Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Canlı Yayın Nasıl Yapılır? Canlı Yayın Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Güncelleme Tarihi: 19.01.2024

İçindekiler;

Youtube, Facebook, Instagram ya da Twitch gibi sosyal medya platformları canlı yayın yapmak isteyen kişilerin en yoğun kullandığı platformlardır. Bazı kişiler bu platformlar üzerinden canlı yayın yaparak gelir elde etmeyi hedeflerken bazı markalar da hedef kitlesine güven vermeyi amaçlamaktadır.

 

Çoğu zaman canlı yayınlar bir gelir elde etmek için yapılan etkinliklerdir. Bu etkinlikleri planlarken de hem kişilerin hem de markaların profesyonel bir şekilde hareket etmesi gerekir. Aksi halde canlı yayında oluşabilecek hatalar ve yayının kalitesini etkiler ve alacağınız verimi azaltır.

 

Canlı Yayın Nasıl Yapılır? Canlı Yayın Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey adlı bu yazımızda sizlere farklı platformlar üzerinden canlı yayın nasıl yapabileceğinizden bahsedeceğiz. Siz de yazımızı inceleyebilir ve canlı yayınlar ile ilgili en çok merak ettiğiniz sorulara yanıt bulabilirsiniz.

  

Canlı Yayın Nasıl Yapılır

 

Canlı Yayın Nedir?

 

Canlı yayın, kişilerin ya da markaların takipçileri ile eş zamanlı görüşmelerini sağlayan etkinliklere verilen isimdir. Genellikle canlı yayın açmak için telefon ya da tablet gibi akıllı cihazlar kullanılmaktadır ve kişiler belirli sosyal medya platformları üzerinden canlı yayın yapmaktadır.


İlgili İçerik; Canlı Yayın Uygulamaları, Canlı Video Yayını Programları 



Canlı Yayın Nedir

 

Canlı Yayın Yapmanın Avantajları ve Dezavantajları

 

Canlı yayın yapmak hem kişilerin hem de markaların belirli avantajlardan yararlanmasını sağlamaktadır. Canlı Yayın Yapmanın Avantajları şunlardır:

 
  • Canlı yayınlar genellikle takipçileriniz tarafından izlenmektedir.
  • Takipçilerinizin sizlere olan güveninin artmasını sağlamaktadır.
  • Canlı yayınlar aynı anda farklı platformlar üzerinden kurgulanabilmektedir.
  • Canlı yayın yapan markalar genellikle profesyonel etkinliklerini de bu yayınlar üzerinden gerçekleştirebilmektedir.
  • Canlı yayın yapan kişiler yaptıkları yayınlardan gelir elde edebilmektedir.
  • Canlı yayın satışları sayesinde e-ticaret firmaları yayınlar üzerinden ürün ve hizmet satımı yapabilmektedir.
 

Canlı yayın yapmanın başlıca avantajları bunlardır. Canlı yayın yapmanın sağladığı avantajlar kadar dezavantajlar da bulunmaktadır.

 
  • Canlı yayın programlarında yaşanan problemler yayın akışınızın kesilmesine neden olabilir.
  • Canlı yayınlar etkileşimli bir yayın türü olduğu için canlı yayın akışınızı bozmaya çalışan kişiler olabilir.
  • Canlı yayında bağlantı problemleri yayın kalitenizin düşmesine neden olur.
  • Canlı yayınlarda profesyonel araçlar kullanılmadığı takdirde yayınınızdan alacağınız verim azalır.
 

Bu tür dezavantajlar canlı yayın yapan kişilerin en çok karşılaşabileceği problemler arasında yer almaktadır. Bu tür avantajları ve dezavantajları göz önünde bulundurmanız ve canlı yayın yapacağınız ekipmanı doğru bir şekilde seçmeniz oldukça önemlidir. Peki hangi platformlar üzerinden canlı yayın yapılır? Gelin hep beraber detaylı bir şekilde göz atalım.

 

İlgili İçerik; Instagram Canlı Yayın İpuçları

 

Canlı Yayın Yapmanın Avantajları Nelerdir

 

Canlı Yayın Yapılabilecek Platformlar

 

Canlı yayın yapmak isteyen kişiler belirli sosyal medya platformları üzerinden yayın açabilmekte ve takipçileri ile etkileşime girebilmektedir.

 
  • Youtube
  • Instagram
  • Facebook
  • Twitch
 

Canlı yayın yapmak isteyen kişilerin kullanabileceği başlıca sosyal medya platformlarıdır. Bu platformlarda yayın yapmak için ise kişilerin belirli şartları karşılaması gerekir.

 

Canlı Yayın Yapmanın Dezavantajları Nelerdir


 

Youtube Canlı Yayın Yapma Şartları

 

Youtube’da canlı yayın yapmak isteyen kişilere ait kanalların son 90 gün içerisinde herhangi bir kısıtlama almamış olması gerekmektedir. Bununla beraber canlı yayın özelliğinin aktif edilmesi için kanalınızın doğrulmasını yapmanız gerekmektedir.


İlgili İçerik; Etkili Bir Youtube Canlı Yayını Nasıl Yapılır? 

 

Youtube Canlı Yayın Nasıl Yapılır

 

Instagram’da Canlı Yayın Açma Şartları

 

Canlı yayın yapılabilecek sosyal medya platformlarından birisi olan Instagram’da canlı yayın yapmanız için karşılamanız gereken herhangi bir şart bulunmamaktadır. Kişi ve işletmeler Instagram sayfalarının hikayeler bölümü üzerinden canlı yayın başlatabilmektedir.
 

İlgili İçerik; Instagram’a 4 Kişilik Canlı Yayın Özelliği Eklendi



Instagram Canlı Yayın Nasıl Yapılır

 

Facebook Canlı Yayın Açma Şartları

 

2004 yılında Mark Zuckerberg tarafından hayata geçirilen bir sosyal medya platformu olan Facebook’ta da canlı yayın yapmak için herhangi bir şart bulunmamaktadır. Bu nedenle dileyen herkes Facebook canlı yayını yapabilmektedir.

 

 

Facebook Canlı Yayın Nasıl Yapılır

 

Twitch Canlı Yayın Yapma Şartları

 

Twitch’te canlı yayın yapmak isteyen kişilerini ilk olarak bir Twitch hesabı oluşturması gerekir ve canlı yayın yapacak olan kişilerin Twitch topluluk ilkelerini ve hizmet konuşlarını onaylaması gerekmektedir. Aksi halde bu platform üzerinden canlı yayın yapabilmeniz mümkün değildir.





Twitch Canlı Yayın Nasıl Yapılır

 

Canlı Yayın Yaparken Kullanılacak Programlar

 

Canlı yayın yapmak isteyen kişi ve işletmeler belirli programları kullanarak canlı yayın yapabilmektedir. Kişi ve işletmeler tarafından en çok kullanılan canlı yayın programları şunlardır:

 
  • Stream Yeard
  • Stream Labs
 

Kullanabileceğiniz başlıca canlı yayın programlarıdır. Genellikle birçok kişi ve işletme profesyonel canlı yayınlar yapmak için bu iki programı kullanmayı tercih etmektedir. Gelin şimdi herkes tarafından oldukça çok tercih edilen bu programların belirli özelliklerine daha detaylı bir şekilde göz atalım.

 

Canlı Yayın Yaparken Kullanılan Programlar

 

Stream Yeard

 

Canlı yayın yapmak isteyen kişiler tarafından tercih edilebilecek bir canlı yayın aracı olan Stream Yeard, farklı sosyal medya platformlarında entegre canlı yayınlar yapmanıza olanak sağlamaktadır.

 
  • Youtube
  • Facebook
  • Linkedin
 

Bu programı kullanarak profesyonel canlı yayınlar yapabileceğiniz sosyal medya platformlarıdır. Canlı yayınlarınızı bu programı kullanarak ister bir platform üzerinden isterseniz de birden fazla platform üzerinden yayınlayabilmeniz mümkündür. Özellikle ücretsiz bir şekilde bu programı kullanacak kişiler profesyonel canlı yayınlar yapmak istediği takdirde profesyonel sürümü de kullanabilmektedir.

 

Canlı Yayın Programları - Stream Yeard

 

Stream Labs

 

En çok kullanılan canlı yayın programları arasında yer alan Stream Labs de entegre bir şekilde canlı yayın yapmak isteyen kişi ve işletmelerin kullanabileceği bir platformdur. Mac Os ve Windows işletim sistemlerinde çalışan bu uygulama:

 
  • Twitch
  • Youtube
  • Facebook
 

Gibi sosyal medya platformları üzerinden entegre bir canlı yayın yapmanıza olanak tanımaktadır. Özellikleri bakımından Streamyard ile benzerlik gösteren bu uygulama birçok yayıncı tarafından kullanılmaktadır.

 

Canlı Yayın Programları - Stream Labs

 

Canlı Yayın Nasıl Yapılır?

 

Canlı yayın yapmak isteyen kişiler ister yardımcı canlı yayın programları üzerinden isterlerse de canlı yayın yapmak istedikleri sosyal medya platformundan yayın yapmaya başlayabilmektedir. Canlı yayın yapmak için kişilerin platformlara göre şunları uygulaması gerekir.

 
  • Youtube’da canlı yayın yapmak için youtube stüdyoya giriş yapın. Üst bölümde yer alan oluştur bölümüne tıklayın ve canlı yayını seçin.
  • Instagram’da canlı yayın yapmak için hesabınıza giriş yapın. Paylaş bölümünden ya da hikayeler bölümünden canlı yayını seçin.
  • Facebook’ta canlı yayın yapmak için sayfanıza girin. Zaman tünelinden canlı videoya tıklayın.
 

Bu adımları tamamlayarak sizler de sosyal medya platformlarında yayın açabilir ve hedef kitleniz ile etkileşime girebilirsiniz.


İlgili İçerik; Canlı Yayın Satışı 



İnternette Canlı Yayın Nasıl Yapılır

 

Canlı Yayın Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Canlı yayın yapmak ile ilgili sizlere önemli bilgiler verdik. Yazımızın bu bölümünde de canlı yayın yaparken dikkat edilmesi gereken önemli noktalardan bahsedeceğiz.

 
  • Canlı yayın yapmak için öncelikle Tripod, mikrofon gibi ekipmanlara sahip olmaya önem verin.
  • Canlı yayın yaparken problem yaşamamak için internet bağlantınızın yüksek olmasını önemseyin.
  • Canlı yayınlarınızda profesyonel davranın.
  • Canlı yayın esnasında profesyonel gözükmek için etkileyici arka planlar kullanın.
  • Canlı yayın programlarında başarılı olmak istiyorsanız hedef kitlenizde yer alan kişileri etkilemeye önem verin.
  • Canlı yayınınızın sabote edilmemesi için kesinlikle bir moderatör ile çalışın.
 

Bunları önemseyerek sizler de sosyal medya platformlarında canlı yayın yapabilir ve hedef kitlenizdeki kişileri etkileyebilirsiniz.



Canlı Yayın Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Ticimax Canlı Yayında Satış Modülünü Keşfedin

 

E-ticaret ile internetten ürün ve hizmet satışı yapan bir firmaysanız sizler de sitenizi kurarken Ticimax’ı tercih edin. Ticimax e-ticaret alt yapısında yer alan Canlı Yayında Satış Modülünü kullanın ve profesyonelce satış yapın.



İlgili İçerik; Yepyeni Bir Alışveriş Deneyimi: Canlı Yayında Satış!

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax