Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Anahtar Kelime Bulucu Araçlar

Güncelleme Tarihi: 02.05.2024

İçindekiler;

Anahtar Kelime

 

Ücretsiz anahtar kelime planlayıcıları SEO çalışması yapmak isteyenlerin kullandığı araçlardır. Bu araçlar genellikle belirli bir kelimeye ait anahtar kelimeler hakkında bilgi almak için kullanılmaktadır. Bu araçların ücretli versiyonlarında ise genellikle ilgili anahtar kelimelerin aranma hacmi, tıklanma sayısı gibi analizler de kişiler ile paylaşılmaktadır. Peki nedir bu ücretsiz anahtar sözcük planlayıcıları gelin beraber bakalım.

 

Anahtar Kelime Bulucu

 

Google Adwords Anahtar Kelime Planlayıcı

 

Google’ın ücretli reklamları için kullanılan bir aracı olan Google Adwords üzerinden anahtar kelime planlamanızı ücretsiz bir şekilde yapabilirsiniz. Anahtar kelime planlayıcıyı kullanmak için Google Adwords hesabı oluşturmanız gerekmektedir.


Hesabınızı oluşturduktan sonra Adwords anahtar kelime planlayıcısını kullanarak reklam kampanyalarınızda kullanmak için anahtar kelimeler arayabilirsiniz. Adwords üzerinden bu anahtar kelimelerin hacmini görebilir ve diğer anahtar kelimeler ile karşılaştırabilirsiniz.

 

 

Ubbersuggest

 

 

Neilpatel tarafından yaratılan bir anahtar kelime planlama aracı olan Ubbersuggest, genellikle Google’dan alınan önerileri kullanıcılara sunan bir anahtar kelime aracıdır. Bu anahtar kelime aracını kullanmak için herhangi bir üyelik oluşturmanıza gerek yoktur. Ubbersuggest ile aradığınız anahtar kelimenin herhangi bir ülkedeki arama hacmine ulaşabilirsiniz. Bunun yanı sıra bu anahtar kelimenin seo zorluk derecesini, ücretli zorluk derecesini ve tıklanma başına maliyetini görebilirsiniz.

 

 

Ücretsiz Anahtar Kelime Planlayıcıları arasında en verimli araçlardan birisi olan Ubbersuggest, ilgili anahtar kelimenin hangi yaş grupları arasında daha fazla arandığını, bu anahtar kelimeye benzer anahtar kelimelerin de seo zorluk derecesi, tıklanma maliyeti gibi özelliklerini bir tablo olarak kullanıcılarına sunmaktadır.



Anahtar Kelime Planlayıcı

 

Keyword Tool

 

Ücretsiz Anahtar kelime araçları arasında olan Keyword Tool’da bir anahtar kelime hakkında araştırma yapmanıza olanak sağlayan bir araçtır. Genellikle anahtar kelime üretmek için kullanılan Keyword Tool’da arama hacmi, seo zorluk derecesi gibi özellikleri görmek için ücretli üyelik satın almanız gerekmektedir. Fakat sizler de anahtar kelimelerinizi planlarken keyword tooldan yalnızca fikir almak için yararlanabilir burada bulduğunuz anahtar kelimeleri farklı araçlar kullanarak test edebilirsiniz.

 

İlgili İçerik: Ücretsiz E-Posta Pazarlama Araçları

 

 

Ücretsiz anahtar kelime bulucuları araştırması yapmak için en çok kullanılan araçlardan birisi olan Google Trends’i kullanarak sizler de belirlediğiniz bir anahtar kelimenin hangi dönemlerde en çok arandığını görebilirsiniz. Bununla beraber bu anahtar kelimenin en çok hangi illerden arandığını görebilir ve bu anahtar kelimeye benzer hangi anahtar kelimeler hakkında aramalar yapıldığını öğrenebilirsiniz.

 

İlgili İçerik: Ücretsiz Stok Video Siteleri



google trends

 

Word Stream

 

Her ay yapılan taramalar ve güncellemeler sonrasında büyük bir anahtar kelime veritabanına sahip olan Word Stream anahtar kelime planlaması yapmak isteyen kişiler tarafından oldukça fazla tercih edilen bir araçtır. Bu araç üzerinden dilediğiniz takdirde e-ticaret sitenizde yer alan anahtar kelimeleri tarayabilir dilediğiniz takdirde ise e ticaret sitenizde içerik üretmek için ihtiyacınız olan anahtar kelimelerin neler olduğunu göz önünde bulundurarak anahtar kelimelerinizi seçebilirsiniz.

 

İlgili İçerik: Ücretsiz Sosyal Medya Araçları



word stream
 

SemRush

 

Anahtar kelime planlayıcıları ücretsiz olanları arasında bulunan bir başka araçta Semrush’dır. Semrush seo çalışması yapacak olan firmalar için vazgeçilemez birçok özellik sunmaktadır.


Anahtar kelime analitiği, konu araştırması, seo içerik şablonu, alan ve hedef kitle analizi gibi birçok özelliği ücretsiz bir şekilde sunan SemRush’ı kullanarak eticaret sitenizi analiz edebilirsiniz. Semrush üzerinden yapacağınız analizlerle rakip firmalarınız olan firmaların hangi konularda içerik ürettiği hakkında bilgi alabilir ve sizler de bu konulara yönelik içerikler üreterek ön planlarda olabilirsiniz.


Semrush bünyesinde bulunan anahtar kelime aracını kullanarak sizler de popüler olan anahtar kelimeler hakkında bilgi alabilir dilediğiniz anahtar kelimelerin arama hacimlerini, tıklanma sayılarını görüntüleyerek bu anahtar kelimelere yönelik içerikler hazırlayabilirsiniz. Yaptığınız analizler sonrasında oluşturacağınız içerikler hem sanal mağazanızda daha görünür olmanızı sağlayacak hem de rakiplerinizin önüne geçmenize fırsat tanıyacaktır.



İlgili İçerik: Ücretsiz E-Posta Pazarlama Araçları

 

 

Ticimax e-ticaret paketlerini kullanmak ve kendi e-ticaret sitenizi açmak istediğiniz takdirde E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax