şirket kuruluşu yapan kişiler şirket kurmadan önce bir iş planı hazırlar. Bu plan hangi işlerin nasıl yönetileceğini belirler ve şirketlerin ayakta kalmasını etkiler. Genellikle bu noktada Yurt dışında Yapılacak İşler hakkında araştırma yapıldığını söylemek mümkündür.

 
  • Yazılım
  • Danışmanlık
  • E-ihracat
  • E-ticaret
 

Gibi sektörler yurt dışında şirket kuran kişilerin en çok yöneldiği sektörlerdir. Çoğu kişi son dönemlerde yurt dışında şirket kurarak ve kendilerine ait bir e-ihracat sitesi açarak satış yapmaya başlamaktadır.

 

İlgili İçerik; İnternette En Çok Satılan Ürünler, Ne Satılır 2023

 

Yurt Dışında Yapılabilecek İşler

 

Ticimax ile E-ihracata Adım Atın

 

Yurt dışında şirket kurulum sürecinizi yönettikten sonra sizler de kendinize ait sanal bir mağaza açabilir ve internetten satış yapmaya başlayabilirsiniz. E-ticaret ve e-ihracat firmaları için yıllardır alt yapı sağlayan ve çözümler üreten Ticimax ile e-ihracata adım atabilirsiniz.

 

Ticimax e-ihracat alt yapısında yer alan özellikler sayesinde sitenizi hızlı bir şekilde kurabilirsiniz. Dijital pazarlama ve diğer modüller sayesinde hedef kitlenize ulaşmak için gerekli olan çalışmaları hızlı bir şekilde yapabilir ve satışlarınızı kolayca arttırabilirsiniz.

 

 

 

Ticimax'ın e-ihracat paketleri ile ürünlerinizi dünyaya satmak için demo talep formunu doldurabilir ve 15 günün ardından Ticimax ile çalışmaya başlayabilirsiniz. Ticimax’ın ücretsiz e-ihracat eğitimleri ve e-ticaret hakkında bilgi almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. 

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax