Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Polonya'da Şirket Nasıl Kurulur?

Güncelleme Tarihi: 08.01.2024

İçindekiler;

Yurtdışında iş kurmak isteyen kişilerin ticari süreçlerini daha kolay bir şekilde yönetebilmek ve birçok avantajdan yararlanmak için faaliyet gösterecekleri ülkede iş kurmayı tercih ettiği bilinmektedir. İş süreçlerini yönetme kolaylığı göz önünde bulundurulduğunda günümüzde birçok kişinin Polonya’da şirket kurmaya yöneldiği bilinir. Çünkü Polonya ekonomik bakımdan dünyanın en büyük 22. Ülkesi olarak bilinir. Bununla beraber iş kolaylığı istatistikleri göz önünde bulundurulduğunda Polonya’nın dünya ülkeleri arasında 40. Sırada olduğu görülmektedir.

 

Polonya’da şirket kurmak isteyen kişilerin yerine getireceği süreçler ve Polonya’da şirket kurmak hakkında bilgi vereceğimiz Polonya'da Şirket Nasıl Kurulur adlı bu yazımızı inceleyerek sizler de süreçleri öğrenebilirsiniz. Böylece ticari faaliyetlerinizi yürütmek için Polonya’da şirket açabilir ve başarılı olabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Ticimax ile E-ihracata Güçlü Başlayın

 

Polonya'da Şirket Nasıl Kurulur?

 

Polonya

 

Polonya Cumhuriyeti yani bilinen adı ile Polonya, Orta Avrupa ülkeleri arasında yer almaktadır. 37,95 milyon kişinin yaşadığı bir ülke olan Polonya’nın başkenti Varşova’dır.

 

Polonya jeopolitik konumu bakımında oldukça önemli bir ülkedir. Çünkü geniş bir coğrafyaya sahip olan bu ülkenin komşuları önemli Avrupa ülkeleridir. Almanya, Çek Cumhuriyeti, Slovakya, Rusya, Litvanya, Belarus, Ukrayna ülkenin komşu ülkeleri arasında yer almaktadır.

 

Polonya’da şirket kuran kişiler kısacası bu ülkelerin neredeyse hepsine düşük maliyetler ile hizmet verebilmektedir.


İlgili İçerik; Allegro'da Nasıl Satış Yapılır? 



Polonya Şirket Nedir

 

Polonya’da Kurulabilecek Şirket Türleri

 

Polonya’da şirket kurmak isteyen kişilerin kurabileceği belirli şirket türleri bulunur. Şirket kurma süreçlerine başlamadan önce Polonya’da kurulacak şirketler hakkında bilgi sahibi olmanız süreçleri daha kolay yönetmenize yardımcı olur.

 
  • Medeni Hukuk Ortaklığı
  • Profesyonel Ortaklık Şirketi
  • Limited Şirketi
  • Anonim Şirket
  • Limited Anonim Ortaklık Şirketi
  • Limited Ortaklık
 

Şirket türleri Polonya’da kurabileceğiniz 6 şirket türüdür. Gelin şimdi hep beraber bu şirket türlerine detaylı bir şekilde göz atalım.

 
  • Medeni Hukuk Ortaklığı: Polonya şirket türleri arasında bulunan medeni hukuk ortaklığı iki gerçek ya da tüzel kişi tarafından kurulan bir şirket türüdür. Bu şirket türlerinde bir ortaklık anlaşması yapılmaktadır.
  • Profesyonel Ortaklık Şirketi: Bir meslek grubunda yer alan kişilerin mesleklerini yapabilmek için bir araya geldiği ve kurduğu şirket türüne verilen isimdir.
  • Limited Şirketi: İki ya da ikiden fazla gerçek ya da tüzel kişi tarafından kurulabilen bir şirket türüdür. Sınırların sorumlu olduğu bu şirket türünde ortaklar şirketin borçları ve görevlerinden sorumlu değildir. Limited şirket türünün hukuki bir kişiliği vardır ve bu şirket kurumsal vergisi öder.
  • Anonim Şirket: Başlangıç sermayesi dahilinde kurulan bir şirket türü olan anonim şirketleri kurmak için 100.000 zloti ödemesi yapılmaktadır. Bu şirketin başlangıç sermayi olarak kabul edilir. Genellikle anonim şirket türü büyük işler yapmak isteyen kişi ve işletmeler tarafından açılır.
  • Limited Anonim Ortaklık Şirketi: Geniş faaliyet yürütmek isteyen kişi ve işletmeler tarafından kurulan bir şirket türüdür. Bu şirket türünde 25’ten fazla hissedar bulunur ve Limited anonim ortaklık şirketi kurmak için 50.000 sermaye gerekir.
  • Limited Ortaklık Şirketi: Birden fazla tüzel ya da gerçek kişi tarafından kurulan bir şirket türüdür. Şirket kurma sürecinde ortaklık kurmak için bir sözleşme hazırlanır ve bu sözleşmede ortakların sorumluluğu sınırlandırılır. Genellikle ortakların sorumluluğu ortaya koydukları sermaye dahilinde sınırlandırılmaktadır.
 

Polonya’da kurabileceğiniz şirket türleri bunlardır. Sizler de bu şirket türlerinden birisini seçebilir ve Polonya’da ticari faaliyet yürütmeye başlayabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-İhracat Sitesi Nasıl Kurulur?

 

Polonya Şirket Türleri Nelerdir

 

Polonya’da Şirket Kurmanın Avantajları

 

Polonya’da şirket kuracak kişi ve işletmelerin birçok avantajdan yararlandığı bilinmektedir. Polonya’da şirket kurmanın avantajları şunlardır:

 
  • Polonya ekonomik açıdan dünyanın en büyük 22.ülkesi olarak bilinmektedir.
  • Polonya’da şirket kuran kişiler ulusal bir şirket olabilmektedir.
  • Polonya’da şirket kurmak kişilerin birçok Avrupa ülkesine hizmet etmesini kolaylaştırır.
  • Polonya’da şirket kurmak kişilerin yetenekli çalışanlara ulaşmasını kolaylaştırır.
  • Polonya ekonomisi dünyanın büyüyen ekonomileri arasında yer alır ve bu da ekonomik bakımdan büyüyen bir ülkede faaliyet göstermenizi sağlar.
  • Polonya’da şirket kuran kişi ve işletmeler Avrupa’da dolaşım hakkına sahiptir.
 

Polonya’da şirket kurmak kişilere ve işletmelere birçok avantaj sağlasa da bunlar en önemlileridir.


İlgili İçerik; Yurt Dışında Şirket Kurma Rehberi 


Polonya'da Şirket Kurma Avantajları

 

Polonya’da Şirket Kurmanın Dezavantajları

 

Polonya’da şirket kurmak sizlere birçok avantaj sağlasa da belirli dezavantajlara da neden olabilmektedir. Polonya’da şirket kurmanın dezavantajları şunlardır:

 
  • Polonya’da şirket kuran kişiler Lehçe konuşulan bir ülkede faaliyet gösterir. Bu da lehçe bilme zorunluluğunu beraberinde getirir.
  • Polonya’da şirket kurma maliyetlerini karşılamak için kişi ve işletmelerin belirli sermayeye ihtiyaç duyduğu bilinmektedir.
  • Polonya’da şirket kuran kişi ve işletmeler büyük firmalar ile rekabet etmektedir.
 

Polonya’da şirket kurmanın işletmelere sağladığı dezavantajlar bunlardır. Fakat hepsi bir arada tutulduğunda Polonya’da şirket kurmanın hala oldukça mantıklı olduğunu söylemek mümkündür.

 
İlgili İçerik; E-ticaret Siteniz Yurtdışı Satışa Hazır Mı? 


Polonya'da Şirket Kurma Dezavantajları

 

Polonya’da Şirket Kurmanın Maliyeti Nedir?

 

Polonya’da şirket nasıl kurulur sorusuna yanıt arayanların bilmesi gereken önemli bir diğer konu da Polonya’da şirket kurmanın maliyetidir. Çünkü Polonya’da şirket kurmak için kişilerin belirli harcamalar yapması gerekir. Gelin şimdi bunlara detaylı bir şekilde göz atalım.

 

Polonya’da şirket kurmak isteyen kişilerin limited şirketi kurmak için minimum 5000 zloti sermayesi bulunması gerekir. Anonim şirket türünde ise şirket kurma maliyeti 100.000 zlotidir. Şirket kurma sermayesini hazırlayan kişilerin şirket kayıt işlemleri için de belirli bir ödeme yapması gerektiğini söylemek mümkündür. Resmi kayıt işlemlerinde harcanacak tutar 600 zloti civarındadır.

 

Bu harcamaların dışında Polonya’da şirket kurma maliyetini hesaplarken kurumlar vergisi, KDV ve gelir vergisi gibi vergi türlerini de göz önünde bulundurmanız önemlidir.

 

İlgili İçerik; Anonim Şirket Kurmak İsteyenlerin Bilmesi Gerekenler

 

Polonya'da Şirket Kurma Kaç Paradır

 

Polonya’da Şirket Kurmanın Şartları

 

Polonya’da şirket kurmak istiyorsanız belirli şartları yerine getirmeniz gerektiğini de bilmelisiniz. Polonya’da şirket kurmak için gerekli olan şartlar şunlardır:

 
  • Polonya’da şirket kurmak için kalıcı oturum izniniz olmalı ya da geçici koruma statüsünde bulunmalısınız.
  • Polonya’da şirket kurmak için bir Polonyalı ile evli olmalısınız. Bu noktada da geçici oturum izniniz bulunur.
  • Polonya’da iş yeri açmak istiyorsanız mülteci statüsüne sahip olmanız gerekir.
  • Polonya’da şirket kurmak için bir kimlik kartınız bulunmalıdır.
 

Eğer farklı bir ülkede yaşıyorsanız bu şartlardan birisini yerine getirerek Polonya’da şirket kurma başvurusu yapabilirsiniz. Böylece oturum izni almaya gerek kalmadan şirketinizi kurabilir ve gelir elde edebilirsiniz.

 

Polonya'da Şirket Kurma Şartları Nelerdir

 

Polonya’da Şirket Kurma Süreci

 

Polonya’da şirket kurmak için belirli prosedürleri tamamlamanız gerekmektedir. Burada yer alan prosedürler şunlardır:

 
  • Polonya’da şirket kurmak için şirket türünüzü belirleyin.
  • Kuracağınız şirkete yönelik bir isim seçin. Şirket ismini belirlemeden önce ismin kullanılıp kullanılmadığını teyit edin.
  • Şirketinizin adresini belirleyin.
  • Şirket işlemelerini yapabilmek için noter işlemlerini yapın. ( Şirket unvanı, resmi adres, faaliyet konusu, sermaye, hisse ve hisse oranları, şirketi faaliyet süreci gibi işlemler.)
  • Şirketinizin kurulacağı bölgede bulunan ticaret mahkemesine kayıt olun.
  • Şirketinize ait bir banka hesabı açın.
 

Bu süreçleri tamamlayarak sizler de Polonya’da şirket kurma sürecinizi profesyonel bir şekilde yönetebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Home Ofis Şahıs Şirketi Kurmanız İçin 5 Sebep

 

Polonya'da Şirket Kurma Süreci Nasıl İşler

 

Polonya’da E-ihracat Yapın

 

Polonya’da iş nasıl kurulur sorusuna yanıt arayan kişilerin yönelebileceği sektörler arasında bulunan e-ihracat oldukça popülerdir. Sizler de şirket kurma sürecinizi tamamladıktan sonra Ticimax e-ihracat alt yapısı ile markanıza ait bir sanal mağaza açabilir, ürün ve hizmetlerinizi Polonya’da satışa sunabilirsiniz. Böylece hem Polonya’da şirket açabilir hem de iş kurabilirsiniz.

 

 

 

Ticimax'ın e-ihracat paketleri ile ürünlerinizi dünyaya satmak için demo talep formunu doldurabilir ve 15 günün ardından Ticimax ile çalışmaya başlayabilirsiniz. Ticimax’ın ücretsiz e-ihracat eğitimleri ve e-ticaret hakkında bilgi almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. 

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax